Dodaj do ulubionych

W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczkami...

• stara_dominikowa Re: W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczka 22.08.11, 09:25
      "któremu banki wciskały na siłę kredyty"
      Co to znaczy?? Z pistoletem przy skroni?
      Oczywiście, możemy zrzucić się, jako podatnicy i pomóc tej pani. W zamian pani rezygnuje dożywotnio z biernego i czynnego prawa wyborczego. Albo jesteś dorosły, albo nie.
    • zigi2006.pl W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczkami... 22.08.11, 09:43
      Z moją mamą miałem tak samo. Ale wszystko co miała przepisała na wnuków i teraz windykatorzy mogą jej naskoczyć. A my z siostrą odmówimy przyjęcia spadku.
      • Gość: t Re: W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.11, 10:12
        Faktycznie, mogą naskoczyć... na wszystko co przepisała wnukom. Naskoczyć i zlicytować.
        • Gość: g Re: W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczka IP: 213.151.215.* 22.08.11, 19:20
          Jezeli przepisala odpowiednio wczesnie,
          to komornik (RAZEM ZE SKARGA PAULIANSKA)
          faktycznie nic nie zdziala (poza zajeciem czesci emerytury)
          • Gość: zbanowany Re: W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 21:08
            Na skarge paulinska tez jest sposob ............. wystarczy z obdarowanego zrobic wierzyciela np. wypisujac weksel ze wsteczna data zaplaci sie co najwyzej odsetki karne od "oplaty wekslowej" ale tez nie koniecznie gdyz "kupujac" blankiet wekslowy mozna odrazu dokonac oplaty ........ a na blankiecie nie ma daty zakupu.
      • Gość: gonzo44 Re: W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczka IP: *.acn.waw.pl 22.08.11, 18:54
        zigi2006.pl napisał:
        > Z moją mamą miałem tak samo. Ale wszystko co miała przepisała na wnuków i teraz
        > windykatorzy mogą jej naskoczyć. A my z siostrą odmówimy przyjęcia spadku.

w bankach - co by o nich nie mówić i jak nie lubić - nie pracują idioci. idioci są częściej wśród klientów banków. w tym przypadku bank "naskoczy" na "przepisanie" prawem (skarga pauliańska). a jezeli ty lub siostra macie dzieci (te wzmiankowane wnuki mamy np. to nie "odmawiaj przyjęcia" spadku. należy go przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza - tyle o tym było, boszzzz...
    • mirafas W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczkami... 22.08.11, 10:01
      Trzeba było wcześniej o tym pomyśleć. Nakupują szitu za kredyt a potem ratujcie mnie!
    • Gość: Adas W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczkami... IP: *.pecdg.3s.pl 22.08.11, 10:04
      To w Openfajansie nie mogą babci doradzić że najpierw na córeczkę się wszystko przepisuje a później dopiero kreskę bierze?.
      Ja bym teraz babci doradził żeby porzyczyć na pare dni kase na spłate. Przepisać dom i reszte na córkę no a później dalej brać kredyty od głupich banków.
      • Gość: eit Re: W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczka IP: *.ennet.pl 22.08.11, 21:03
        Teraz to oni już jej nie chcą dawać kredytów, dlatego babcia poskarżyła się gazecie.
    • martica ziec - jedyny normalny czlowiek w tym cyrku 22.08.11, 10:14
      ..bo by sie nie zgodzil na ten caly bajzel.
      Ta pani sama jest sobie winna - dlaczego banki maja jej isc na reke? Wiedziala co brala, a zamiast sie spytac corki i ziecia to brala bez opamietania. Az dziw ze corka sie nie zdzwila skad jej mama ma tyle oszczednosci, ale widac zerowanie na rodzicach wychodzi lepiej. Bo jakos nie wierze ze uwierzyla w bajke o oszczednosciach. I zeby potrzebowala te pieniadze na towary pierwszej potrzeby, ale nie: rower, komputer, komorka..A to wnuczki rodzicow nie maja? Niech oni im kupuja - w komcu to nie babcia im te dzieci zrobila zeby im kupowala drogie prezenty.
    • Gość: mario W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczkami... IP: *.dynamic.mm.pl 22.08.11, 10:27
      "Zastaw a postaw się" babcia chciała zrobić dobrze wnukom i wpadła w dług. Ludzie nie myślą jak biorą takie pożyczki i to ich wina. PS do autora artykułu - pracownik banku to nie urzędnik, bo bank nie jest urzędem.
    • Gość: KWar Czemu nie współczujecie przedsiębiorcom? IP: *.play-internet.pl 22.08.11, 10:55
      Przecież tak często zdarza się, że właściciel firmy popłynie przez własną głupotę. Sprowadzi towar, kupując go po cenach wyższych niż ceny sprzedaży detalicznej na polskim rynku. Nie zrobi badania rynku przed inwestycją. Zaniedba reklamę w przekonaniu, że "to się samo sprzeda". I tak dalej... Czy bycie emerytką uprawnia do głupoty? Zdaniem dziennikarzy najwyraźniej tak. Podobnie jak bycie niedouczonym Meksykaninem w USA uprawniało do wzięcia kredytu hipotecznego do spłacania z prac dorywczych. Krańcowy przykład emeryckiej tępoty to opisywany lat temu kilka dziadek, który nie potrafił pojąć, że wypłacenie pieniędzy z bankomatu uszczupla środki na rachunku bankowym. Nie widział związku, biedaczyna... Kursował więc jak oszalały między bankomatem a oddziałem w przekonaniu, że znalazł prosty sposób na szybkie wzbogacenie. Mam go żałować??
    • Gość: gość'uwa W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczkami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 11:02
      Dlaczegoś biedny? Boś głupi. Dlaczegoś głupi? Boś biedny.
      Jak sobie babcia pościeliła, tak teraz ma.
      Zachciało jej się zaszaleć i pokazać, na jakie boskie prezenty ją stać, to niech teraz z tym sobie radzi... Życie.
    • Gość: realista Re: W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczka IP: 79.141.142.* 22.08.11, 11:19
      tylko wyjechac z tego kraju

fajny filmik
      www.youtube.com/watch?v=KpUPpyl0pO4&feature=player_embedded
    • Gość: jaser W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczkami... IP: *.play-internet.pl 22.08.11, 12:04
      Proponuję "skorzystać" z usług bielskiego ProfiCredit, za pożyczkę w wys. 3,5 tys. zł trzeba spłacić... 12 tys., bo tyle wynoszą ukryte koszta skorzystania z kredytu u tego złodziejskiego parabanku. A SKARBÓWKA ŚCIGA BABCIE HANDLUJĄCE PIETRUSZKĄ
    • Gość: aleala W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczkami... IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.11, 12:43
      stara a głupia jak tak wychowała swoje dzieci to ja się już nie dziwię głupiej młodzieży
    • Gość: dude W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczkami... IP: *.aster.pl 22.08.11, 12:58
      nie śpię bo trzymam kredyt
    • Gość: madraLALA W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczkami... IP: *.dip.t-dialin.net 22.08.11, 13:07
      NIE ma co sobie gitary zawracac idiotami,
      ktorzy po POLSKU nie rozumie ja co jest grane.....,
      ani w Banku ani u sibie w domu...

heheheheheeheheeeeeeeeeeeeeeeeeeee...,
      "koniec swiata ,panie Popiolek"-Dom,fajne.
    • Gość: 154toni W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczkami... IP: *.198.9.109.rev.sfr.net 22.08.11, 13:31
      To ze ludzie nie moga splacac zaciaganych pozyczek TO WINA BANKOW. Powinni kontrolowac ile ktos ma pozyczonych pieniedzy i czy bedzie je mogl splacac . Tak jest robione na ZACH.od lat. Jezeli bedzie kryzys to m.in; wina bankow, ktore traca duzo pieniedzy , bo nie moga odzyskac pozyczek.
      Najlepiej przy pozyczkach wpisac UWAGE, ze po mojej smierci banki umarzaja kredyty????
      • Gość: eith Re: W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczka IP: *.ennet.pl 22.08.11, 21:10
        Szkoda tylko, że to nie Ty bankowi dyktujesz co ma wpisać do umowy, tylko bank tobie. Kredytów z umarzaniem po śmierci jest niewiele. A taka klauzula, o której piszesz to zazwyczaj opcja do wykupienia ubezpieczenia na wypadek śmierci...
    • Gość: andrzej Ten artykuł już był..... IP: *.ip.netia.com.pl 22.08.11, 14:19
      Nie wiem kim jest ta Pani i dlaczego GW z uporem maniaka po raz kolejny wrzuca ten artykuł na strony poświęcone gospodarce.... Pani wzięła pożyczkę jak miliony innych ludzi i jak miliony innych ludzi musi ją spłaćić....Czy naprawde nie ma ważniejszych wiadomości gospodarczych?
    • Gość: pit Emerytka z sześcioma pożyczkami nie je, nie śpi... IP: 193.227.131.* 22.08.11, 14:32
      Emerytka z sześcioma pożyczkami nie je, nie śpi...to i pewnie nie wydala - zaoszczędzi na opłatach za wode i kanalizacje - wtedy spłaci elegackich Panów z banków, którzy wydalają w duzych ilościach...
    • Gość: dasdasda niech baba sama spłaca IP: 193.111.166.* 22.08.11, 14:50
      "któremu banki wciskały na siłę kredyty" taa wciskały. wkurza mnie to. niech baba sama płaci za swoje dlugi. dlaczego bank ma jej umorzyć dług? sama brała, rozum ma. nikt jej na siłe nie wciskał i jeszcze na co? nie zeby nie miała z czego zyc ale pierwsza pozyczke wzieła na rower i komputer dla wnuków. sory.
      jak ja mam kredyt w banku zamieszkanie, płace uczcuiwie i nikt mi nie zmniejszy go opołowe. nie rozumiem dlaczego wiec ta pani chce by jej zmniejszyli.

rozumiem ze mam isc do banku pozyczyc 50 tys a za 5 lat pojsc z prosba by mi zmniejszyli dług o połowe? taaa paranoja.
      piszecie o babie która po prostu jest glupia i tyle i za taką głupote trzeba płacic.

ja rozumiem ze np. maz mogl byc b.chory, nie mieli kase, zapozyczyli sie, ciezka choroba w rodzinie. ale ta pani wzieła na rower i kompa pierwsza pozyczke. ludzie bez przesady!
    • Gość: Bart W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczkami... IP: *.mysmart.ie 22.08.11, 15:19
      głupich nie sieją. Banki to biznes (mówię o uczciwych), a kto daje się złapać w kredyt na komórkę i komputer - cóż, pretensje może mieć tylko do siebie.
    • Gość: liberał W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczkami... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.11, 16:28
      Life is brutal. Nic nie tłumaczy tak nieodpowiedzialnego zachowania, może trzeba by pomyśleć nad ubezwłasnowolnieniem tej pani, bo jeszcze bardziej nawywija i jej wnuki będą musiały za nią spłacać długi. Do tego doprowadza PAŃSTWO OPIEKUŃCZE jakim był PRL i jakim miała być IV RP. Ludzie nie czuli się odpowiedzialni za swój los. Straciłem pracę? To ICH wina, mam długi? To też ICH wina.
    • Gość: ike Historyjka gazeciana grubymi nićmi szyta IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.11, 16:52
      Już pierwsze akapity wskazują, że to wyssane z palca. Bez urazy, ale NIE MA aż tak głupich ludzi, którzy - mając marną emeryturę - biorą kilkanaście tysięcy kredytu, po to, by 'kupić wnukom rowery, komórki i komputer, a córce powiedzieć, że to z oszczędności'. Tacy ludzie ZBYT DOBRZE znają wartość pieniądza - obracają w dłoni każdą złotówkę.

Pani autorko, to niewiarygodna historia. Prowokująca do myślenia, ale wciąż niewiarygodna.
    • Gość: max heiliger emerytka czy debilka ? IP: *.range109-151.btcentralplus.com 22.08.11, 17:01
      Do ręki dostała jednak tylko 8 tys. zł. Resztę pochłonęły opłaty, prowizje i ubezpieczenia. Przez pięć lat miała zwrócić trzy razy tyle.

i po to by kupić komórki, rower i komputer. To trzeba być debilem do kwadratu. Ja rozumiem jakby to zrobił ktoś w wieku jej wnuka, albo żeby naprawdę pilnie potrzebowała kasy na cos ważnego, ale to ? Stara baba powinna mieć rozum. A skoro rozumu nie ma to i litości nie ma

zdychaj z głodu boś durna jest
    • Gość: realista W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczkami... IP: 79.141.142.* 22.08.11, 17:18
      MASAKRA !!!!

www.youtube.com/watch?v=KpUPpyl0pO4&feature=youtu.be

FILMIK TYLKO DLA DOROSLYCH !
    • Gość: ernsr W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczkami... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.11, 17:57
      Nie widzę problemu, skoro rodzina na niej żerowała to niech teraz spłacają. A swoją drogą, trzeba być skrajnie nieodpowiedzialnym by brać na swe barki takie zadłużenie. Za głupotę się płaci i nie widzę powodu by innym zawracać głowę z tego powodu.
    • Gość: Czytelnik W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczkami... IP: *.187.239.37.ip.abpl.pl 22.08.11, 18:40
      Jak się nie myśli, tylko bierze kredyty, to ma sie to na co się samemu zapracowało.
    • Gość: euromowieNIE W pętli długów. Emerytka z sześcioma pożyczkami... IP: *.multimo.pl 22.08.11, 19:24
      dodaje swoja opinię:

............./....//. .............\\....\
      .........../....//.. ..............\\.... \
      ...../´¯/..../´¯\... ......../¯`\....\¯`\
      .././.../..../..../. |_......_|.\....\... .\...\.\..
      (.(....(....(..../.) ..)....(..(.\....).... )....).)
      .\..................\../....\.¬...................../
      ..\.....euro.... /...........\......bank...../
      ....\..............( ............)....... ......./
      ......\............. \.........../....... ....../
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka