Dodaj do ulubionych

W Bytomiu 2,5 tys. zł/m kw., w Juracie - 17! Og...

IP: *.aster.com.pl 26.10.11, 18:23
juppi! 17K/m2. sky is the limit. cenki +1% tygodniowo

juppi!
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx W Bytomiu 2,5 tys. zł/m kw., w Juracie - 17! Og... IP: *.range86-163.btcentralplus.com 26.10.11, 18:27
      Mialem 2 'uzywane' mieszkania w Krakowie i jakos, dziwna rzecz, wyremontowane poszly w ciagu 6 miesiecy za konkretna kase. Nie widze zadnego 'kryzysu' w obrebie Plant. Trzeba bylo nie kupowac blokowisk.
      • Gość: wojtek powinni na liście umieścić np. Berlin, Hamburg... IP: 46.227.246.* 04.11.11, 13:42
        ciekawe, czy wypadłby między Warszawą a Zakopanem, czy między np. Katowicami i Zabrzem...
        (raczej to drugie)
    • dalton78 W Bytomiu 2,5 tys. zł/m kw., w Juracie - 17! Og... 26.10.11, 18:28
      Wstyd. W łódzkim apartamencie telewizor z kineskopem. Przykładny apartament (nabyty w spadku) na Dąbrowie lub Teofilowie, za który dumny właściciel życzy sobie min 5K za metr. Bo to łódzki apartament.
    • Gość: gość W Bytomiu 2,5 tys. zł/m kw., w Juracie - 17! Og... IP: *.eimperium.pl 26.10.11, 18:29
      ta kawalerka za 35 tyś. to chyba bez podłóg i okien.Są natomiast ściany zewnętrzne.JAJA SOBIE ROBICIE?????????????????????
      • emhyrion Ten loft jest do luftu 26.10.11, 18:41
        Wydać ciężką kasę za mieszkanie, w którym wanna stoi w sypialni? Może to modne, ale kompletnie bez sensu...
        • Gość: BradPitt Re: Ten loft jest do luftu IP: *.range86-163.btcentralplus.com 26.10.11, 19:12
          Ja akurat tak mam. Wstydzisz sie swojego ciala?
          • Gość: japs To przyzwyczjenie do dziadowizny IP: 83.142.230.* 26.10.11, 19:33
            Z dawnych czworakow chyba? Wanna byla pod stolem, podnosilo sie blat i cala rodzina kapala sie w tej samej wodzie? Bo w koncu lazienka to nie tylko wanna, ale dziesiatki innch rzeczy: kosmetyki, reczniki, suszarka do recznikow etc. Plus wilgos i bryzgajaca na wszystkie strony woda, jesli petent chce wziac przysznic a nie moczyc sie w wannie. I co to ma wspolnego ze wstydzeniem sie wlasnego ciala? Pokazywanie mokrej dupy i dlubanie w zebach ma w sobie cos romantycznego ?
            • Gość: Magda Z pewnością osobna łazienka z wanną i prysznicem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 20:03
              Z pewnością osobna łazienka z wanną i prysznicem (a przynajmniej prysznicem) też tam jest.
              • Gość: japs Moze kibelek lepeij, niz wanne ? IP: *.twikamdns.com 26.10.11, 20:11
                Czy widzisz wanne kolo lozka w naszych loftach

www.thechelsealoft.com/
                A moze w ogole kibel kolo lozka postawic i zalatwiac sie w ten kiblek? Bo przeciez nie wolno sie ciala wstydzic ? Glukowata "oryginalnocs" prowadzi tylko do wzruszenia ramion i rysowania kolka na czole, niczego wiecej.
    • asmok6 Ankieta jest tendencyjna 26.10.11, 18:40
      Ankieta jest niekompletna. Jestem w stanie dać 1,6tyś za metr i nie ma takiego przedziału :)
    • Gość: w-wek W Bytomiu 2,5 tys. zł/m kw., w Juracie - 17! Og... IP: *.satfilm.net.pl 26.10.11, 18:40
      mieszkam we Włocławku i znam ceny nieruchomości, rzeczywiście - mieszkania są stosunkowo tanie, ale te 28 metrów za 35 tys. to chyba w piwnicy :D
      • Gość: misiek Re: W Bytomiu 2,5 tys. zł/m kw., w Juracie - 17! IP: *.internet.szczecin.pl 26.10.11, 21:57
        cena 35 K jest możliwa, pod jednym warunkiem. Mieszkanie jest zadłużone.
    • Gość: msxxx 2500 zł w Bytomiu ?? IP: *.play-internet.pl 26.10.11, 18:48
      Ja kupiłem w 2009 r. w Bytomiu mieszkanie w bloku w centrum miasta za 1800 zł/m2.
    • Gość: pak fa W Bytomiu 2,5 tys. zł/m kw., w Juracie - 17! Og... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 18:48
      No tak, zgodnie z pokrętną logiką anala w Słupsku jest więcej pracy, niż w Bytomiu, ponieważ w Słupsku mieszkania są o ponad 1,4k/m2 wyższe.
      Co ciekawe, w nieodległych od Bytomiu Tychach jest jeszcze drożej niż w Słupsku.
    • mocten W Bytomiu 2,5 tys. zł/m kw., w Juracie - 17! Og... 26.10.11, 18:55
      Te ceny są oczywiście ofertowe, czyli z kosmosu.
      Kolega wystawił ostatnio do sprzedania przeciętne mieszkanie 48m2 za średnią cenę wyliczoną z ogłoszeń - przez 3miesiące nie zgłosił się nikt.
    • Gość: Emerytzzagranicy Miasto samotnych zon IP: 83.142.230.* 26.10.11, 19:04
      "samotnych żon, których mężowie wyjechali, by zarabiać na utrzymanie rodziny" - czytamy w"

Wlasnie sie zastanawiam dokad przyjechac na emeryture do Ojczyzny. jestem z Warszawy, ale tam to nonsens bo za mieszkanie kupie w takim wlasnie Grudziadzu kupie to samo c ow Wawce ale 4 X taniej.Zas o to chodzi wlasnie i o to, zeby bylo duzo tych samotnych zon, ktore bede permanentnie ruchal, bo w koncu majac 15 000 PLN na miesiac, mieszkanie i ciagly poped, czyms sie trza bedzie zajac, prawda ?
      • Gość: Wacek Re: Miasto samotnych zon IP: *.tel.tkb.net.pl 26.10.11, 19:56
        Jest wiele innych hobby, np sklejanie modeli czy to nieruchomych lub sterowanych radiem. Przynajmniej dasz komuś zarobić.
        • Gość: Emerytzzagranicy Re: Miasto samotnych zon IP: 170.28.224.* 26.10.11, 19:59
          Tradycyjne hobby pozostawiam mniej rozgarnietym od siebie. A paniom dam zarobic, zawsze rzuce kwote by poszly sobie do domu i nie zawracaly glowy po zblizeniu.
          • borru Re: Miasto samotnych zon 26.10.11, 20:15
            Odpowiadasz na:
            Gość portalu: Emerytzzagranicy napisał(a):

> Tradycyjne hobby pozostawiam mniej rozgarnietym od siebie. A paniom dam zarobic
            > , zawsze rzuce kwote by poszly sobie do domu i nie zawracaly glowy po zblizeniu
            > .

Taniej ci będzie dmuchaną...przecież ci wszystko jedno co dmuchasz...
            • Gość: zlosliwy Re: Miasto samotnych zon IP: 170.28.224.* 26.10.11, 20:22
              No, w co twoj tato dmuchal to widac od razu ....
      • lebonheur Re: Miasto samotnych zon 26.10.11, 22:02
        zostan lepiej z dala od kraju, bedziesz mial lepsza opieke psychiatryczna.
      • Gość: skrzatino Re: Miasto samotnych mezow IP: *.sub-166-248-0.myvzw.com 26.10.11, 23:01
        Hej. Nie chce cie martwic, ale polki szczegolnie te w wieku reprodukcyjnym ostatnio staly sie bardziej mobilne od mezczyzn i emigruja w wiekszym stopniu niz mezczyzni (szczegolnie z malych miejscowosci), takze oczekuj innego rodzaju atrakcji po powrocie.
    • Gość: NieChceKalisza To Kalisz jest miastem w Polsce? Myslalem... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 26.10.11, 19:27
      ze tak nazywa sie ta chudzinka od komuchow!
      • borru Re: To Kalisz jest miastem w Polsce? Myslalem... 26.10.11, 20:18
        Gość portalu: NieChceKalisza napisał(a):

> ze tak nazywa sie ta chudzinka od komuchow!

Jeszcze pan dziedzic nie myślał o twoich czworakach jak w Kaliszu już bywały króle.
        • Gość: wk_poz dokładnie - najstarsze polskie miasto IP: 46.227.246.* 04.11.11, 13:44
          opisane już przez Ptolemeusza.
    • Gość: Gość W Bytomiu 2,5 tys. zł/m kw., w Juracie - 17! Og... IP: 31.61.63.* 26.10.11, 19:29
      kto te ceny wymyslal od 3 lat staram sie sprzedac mieszkanie w Łomży za 2,7 tys/m2 a tu srednia 3,4 ......
    • Gość: elo wyjasniam fenomen cen w juracie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 19:36
      nigdzie nad morzem nie ma tak blisko lotniska na ktorym mozna wyladowac swoim samolotem - poza tym - sam polwysep jest jednym z najfajniejszych miejsc w Polsce - malo sterydowcow, duzo surfingowcow - czyli wyspa normalnosci w zdziczalym kraju.
      • sammler Re: wyjasniam fenomen cen w juracie 30.10.11, 23:42
        Gość portalu: elo napisał(a):

> czyli wyspa normalnosci w zdziczalym
        > kraju.

Czyli twoim zdaniem ceny 17 tys. zał za m2 nad zimnym i brudnym Bałtykiem są normalne? Skoro za połowę tej ceny możesz mieć apartament nad ciepłym Morzem Śródziemnym? W końcu na Półwyspie nie ma pracy, prawda? Mówimy więc nie o zwykłym mieszkaniu do mieszkania, tylko o mieszkaniu do wypoczywania...

Coś kupy się nie trzyma to twoje rozumowanie...

S.
    • Gość: olek Bytom to piękne miasto, zawsze chciałem tam mieszk IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.11, 19:50
      mieszkać. Mieszkając w Wawie tęsknie za Bytomiem bardzo, Te kopalnie mi się śnią po nocach
    • Gość: Lol Re: W Bytomiu 2,5 tys. zł/m kw., w Juracie - 17! IP: *.dynamic.chello.pl 26.10.11, 20:04
      Bydgoszcz około 358 tysięcy mieszkańców

Lublin około 350 tysięcy mieszkańców

Bydgoszcz niby położona w mitycznej Polsce A, a Lublin na "biednej" ścianie wschodniej.

W Bydgoszczy średnia cena mkw = 3926 zł

W Lublinie średnia cena mkw = 5181

Wiem,że Lublin to duży ośrodek akademicki (100 tysięcy studentów) ale to chyba wszystkiego nie tłumaczy?

• Gość: etnograf bo w Lublinie... IP: *.acn.waw.pl 26.10.11, 21:03
        ...nie umieja jeszcze budowac bez slomy i drewna (a surowiec drogi) wiec mieszkania drogie bo dla koneserow

a jak dolozysz ofiare dla Xiendza za obowiazkowe poswiecenie to jeszcze drozej wychodzi
        • Gość: Autor Re: bo w Lublinie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 21:44
          z Lublina piszę, właśnie mieszkanie kupuję, ale na rynku pierwotnym, już wybudowane, w 'modnej i drogiej' dzielnicy, ładny budynek, taki niemal 'prestiżowy'... hehe... nie żadna dziura w ziemi, pozwolenie na użytkowanie jest, wraz z umową sprzedaży jest akt notarialny do mieszkania, cena... 4680zł... podkreślę, przez cały czasz budowy i kilka miesięcy po niej nie było chętnego, bo cena za duża... ja też sądzę, że za duża, ale pal licho... nich będzie...

te 5 tys. to bajki, 4,5 tys. albo i mniej to cena realna...
          • Gość: A Re: bo w Lublinie... IP: *.lublin.mm.pl 27.10.11, 22:36
            A gdzie to w lublinie są "modne" dzielnice? ;)
            • Gość: aron Re: bo w Lublinie... IP: *.paradowski.pl 30.10.11, 06:40
              generalnie modna jest zachodnia część Lublina czyli te wszystkie Zimne Doły, Motycze, Sławinki, Konopnica itp.
    • Gość: milady W Bytomiu 2,5 tys. zł/m kw., w Juracie - 17! Og... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 20:11
      17 tys. w Juracie to marzenia właścicieli, którzy kupili apartamenty po najwyższych cenach kilka lat temu, podczas boomu, a teraz kryzys zajrzał im w oczy, a apartamentowców porobiło się całkiem sporo. Co roku przybywa ofert sprzedaży, tylko że kupców brak, bo ta cena nijak się nie ma do wartości. Apartament w Juracie to żadna inwestycja, pogoda słaba, morze zimne, dojazd beznadziejny i co roku gorszy. Splendor też można sobie darować, bo coraz mniejszy.
      • kat.2 Re: W Bytomiu 2,5 tys. zł/m kw., w Juracie - 17! 26.10.11, 21:13
        bo w tych artykułach chodzi o reklamę. Kto przy zdrowych zmysłach kupi apartament z Juracie w cenie domu na Hiszpanii czy innych "ciepłych krajach"? Ceny mieszkań są utrzymywane sztucznie przez handlarzy a nikt przy zdrowych zmysłach nie da tych pieniędzy. Bardziej chodzi o tzw. urabianie opinii publicznej i szukanie jeleni. Osoba zamożna woli samo postawić dom na peryferiach miasta a gadki o zaletach mieszkania w centrach miast i prestiżu niech lepiej wsadzą między bajki.
    • Gość: sofia W Bytomiu 2,5 tys. zł/m kw., w Juracie - 17! Og... IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.11, 21:09
      a to foto z sypialnią to jaki styl industrialny? niby szafeczki przy łóżku może?- przepraszam za złośliwość, ale bądźcie precyzyjni jak na tak poważną gazetę!
    • cormoran09 Wejdz do akcji STOP posrednikom nieruchomosci 26.10.11, 21:11
      Jeśli kupujesz lub sprzedajesz mieszkanie, zapoznaj się z akcją

www.stopposrednikom.pl

a potem podaj dalej :-)
    • Gość: luksusem jadę i co w tym takiego szokującego? IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.11, 21:15
      w cenie koła do mojego samochodu też można kupić jeżdżącego strucla :-)
      • Gość: Adam Chciałem kupić w Bytomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 21:31
        bo to piękne miasto z duszą, ale po ostatnich akcjach z rozwalaniem się domów nad kopalniami chyba zrezygnuję. Jakoś inne miasto w śląskiej aglomeracji tak mi nie "zawróciło" w głowie.
        Może Gliwice?
    • Gość: seboc dupa IP: *.play-internet.pl 26.10.11, 21:27
      Z dupy to porównanie.
      W Juracie mieszkanie to unikat. W Rybniku 3600 a nie 2800 za ładne lokum. W Bytomiu cena chyba jest za mieszkanie do wyburzenia.
      W stolicy >4500 w pobliżu dworca Warszawa Zachodnia nikt kupić nie chce, bo okolica zasrana. Może i architektura ok, ale tory i baraki za oknami.

S.
    • Gość: Yankee A na Manhattanie (NY City) bez 500-800 tys. $ IP: *.hsd1.nj.comcast.net 26.10.11, 21:53
      ..nie ma sie co pokazywac aby kupic studio lub 1 bedroom apartment (20-35 m kw.).
    • lebonheur W Bytomiu 2,5 tys. zł/m kw., w Juracie - 17! Og... 26.10.11, 22:00
      ja mam ciagle wrazenie, ze ceny za polskie nieruchomosci - to czysty koncert zyczen. Pisalam juz o cenach np. w Antwerpii : kupilam apartament 289 m2, polozony w bezposrednim sasiedztwie parku ; calodobowy serwis, windy : cena 1000 € za 1 metr kwadratowy. W Polsce placi sie taka cene za metr w mieszkaniach 60 czy 80-metrowych, nieciekawie polozonych. Mieszkanie w Lodzi czy w Krakowie w centrum akurat nie powinno nalezec do atrakcyjne polozonych ; atrakcyjne polozenie to cicha dzielnica poza obrebem miasta...i koniecznie zielen, a nie mury osiedla.
      • Gość: skrzatino podaz i popyt. ot to. IP: 166.248.0.* 26.10.11, 22:31
        Wyglada na to, ze wiecej ludzi z wieksza iloscia pieniedzy wybiera mieszkanko w krakowie niz mieszkanie w anrwerpii. To nie jakas skomplikowana filozofia.
      • black_halo Re: W Bytomiu 2,5 tys. zł/m kw., w Juracie - 17! 30.10.11, 10:50
        Uhahaha ! Juz ci uwierze. W Antwerpii 1 m2 kosztuje ok. 1800 euro wiec sie zastanawiam gdzie znalazlas tak tanio. Na immoweb jest tylko 5 czy 6 mieszkan o podobnym metrazu ale cena wszedzie dwa razy wyzsza niz podajesz. Chyba, ze az tyle ci spuscili w co ciezko mi uwierzyc bo sama szukam podobnego i za cholere nie chca zejsc ponizej 300 tys.
    • Gość: Magdalena W Bytomiu 2,5 tys. zł/m kw., w Juracie - 17! Og... IP: *.play-internet.pl 26.10.11, 22:01
      hahaha, a ja się zastanawiałam skąd taki skok cen nieruchomości w Polsce kilka lat wstecz, tuż przed Ogłoszeniem kryzysu:). o ja głupia:)
    • syndyk.iv.rp Żeby wyjść na swoje trzeba sprzedawać samemu 26.10.11, 22:23
      na bez pośredników albo przezwlasciciela pl.
    • tierralatina.pl A moze przeprowadzka do Ameryki Łacińskiej? 26.10.11, 22:25
      Nieruchomości są tu zdecydowanie tańsze. Dla osób pracujących zdalnie może to być interesująca alternatywa:
      www.tierralatina.pl/forum/viewforum.php?f=45
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka