Dodaj do ulubionych

Nigdy-Bank Pocztowy

06.06.12, 07:53
W dniu 23.05.2012 podpisałem na poczcie umowę na prowadzenie konta ROR, oraz oszczędnościowe.W dniu następnym wpłaciłem do0 Banku Pocztowego na podany nr.rachunku, kwotę 19,500zł.Na koniec miesiąca chciałem wykonać z tego konta przelewy z tytułu opłat do innych Banków.okazało się to nie możliwe , z powodu zablokowania konta przez w/w Bank.Podobno konto zostało zablokowane na skutek błędu , z winy pracownika poczty.Moje liczne skargi telefoniczne do tego Banku nie odnoszą skutku.Jakie mogę podjąć działania celem odzyskania moich pieniędzy i poniesionych straty, wynikłe z braku oprocentowania konta.Dzisia(5.06.2012)j pani z obsługi klienta obiecała że się zajmie sprawą i za około1 godz oddzwoni.I oczywiście mnie olała.Proszę o poradę co mam zrobić i jakie podjąć kroki, celem zrobienia porządku z tym pseudo Bankiem. Trwa to już 14dni i nie widać końca mojej gehenny.
Obserwuj wątek
    • Gość: anonim Nigdy-Bank Pocztowy IP: 94.42.244.* 06.06.12, 17:26
      gehennę to miałeś chyba, ale pomroczną w mózgowiu, otwierając konto w takim badziewiu - serio, nie napisałem tego, aby ubliżyć czy coś. zamknij konto i nigdy więcej jakiś dziwnych tworów typu pocztowy, getin, open, idea i inne wynalazki...
      skoro pracownik banku nie zaznaczając 1 ptaszka w systemie rozwala cale założenie konta, to co to jest?
      pamiętaj, iż poczta polska od 1 stycznia 2013 traci monopol w tym kraju na listy. specjaliści dają jej max. 3 lata na przetrwanie. a ty tam kasę pchasz... poleci poczta, poleci udziałowiec banku pocztowego, proste!
      • Gość: Alfred Re: Nigdy-Bank Pocztowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.12, 09:51
        Chciałem założyć konto w Banku Pocztowym we Wrocławiu ul.Grabiszyńska,ale po rozmowie z obsługą ,szybko zrezygnowałem.Takiej niekompetencji i ignorowania potencjalnego klienta, nie widziałem, w żadnym innym Banku.Wstyd.
      • bwportal.pl Re: Nigdy-Bank Pocztowy 12.06.12, 22:12
        > skoro pracownik banku nie zaznaczając 1 ptaszka w systemie rozwala cale założen
        > ie konta, to co to jest?

Mi "wyższa kultura bankowości" wydawała kredytowke 5 tygodni, bo pracownik coś źle zaznaczył i moja karta została wydana komuś innemu. Potem widziałem dane tego klienta w systemie.
    • Gość: wolkow44 Re: Nigdy-Bank Pocztowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.12, 15:15
      Mamy 8 czerwca, a ciągle nie mam dostępu do swoich pieniędzy(od 23.05).Infolonia mnie zwodzi, a winnego brak.pieniadze 19,5 tys, leży na zerowym koncie. Chciecie mieć spokojne życie to jak najdalej od tego pseudobanku.
      • Gość: wika Re: Nigdy-Bank Pocztowy IP: *.citypartner.pl 10.06.12, 14:32
        Nie bardzo znam się na tym, ale poszukałam w necie i mozna zadziałać na dwa sposoby.
        Złożyć skargę, ew. pójść po poradę do UOKiK . Poniżej link z danymi : www.uokik.gov.pl/delegatury_uokik.php#faq543

Albo jest coś takiego jak Bankowy Arbitraż Konsumencki , gdzie składa się oficjalna skargę:
        www.zbp.pl/site.php?s=ZjA0YjhiNTkwODU4
        Poczytaj dokładnie , co i jak. Trzeba ponoć wpłacić jakąś kwotę ale jeżeli wygrasz, to bank zwraca Ci wszystkie koszty.
        Poszukaj jeszcze w necie trochę wiadomości na temat tego Arbitra Bankowego.

Podobno czaasami wystarczy Bank postraszyć takim Arbitrem Bankowym :)

Można by jeszcze zapytać, poradzić się w Federacji Konsumentów.
        Wszystkie namiary , adresy znajdziesz w internecie.

• Gość: tom Re: Nigdy-Bank Pocztowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.12, 14:22
      Ojciec otworzył w tym banku konto, na drugi dzień poprzez niekompetencje pracowników tego banku, napisaliśmy wypowiedzenie! Odradzam ten bank, bo żeby załatwić cokolwiek musieliśmy długo stać w jednym ogólnym okienku pocztowo-bankowym. Z wypowiedzeniami robią problemy że oni nie umieją na komputerze itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka