Dodaj do ulubionych

Co sadzicie o Easy Forex ?

28.01.13, 16:00
Zanlazlem wiele informacji pozytywnych o nich. dodatkowo wygrali sporo nagrod.

Wzmianke o jednej z nich znalazlem, o tresci
"Środa, 26 kwietnia 2012 r.

Easy-Forex Najlepszym Brokerem Internetowym w Europie Środkowej

Nagrodę przyznano za prostotę i łatwość inwestowania z easy-forex

easy-forex, jedna z najbardziej znaczących firm handlu walutami za pośrednictwem Internetu na polskim rynku w konkursie World Finance Awards 2012 otrzymała tytuł Najlepszego Brokera Internetowego w Europie Środkowej.

Nagrody World Finance Awards przyznawane są od roku 2007 w uznaniu wyjątkowych osiągnięć, innowacyjności i błyskotliwości. W tym roku easy-forex otrzymał nominację w kategorii Giełdy i Brokerzy (Exchanges & Brokers). Firma została nagrodzona za znakomite funkcjonowanie platform transakcyjnych oraz dostępność dla inwestorów indywidualnych.

Kandydatury wysuwane są przez czytelników magazynu „World Finance”, a konkurs ma na celu wyłonienie liderów branżowych, wybitnych osób czy wyróżniających się organizacji, które, zgodnie
z opinią organizatorów, mogą pochwalić się największymi osiągnięciami i stosowaniem najlepszych praktyk w wielu różnych dziedzinach.

Nagrodę dla easy-forex odebrał niedawno w Londynie Michael Konnaris, dyrektor generalny firmy.
Tytuł Najlepszego Brokera Internetowego w Europie Środkowej w konkursie World Finance Awards 2012 to prawdziwy zaszczyt dla easy-forex – powiedział Michael Konnaris – Zajmujemy się handlem walutami w Internecie od ponad 10 lat i nagroda ta po raz kolejny potwierdza, że w opinii naszych inwestorów oferujemy światowej klasy platformę i obsługę.

easy-forex umożliwia prywatnym inwestorom indywidualnym handel walutami już od 2001 roku. Ponieważ firma podlega regulacji tak w Europie, Stanach Zjednoczonych jak i Australii, klienci easy-forex mogą inwestować całkowicie bezpiecznie oraz czerpać korzyści z łatwej w obsłudze platformy
i przejrzystych procedur. "
Obserwuj wątek
    • Gość: marek [...] IP: *.as13285.net 11.07.13, 22:56
      Treść postu jest niedostępna.
      • Gość: tresh Re: Co sadzicie o Easy Forex ? IP: *.brandstorm.pl 12.07.13, 10:39
        chyba mówisz o wersji web platformy, na MT4 spready porównywalne do innych brokerów. dziwi mnie, że narzekasz na Tomasza, z nim tak często nie miałem doczynienia, raczej z Piotrem Dąbrowskim czyli accountem, który prowadzi mnie od początku inwestowania u nich, ale i tak nigdy problemu nie było. jakby nie patrzeć, to biuro w POlsce jest dużym plusem dla nich, bo mało brokerów zagranicznych ma u nas biuro z ktorym bez problemow mozna się skontaktować i to w języku polskim. chyba że mówimy o polskich brokerach, ale ich w gole nie biore pod uwage i chyba nikt tego nie robi, kto poważnie myśli o inwestowaniu na foreksie. no wypłaty dużo sprawniej działają niż kiedyś, ale trzeba i tak poczekać około tygodnia. ale nie mają żadnych dodatkowych opłat za wpłaty i wypłaty,a Depozyt działa błyskawicznie. Broker ma licencje, wszytskie uprawnienia, nawet kilka nagród. Nie znajduje się (i chyba nigdy nie znajdował) na liście zagrożeń KNF. Sama platforma bardzo prosta w obsłudze i przejrzysta. Najlepiej samemu sprawdzić co i jak, mi całkowicie odpowiada.
    • Gość: robert Re: Co sadzicie o Easy Forex ? IP: *.182.43.231.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.12.13, 08:34
      Witam
      mam pytanie.
      Jak to jest z easy forex czy to szkoleniowa platforma czy na powaznie?
      Syn mi kliknal a tu wartosc mam na koncie 150tys zl itp.
      o co w tym chodzi? Czy to w pelni darmowe?
      • boldonito Re: Co sadzicie o Easy Forex ? 16.12.13, 11:34
        Witam.

Forex moze byc czyms dobrym, ale nie kiedy zaczynasz inwestowac, a nawet nie wiesz jak to robic. Troche nie rozumiem tego co napsiales... jak to syn Ci kliknal? Przeciez tam trzeba sie zarejestrowac, zalozyc konto, nawet jesli mowimy o koncie demo, bo chyba o takim piszesz. Tam Twoje ruchy sa bezpieczne, bo nie obracasz swoimi pieniedzmi, tylko wirtualnymi. Mozesz sie bawic na platformie demo... Ale jeśli myslisz o Forexie na powaznie, to pamietaj, ze Forex to nie zabawa, mozna duzo zyskac i jeszcze wiecej stracic, wiec jesli myslisz o tym na powaznie, czyli o kontach real gdzie obracasz relna gotowka, ale tez realna, swoja, tracisz lub podwajasz, to musisz sie do tego przygotowac. Na poczatek moze dobra ksiazka o podstawach inwestowania i takie tez szkolenie, z podstaw, dla nowicjuszy.

Gość portalu: robert napisał(a):

> Jak to jest z easy forex czy to szkoleniowa platforma czy na powaznie?

Tu nie ma reguly, moze byc jako szkoleniowa oraz dla profesjonalistow.

Pozdrawiam!
      • Gość: MTrader Re: Co sadzicie o Easy Forex ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.16, 21:30
        tak to w pełni darmowe jednak to broker dla początkujących monitorfx.pl/
    • szyszka876 Re: Co sadzicie o Easy Forex ? 15.12.13, 00:01
      Nie jest to niestety nic dobrego. Ja bym się w to nie pchał...
      • Gość: Rafał Re: Co sadzicie o Easy Forex ? IP: *.spnt.pl 28.03.14, 10:24
        IMHO to jeden z lepszych brokerów. Dodatkowo opinie, np: brokerzy-forex.edu.pl/opinie-easy-forex.html też są względnie pozytywne.
        Osobiście jednak korzystam z IronFX
    • Gość: 802.11n Re: Co sadzicie o Easy Forex ? IP: *.multimo.pl 28.03.14, 23:07
      Ponad 80 proc. klientów platform forex poniosło stratę

W 2011 r. zaledwie 18 proc. klientów korzystających z internetowych platform transakcyjnych rynku forex osiągnęło zysk. 82 proc. poniosło stratę - wynika z ankiety przeprowadzonej przez Urząd Komisji Nadzoru Finansowego (UKNF) wśród krajowych domów maklerskich.

Całość: www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/ponad;80;proc;klientow;platform;forex;ponioslo;strate,37,0,1070117.html
      • garnok Re: Co sadzicie o Easy Forex ? 05.04.14, 17:10
        Ja mam dość nie małe doświadczenie we współpracy z nimi. Ogólnie wszystko w porządku, ale bywały małe minusy z kontaktem telefonicznym, albo z dostępem do informacji na stronie jak potrzebowałem pomocy. Od pół roku korzystam z brokera XM i odpowiada mi właściwie chyba wszystko. Pracuje na MT4, bardzo pozytywna dźwignia, nie naciąłem się jeszcze na żadne problemy, oby tylko tak dalej.
        • kirela Re: Co sadzicie o Easy Forex ? 08.04.14, 17:03
          no i pozytywnie, a dotarles sam do tego brokera, czy jak to wyszlo? u mnie poczatki byly na serwisie traderow, dobajze cashbackforex.com.pl, w sumie to oni mnie popchneli do dzialania i powiedziele o co kaman w tej calej forexowej machinie. Ladnie mialam ostatnio, udało mi się powiększyć saldo konta do 1006 USD. I zwrot prowizji zawsze mnie co mc cieszy
          • garnok Re: Co sadzicie o Easy Forex ? 10.04.14, 12:02
            widze, ze oni tez maja na serwisie brokera XM, możesz podpytać. Ja od siebie polecam.
      • piotrkomes Re: Co sadzicie o Easy Forex ? 23.02.16, 13:22
        prawo pareto :)
    • putinkaa Re: Co sadzicie o Easy Forex ? 12.04.14, 12:58
      Dość ciekawe, spojrzę. Tematyka wątku mało istotna, ważne żeby broker się sprawdził. W sprawie XM, o czym ktoś tu wspomniał, uważam że nie ma mu czego zarzucić. Bardzo ludzie sobie go cenią, ale rynek jest tak szeroki że każdy powinien dobrać brokera do swoim potrzeb, Traderzy mają różne wytyczne, czy to Easy Forex, czy inny broker.
      • garnok Re: Co sadzicie o Easy Forex ? 17.04.14, 14:22
        Ja wole w żadne metale nie wchodzić,jeszcze mnie "przygniotą" i polegnę! - to tak wzartach oczywiscie. Każda inwestycja, byle zgłową odpowiednia. A co do predyzpoozycji brokerów i potrzeb traderów, wiadomo. Nie wszystko każdemu będzie pasować. Mnie XM przekonał tym że to broker STP, właściwie innego sobie na dziś dzień nie wyobrazam. Nie ma konfliktu, nikt na sobie nie żeruje.
        • kirela Re: Co sadzicie o Easy Forex ? 18.04.14, 13:24
          Ja trzymam się stabilnie na walutach. Kiedy postaram się o dojście do jeszcze większej perfekcji, wtedy pomyślę chociażby o metalach czy innych produktach. Przygnieśc to by Cie nie przygniotły ;) co najwyżej by tylko uszczupliły Twój portfel. STP , łapka w górę. Zlecenia odbywają się po najlepszych rynkowych cenach, dodatkowo no dealing desk – broker nie uczestniczy w transakcjach, udostępnia jedynie platformę.
          • pakul.a Re: Co sadzicie o Easy Forex ? 19.04.14, 14:38
            XM pośród STP na moje analizy rynku plasuje się bardzo ładnie. Brak pośredników u brokerów STP to też bardzo ważne, wtedy szybkość transakcji jest na wysokim pułapie. zarabiasz Ty, zarabia Broker.
            • garnok Re: Co sadzicie o Easy Forex ? 21.04.14, 11:56
              To też nawet nie chodziło u mnie jedynie o szybkość transakcji. Chociaż czas, a dokładniej zwlekanie na rynku walutowym zazwyczaj działa na niekorzyść, kiedy masz chociażby dobry kurs. Często potrzebowałem stałego kontaktu z brokerem, u tamtych go ie miałem, XM nie odwraca się tyłkiem. Są świadomi, że nie tylko oni są na rynku. Do wyboru, do koloru.
              • Gość: Wacław Re: Co sadzicie o Easy Forex ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.14, 23:23
                Czy maja strone w języku polskim bo XM to chyba broker z Cypru, prawda? jak z polskojęzycznym supportem ? jest takowy?
                • knecki168 Re: Co sadzicie o Easy Forex ? 18.05.14, 08:52
                  XM ma polską wersję i dobrych polskich doradców - porozumienie pełna profeska. Poza tym nie czekam długo na kasę po wygranej - leci na konto błyskawicznie
    • Gość: Maciek Re: Co sadzicie o Easy Forex ? IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.14, 16:13
      2finka napisał(a):
      > Czemu nie czytacie komentarzy, tylko ślepo chwalicie "swojego" brokera?

Bo to spam reklamowy. Niestety, częsty na forach
    • Gość: Maciek Re: Co sadzicie o Easy Forex ? IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.14, 09:57
      2finka napisał(a):
      > Nie zgodzę się...

Tiaaa. A oto dowody, że 2finka pisze na forach za pieniądze, czyli uprawia marketing szeptany:

"jadąc do pracy zauważyłam w autobusie dużą reklamę easy-forex o konkursie, w którym można wygrać 1 mln USD
      a 2 miesiące póżniej 2finka oficjalnie zawiadamia:
      "Million dollar". Szkolenie odbędzie się w siedzibie firmy, w Warszawie. Szczegóły i zapisy: www.easy...
      • 2finka Re: Co sadzicie o Easy Forex ? 21.05.14, 10:24
        To prawda, że teraz współpracuję z Easy Forex i tej współpracy się nie wypieram :) A komunikaty, które tu umieszczam są informacjami z pierwszej ręki, co przecież widać, no i są to informacje jak najbardziej wiarygodne, bo prosto od brokera. Ale nadal nie możesz zarzucić mi spamu, bo wszystko jest na temat i dla osób, które takimi inwestycjami z Easy Forex są zainteresowane - czyli np. czytających ten temat :)
    • wyprawy-1 Re: Co sadzicie o Easy Forex ? 31.05.14, 09:28
      Easy Forex jest faktycznie OK, ale wiadomo, że wszelkie tego typu wyróżnienia i nagrody to przeważnie pic na wodę fotomontaż. Jeżeli chodzi o brokerów Forex to z ostatnio tam jakoś wyróżnionych jest jeszcze Admiral Markets czy XTB.
    • Gość: forex_pierwszy_dep Re: Co sadzicie o Easy Forex ? IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.16, 08:23
      Jak najbardziej jest w porządku. Na początku miałem problemy z obsługą klienta, bo zmienił mi się opiekun ale teraz wszystko wygląda że jest okej. Egzekucja zleceń jak najbardziej na plus. Wypłaty realizowane bardzo szybko. Od strony technicznej polecam no pyanie tylko czy w ogóle wiesz co to jest forex i z czym to się je. Nie jest to najłatwiejszy rynek ale na pewno z wielkim potencjałem.
      • Gość: nikos_pipsaczu Re: Co sadzicie o Easy Forex ? IP: *.gazeta.pl 31.05.16, 20:19
        Gwarantowany stop loss i można handlować agresywniej. Nawet wtedy gdy są luki cenowe, a wiadomo że na indeksach może się to wydarzyć.
    • Gość: Narej Re: Co sadzicie o Easy Forex ? IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.16, 14:33
      ja osobiście wole hotforex
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka