Dodaj do ulubionych

Igo lokata w inteligo

03.03.13, 13:50
Witam, chciałbym wam opisać ku przestrodze moją szarpaninę z inteligo przy zakładaniu igo lokaty. Po kolei złożyłem wniosek przez internet, otrzymałem meila z informacją,że mam 15 dni na wpłatę środków na rachunek i oprocentowanie 5,2% na 9 mies. Po przelaniu pieniędzy po 8 dniach otrzymuję meila ,że lokata jest założona ale oprocentowanie wynosi3,9%. Dzwonię do pani konsultant i dowiaduję się ,że wazystko jest w porządku bo oprocentowanie obowiązuje od dnia zaksięgowania pieniędzy na ich koncie(rzeczywiście w międzyczasie zostało obniżone) Zakładałem wiele lokat przez internet w róźnych bankach i zawsze % był aktualny z dnia złożenia wniosku a nie zaksięgowania środków. Żeby było śmieszniej lokaty założonej przez internet nie można zerwać przez internet tylko przez serwis telefoniczny. musiałem wykonac z 5 telefonów zanim udało mi się zerwać tą lokatę
Obserwuj wątek
    • sebekbiker Re: Igo lokata w inteligo 03.03.13, 19:49
      Ogólnie ta cała ich zagrywka nie jest chyba zgodna z ich regulaminem igolokaty. W regulaminie nie ma nic na temat obniżenia oprocentowania i oprocentowanie powinno obejmować taki poziom jaki był w otrzymanym mailu przy składaniu wniosku.
      • sebekbiker Re: Igo lokata w inteligo 03.03.13, 19:49
        Tak w ogólę to dzięki za informację - bo miałem do nich wpłacać trochę pieniędzy na Igolokatę, ale w takim razie niech się wypchają!!!
    • Gość: ainafets Re: do 4wojtek7 IP: 109.95.31.* 04.03.13, 17:02
      Ja trochę nie na temat, ale kiedyś już pytałam o to i nikt mi nie odpowiedział.
      Czy mając konto internetowe np. w Eurobanku, mogą sobie zakładac lokatę przez internet w dowolnym banku, czy muszę w tych bankach miec konto?
      W Eurobanku wiem jak założyc lokatę przez net.
    • Gość: xxx Re: do 4wojtek7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.13, 11:42
      To mi przypomina trochę Max Lokatę PKO BP. Tam pieniądze trzeba było wpłacić w określonym terminie a oprocentowanie zaczęli liczyć miesiąc później. Właścicielem Inteligo jest PKO BP. Jeszcze trochę a PKO BP zepsuje to, co ma najlepsze (Inteligo).
    • Gość: baz Re: Igo lokata w inteligo IP: *.telpol.net.pl 07.03.13, 16:24
      Na ich stronie dokładnie pisało, że promocyjne oprocentowanie obowiązuje przy założeniu lokaty do 21.03. Najpóźniej w tym dniu pieniądze muszą byc zaksięgowane na ich koncie. Te 15 dni to piszą standardowo, bo jak ktoś zakłada nie na ostatnią chwilę to rzeczywiście ma te 15 dni na wpłatę. Dla mnie było to od razu jasne i czytelne.
      • Gość: Sebekbiker Re: Igo lokata w inteligo IP: *.pwc.ca 21.08.13, 07:13
        To ciekawe, że według siebie "standardowo" taka instytucja jak bank może wypisywać rzeczy niezgodne z prawdą. W otrzymanej korespondencji nie było uwagi którą można było "od razu zrozumieć" że oprocentowanie w ciągu okresu 15 dni na wpłatę może ulec zmianie. Wyraźnie były podane; zadeklarowana kwota, okres w jakim należy dokonać wpłaty, oprocentowanie lokaty (bez gwiazdek i uwag); konto na które należy wpłacić pieniądze, oraz co wpisać w tytule przekazu. Dodatkowo zwrot pieniędzy, od chwili wnioskowania zlikwidowania lokaty do chwili otrzymania ich na moje konto trwał 7 dni.
    • rejmonia Re: Igo lokata w inteligo 04.05.16, 15:43
      Hmm dziwna sprawa. Nigdy nie spotkałam się z taką sytuacją. Ja zawsze korzystam z rankingów lokat w Internecie, to sprawdzona źródła informacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka