Dodaj do ulubionych

Millenium Leasing nie polceam

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.13, 10:44
Stanowczo nie polecam. Millennium z wysyłania informacji na zlecenie "organów ścigania oraz administracji itd... " zrobiło sobie maszynkę do zarabiania pieniędzy. Ostatnio dostałem pismo, że moje dane pojechały do Hiszpanii do prywatnej firmy windykacyjnej na wniosek cytuję "rządu basków". W rozmowie z panem odpowiedzialnym za taką korespondencje tyle, że na kraj usłyszałem, że takich pism do różnych krajów wysyłają setki. Jeżeli prawdą jest to, co powiedział ten koleś, to cena 75 netto generuje dla Millennium Leasing niezłe zyski. Jest kryzys, więc znaleźli sobie dodatkowe źródło dochodów. Szkoda tylko, że Millenium zapomniało, że umowy się kończą a klient pamięta takie akcje. Nadmienię, że poprzednie umowy miałem w PKO i nigdy niebyło takich niespodzianek. Teraz mam dwie umowy i są to ostatnie umowy w Millennium Leasing. NIE POLECAM
Obserwuj wątek
    • czerepa0 Re: Millenium Leasing nie polceam 08.03.13, 10:57
      troche niezrozumiałe to
    • jpy1 Re: Millenium Leasing nie polceam 11.03.13, 12:17
      Yyy, ale o co chodzi?
      • Gość: Andre Re: Millenium Leasing nie polceam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 13:54
        Millennium mimo ze niema obowiązku informowania urzędów z zagranicy o danych swoich klientów w sprawie mandatów robi to i czerpie z tego spore zyski. Np. BFL z PKO nie robi takich numerów swoim klientom i o to tu chodzi. Millennium wysyła dane właściciela firmy i firmy windykacyjne będą nękać właśnie jego. Nikt ci nie zagwarantuje że ta prywatna firma windykacyjna nie sprzeda twoich danych innym i przez pazerność Millennium wpadniesz w kłopoty. Napisałem o tym żeby ostrzec ludzi którzy szukają sobie firmy leasingowej o takich praktykach. Żeby to było powszechne to ok. Miałem umowy w kilku firmach i żadna nie zrobiła mi tego numeru mimo że kierowcy mówili mi nie raz o tym że fotoradary za granicą zrobiły im fotkę.
        • Gość: Maciek Re: Millenium Leasing nie polceam IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.13, 14:51
          > fotoradary za granicą zrobiły im fotkę

Czyli kierowcy łamali tamtejsze przepisy a ty byś chciał, żeby to było bezkarne
          Trzeba było tak od razu pisać
          • Gość: gość Re: Millenium Leasing nie polceam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 15:54
            Mam ten sam problem. Kierowcy łamią przepisy ale to moje dane poszły do jakiejś firmy windykacyjnej za granicą. To jest ostania seria umów jakie podpisałem z Millennium !
            Jak będziesz miał do wyboru firmę która twoje dane przekazuje za granicę, choć nie musi tego robić i będziesz ponosił spore koszty za obsługę takiej korespondencji ( w millennium leasing 75pln+vat) i taką która tego nie robi to nie sądze że zdecydujesz się na firmę która wyciąga twoje pieniądze. A jak do tego masz kilkadziesiąt umów to wylatujesz rocznie kilka tysięcy.
            Pozdrawiam Panie Maćku
            • Gość: Piotr Re: Millenium Leasing nie polceam IP: 193.201.167.* 04.04.13, 09:28
              Czyli część z was łamiąc przepisy chciałaby aby za Wasze i Waszych pracowników przewinienia płaciła inna firma. Bo niepodanie danych organom państw Wspólnoty lub trzecich skutkuje, zapewniam, uruchomieniem skutecznej egzekucji w stosunku do właściciela pojazdu.
              Niezłe. To takie polskie cwaniactwo. Za nic nie odpowiadać i żądać aby za wasze grzechy ktoś inny płacił. Strach się bać z Wami pracować.
              • Gość: Darek Re: Millenium Leasing nie polceam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.13, 12:40
                tylko trzy firmy leasingowe działające w Polsce tak robią więc przynajmniej wiadomo kogo omijać szerokim łukiem i chyba nie chodziło tu o opłaty ale ich wysokość bo 100 za list to zwykłe złodziejstwo tym bardziej że niema żadnego obowiązku informować kogokolwiek z zagranicy o czymkolwiek.
        • Gość: Kasia Re: Millenium Leasing nie polceam IP: *.play-internet.pl 21.11.13, 20:27
          Każda firma leasingowa ma opłatę za udostępnienie danych organom ścigania. Czy to Millennium czy PKO czy EFL. Są to tzw. "zyski dodatkowe" z których żaden leasingodawca nie zrezygnuje. Jak PKO nie dostałeś jeszcze dodatkowej opłaty za mandaty to nie martw się, na pewno przyślą Ci zbiorczo.
    • wojab Re: Millenium Leasing nie polceam 15.03.13, 20:10
      każdy leasingodawca ma jakieś problemy taka prawda
      jedni jak pko zalatwiaja sobie teraz doradcow pd na boku nie dajac oferty i w ogole szkoda gadac i dyskutowac
    • Gość: korzystający 2013 Re: Millenium Leasing nie polceam IP: *.play-internet.pl 14.05.13, 13:27
      Po lekturze tego artykułu www.gf24.pl/11924/uwazaj-na-umowy-leasingowe, nie jedna osoba na pewno uniknie problemów z firmą leasingową.
      • frostyman Re: Millenium Leasing nie polceam 17.05.13, 14:28
        Bardzo przydatny artykuł, z ciekawością się to czyta
      • Gość: esteer Re: Millenium Leasing nie polceam IP: 193.201.167.* 17.10.13, 13:14
        Ten artykuł w ogóle nie dotczy problemu zainicjowanego na początku. Dotyczy wydania rzeczy. Poza wszystkim ja bym uznał ten artykul jako element marketingowy.
    • Gość: Marcin26M Re: Millenium Leasing nie polceam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 10:16
      Ja osobiście mam konto w Millenium i w BZWBK uważam, że BZWBK jest znacznie przejrzysty zarówno pod względem ofert jak i bankowości internetowej. Natomiast jeśli chodzi o leasing to kiedyś korzystałem z Warszawskiej firm Forum Finance, która zajmuje się doradztwem finansowo-ubezpieczeniowym tutaj jest ich strona internetowa: leasing Warszawa. Muszę przyznać, że klarownie przedstawili mi kilka ofert i pomogli wybrać najbardziej optymalną - dlatego mogę ich szczerze polecić!
    • Gość: esteer Re: Millenium Leasing nie polceam IP: 193.201.167.* 17.10.13, 13:30
      Samo przekazywanie danych jest z czyms przecież, zwiazane ale o tym dokladnie nie piszesz. Sa to zazwyczaj naruszneia prawa dokonane przez kierującego pojazdem. Nie wiem z jakiego pwoodu firmy leagingowe miałby je płacić za leasingobirocow, ale na pewno znalazłbyś jakiś powód. Mniejsza o to czy słuszny. Zasada jest, także zagranica, ze za naruszenie przepisow popelnione przy krozystaniu z pojazdow, powinny odpowiadac te osoby, ktore takich naruszen dokonaly. Jesli opłaty za takie naruszenia zostałyby nałożone niesłusznie, leasingobiorca moze się bronic przed tym kto takich opłat egzekwuje. Mam watplwiosci czy tylko Millennium pobiera takie oplaty, ale zainetersowani sobie na pewno sprawdzą. Poza wszystkim Kraj Baskow ma dość szeroką, nawet jak na Hiszpanie, autonomie, ma rowniez swoj rzad. Przedstawiasz sprawe dośc jednostronnie i wybiórczo , ale w sumie to nic dziwnego... przecież i tak można
    • Gość: carol Re: Millenium Leasing nie polceam IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.13, 00:16
      hehe a od kiedy leasing to tylko samochody i to jeszcze osobowe czy dostawcze ...
    • Gość: polak Re: Millenium Leasing nie polceam IP: *.gdynia.mm.pl 10.04.14, 22:42
      rzeczywiście leasing do bani, rata 4 tys,kapitał 1900..hehe dziwne nie,doliczaja podatek drogowy,ubezpieczenie i kto wie co jeszcze,jednej raty nie zapłacisz i siu wypowiedzenie i tysiaka zarabiaja za wznowienie, zero ludzkości same wyzyskiwacze
      • sokolr Re: Millenium Leasing nie polceam 29.04.14, 12:34
        Jeżeli bierzecie Leasing to skorzystajcie z firm doradczych. Przygotują dla was kilka jak nie kilkanaście ofert różnych firm leasingowych porównacie sobie i wtedy wybierzecie.
        Ja korzystam od 3 lat z Moto-Leasing mam wzięte 4 samohody i kilka maszyn i nigdy się na nich nie zawiodłem. A poza tym to jest jeszcze jedna kwestia. Przeciętny Kowalski wiele nie wynegocjuje w kwesti oprocentowania a pośrednik który podrzuca im powiedzmy 10 ofert dziennie a i owszem.
    • Gość: F4B Re: Millenium Leasing nie polceam IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 23.02.15, 17:47
      Jako broker leasingowy moge tylko zachęcić do wnikliwego czytania OWUL (ogólne warunki leasingu) i tabeli opłat oraz umowy. Dodam, że Millennium Leasing nie jest jedyna firmą pobierającą opłaty za informacje dla organów ścigania - robi to chyba każda firma. Jedyne, co mogę zasugerować to skorzystanie nastepnym razem z usług brokera leasingowego, który co prawda nie zmieni tabeli opłat i prowizji leasingodawcy, ale przedstawi te oferty, ktore bardziej pasują do potrzeb klienta i wyjaśni za co tak naprawdę się płaci i na co uważać.
      Mogę polecić firmę w której pracuję - F4B. Oddziały mamy w całej Polsce i trzymamy wysokie standardy.
    • bila.bila Re: Millenium Leasing nie polceam 25.04.18, 20:04
      Tak to jest jak ludzie nie czytają, łaszą się na leasing 104 % a później leasing zły bo tabela opłat :) .
      Prawie każda firma leasingowa trafia na takich klientów.

Dlatego błagam, proście o wszystkie informacje , tabele opłat itd.

Millennium leasing od pewnego czasu się bardzo poprawił, idzie w górę za innymi firmami leasingowymi.
      Ja ich polecam , mój przedstawiciel jest kompetentny i od razu przedstawił mi wszystkie warunki, tabele opłat .
      Zero zaskoczeń w późniejszym czasie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka