Dodaj do ulubionych

Pożyczka w PKO BP

18.06.13, 15:11
Może ktoś wie coś więcej albo miał podobny przypadek.
Wziąłem pożyczkę w PKO BP (pożyczkę, nie kredyt, jest różnica), na 60 miesięcy.
Po 30 miesiącach spłacania, stwierdziłem, że spokojnie jestem w stanie spłacić resztę pożyczki w dwunastu ratach.
No i okazało się, że nie mogę tego zrobić, gdyż według banku nie mam tzw. "zdolności kredytowej" do płacenia wyższych rat.
W tym momencie przestałem cokolwiek rozumieć. Wyszło bowiem na to, że to bank decyduje na co mogę wydać swoje pieniądze, tylko czekać, kiedy bank wyda mi zakaz kupowania całego chleba, bo stwierdzi, że mam "zdolność" do kupinia tylko połowy chleba. Nie uważacie, że zaczyna się jakaś paranoja ?
Obserwuj wątek
    • skuter44 Re: Pożyczka w PKO BP 19.06.13, 09:07
      To może spłacaj wiecej bez zgody banku, jesli nie bedzie z tego dodatkowej prowizji/opłat ?
    • Gość: Raf Re: Pożyczka w PKO BP IP: *.leon.com.pl 13.07.13, 00:04
      Spłacaj tyle na ile cie stać (rób nadpłaty) i za każdym razem zaznaczaj pracownikowi aby ta nadpłata szła na wcześniejszą spłatę kredytu to ważne gdyż jeżeli nic nie wspomnisz to raty będą schodzić zgodnie z harmonogramem i nic na tym nie zyskasz. Jak będziesz szybciej spłacać to zaoszczędzisz na odsetkach. Nikt ci nie może zakazać wcześniej spłacać i większe raty niż to przewiduję twój harmonogram.
      Podejrzewam, że w twoim wypadku pracownik przeliczył ci nową pożyczkę którą miał spłacić tą obecną. Krótszy czas = większa rata w harmonogramie, widocznie nie wychodzi ci zdolność, tak się zdarza ale bez sensu taka operacja (z punktu widzenia klienta oczywiście), po prostu spłacaj obecną pożyczkę tak jak ci opisałem wyżej. pzdr
    • Gość: jagjełło Re: Pożyczka w PKO BP IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.13, 10:21
      czyżby wzrosły dochody ...legalne...uważaj -na -urząd s.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka