Dodaj do ulubionych

Polisolokata w Ideabank

IP: *.legnica.vectranet.pl 08.07.13, 21:17
Witam,
Założyłem polisolokatę w Ideabanku na pół roku. Kapitał mi zwrócili a odsetek nie widać. Bank nabiera wody w usta i nic nie chce na ten temat się wypowiadać. Dwoniąc na infolinię otrzymuję cały czas tę samą odpowiedź - sprawdzimy to, dzisiaj jeszcze oddzwonimy i wyjaśnymy sprawę. Oczywiście nikt nie dzwoni. Na drugi dzień muszę tłumaczyć wszysko od nowa i ostatecznie dowiaduję się, że sprawdzą wszystko i oddzwonią. Do tej pory dowiedziałem się, że towarzystwo ubezpieczeniowe powinno było przesłać mi certyfikat do polisolokaty, którego nie otrzymałem. Siedem dni roboczych na wypłatę odsetek również dawno już mineło. Pani w oddziale Ideabanku poinformowała mnie że ona nie ma w systemie dostępu do danych z polisolokat i że muszę dzwonić na infolinię a najlepiej to żebym zadzwonił na infolinię do towarzystwa ubezpieczeniowego. Proszę o poradę w sprawie dalszego postępowania. Czy mogę ich postwić przed sądem (nie wiem kogo bank czy TU), czy zgłaszać to na policję, czy może napisać wezwanie i zanieść do oddziału banku, a może sprzedać należność firmie windykacyjnej.
Obserwuj wątek
    • Gość: dsz Re: Polisolokata w Ideabank IP: *.kuzniapolska.com 16.09.13, 21:50
      Jak skończyła się ta historia? Czy TU wypłaciło w końcu te odsetki?
    • Gość: Brednie wolskie Re: Polisolokata w Ideabank IP: *.158.216.84.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.12.13, 16:30
      O czym tutaj bredzisz? Odsetki, tak z TU Europa jak i Warta, są wpłacane na konto klienta z kilkudniowym opóźnieniem - kolejny wątek jakiegoś rozmodlonego idioty!
    • Gość: franek Re: Polisolokata w Ideabank IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.13, 19:14
      Środki z polisolokaty wypłacane są w ciągu 7-10 dni roboczych ( nie pamiętam dokładnie). Miałem takie polisolokaty zarówno z TU Europa jak i Wartą. Żadnych problemów..
      Kluczem może być brak certyfikatu ubezpieczeniowego ( TU wysyła go zawsze na adres emialowy)
      • Gość: Środek Re: Polisolokata w Ideabank IP: *.158.216.122.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.12.13, 19:41
        > Środki z polisolokaty wypłacane są w ciągu 7-10 dni roboczych

A kiedy wypłacane są boki?

PS. Ja zawsze dostaję odsetki z TU Europa 5. dnia roboczego!

• Gość: franek Re: Polisolokata w Ideabank IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.13, 20:23
          Odsetki w TU Europa rzeczywiście były wypłacone są w przeciagu 5 dni, w Wartcie z tego co pamiętam ok 7-10 dni.

BTW - pojęcie "środki zgromadzone na ..." funkcjonuje od dłuższego czasu.

A jak się wypłaca "boki" to można iść siedzieć :) Jak chcesz to wypłacaj sobie boki :)
    • kol.3 Re: Polisolokata w Ideabank 15.12.13, 16:33
      Idea Bank, Getin bank, Open Finance Home Broker - unikać.
      • Gość: fff Re: Polisolokata w Ideabank IP: *.static.chello.pl 17.01.14, 09:18
        U mnie to samo brak certyfikatów potwierdzających, i odsetek nie dostałem a minęło juz 16 dni.
        • rafdol Re: Polisolokata w Ideabank 23.10.14, 20:28
          Nie śpieszą się - trzeba im to przyznać. Miałem podobnie. W końcu przelali pieniądze na konto, ale trwało to zdecydowanie za długo.
    • Gość: pola23 Re: Polisolokata w Ideabank IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.02.14, 11:20
      wyslij m i ummer do isebie albo maila polece ci firme ktore sie ksutecanzie tym zajmuje paula.rak89@wp.pl
    • Gość: hjkhds Re: Polisolokata w Ideabank IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.14, 20:32
      Odsetki mogą wpłynąć na INNE konto, w innym banku niż tam gdzie się założyło lokatę. Wszystko zależy od tego co się zleciło bankowi zakładającemu lokatę! Odsetki zawsze miałam zwracane po kilku dniach od zakończenia lokaty.
    • maciekww Re: Polisolokata w Ideabank 22.10.14, 15:15
      Na szczęście już koniec tego całego cyrku ...

marketmoney.pl/artykuly/niekorzystne-zmiany-w-polisolokatach,58,0,1643834.html?rfguidfo
    • 3tercer Re: Polisolokata w Ideabank 24.10.14, 11:41
      Wydaje mi się, że raczej jest to nie do przeskoczenia. Na pewno bank ma odpowiednie zapisy w umowie które go chronią.
    • kate_mm Re: Polisolokata w Ideabank 04.08.15, 14:25
      Musisz uważać na ew. przedawnienie Twoich roszczeń wobec TU. Powinni udostępnić Ci informacje, które są niezbędne do rozwiązania tej sytuacji. Widzę, że polisolokata to nie tylko Twój problem - www.windykacja-dkow.pl/przedawnienie-roszczen-zwiazanych-z-oplata-likwidacyjna/ zerknij tutaj - mam nadzieję, że po lekturze tego artykułu coś Ci się rozjaśni. Pozdrawiam :)
    • rafdol Re: Polisolokata w Ideabank 06.01.16, 11:07
      Napiszę tak - biorąc pod uwagę ostatnie afery z tego typu produktami finansowymi radziłbym trzymać się od nich (wszystkich) z daleka. Tam w większości wypadków jest jakiś haczyk. Może za kilka lat to się "ucywilizuje" ale na razie to jest finansowy dziki zachód.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka