fajny-g-wiazdor Re: Ostrzeżenie oszuści 11.06.17, 18:56 Są firmy zajmujące się reklamacją w takich firmach windykacyjnych nie mają prawa dzwonić i zastraszać, i proszę poszukać w internecie na pewno znajdzie się jakaś pomoc dla przykładu artykuł z gazety prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/322286,firmy-windykacyjne-zastraszaja-dluznikow.html Odpowiedz Link Zgłoś
em2012 Re: Ostrzeżenie oszuści 22.09.17, 23:34 Znów się uaktywnili - podają się za "zespół komorniczy", żądają zapłaty za nieistniejącą fakturę. Bardzo ordynarna kobieta. tel. 508 838 065 Odpowiedz Link Zgłoś
pokrzywdzonyoszukany Re: Ostrzeżenie oszuści 11.10.17, 22:32 Dzwoni Pani i STRASZY!!! windykacją za niby nie zapłacone faktury, jest to firma z Poznania MultiNet ul. Głogowska 100/6, 60-263 Poznań, Adam Szczachor. Nr. tel. 797450438. A ta firma to złodzieje!!!! Nawet jak według prawa wysłałem rezygnację listem poleconym za potwierdzaniem. Nikt ze mną się nie kontaktuje. Oczywiście wszystko było oszustwem. Telefonu nie odbierają. Czy ktoś w tym państwie weźmie się za ich tyłek. List odebrała osoba upoważniona przez firmę Pan Tomasz Kostrzewa. Złodzieje!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Ostrzeżenie oszuści 12.10.17, 10:15 Firma tak działa od ponad 3 lat, a wy tylko umiecie płakać na forum? Ile osób zgłosiło sprawę do rzecznika praw konsumenta? www.tellows.pl/num/882052059/2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoiśćII Re: Ostrzeżenie oszuści IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.11.17, 20:28 Potwierdzam, dzwoniła do mnie rzekomo kancelaria komornicza ze Szczecina(!) strasząc kosztami sądowymi 3500 zł za nieopłacone "usługi".Tel. 797 515 946. Umieszczają dane firmy przez rok za darmo, po czym naliczają wymyślone ceny za publikację wizytówki , tłumacząc, że w porę nie odwołaliście umowy. Wszelkie dokumenty wysyłają kurierem, za pobraniem, tak, że nie ma normalnego kontaktu z nimi. Nie dajcie się nabrać . Poznań to stolica oszustów . To chyba już 10 podobna firma , która próbuje podobnych podchodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ostrzeżenie oszuści IP: 195.101.173.* 20.11.17, 10:30 Potwierdzam, nadal dzwonią strasząc komornikiem. Ich nr to 797 515 788. Mowią, ze sprawa poszła do komornika i jutro bedzie kurier z płytą i nagraniem, za rzekomo zamówione usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
mapt Re: Ostrzeżenie oszuści 20.02.18, 13:58 UWAGA, ZNOWU DZIAŁAJĄ. MULTI-NET. STRASZĄ DŁUGIEM KOMORNIKIEM I PRZYSYŁAJĄ KURIERA. NIC NIE PŁAĆCIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna350 Re: Ostrzeżenie oszuści 22.02.18, 15:13 Dzisiaj miałam telefon od kancelarii komorniczej do której zgłosiła się firma multinet i żądają zapłaty faktury 370 zł brutto. Próbowałam dowiedzieć się czegoś więcej o tej kancelarii. Obdzwoniłam wszystkie, które mieszczą się na ulicy podanej przez Pana zastępcę komornika i nigdzie taka osoba nie pracuje. Szczerze nie pamiętam czy w 2014 r ustalałam coś i wyrażałam telefoniczną zgodę. Pan na początku był miły ale jak próbowałam dowiedzieć się czegoś więcej stwierdził, że nie chcę płacic i że spotkamy się w sądzie...Po kilku godzinach zadzwoniła Pani z podobną historią, że skończyła się umowa na pozycjonowanie w google i że trzeba zapłacić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PLAMKA111 Re: Ostrzeżenie oszuści IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.18, 10:51 Teraz dzwonią z 516469641 Ciekawe że kwota wymuszenia spada ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwa Re: Ostrzeżenie oszuści IP: *.icpnet.pl 05.03.18, 11:23 Dzisiaj z numeru 513925435 ta sama historia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryzu007 Re: Ostrzeżenie oszuści IP: *.play-internet.pl 17.07.18, 09:44 dziś rano tel. z nr 515 655 150 tym razem firma business enterprise. Pani straszyła mnie,że pobrali próbki głosu i wznawiają reklamę na kolejne 5 lat i jak się nie ustosunkuje to mam sprawę na koniec października w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Ostrzeżenie oszuści IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.18, 17:22 ....do mnie dzwonili z nr 515 65 50 32 i 514 21 36 55 o nie zapłacone faktury z przed paru lat nigdy nic od nich nie zamawiałam....straszą windykacją Pani jest bardzo ordynarna....dziś był u mnie kurier z listem o rzekomej reklamie i kazał zapłacić 399zł jeśli zapłacę reklama wygasa , nie wolno mi było zajrzeć do środka ,nie wiem co było w środku???? Kuriera odesłałam. Nigdy też nie miałam od nich żadnych faktur nawet nie znam tej firmy ? Typowi naciągacze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Ostrzeżenie oszuści IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.18, 17:40 TERAZ SIĘ NAZYWAJĄ BUSINESS- ENTERPRICE ten sam właściciel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Ostrzeżenie oszuści IP: 78.10.205.* 03.08.18, 15:43 Odebrałem telefon 513 931 873 z firmy MultiNet adres ul. Głogowska 100/5 z Poznania o zapłaceniu Faktury za reklamę na str. załączoną rezygnacją (doręczenie przez kuriera). Straszenie windykacją, a ponieważ miałem już kiedyś problem z komornikiem wiec dawałem się nabierać, trwa to już 3 lata. Ale mam już dosyć obecnie już nie MultiNet ale Business-Enterprice. Dołączam się do ew. pozwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie_oszukana Re: Ostrzeżenie oszuści IP: *.147.38.56.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.10.18, 13:51 Dzisiaj otrzymałam telefon z numeru 789190902, pan niby z kancelarii komorniczej. Zawarła Pani umowę Z BUSINESS COŚ TAM, jest nagranie, będzie sąd itd. Od kiedy to komornik występuje do sądu w imieniu wierzyciela. Wierzyciel składa wniosek, sąd wydaje wyrok, potem tytuł wykonawczy itd. Tak mi się bynajmniej wydaje. W odpowiedzi powiedziałam, że nie mam żadnych zobowiązań i w razie potrzeby chętnie stawię się w tym sądzie. Kilka godzin później telefon od kuriera, że przesyłka za pobraniem, jakieś dokumenty firmy Buissness Coś Tam, kwota do zapłaty 399zł. Oczywiście odmówiłam przyjęcia. PRZESTRZEGAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Ostrzeżenie oszuści IP: *.147.3.229.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.10.18, 10:01 działaj miałam identyczną sytuację, pan niby z kancelarii że firma Businnes Enterprice, że niezapłacona Fv za poprzedni rok na kwotę 380 zł, ze polubowne załatwienie sprawy, że posiadają nagranie w którym zgadzam się na 3 miesięczny okres darmowy a później następuje okres płatny z którego nie zrezygnowałam...... jacyś naciągacze chyba, chętnie stawię się do sądu jeżeli będzie taka potrzeba.... tel z którego dzwoniono 789190902 Odpowiedz Link Zgłoś
detektywi2018 Re: Ostrzeżenie oszuści 30.11.18, 00:20 Do nas tez wydzwania BUISSNESS ENTERPRICES każą płacić faktury 693645317 / 663957020 , i w tym tygodniu przyszło kilka faktur z poznania :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janio z Miania Re: Ostrzeżenie oszuści IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.11.18, 10:01 zgadza się, numer 514 337 898, pan przedstawia się jako Krzysztof Sawicki z Kancelarii Komorniczej przy Sądzie Rej. w W-wie ul. Marszałkowska i informuje o płatności na rzecz Biznes Enterprise Poznań, uprzedza o ponownej wysyłce f-ry. Po chwili zmienia głos i dzwoni niby już z firmy - ale nr telefonu ten sam (cwaniak dzwoni na stacjonarny - i tu go mam). Odpowiedz Link Zgłoś
yerek1001 Re: Ostrzeżenie oszuści 18.01.19, 12:17 W dniu dzisiejszym otrzymałem telefon z informacja o niezapłaconej fakturze za usługę reklamową, która ponoc zamówiłem w 2016 roku, na kwotę 399zł + odsetki, które umorzą jeśłi opłace 399zł; usługi nie zamawiałem; poinformowano mnie , iz w przypadku niezapłacenia bedzie egzekucja komornicza; próby uzyskania bliższych informacji co do mojego zamówienia nieskuteczne, Pani zbywa zdawkowym pytaniem czy płacę czy ma być egzekucja komornicza? Firma u której zamówiłem ponoć tę usługę to Business-Enterprice Poznań Głogowska 100/6. Nr telefonów, z których się ze mną kontaktowano to: 511355615 oraz 514213655. Odpowiedz Link Zgłoś
mirijam72 Re: Ostrzeżenie oszuści 05.02.19, 12:54 Do mnie również się dodzwonili...podaję numer tel 507 289 853 . dzwonił niby mężczyzna, ale miałam wrażenie że użyto jakiś modulator głosu nie wiem jak to się fachowo nazywa. Również padła informacja na temat nie zapłaconej faktury na kwotę 399 zł za niby jakąś reklamę. Od razu wiedziałam , że to oszuści. Czerwona lampka zaświeciła mi się po kilkunastu sekundach rozmowy . Uważajcie. Chyba to zgłoszę gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
fabianski-peja Re: Ostrzeżenie oszuści 03.03.19, 04:17 Polecam wszystkim zarządać pliku z naszymi danymi osobowymi w związku z RODO. Musi firma przekazać wszystko co ma na nasz temat. Odpowiedz Link Zgłoś