Dodaj do ulubionych

BANK ... ktory wybrac?

05.12.04, 20:03
Prawde mowiac mam juz serdecznie dosyc banku,z ktorego uslug korzystam do
tej pory (bph).Moze ktos z Was poradzi mi jaki wybrac ... potrzebuje,aby
miesieczna
oplata (za cokolwiek by ona nie miala byc,ale zapewna za cos wszedzie jakas
jest) nie byla duza (tzn.nie wyzsza,niz 3 zl),bezplatny dostep do konta
poprzez Internet,bez minimalnej stawki (lub minimalna 50 zl),jaka trzeba co
miesiac wplacac na swoj rachunek,zadnych innych utrudnien i dodatkowych
niepotrzebnych oplat + rzecz jasna karta platnicza.Nie mam ostatnio czasu
biegac po bankach i sie orientowac,wiec moze ktos z Was mi pomoze i wskaze
ktorys z bankow.
Obserwuj wątek
    • Gość: mk Re: BANK ... ktory wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 20:07
      Lukas Bank e-konto-opłaty zero zł,ma wszystko to czego chcesz ,ewent mbank
      • serta BANK ... ktory wybrac? 05.12.04, 20:11
        Serdeczne dzieki.A czy orientujesz sie czy duzo jest bankomatow tego banku lub
        jaka prowizja jest pobierana w bankomatach innych?
        • Gość: kamyk Re: BANK ... ktory wybrac? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 06.12.04, 20:56
          bankomaty dla mbanku to euronetu i bzwbk
      • volkswagenbank tylko vwbankdirect 27.01.05, 18:20
        zero za wszystko w podstawowym koncie a w Lukasi emusisz miec 5 tysięcy złotych
        i dopiero wtedy jest za darmo
    • Gość: zdezorientowany Gdzie w sieci znajde porównanie ofert ROR-ów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 13:31
      Mam ten sam problem - zmiana banku, z tym, że z PKO BP.
      Jest gdzieś w sieci takie w/w zestawienie? Zajrzałem na www.banki.pl , ale tam
      są tylko 4 e-banki.
      Serta - mam rozumieć, że BPH nie brać pod uwagę? :)
      • success Re: Gdzie w sieci znajde porównanie ofert ROR-ów? 06.12.04, 15:13
        Zapraszam na strone www.bankier.pl/sp/success, duza oferta, porownania i
        mozliwosc wypelnienia wniosku o otwarcie rachunku ze strony. Naprawde polecam.
        • serta :) 06.12.04, 17:15
          Dzieki za porady (i maila:)).
          BPH ... znam wiele osob,ktore nie mialy problemow z tym bankiem,ale ja
          niestety w przeciagu ostatnich 2 miesiecy mialam ich az nadto i serdecznie
          dziekuje.Poza tym za duzo pieniedzy mi zabieraja,a wiadomo - zycie studenta
          latwe nie jest ;)
          • Gość: zdezorientowany Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 10:32
            Na polecane przez successa zestawienie zajrzałem, i skonstatowałem, że najtańszy
            jest PKO BP czyli ten, z którego chciałbym sie wyewakuować :( Ja jestem drobnym
            ciułaczem i nie potrzebuję złotych kart itp, potrzebuję tylko niskiej opłaty za
            ROR, zlecenia stałe i ew. przelewy...

>a wiadomo - zycie studenta
            > latwe nie jest ;)
            Oj nie jest, nie jest - i dlatego nie poszedłem na studia :))
            • Gość: Oozie Re: :) IP: *.handelsbanken.se 07.12.04, 12:44
              MultiBank ma niezły rachunek MultiKonto Jestem (1 zł za rachunek, 1 zł za Visę,
              brak wymogu stałych wpłat, przelwey za darmo, dostęp internetem i telefoenm za
              darmo).

Lucas Bank na rachunku e-konto ma droższe przelewy telefoniczne i mniej
              bankomatów.

Nb nie jestem pracownikiem MultiBanku.
              Ale mam nieszczęście mieć doświadczenie z BPH
              • Gość: zdezorientowany Multikonto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 13:03
                Zapoznałem się też z tym, ale wolałbym bank nieinternetowy, bo nie zawsze mam
                dostęp do sieci. Poza tym nie spełniam warunków na M-Jestem, musiałbym załozyć
                M-Ja, a tam drożej, i jest wymóg wpłat min. 1000 miesięcznie lub 3000
                kwartalnie. A u mnie różnie z tym bywa chlip chlip :((
              • volkswagenbank no to zobacz na www.bankdirect.pl 27.01.05, 18:25
                i przekonaj sie że zero opłat za wszystko w podstawowej wersji e-konta. nie
                musisz mieć minimum, karta za darmo, wszystkie przelewy za darmo, prowadzenie
                za darmo całkowite zero najlepsza oferta na rynku!!!!!!!
            • serta :))) 07.12.04, 21:46
              ... a ja poszlam,ale mam to szczescie,ze za studia nie musze (jeszcze) placic
              z wlasnej kieszeni,a zaronione przeze mnie pieniadze gromadze na konkretny cel -
              i chce,zeby gromadzily sie one w jakims bezpiecznym miejscu :) ... a
              studia ... jesli jestes bez nich w zyciu szczesliwy,to pewnie niewiele
              straciles :)
          • volkswagenbank to idź do vwbanku 27.01.05, 18:23
            i przekonaj sie że zero opłat za wszystko w podstawowej wersji e-konta. nie
            musisz mieć minimum, karta za darmo, wszystkie przelewy za darmo, prowadzenie
            za darmo całkowite zero najlepsza oferta na rynku!!!!!!!
    • stropss mBANK polecam 07.12.04, 17:21
      Euronetu bankomatów pełno wszędzie a wypłacenie za darmo z e-Konta - uzywam juz
      kilka lat i nigdy się nie zawiodłem
      • serta ... 07.12.04, 21:47
        ostatecznie moj wybor padnie najprawdopodobniej na Lukasa :)
        • tom_aszek Lukas Bank 08.12.04, 09:29
          Nie wiem skąd piszesz, ale w W-wie na szybach Lukasa w Atrium (JPII) są piękne
          reklamy "Ci, którzy mają pieniądze, nie płacą podatków" czy coś w tym stylu.
          Ciągle tam stoi kolejka, nawet przed wejściem, ale zawsze bałem się zapytać czy
          to chętni do skorzystania z usług czy chętni do złożenia reklamacji :)
          Zapytaj w Lukasie, przynajmniej kawy się napijesz :)))
      • success Re: mBANK polecam 08.12.04, 03:10
        ja mam podobna opinie na temat mbanku, poza tym prowadzenie e-konta jest
        bezplatne, placi sie jedynie 1zl za karte, ktorej nie trzeba zamawiac, wtedy
        prowadzenie konta jest naprawde bezplatne, poza tym nie ma minimalnej wplaty,
        co tez jest duzym plusem przy porownaniu tego rachunku z rachunkiem inteligo,
        gdzie wymagane saldo na rachunku to 100zl (wtedy nie ma oplat za prowadzenie
        rachunku oprocz 1zl/m-c za karte), co do Lukasa to nie moge sie wypowiadac, bo
        nie mialem stycznosci, ale mbank e-konto moge z czystym sumieniem polecic.
        • serta :) 08.12.04, 21:31
          a ja juz jestem w Lukasie ... zaskoczylo mnie,ze tak szybko udalo mi sie
          wszystko zalatwic i rzeczywiscie narazie wyglada na to,ze oferte maja duzo
          lepsza,niz moj poprzedni bank ... a jak mi sie nie spodoba,to rachunek moge
          zamknac w kazdej chwili ... i fruuu do nastepnej konkurencji :)
          • Gość: Zdezorientowany Jednak Multibank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 08:51
            A ja się ugiąłem się i założyłem w Multibanku. Mam ich placówkę blisko domu. W
            razie "niedostępu" do Internetu zrobię przelew "na piechotę" - dosłownie :)
            • Gość: Zdezorientowany Multibank - pierwsza rysa na szkle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 12:43
              Za sprawdzenie salda konta w bankomacie Euronetu - 1 zł. Dowiedziałem się o tym
              dopiero po sprawdzeniu stanu rachunku przez internet. Jak to mówił Zborowski w
              "CK Dezerterach"? "Moja pani... Tego w umowie nie było!"
              Serta, jak tam w Lukasie?
              • uasiczka Re: Multibank - pierwsza rysa na szkle 26.01.05, 09:28
                mbank to samo - płacisz za sprawdzenie stanu konta poprzez euronet
            • Gość: Oozie Re: Jednak Multibank IP: *.handelsbanken.se 26.01.05, 12:07
              Gość portalu: Zdezorientowany napisał(a):

> W razie "niedostępu" do Internetu zrobię przelew "na piechotę" - dosłownie :)

Nigdy tego nie rób!
              Jak już to zrób przelew przez telefon
        • Gość: zdenerwoawany Re: mBANK polecam IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 14.12.04, 14:58
          Mam konto w mbanku od 3 lat i naprawde bylem z niego bardzo zadowolony, ale
          ostanio to co przezylem odmienilo moje zdanie o tym banku raz na zawsze.
          Wzialem tam kredyt mieszkaniowy. Rozpatrywanie wniosku trwalo ponad miesiac,
          gdy juz mialem podpisywac umowe pani mnie obslugujaca wymyslala co chwile cos
          nowego (a to zebym doslal zdjecia budowy a to jeszcze jedno pisemko do
          developera i tak w kolko) jednym slowem tragedia. Drugi raz napewno bym sie nie
          zdecydowal.
          • alilka Re: mBANK polecam 25.01.05, 20:53
            Mając konto w mBanku mogę wypłacać z bankomatów bzwbk bez dodatkowych opłat?
            • allpepe no który 26.01.05, 09:56
              alilka napisała:

> Mając konto w mBanku mogę wypłacać z bankomatów bzwbk bez dodatkowych opłat?
            • Gość: jumbala Re: mBANK polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 16:06
              Tak i z euronetu tez bez oplat, jesli chodzi o ciekawe informacje radze poczytac
              forum na stronie mbanku....kredy i karty kredytowe to w mbanku horror ale reszta
              jest calkiem znosna
              • alilka Re: mBANK polecam 26.01.05, 17:31
                Jak to jest z kartami kredytowymi w mbanku?
                • Gość: jajac Re: mBANK polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 19:33
                  Właśnie zrezygnowałem z BPH Wkurzało mnie to że płacę 14,5 zł za utrzymywanie
                  konta.Samo zamknięcie rachunku trwało ponad 30 min.
                  jestem od 4-ch lat w mBanku i jest ok. Co prawda są opłaty za przelewy - 50 gr,
                  ale to nie tak duzo za dowolną kwotę a pzrelewam wszędzie gdzie mi potrzeba i
                  nie tracę czasu na stanie w kolejkach ( wszystko załatwiam przez internet)
                  pozdro
                  • volkswagenbank no i juz jesteś do tyłu 27.01.05, 18:30
                    idź do vwbankdirect.pl i przekonaj sie że zero opłat za wszystko w podstawowej
                    wersji e-konta. nie musisz mieć minimum, karta za darmo, wszystkie przelewy za
                    darmo, prowadzenie za darmo całkowite zero najlepsza oferta na rynku!!!!!!!
                    • Gość: tere fere Re: no i juz jesteś do tyłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 20:46
                      volkswagenbank napisał:

> idź do vwbankdirect.pl i przekonaj sie że zero opłat za wszystko w podstawowej
                      > wersji e-konta. nie musisz mieć minimum, karta za darmo, wszystkie przelewy za
                      >
                      > darmo, prowadzenie za darmo całkowite zero najlepsza oferta na rynku!!!!!!!
                      o ile doczekasz sie od jasnie panow odpowiedzi. Ja już 3 m-ce temu wysłałem
                      papiery i nic.
          • Gość: asia-bankowiec Skorzystaj z usług Pośrednika Kredytowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 22:40
            Takie są procedury przy załatwianiu kredytów hipotecznych. No chyba że bierzesz
            kredyt przez Pośrednika który załatwi Ci wszystko (i to z dojazdem do domu) do
            10 dni. Wiem bo sama jestem Pośrednikiem i mam naprawdę szerokie grono
            zadowolonych klientów. To oczywiście kosztuje dodatkową prowizję którą
            bank "dobije" Ci do kredytu. Zawsze masz prawo wybrać jak chcesz załatwiać
            kredyt. Ekspresowo ale drożej czy dłuuuuuuuugo ale ciutkę (naprawdę) taniej.
            Pozdrawiam Cię serdecznie
            • makxym MULTIBANK !!! 27.01.05, 17:19
              Ja korzystam z konta studenckiego w MultiBanku i płacę 1 zł za prowadzenie
              rachunku i 1 zł za kartę Visa Electron. Oczywiście są to opłaty za miesiąc.
              Bardzo dobry dostęp do konta poprzez internet. Gorąco polecam ten bank. I
              najważniejsze to wypłaty kasy z bankomatów Euronetu i BZWBK za darmo. A z
              innych nieważne ile wypłacasz potrąca 4 zł. Mogą byc małe różnice w opłatach
              przy innym rodzaju konta.
    • Gość: A Re: BANK ... ktory wybrac? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.05, 22:00
      Lukas Bank
    • magdalenax Re: BANK ... ktory wybrac? 27.01.05, 22:09
      Ja tez polecam Lukas Bank. Mam tam konto od 3 lat.

Magda
    • jamile Re: BANK ... ktory wybrac? 27.01.05, 22:46
      Polecam vwbank - prowadzenie konta, przelewy, token, karta - to wszystko bez
      opłat. Wypłaty z każdego bankomatu (powyżej 400 zł bez prowizji, poniżej 400
      zł - 1,5), bez kwoty minimalnej.
      Konto założone bez ruszania się z domu, po stosowne podpisy i papiery przysłano
      kuriera (też nie płaciłam).
    • Gość: Michał22 prosta sprawa <a href="http://www.e-mentor.pl" target="_blank"> IP: *.wroclaw.mm.pl 27.01.05, 22:52
      na e-MENTOR.PL - znajdziesz -porównanie ofert banków (Kredyty,Konta
      bankowe,Karty kredytowe...) ...najlepsze bezpłatne doradztwo finansowe
      Tabele,zestawienia. www.e-mentor.pl
    • rafi.raf Re: BANK ... ktory wybrac? 27.01.05, 23:50
      inteligo chyba jest najlepszy:
      wszystkie plusy PKO BP
      brak minusów (no 100 zł przez miesiac na koncie moze byc. nie?)
    • Gość: Jazz Re: BANK ... ktory wybrac? IP: 156.17.253.* 28.01.05, 11:07
      Polecam mBank. Załatwisz wszystko szybko i bezboleśnie. Na początku może być
      ciężko ,bo około 3 tygodni trwa załatwienie umowy. Ale za to formularze masz w
      internecie pod adresem www.mBank.com.pl. Powodzenia
    • e-mentor.pl prosta sprawa www.e-mentor.pl 28.01.05, 18:31
      na e-MENTOR.PL - znajdziesz -porównanie ofert banków (Kredyty,Konta
      bankowe,Karty kredytowe...) ...najlepsze bezpłatne doradztwo finansowe
      Tabele,zestawienia. www.e-mentor.pl
    • Gość: Rada Re: BANK ... ktory wybrac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 18:31
      Millenium. Kartę odebrałam po 4 dniach, odtąd robię zazwyczaj wszystko sama
      przez internet oszczedzam czas. Wybrałam po przetestowaniu co najmniej 4
      banków, gdzie zawsze są jakieś ukryte niedogodności - a to nie ma przelewów
      zagranicznych, a to znowu - jeśli są - nie można ich samodzielnie robić przez
      internet albo przez telefon; a to znowu - jak mBanku - nie ma
      oddziałów 'stacjonarnych', które jednak czasem się przydają..
    • e-mentor.pl proponuję rozejrzeć się na <a href="http://www.e-mentor.pl" target 02.02.05, 22:31
      Znajdziesz tam porównanie wielu ofert banków wg. różnych kryteriów.
      Pomaga w wybraniu najodpowiedniejszej opcji.
      Gorąco polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka