Dodaj do ulubionych

Który operator komórkowy najtańszy: Era, Plus czy Idea ?

IP: 195.116.26.* 04.06.01, 15:27
Proszę o podanie jakiegoś wspólnego mianownika.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aramis oczywiste, że Idea ! IP: 213.25.48.* 05.06.01, 10:28
      ... i oczywiste że żartowałem :-))
      Na tak postawione pytanie nie ma przecież prawidłowej odpowiedzi. Bo czy można
      odpowiedzieć na pytanie w sytlu: "Który samochód jest najlepszy?"
      • Gość: gale Re: oczywiste, że D2 ;-)) IP: *.polkomtel.com.pl 06.06.01, 14:18
        Zgadzam sie z Przedmowca w calej rozciaglosci. Po prostu zalezy to od bardzo
        wielu czynnikow.

gale
        ----
        www.citibank.prv.pl
    • Gość: nessi Re: Który operator komórkowy najtańszy: Era, Plus czy Idea ? IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 15.06.01, 11:55
      A ja mam pytanie w podobnym stylu.A który operator jest najlepszy jeśli chodzi
      o usługi bezabonamentowe?I czy opłaca się kupować telefon używany?
      • gale Re: Który operator komórkowy najtańszy: Era, Plus czy Idea ? 16.06.01, 18:35
        Gość portalu: nessi napisał(a):

> A ja mam pytanie w podobnym stylu.A który operator jest najlepszy jeśli chodzi
        > o usługi bezabonamentowe?

Odpowiem tak jak wczesniej - kazdy system bezabonamentowy ma swoje zalety i wady.
        Musisz sobie porownac co Tobie odpowiada a co nie. Nie ma tutaj panaceum.

> I czy opłaca się kupować telefon używany?

To nie jest kwestia oplacalnosci. Uwazalbym na telefon kupowany np. na bazarze,
        jesli jest kradziony to masz szanse stac sie posiadaczem zlomu, ktory zostanie
        zablokowany (pomijajac kwestie moralna). Uzywany telefon ma tez to do siebie, ze
        nie wiesz jakie ma ukryte wady, w jakich warunkach byl uzytkowany i co mu moze w
        przyszlosci "wyskoczyc". A zatem bylbym ostrozny.

gale
        ----
        http://gale.blog.pl
    • Gość: Giselle Re: Który operator komórkowy najtańszy: Era, Plus czy Idea ? IP: *.pl 01.07.01, 13:03
      najdrożzy jest PLUS, nie daj się wciągnąć!!! Mało rozmawiam, wysyłam sporo
      smsów (po 80 gr!!!) i co miesiąc płace po 300 zł za rachunki. Podpisałam
      cyrograf na 2 lata, muszę się jeszcze męczyć do lutego... Zmienię potem na
      idee, bo jest zdecydowanie najtańsza. I moi znajomi mają telefony w idei. Jest
      wiele taniej...
      • Gość: znawca Re: Który operator komórkowy najtańszy: Era, Plus czy Idea ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.01, 15:27
        Jesli chodzi o abonamentowy to masz do wybory tylko plusa lub idea jednakze
        dalej nalezy wziasc pod uwage zasieg (Era wygrywa) W Era abonament Moja 45 za
        73 brutto natomiast w Idea Optima 30 za 49,5 brutto , jednazke z wyliczen
        najtanszy jest POP
      • Gość: Skowi Re: Który operator komórkowy najtańszy: Era, Plus czy Idea ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 04:19
        Sprobuj ktorejs nowej taryfy. Ja place 25 gr + VAT za SMS-a, i jeszcze troche
        mam wliczonych w abonament. Mesiecznie 100-120 zl.
        Pozdrawiam
      • Gość: D. Re: Który operator komórkowy najtańszy: Era, Plus czy Idea ? IP: *.el-4100100.acn.pl 18.07.01, 20:11
        Uważałabym na Ideę.Informują o usługach,które można aktywować odpłatnie i
        niezaleznie od twoich chęci aktywują.Trudno to potem wyjaśnić,a pieniędzy i tak
        nie odzyskasz
      • Gość: wchx Re: Który operator komórkowy najtańszy: Era, Plus czy Idea ? IP: *.altkom.com.pl 08.08.01, 20:07
        Gość portalu: Giselle napisał(a):

> najdrożzy jest PLUS, nie daj się wciągnąć!!! Mało rozmawiam, wysyłam sporo
        > smsów (po 80 gr!!!) i co miesiąc płace po 300 zł za rachunki. Podpisałam
        > cyrograf na 2 lata, muszę się jeszcze męczyć do lutego... Zmienię potem na
        > idee, bo jest zdecydowanie najtańsza. I moi znajomi mają telefony w idei. Jest
        > wiele taniej...

Moze to kwestia nieprzemyslanego wyboru taryfy?
        Ja mnostwo rozmawiam, WAP-uje i wysylam SMS-y i place 400 zl.
        I wg moich wyliczen w Plusie moze byc najtaniej.
        Nie podpisywalem cyrografu, nie korzystalem z promocji,
        bo na ogol to sie nie polaca.

Pozdrawiam
      • gale Re: Który operator komórkowy najtańszy: Era, Plus czy Idea ? 06.10.01, 10:20
        Gość portalu: Giselle napisał(a):

> najdrożzy jest PLUS, nie daj się wciągnąć!!! Mało rozmawiam, wysyłam sporo
        > smsów (po 80 gr!!!) i co miesiąc płace po 300 zł za rachunki.

To moje gratulacje. Moze zadaj sobie odrobine wysilku i zmien plan taryfowy.
        Wykup np. pakiet SMS-ow, za 25 zl netto (bodajze, nie pamietam dokladnie)
        dostajesz pakiet 125 SMS-ow w miesiacu.

> Podpisałam
        > cyrograf na 2 lata, muszę się jeszcze męczyć do lutego... Zmienię potem na
        > idee, bo jest zdecydowanie najtańsza. I moi znajomi mają telefony w idei. Jest
        > wiele taniej...

Pozornie. Zasieg do niczego, obsluga klienta tez nie zabardzo. Osobiscie nie
        jestem rowniez przekonany do pomyslu finansowania TPSA, wlasciciela Centertela.

gale
        ----
        http://www.citi.prv.pl
    • Gość: smicha Re: Który operator komórkowy najtańszy: Era, Plus czy Idea ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 20:42
      Idea to zlodziej
      era jest ok
      ale plus jest super choc moze byc lepszy!!!
      • Gość: dd Re: Który operator komórkowy najtańszy: Era, Plus czy Idea ? IP: 195.116.218.* 26.09.01, 13:10
        Gość portalu: smicha napisał(a):

> Idea to zlodziej
        > era jest ok
        > ale plus jest super choc moze byc lepszy!!!
        a jakieś konkretne argumenty

• Gość: Maciej Obrona PLUS GSM IP: 162.70.83.* 31.10.01, 10:46
      Prawda jest, ze PLUS nie jest siecia najtansza. Prawda jest jednak to, ze
      oferuje <B>BARDZO</B> solidne uslugi. I juz spiesze wymienic:

i) zasieg: taki jak ERA (w praktyce, sporo podrozuje, wiec wiem, co mowie),
      ii) jedyna sprawnie dzialajaca bramka WWW->SMS, email->SMS,
      iii) szybko dochodzace SMSy, bez buforowania w nieskonczonosc,
      iv) rozbudowane programy partnerskie wymiany punktow, np. z siecia benzynowa
      ORLEN,
      v) swietne zarzadzanie Twoim kontem przez internet, szybko dzialajace WWW
      firmowe,
      vi) niezly sklep internetowy,
      v) na roaming tez nie narzekam,
      vi) byli pierwsi z GPRS.

Ja mam taryfe "Czesto 100", rachunki sa na ogol w okolicy PLN 200, zatem
      umiarkowane. Warto tez wiedziec, ze PLUS ma najwiecej w Polsce klientow
      biznesowych, zatem jego sytuacja finansowa zdaje sie byc najbardziej stabilna.
      Przeklada sie to na nowe udogodnienia dla uzytkownikow (na kase dla zarzadu
      pewnie tez, ale, jak mawia moj znajomy, "taki lajf").

Pozdrawiam,
      Maciek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka