odsetki 14.02.05, 19:35 Proszę o opinię osób posiadających konta MULTIKONTO I JA i MULTIŚWIAT BUSINESS CLASS. Pozytywne i negatywne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
napiszme Re: Konta w Multibanku 26.06.05, 20:54 Pozytywy (posiadam MultiKonto JA) 1) Bardzo tanie (tylko 3 lub 4 zl miesiecznie oraz opcjonalnie 1 zl za ubezpieczenie karty) 2) Najlepszy badz zdecydowanie jeden z najlepszych system internetowy dostep do rachunku (bardzo czytelna witryna, od ponad 2 lat jak jestem klientem nie bylo zadnej awarii) 3) Bezplatne przelewy krajowe, jedne z najtanszych na rynku przelewow zagranicznych, ktore mozesz wykonac z interentu, prowizja 0 zl za przychodzenie na Twoj rachunek przelewu z zagranicy Negatywy: MultiBank, to anjbardz chamski i niekompetentny bank w Polsce (zapraszam na forum na www.multibank.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_ems Re: Konta w Multibanku 30.06.05, 23:35 Mogę tylko potwierdzić. Nie ma chyba takiego netkonta bankowego, które pozwalałoby na tyle możliwości. Osobiście lepiej by mi się spało, gdyby przy realizowaniu przelewu zdefiniowanego również żądano nr TAN, ale to chyba szczegół. Opłaty: 3 + 2 zł (konto JA + karta) Odpowiedz Link Zgłoś
michal.macierzynski Re: Konta w Multibanku 02.07.05, 23:43 napiszme napisała: > Negatywy: > > MultiBank, to anjbardz chamski i niekompetentny bank w Polsce (zapraszam na > forum na www.multibank.pl) Osobiście wahałbym się bardzo wypowiadając publicznie takie opinie. Osobiście korzystam od dawna z usług m.in. MultiBanku i nie mogę potwierdzić Pani opinii. Pod względem jakości obsługi jest powyżej średniej krajowej. Dlatego wyrażanie takich, krzywdzących moim zdaniem stwierdzeń, na podstawie jedynie własnych doświadczeń, jest w mojej opinii dużym nadużyciem. MM Odpowiedz Link Zgłoś
napiszme Re: Konta w Multibanku 03.07.05, 07:59 Szanowny Panie: Dziwnie odebralem Panski komentarz jako grozbe i na przyszlosc prosilbym uprzejmie o "niezamykanie mi ust" i odstapienie od wypowidzi w takim tonie. Pozwoli Pan, iz zawartosc moich wlasnych wypowiedzi pozostanie w gesti moich decyzji. Jedna jaskolka wiosny nie czyni. Fakt, iz Pan z MultiBAnku jest zadowolony, nie swiadczy o tym, ze wszyscy sa i pozwoli Pan, iz bede wyrazal swoja opinie bez proszenia Pana o jej moderowanie. Gdyby profesjonalnie Pan podchodzil do udzielania ludziom rad na forum, to poprosilby Pan i jakies bardzoiej szczegolowe informacje, to po pierwsze. Po drugie, watpie, aby poczytal Pan forum MultiBanku. Po trzecie, jesli juz Pan wkracza do dyskusji jakiegos watku i sluzac swoja rzlegla wiedza w temacie zechce Pan pomogac, to wypadaloby dokonczyc rozmowe na forum do konca (watek PayPal). Odpowiedz Link Zgłoś
napiszme Re: Konta w Multibanku 03.07.05, 19:33 michal.macierzynski napisał: > napiszme napisała: > > Negatywy: > > > > MultiBank, to anjbardz chamski i niekompetentny bank w Polsce (zapraszam > na > > forum na www.multibank.pl) > > Osobiście wahałbym się bardzo wypowiadając publicznie takie opinie. Osobiście > korzystam od dawna z usług m.in. MultiBanku i nie mogę potwierdzić Pani opinii. > > Pod względem jakości obsługi jest powyżej średniej krajowej. Dlatego wyrażanie > takich, krzywdzących moim zdaniem stwierdzeń, na podstawie jedynie własnych > doświadczeń, jest w mojej opinii dużym nadużyciem. > MM NIEZLA DWULICOWOSC, PANIE MACIERZYNSKI. TAK JAK MYSLALEM, JEST PAN SPECEM, KTOREGO OBIEKTYWIZM UZALEZNIONY MOZE BYC (I JEST) OD PEWNYCH WARUNKOW: 1) Re: Aquarium w multibanku Autor: Michał 'Amra' Macierzyński michal.macierzynski@prnews.pl Data: 23-06-2005, 14:42:37 + pokaż cały nagłówek -------------------------------------------------------------------------------- yayco wrote: przenoś. A jak > nie, to po co? Jeszcze jak bierzesz kredyty. W innym celu nie oplaca sie. Ja jestem wrecz zniesmaczony... (znaczy ja oczywiscie nie mam takiego konta, no ale bliska osoba ma ;) 2) Gazeta.pl > Usenet > pl.biznes.* > pl.biznes.banki Niedziela, 3 lipca 2005 pl.biznes.banki + odpowiedz na ten list Re: Aquarium w multibanku Autor: mm jvgrxq@cb.barg.sv Data: 24-06-2005, 00:11:06 + pokaż cały nagłówek -------------------------------------------------------------------------------- Michał 'Amra' Macierzyński <michal.macierzynski@prnews.pl> wrote: > Jeszcze jak bierzesz kredyty. W innym celu nie oplaca sie. Ja jestem wrecz > zniesmaczony... (znaczy ja oczywiscie nie mam takiego konta, no ale bliska > osoba ma ;) Prędzej sie doczekamy konta 'vip' w mBanku, niż zmian w aquariusie ;-)) MultiBank przystopował ... widocznie uważają, ze to ich konto 'vip' jest tak wspaniałe, ze nie wymaga zmian :) Zmiany na oprocentowanie wibor+marża przy hipotecznych też umarło śmiercią naturalną, zanim sie pojawiło :D Reasumując - nie warto brać aqariusa - lepiej MK Ja/My. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.macierzynski Re: Konta w Multibanku 03.07.05, 23:11 Internet ma to do siebie, że ludziom wydaje się, że są anonimowi. Po raz kolejny na tym forum wypowiada Pan anonimowo swoją własną opinię, rozciągając ją na cały bank i na wszystkich pracowników. Zapewniam zatem Pana, że znam dużo osób, które również są zadowolone z usług MultiBanku. I robię to pod własnym imieniem i nazwiskiem, nie kryjąc się za nickiem, Co do cytatów. Proszę na przyszłość lepiej sprawdzać kogo Pan cytuje i podawać cały wątek, a nie dawać teksty wybiórczo... Pierwsza z wklejonych wypowiedzi jest istotnie moja – i dotyczy braku zmian w ofercie Aqarius, a nie całego banku czy obsługi. Jak Pan może przeczytać w całym wątku, dotyczy on rachunku dla tzw. VIPów. Co do drugiej wypowiedzi – nie należy ona do mnie – co łatwo można zresztą sprawdzić. Nie rozumiem również, na jakiej podstawie pisze Pan, o mojej dwulicowości? Ja twierdzę, że nie ma Pan racji pisząc taką ocenę. Jest ona fałszywa – bo chyba, że Pan korzystał z usług wszystkich banków w Polsce? ;) Ja osobiście jestem zadowolony z konta w MultiBanku, co więcej mimo posiadania wielu innych rachunków, ten traktuję jako jeden z podstawowych. Co nie oznacza, że nie mogę spojrzeć na ten bank krytycznym okiem (jak w wypowiedzi o rachunku Aqarius). Z drugiej strony miałem w różnych bankach tyle kont, że po prostu wiem, że to co Pan tu pisze nie jest prawdą. I podstawowe pytanie – czy nie dopuszcza Pan myśli, że został jedynie źle obsłużony przez konkretnych pracowników, a przenoszenie opinii na cały bank jest po prostu niepoważne? Co do forum – nie czytałem. Mam świadomość, że spośród 200 tysięcy klientów mogą znaleźć się niezadowoleni. Jednak, gdyby prawdą byłoby, to co Pan tu anonimowo wypisuje, można byłoby się spodziewać, że wszyscy odeszliby z niego. A tak się przecież nie dzieje.... Mimo wszystko pozdrawiam, mając nadzieję, że swojego rozżalenia na ten konkretny Bank nie będzie Pan więcej przenosił na to forum. Jeśli już – proszę z konkretnymi przykładami. Wtedy mogę się do tego w jakiś sposób odnieść. W innym przypadku będę musiał zaprotestować. MM Odpowiedz Link Zgłoś
gwozdzt Re: Konta w Multibanku 08.07.05, 08:57 Witam, Pozwole sobie podczepić się do wątku :-)) Wprawdzie mój dylemat bardziej dotyczy kart, ale debetowych, więc nieodłącznie związanych z kontem. Otóż postanowiłem wejsć w posiadanie jakieś jednej karty wypukłej, na sytuacje awaryjne, żeby można było również zautoryzować telefonicznie w przypadku awarii POS-a, co jest szczegolnie nieprzyjemne np. po zatankowaniu ;-)) Wybór padł na debetową VC w Multi, poniewaz mam tam już rachunek. Policzyłem więc co i jak: MK Ja + VE = 3zł/m-c + 2zł/m-c = 5zł/m-c x 12 = 60zł/rok MK Ja + VC = 3zł/m-c x 12 = 36zł/rok + 30zł = 66zł/rok czyli de facto karta VC zamiast VE kosztuje w skali roku tylko 6zł więcej! I to mi się bardzo spodobało :-)) Niestety jestem posiadaczem konta My i tutaj już nie jest tak różowo: MK My + VE + VE = 7zł/m-c x 12 = 84zł/rok MK My + VE + VC = 7zł/m-c x 12 = 84zł/rok + 30zł = 114zł/rok Rezygnacja z jednej VE nic nie daje, a VC tak samo 30zł :-(( Chciałbym w związku z tym zapytać fachowców o dwie sprawy: 1) czy gdzieś się nie pomyliłem w swoich kalkulacjach? 2) jeśli dobrze to policzyłem, to czy jest jakiś sposób aby to obejść, tzn. aby VC wyszła cenowo tak samo korzystnie jak w przypadku konta Ja? Pozdrowienia, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś