moom 17.03.05, 14:27 czy jest możliwy taki scenariusz, że PLN wróci do poziomu 3,90 do końca kwietnia ??? proszę o poważne opinie bo już straciłem na różnicy kursowej ponad 1.000 ;-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liberia29 Re: ZŁOTÓWKA 3,90 ????? 17.03.05, 16:24 1000 zlotych,jaja sobie robisz,ja od maja na roznicach kursowych stracilem 30.000 zlotch i licze ze zloty jeszcze dostanie po dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
moom Re: ZŁOTÓWKA 3,90 ????? 18.03.05, 11:56 straciłem 1.000 w tydzien, to chyba Ty sobie robisz jaja... Odpowiedz Link Zgłoś
liberia29 Re: ZŁOTÓWKA 3,90 ????? 18.03.05, 13:57 I jak widac skala twoich czysto teoretycznych strat jest i tak mizerna w porownaniu do mojej czysto teoretycznej.Mysle ze strata porownywalna do mojej tobie nie grozi wiec nie powinienes panikowac ze swoimi smiesznymi 6000-6500 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
moom Re: ZŁOTÓWKA 3,90 ????? 19.03.05, 10:15 nie bedziemy sie licytowac czy 6-7 tys euro to smieszna kwota czy nie, gdybys byl powaznym inwestorem a nie zadufanym dupkiem to udzielilbys konkretnych rad a nie licytowal sie kto ma wiecej w portfelu. Wiecej zdrowego rozsadku zycze i mniej strat, doswiadczony inwestorze hehe Odpowiedz Link Zgłoś
liberia29 Re: ZŁOTÓWKA 3,90 ????? 20.03.05, 23:50 moom napisał: > nie bedziemy sie licytowac czy 6-7 tys euro to smieszna kwota czy nie, gdybys > byl powaznym inwestorem a nie zadufanym dupkiem to udzielilbys konkretnych rad > a nie licytowal sie kto ma wiecej w portfelu. Wiecej zdrowego rozsadku zycze i > mniej strat, doswiadczony inwestorze hehe Nie licytuje sie oszolomie i nie panikuje jak ty z powodu tego ze kurs euro chwilowo skoczyl o pare groszy i straciles (teoretycznie) smieszne 1000 zl.Postaw sie w roli eksporterow ktorzy od prawie roku musza wiazac koniec z koncem zeby jakos dalej egzystowac w tej sytuacji,wiec puknij sie w pusta glowe zanim cos zaczniesz bazgrac.A tak wogole,swoje straty juz chyba czesciowo odrobiles?Ile juz masz na minusie,200-300zlotych?Smieszny jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
genialnazwyboru Re: ZŁOTÓWKA 3,90 ????? 17.03.05, 16:31 Widzę,że eksperci czekają ,co ja mam najpierw do powiedzenia:) Poczytaj moje posty,to zrozumiesz dlaczego:) A wracając do tematu...jeżeli chodzi Ci o euro,to przewiduję CHWILOWY spadek po świętach,ale nie nizej jak 3,95...a potem już tylko wzrost aż do 4,5 - 4,6 w okresie wakacyjnym. A odnośnie dolara... dojdzie jeszcze do 3,70 :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.poczobut_tms Re: ZŁOTÓWKA 3,90 ????? 19.03.05, 18:10 W dłuższym terminie jestem nastawiony optymistycznie co do wartości złotego. Rynek pokazał natomiast ostatnio to co już nie raz w preszłości widzieliśmy: złoty umacnia się długo, powoli i konsekwentnie, a traci na wartości silnie i szybklo. Co do kursów to nawet do wyborów taka huśtawka może się utrzymywać. Ważny poziom to obecnie 4,04 i 3,95. Jeżeli potrzebuje Pan szybkich zakupów euro to polecałbym je właśnie przy tych poziomach (4,04 właściwie mamy). Zejście poniżej Na dłuższą metę sądzę, że presja na umocnienie PLN będzie powracać i EUR/PLN spadnie znacznie nizej tych poziomów. Odpowiedz Link Zgłoś