Dodaj do ulubionych

volkswagen 5zl za konto

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:21
to chyba jakis absurd, od 1maja za prowadzenie konta w pakiecie standard
bedzie trzeba placic miesiecznie 5zl, a myslalem ze VWbank direct to rozsadny
bank.
no coz trzeba bedzie poszukac jakiejs lepszej oferty. A wszyskich
zainteresowanych likwidacja konta ...
wysylamy koperte z tokenem i przecieta karta na adres banku i piszemy, ze
chcemy likwidacji konta o nr.....

Obserwuj wątek
    • Gość: d Re: volkswagen 5zl za konto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 19:10
      o rany ty naprawdę myślałeś że mozna coś mieć za darmoooooooo
      ;)
      ps. nikt na dłuższą metę nie będzie dokładał do biznesu...
    • Gość: marcin Re: volkswagen 5zl za konto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 19:47
      ehhh no to super ... tydzień temu wysłałem wniosek o założenie konta ....chyba
      będzie trzeba do nich zadzwonić, żeby nawet się nie fatygowali i nie przysyłali
      tych wszystkich papierów :/

no to pozostaje chyba tylko mbank ;/
    • ihan Re: volkswagen 5zl za konto 12.04.05, 11:24
      Skąd pochodzi informacja o wprowadzeniu opłat?
      Na stronie banku nie ma o tym mowy.
      • michal.macierzynski Re: volkswagen 5zl za konto 12.04.05, 18:24
        ihan napisał:
        > Skąd pochodzi informacja o wprowadzeniu opłat?
        > Na stronie banku nie ma o tym mowy.

banki.prnews.pl/index.php/zmiana_wysokosci_oplat_w_volkswagen_bank_direct,display,10287
    • Gość: mar Re: volkswagen 5zl za konto IP: 80.48.232.* 13.04.05, 07:23
      żegnamy się z tym bankiem.... szukamy innego, macie coś na oku???? proszę
      podzielcie się spostrzeżeniami :-)
      • strzygacz Tak sie zastanawiam 13.04.05, 11:11
        Jaksa taka teoria spisku kartelowego mi chodzi po glowie. Ze jakos tak sie banki
        umowily ze zaden nie bedzie za darmo prowadzil konta i tego wykorzystywal w
        swoich reklamach. Bo przeciez, umowmy sie: nie jest zadnym problem prowadzic
        konto "za darmo" a skubnac gdzie indziej. Znane mi banki skandynawskie tak
        robia, np. Jyske Bank: wszystkie stale oplaty i prowadzenie konta - bez oplat.
        Do tego karta, w tym wypadku VISA i za nia roczna oplata, pare lat temu
        rownowartosc 60 PLN.
        Wiec problemem to nie jest, ale czemus sie tego nie robi. Co szczegolnie mnie
        dziwi w przypadku budzacego tu tyle emocji banku PKO Bank Polski. Przeciez tu az
        sie prosi o takie wlasnie wyroznienie sie i sprzedanie takiego wizerunku:
        nowoczesny bank wszystkich Polakow, bez wplywow obcego kapitalu, rozumiejacy
        najlepiej swoich naliczniejszych klientow, co tu z nami na tej ziemi od lat,
        etc., jako jedyny nie pobiera oplat za prowadzenie konta. Biorac pod uwage ze
        wielka czesc klientow tego banku to ludzie, ktorym naprawde 8-10 PLN na miesiac
        robi roznice - pasuje mi to na dobry chwyt.
        Ale co, gdzies na bankiecie ZBP ustalono ze "dokrecamy tluszczy srube"? Szef tej
        instytucji ma za soba doswiadczenie w aparacie mlodziezowki PRL, wiec ma to we
        krwi :-)) Tak jak opimkano Inteligo za reklame "nie funduj bankom mamrmurowych
        schodow"?
        Brzydko.
    • Gość: aram Wiedziałem, że Kulczyk wywinie numer. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.04.05, 08:46
      Cieszcie się, że Wam pieniądze nie wsiąkły. VW to bank Kulczyka. Tu wszystko
      jest możliwe.
    • Gość: wrrr Re: volkswagen 5zl za konto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 11:48
      hmm jak na bank internetowy 5zl na miesiac to zdecydowanie za duzo.
    • Gość: michał Re: volkswagen 5zl za konto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 20:06
      Sorry,
      ale czy ta strona pr news jest wiarygodna?
      • Gość: xman Re: volkswagen 5zl za konto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:38
        jak najbardziej wiarygodna
        poza tym na swoim rozliczeniu na odwrocie dostalem wszystkie info
        a jeszcze lepsze... napisali ze nowy cennik na necie pojawi sie dopiero w dniu
        kiedy wprowadzaja nowe oplaty czyli.... 1 maja
        tak wiec duza czesc osob nawet nie bedzie wiedziala o tym
        • Gość: agulha 5 zł umoczy każdy były klient! IP: *.aster.pl 15.04.05, 18:02
          Jak w tytule. Na wyciągu może i taka info była, acz nie rzucała się w oczy. Na
          stronie internetowej nie widać tej informacji, mało: w tabeli opłat i prowizji
          ani słowa o tym. Tylko w Aktualnościach. Panienka z infolinii z satysfakcją mnie
          poinformowała, że "mają 30 dni na zamknięcie konta". Ergo, z każdego jelenia
          (czytaj: byłego klienta) ściągną 5 zł, bo wiadomo, że pozamykają w maju, a nie w
          kwietniu.
          Kto nie będzie miał w ręku dowodu odesłania im tokenu, zapłaci dodatkowe 100 zł,
          jeśli oni uznają, że nie doszedł.
          Ech...
          • Gość: leo Re: 5 zł umoczy każdy były klient! IP: *.mci.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 19:30
            no to jak im udowodnić, że token wysłano?
            • Gość: zibi_72 A moze osobiscie??? IP: 194.74.2.* 16.04.05, 10:42
              Czemu nie wpasc tam do nich na te Al. JP II (zlodzieje przy takiej ulicy...ech)
              i zarzucic ich tymi tokenami?
              • cannella Re: A moze osobiscie??? 16.04.05, 14:29
                Z racji zamieszkiwania w Warszawie, wszystkie sprawy "administracyjne"
                załatwiałam osobiście w tym jedynym oddziale VW i nigdy nie było problemu,
                zawsze przychodził ktoś z konsultantów i w ciągu kilku minut aktualizował co
                trzeba. Natomiast jakiś miesiąc temu, przy podobnej okazji, pani w recepcji
                poinformowała mnie, że z dokumentami, które chciałam im zostawić mam się udać na
                pocztę, bo VW jest bankiem, który obsługuje klientów przez internet i przez
                telefon i na miejscu nic nie załatwię. Jak widać, był to chyba sygnał, że należy
                się zacząć rozglądać za nowym bankiem.

A tak przy okazji, recepcja VW jest bardzo mała, więc chciałabym zobaczyć co się
                będzie działo, jak zjawi się tam tłum klientów z tokenami do zwrotu.
                • Gość: zibi_72 Co na to poczta? IP: 213.120.245.* 16.04.05, 15:50
                  Ano... Kiedys chcialem wyslac tez cos wypuklego co miescilo sie w malej
                  kopercie i pain w okienku nie chciala przyjac tego ode mnie bo stwierdzila, ze
                  to nie przejdzie przez maszyne sortujaca listy... Wkreci taki token i maszyna
                  za miliony sie zepsuje...
          • Gość: xman Re: 5 zł umoczy każdy były klient! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 11:36
            ciekawe jak mi zabiora 5zl jak wszystko juz zdarzylem przelac. ciekawe czy
            przesla mi jakis list ze jestem ich dluznikiem i na dodaktek trafie do BIKu(czy
            jakos tak to sie zwie) hmm optymistyczna przyszlosc sie szykuje. A moze jednak
            akcja TLUM Z TOKENAMI do ich siedziby.... (hehe)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka