Dodaj do ulubionych

CZY OBYWATEL RP MOZE MIEC KONTO W NIEMCZECH

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 18:45
Ciekawi mnie, czy obywatel R.Polski moze sobie otworzyc konto w banku na
terenie Niemiec i do jakiej wysokosci wklady bankowe sa ubezpieczone. Wiadomo
iz w Polsce wklady bankowe posiadaja jakies ubezpieczenie do wysokosci
22.000Euro a co z Niemcami?
Obserwuj wątek
    • franzmaurer Re: CZY OBYWATEL RP MOZE MIEC KONTO W NIEMCZECH 02.05.05, 20:27
      > Ciekawi mnie, czy obywatel R.Polski moze sobie otworzyc konto w banku na
      > terenie Niemiec

Mozesz miec konto w dowolnym kraju OECD. Co do ubezpieczen to nie wiem.
      Moge Ci jednak doradzić: olej niemieckie banki - jak szukasz pożądnego konta za
      granicą to Ci mogę coś polecić tylko że poprzeczka jest ustawiona na 5-10 tyś
      euro. Ale satysfakcja gwarantowana :))
      • Gość: grzeczny Re: CZY OBYWATEL RP MOZE MIEC KONTO W NIEMCZECH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 21:03
        + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
        > Ciekawi mnie, czy obywatel R.Polski moze sobie otworzyc konto w banku na
        > terenie Niemiec

Mozesz miec konto w dowolnym kraju OECD. Co do ubezpieczen to nie wiem.
        Moge Ci jednak doradzić: olej niemieckie banki - jak szukasz pożądnego konta za
        granicą to Ci mogę coś polecić tylko że poprzeczka jest ustawiona na 5-10 tyś
        euro. Ale satysfakcja gwarantowana :))
        • franzmaurer Re: CZY OBYWATEL RP MOZE MIEC KONTO W NIEMCZECH 02.05.05, 22:40
          Gość portalu: grzeczny napisał(a):
          > Co ty byl by za bank ktory mnie by tak uszczesliwil? 5-10tys. euro to pestka
          > dla mnie.

www.cortalconsors.lu w Luxembourgu

Bez problemu mozna tez założyć sobie konto www.parexgroup.com albo
          offshore.hsbc.com - żeby założyć sobie konto w www.micheloud.com
          trzeba już niestety ruszyć tyłek do Szwajcarii
          • Gość: anonim Re: CZY OBYWATEL RP MOZE MIEC KONTO W NIEMCZECH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 09:45

Re: CZY OBYWATEL RP MOZE MIEC KONTO W NIEMCZECH
            Autor: franzmaurer
            Data: 02.05.2005 22:40 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
            Gość portalu: grzeczny napisał(a):
            > Co ty byl by za bank ktory mnie by tak uszczesliwil? 5-10tys. euro to pestka
            > dla mnie.

www.cortalconsors.lu w Luxembourgu

Bez problemu mozna tez założyć sobie konto www.parexgroup.com albo
            offshore.hsbc.com - żeby założyć sobie konto w www.micheloud.com

trzeba już niestety ruszyć tyłek do Szwajcarii
          • Gość: Bill Gates jr. Re: CZY OBYWATEL RP MOZE MIEC KONTO W NIEMCZECH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 19:26
            PAREX lub HSBC. Co za niezwykłe propozycje! :) Niezłe badziewie wciskasz
            ludziom kolego:)
            • franzmaurer Re: CZY OBYWATEL RP MOZE MIEC KONTO W NIEMCZECH 05.05.05, 19:53
              > PAREX lub HSBC. Co za niezwykłe propozycje! :) Niezłe badziewie wciskasz
              > ludziom kolego:)

No wiesz, nie każdy ma 250.000 GBP żeby sobie otworzyc konto u Lloydsa na
              Gibraltarze albo u Dariera Hentsch'a

No ale moze to ja zle zrozumialem intencje pytającego :)
    • Gość: seeker Re: CZY OBYWATEL RP MOZE MIEC KONTO W NIEMCZECH IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.05, 07:51
      Pozwalam sobie powrocic do watku: piszecie,ze Polak moze miec konto w
      Niemczech,ale piszecie tez o zabojczych sumach, off shore, spekulacjach itp.
      Ja potrzebuje konta jako zwykly, szary uzytkownik, bo mam czasem zleceia w
      Niemczech (i nie sa to miliony euro). Moge sobie pojsc i otworzyc kono w
      niemickim banku?
      • franzmaurer Re: CZY OBYWATEL RP MOZE MIEC KONTO W NIEMCZECH 14.07.05, 10:38
        > Ja potrzebuje konta jako zwykly, szary uzytkownik, bo mam czasem zleceia w
        > Niemczech (i nie sa to miliony euro). Moge sobie pojsc i otworzyc kono w
        > niemickim banku?

Możesz bez problemu otworzyc sobie konto w dowolnym kraju OECD nie pytając
        nikogo o zgodę.
        • tolo3 Re: CZY OBYWATEL RP MOZE MIEC KONTO W NIEMCZECH 16.07.05, 20:50
          teoria teorią ale praktyka jest zupełnie inna! np. aby otworzyć konto we
          Francji musisz przedstawić w Banku rachunki za gaz, prąd lub telefon które są
          wystawiane na Twoje nazwisko i jednoczesnie potwierdzające adres zamieszkania
          we Francji. Bez tego nie otworzysz konta, niestety...
    • Gość: z Re: CZY OBYWATEL RP MOZE MIEC KONTO W NIEMCZECH IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 15.07.05, 13:30
      Rzeczywiście jeszcze niedawno był przepis zabraniający posiadania kont bankowych
      za granicą. Zastanawia mnie jednak czy taki przepis może działać poza granicami
      kraju ? To tak jakby zabronić dokonywania aborcji za granicą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka