Dodaj do ulubionych

Fortis Bank

12.06.05, 09:33
Czy ktoś z Was ma może konto w Fortis Banku? Ja już nad nim myślałem ale nie
jestem przekonany. A bardzo zachęcające jest w ich ofercie, że pieniądze ze
wszystkich bankomatów można brać za friko. Dzięki
Obserwuj wątek
    • ffred Re: Fortis Bank 12.06.05, 10:06
      od wielu lat mam e-konto i uzywam go jako konta dodatkowego wlasnie po to, zeby
      wszedzie wybierac pieniadze za darmo. nie radze jedank wybierac kasy zagranica,
      bo, choc nie ma zadnej oplaty, to przeliczniki jest mega-fatalny. oplaca sie
      jedynie przy niewielkich kwotach max. 20 euro.

konto ma duzo plusow, ale takze kilka ukrytych minusow:
      - dostep przez internet masz tylko jesli nna danym komputerze masz zainstalowny
      certyfikat. jesli chcesz gdzies poza domem, w polsce lub zagranica dostac sie
      do konta przez internet, to nie bedzie to latwe (dla niektorych moze to byc
      plus)
      - debet w koncie jest nisko oprocentowany (plus), ale jest niewileki i trzeba
      go splacic w 100% piatego dnia kazdego miesiaca. jesli tego nie zrobisz skasuja
      ci debet i tyle, jest to najbardziej irytujaca cecha tego konta. z powodu
      dziwnych zasad rzadzacych debetem trudno jest traktowac to konto jako konto
      glowe, przy najmniej tak jest w moim wypadku

pozdr.
      • Gość: d Re: Fortis Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 10:20
        nie ma nic za friko -gdy prowizja jest niska lub 0 to i tak bank sobie odbije w
        sposobie przeliczania - kurs jest bardzo niekorzystny - przodują w tym banki
        internetowe no i pewnie fortis jak się chwali że za "darmo"
    • Gość: rr W BOŚ też masz wszędzie wypłaty za friko IP: *.aster.pl 12.06.05, 12:43
      Nie mówię, że jest lepszy niż Fortis, po prostu można porównać. Może jeszcze
      jakieś banki z taką ofertą się znajdą...
      • Gość: Sabbat Re: W BOŚ też masz wszędzie wypłaty za friko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 18:37
        Cośprzeoczyłę, ale mi się zdawało, że w większościbankomatówjest opłata za
        wypłatę 3,90 (poza Euronetem). Poza tym zamiast kredytu debetowego, spłacanego
        co miesiąc lepiej wziąc - szybką pożyczkę, gdzie płaci się tylko odsetki
        (czylide facto jak debet w innychbankach). Konto mam w FB już rok, i jak dotąd
        jestem bardzo zadowolony. A certyfikaty, tylko zwiększają bezpieczeństwo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka