nothingcanstopmenow 12.06.05, 09:33 Czy ktoś z Was ma może konto w Fortis Banku? Ja już nad nim myślałem ale nie jestem przekonany. A bardzo zachęcające jest w ich ofercie, że pieniądze ze wszystkich bankomatów można brać za friko. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ffred Re: Fortis Bank 12.06.05, 10:06 od wielu lat mam e-konto i uzywam go jako konta dodatkowego wlasnie po to, zeby wszedzie wybierac pieniadze za darmo. nie radze jedank wybierac kasy zagranica, bo, choc nie ma zadnej oplaty, to przeliczniki jest mega-fatalny. oplaca sie jedynie przy niewielkich kwotach max. 20 euro. konto ma duzo plusow, ale takze kilka ukrytych minusow: - dostep przez internet masz tylko jesli nna danym komputerze masz zainstalowny certyfikat. jesli chcesz gdzies poza domem, w polsce lub zagranica dostac sie do konta przez internet, to nie bedzie to latwe (dla niektorych moze to byc plus) - debet w koncie jest nisko oprocentowany (plus), ale jest niewileki i trzeba go splacic w 100% piatego dnia kazdego miesiaca. jesli tego nie zrobisz skasuja ci debet i tyle, jest to najbardziej irytujaca cecha tego konta. z powodu dziwnych zasad rzadzacych debetem trudno jest traktowac to konto jako konto glowe, przy najmniej tak jest w moim wypadku pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Fortis Bank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 10:20 nie ma nic za friko -gdy prowizja jest niska lub 0 to i tak bank sobie odbije w sposobie przeliczania - kurs jest bardzo niekorzystny - przodują w tym banki internetowe no i pewnie fortis jak się chwali że za "darmo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr W BOŚ też masz wszędzie wypłaty za friko IP: *.aster.pl 12.06.05, 12:43 Nie mówię, że jest lepszy niż Fortis, po prostu można porównać. Może jeszcze jakieś banki z taką ofertą się znajdą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabbat Re: W BOŚ też masz wszędzie wypłaty za friko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 18:37 Cośprzeoczyłę, ale mi się zdawało, że w większościbankomatówjest opłata za wypłatę 3,90 (poza Euronetem). Poza tym zamiast kredytu debetowego, spłacanego co miesiąc lepiej wziąc - szybką pożyczkę, gdzie płaci się tylko odsetki (czylide facto jak debet w innychbankach). Konto mam w FB już rok, i jak dotąd jestem bardzo zadowolony. A certyfikaty, tylko zwiększają bezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś