Dodaj do ulubionych

Jak długo idzie przelew?

IP: *.man.poznan.pl 30.06.05, 12:02
Czekam na przelew z wypłatą. Wiem, że przelewy firma moja złozyła we wtorek
przed południem, a tu przelewu jak nie ma tak nie ma. Jak długo może iść bo
mnie się wydawało, że jeden dzień?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dido Re: Jak długo idzie przelew? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 30.06.05, 12:55
      gora 2 dni, ale firmowki czasami sa przetrzymywane, chodzi o overnighty itd.
      • amira18 Re: Jak długo idzie przelew? 30.06.05, 13:00
        A jak długo przelew Western union? najpierw myslalam że pare minut, a teraz
        powiedzieli mi że koło 4 dni?
    • gold2005 Re: Jak długo idzie przelew? 30.06.05, 15:07
      Jeżeli to wypłata, może czekają na 1 lipca-czyli jutro.
      Wtedy kasa może być dopiero popołudniu.
      Proponuję złożyć wniosek o linię kredytową.
    • bbastek13 Re: Jak długo idzie przelew? 30.06.05, 15:34
      Gość portalu: Niecierpliwa napisał(a):

> Czekam na przelew z wypłatą. Wiem, że przelewy firma moja złozyła we wtorek
      > przed południem, a tu przelewu jak nie ma tak nie ma. Jak długo może iść bo
      > mnie się wydawało, że jeden dzień?

w umowie o pracę powinnas mieć określony dzień miesiąca, do którego pracodwawca
      dokonuje wypłaty. Dodaj do tego dla pewności 2 dni robocze i dostaniesz
      maksymalny termin, w którym kasa powinna wpłynąć na Twoje konto. Jeśli w tym
      terminie jej nie będzie - zapytaj pracodawcę, co się dzieje
    • anmar123 Re: Jak długo idzie przelew? 30.06.05, 19:09
      W porządnej firmie przelew musi być zrobiony tak, aby pracownik mógł pobrać
      wynagrodzenie w dniu wypłaty określonym w regulaminie/umowie/ukł.zbiorowym.
      Czyli, jeżeli wypłata jest pierwszego, to pierwszego rano pensja powinna być na
      koncie. Ja mam termin wypłaty emerytury dziesiątego, a pieniądze są już 6,
      najpóźniej 7 kazdego miesiąca. Jak pracowałem wypłata była pierwszego a ja na
      koncie miałem 25.
    • monika_04 Nadal nie mam 01.07.05, 07:01
      Niestety pieniądze nie wpłynęły na moje konto. Wiem, że wyszły we wtorek bo
      byłam przy tym jak szef podpisywał je w minibanku. Moje konto również jest
      elektroniczne więc powinno być to maksymalnie jeden dzień. Może to wina banku?
      Jednego albo drugiego?
      • Gość: west Re: Nadal nie mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 07:10
        pewnie firma ma konto w bzwbk oni mają coś takiego jak "tani przelew" - firma
        płaci taniej za przelew ale bank po zdjęciu z konta dwa dni pieniędzmi
        obraca "nazywa sie to pieknie data waluty spot" - tak więc nadawca płaci mniej
        za przelew a cierpią odbiorcy bo przelewy "idą" 2-4 dni...
        był taki wątek na forum...
      • Gość: west - Re: Nadal nie mam -sprawdź ten watek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 07:15
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=383&w=19202820&a=19202820
        • Gość: Niecierpliwa Re: Nadal nie mam -sprawdź ten watek IP: *.man.poznan.pl 01.07.05, 07:21
          Zgadłeś- mają konto w WBK i na pewno skorzystali z opcji tani przelew... Czyli
          muszę jeszcze poczekać? Bo już chciałam raban w księgowości robić... Dziś
          przyjdą wyciągi to sprawdzę dokładnie
          Najśmieszniejsze jest to, że jeszcze w zeszłym roku miałam konto w WBK i
          zlikwidowałam je bo chciałam zaoszczędzić na opłatach...
          Dwa dni robocze? Jak to się liczy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka