IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:05
Jest ich coraz więcej, oferują korzystniejsze oprocentowanie lokat. Czy są
bezpieczne???
Obserwuj wątek
    • Gość: muza25 Re: SKOK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 20:11
      Jak najbardziej są bezpieczne. Zapytaj tylko w skoku czy nie musisz przypadkiem płacić rocznej składki na "wspólną kasę".

Pozdrawiam
      • Gość: Bartosz Re: SKOK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 22:14
        Przepraszam, nieprecyzyjnie się wyraziłem. Chodzi mi o poziom bezpieczeństwa w
        porównaniu do przeciętnego banku. W przypadku banków jest BFG, a skok?
        • grail Re: SKOK? 01.07.05, 22:35
          Mają swój odpowiednik BFG, ba gwarancje sa nawet wyższe...
        • spad_ukp Re: SKOK? 01.07.05, 22:36
          skok ma towarzystwo wzajemnych ubezpieczeń, czy coś takiego. dla mnie skok jest
          podejżany, ponieważ nad tym towarzystwem łapę trzyma trzeż kasa krajowa, która
          powoli skupuje wszystkie skoki pod wspólny szyld stefczyka. jak dla mnie
          podejrzana instytucja.
          • Gość: www Re: SKOK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 22:39
            skoki nie płacą podatków więc czy mogą nie byc podejrzane mają silne lobby u
            polityków
            • spad_ukp Re: SKOK? 02.07.05, 00:31
              Mam znajomą, której mąż piastuje w nim stanowisko średniego szczebla i mówi,
              że w skokach największe wpływy ma PIS.
              Zresztą to ta partia wpadła wczesniej na pomysł regulowania ręcznie
              orpcentowania pożyczek i niechcący machnęła się, że dotyczyć to będzie pożyczek
              powyżej 500zł. Co ciekawe to właśnie największy portfel pożyczek skoków nie
              przekracza 500zł.
    • Gość: mimi Re: SKOK? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 14:46
      A nie mówiąc o bezpieczeństwie tylko o pożyczkach jakie udzielają - czy ktoś z
      was korzystał ? Potrzebuje opinii jak trudno u nich dostać kredyt i jakie mają
      warunki
      • spad_ukp Re: SKOK? 02.07.05, 15:56
        Witam,
        z ludzkiej ciekawości wybrałem się wczoraj do skoku południowo-zachodniego.
        zapytałem o kredyt na 5000 PLN i oto co otrzymałem:
        * przy tej kwocie prowizja i jakieś członkowskie - 250zł
        * wpisowe, niezaleznie czy otrzymasz kredyt, czy nie - 50zł
        * konto obowiązkowe do pozyczki - 4,95 miesięcznie
        * miesięczna składka obowiązkowa - 30 zł, którą kiedyć będziesz mógł otrzymać z
        powrotem, jeżeli składki przekroczą 180zł. nadwyżkę możesz wypłacić.
        (zagmatwane)
        * rata kredytu - 175 zł

w sumie miesięcznie ponosisz opłatę w wysokości ok. 210zł. Dla porównania
        kredyt ratalny w Ikea na kwotę 5000zł - rata 194 zł. Nalezy kednak wziąśc pod
        uwagę, że w Ikea masz do dyspozycji 5000zł, a w skoku 4750 po odliczeniu opłat.
        Do tego potrzebny jest poręczyciel w skoku.
        • Gość: WWW Re: SKOK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 21:37
          generalnie w SKOKACH jest znacznie drożej niz w normalnym banku ( nie liczę
          lukasa i eurobanku i getin) ale jest także znacznie taniej niż w firmach typu
          PROVIDENT.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka