Dodaj do ulubionych

Przelew incognito

IP: *.chello.pl 17.02.06, 12:35
Czy istnieje możliwość dokonania przelewu z możliwością ukrycia kto jest nadawcą?

Jeśli tak, to w jakim banku?
Obserwuj wątek
    • Gość: mmm Re: Przelew incognito IP: *.gorzow.mm.pl 17.02.06, 22:18
      na poczcie
    • gatta13 Re: Przelew incognito 17.02.06, 22:57
      To chyba raczej wpłata gotówkowa, a nie przelew. Na druku wpłaty możesz sobie wpisać jan kowalski i nikt tego sprawdzać nie będzie.
      • Gość: Marchlewska Re: Przelew incognito IP: *.chello.pl 18.02.06, 03:08
        Chodzi mi o przelew bankowy, z konta A na konto B, a nie wpłatę gotówki na konto B.

Wpłatę jasne, że można incognito zrobić, ale może 100 zł a nie np. kilkanaście
        tysięcy.
        • jk Re: Przelew incognito 18.02.06, 11:19
          Gość portalu: Marchlewska napisał(a):

> Wpłatę jasne, że można incognito zrobić, ale może 100 zł a nie np. kilkanaście
          > tysięcy.

dlaczego nie kilkanaście tys.? w czym problem? idziesz na pocztę, wypisujesz
          druk, dajesz forsę i po sprawie
          sądzisz, że np. 15k to dużo? że ktoś się tym "zainteresuje"? :>
          • Gość: Marchlewska Re: Przelew incognito IP: *.chello.pl 18.02.06, 11:44
            ok, a kilkaset tysięcy, a kilka milionów? i co jeśli okazałoby się że pieniądze
            nie znalazły się na koncie?
            • jk Re: Przelew incognito 18.02.06, 11:48

> ok, a kilkaset tysięcy, a kilka milionów?

to już coś,
              na jesieni ktoś przyniósł do pewnego _banku_ w Polsce jakąś znaczną sumę w
              gotówcę - zrobiło się wielkie halo, nawet w tv pokazali gościa
              bank zawiadomił policję i się zaczęło
              z taką forsę to lepiej nie ryzykować ;) (zwłaszcza, że i tak transakcje powyżej
              równowartości 15k euro trzeba zarejestrować i przekazać do GIIF'-u, więc
              incognito się nie da nigdzie)

> i co jeśli okazałoby się że pieniądze
              > nie znalazły się na koncie?

wtedy zostaje reklamacja, chyba nawet na poczcie można zareklamować błędnie
              zrealizowane wpłaty
              • Gość: Marchlewska Re: Przelew incognito IP: *.chello.pl 18.02.06, 12:09
                to juz chyba lepiej zapakowac kase w walizki i podrzucic pod drzwi ;) to zawsze
                mozna zrobic. mi chodzi o przelew.

a reklamacja incognito.. kto mi uzna reklamacje jak nie będzie nazwiska nadawcy.
                • jk Re: Przelew incognito 18.02.06, 12:16

> a reklamacja incognito.. kto mi uzna reklamacje jak nie będzie nazwiska nadawcy.

kogoś w polu nadawcy musisz wpisać, najwyżej złożysz reklamację pod fałszywym
                  nazwiskiem ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka