Gość: Marchlewska IP: *.chello.pl 17.02.06, 12:35 Czy istnieje możliwość dokonania przelewu z możliwością ukrycia kto jest nadawcą? Jeśli tak, to w jakim banku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gatta13 Re: Przelew incognito 17.02.06, 22:57 To chyba raczej wpłata gotówkowa, a nie przelew. Na druku wpłaty możesz sobie wpisać jan kowalski i nikt tego sprawdzać nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchlewska Re: Przelew incognito IP: *.chello.pl 18.02.06, 03:08 Chodzi mi o przelew bankowy, z konta A na konto B, a nie wpłatę gotówki na konto B. Wpłatę jasne, że można incognito zrobić, ale może 100 zł a nie np. kilkanaście tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: Przelew incognito 18.02.06, 11:19 Gość portalu: Marchlewska napisał(a): > Wpłatę jasne, że można incognito zrobić, ale może 100 zł a nie np. kilkanaście > tysięcy. dlaczego nie kilkanaście tys.? w czym problem? idziesz na pocztę, wypisujesz druk, dajesz forsę i po sprawie sądzisz, że np. 15k to dużo? że ktoś się tym "zainteresuje"? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchlewska Re: Przelew incognito IP: *.chello.pl 18.02.06, 11:44 ok, a kilkaset tysięcy, a kilka milionów? i co jeśli okazałoby się że pieniądze nie znalazły się na koncie? Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: Przelew incognito 18.02.06, 11:48 Gość portalu: Marchlewska napisał(a): > ok, a kilkaset tysięcy, a kilka milionów? to już coś, na jesieni ktoś przyniósł do pewnego _banku_ w Polsce jakąś znaczną sumę w gotówcę - zrobiło się wielkie halo, nawet w tv pokazali gościa bank zawiadomił policję i się zaczęło z taką forsę to lepiej nie ryzykować ;) (zwłaszcza, że i tak transakcje powyżej równowartości 15k euro trzeba zarejestrować i przekazać do GIIF'-u, więc incognito się nie da nigdzie) > i co jeśli okazałoby się że pieniądze > nie znalazły się na koncie? wtedy zostaje reklamacja, chyba nawet na poczcie można zareklamować błędnie zrealizowane wpłaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marchlewska Re: Przelew incognito IP: *.chello.pl 18.02.06, 12:09 to juz chyba lepiej zapakowac kase w walizki i podrzucic pod drzwi ;) to zawsze mozna zrobic. mi chodzi o przelew. a reklamacja incognito.. kto mi uzna reklamacje jak nie będzie nazwiska nadawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: Przelew incognito 18.02.06, 12:16 Gość portalu: Marchlewska napisał(a): > a reklamacja incognito.. kto mi uzna reklamacje jak nie będzie nazwiska nadawcy. kogoś w polu nadawcy musisz wpisać, najwyżej złożysz reklamację pod fałszywym nazwiskiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś