Dodaj do ulubionych

Wyższe świadczenia rodzinne

IP: *.szczecin.mm.pl 29.08.06, 19:20
Mialem dochud 2005 roku taki ze przewyzszylo mi kwote ale od marca tamtego
roku nie mam wiekszych dochodow i w tym roku nie ma wiekszych ale pani
powiedziala ze moge nie dostac prosze o pomoc i dlaczego liczy sie do zasilku
rodzinnego stypedium szkolne
Obserwuj wątek
    • Gość: pracuś Wyższe świadczenia rodzinne IP: 217.30.157.* 31.08.06, 17:29
      to te 504 zł na osobę to jest w końcu brutto czy netto?Nie pobieram zasiłków na
      dzieci a 504 zł netto nie przekraczam, brutto tak. Niech mi ktoś odpisze kto
      dostaje taki zasiłek czy na pewno jest to 504 zł netto.
      • Gość: mox Re: Wyższe świadczenia rodzinne IP: *.core.lanet.net.pl 31.08.06, 18:13
        na pewno chodzi o dochody netto
      • Gość: www Re: Wyższe świadczenia rodzinne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 13:27
        napewno netto, wiem bo pracuje w świadczeniach rodzinnych
      • Gość: bd Re: Wyższe świadczenia rodzinne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 23:09
        maksymalnie 552,00 netto tylko w roku nastepnymnie mozna przekroczyc dochodu w
        stawce podstawowej 504,00 netto
    • Gość: starleo Wyższe świadczenia rodzinne IP: *.pai.net.pl 31.08.06, 21:40
      bałagan,bałagan
      1.wnioski mozna składać w czasie wakacji,zatem stanowi to problem wyjazdu z
      dzieckiem na wakacje
      2.wnioski składane w sierpniu wypłata w październiku, w ubiegłym roku dwa
      miesiące zostałam bez środków do życia, i kogo to obchodzi
      3.mało zrozumiałe druki,zbyt wielka ilość składanych podpisów.Wypełnienie PIT
      to przy tym wniosku przyjemność
      3a.mało logiczna zmiana wniosków w tym roku,róźnica kolor i wielkośc czcionki
      druku,wnioski wypisane na drukach z ubiegłego roku są odrzucane.MARNOWANIE
      ŚRODKóW FINANSOWYCH NA WYMIANę DRUKóW
      4.konieczność powtórnego składania co roku tych samych dokumentów, nadgorliwość
      i brak doinformowania samych urzędników
      5.BARDZO ZłA INFORMACJA O OBOWIąZUJąCYCH PROCEDURACH
      6.gubienie dokumentów przez urzędników i znów konieczność składania nowych, a
      czas złożenia wniosku jest BARDZO ISTOTNY
      7.BRAK PRZEPłYWU DOKUMENTóW I INFORMACJI MIęDZY KOMORNIKIEM A URZęDEM.Petent sam
      i osobiście musi składać i odbierać dokumenty, a także zapłacić za wystawienie
      zaświadczenia.co to za pomoc społeczna??!!
      • Gość: ppp Re: Wyższe świadczenia rodzinne IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.06, 21:57
        Tak masz rację marnowanie środków ale na was żebracy muszę co miesiąc kilku z
        was zasponsorować straciłeś-aś srodki do życia? do roboty nie na wakacje z
        dzieckiem ja nie miałem wakacji bo pracowałem a dziecko nie dostaje zasiłków
        jego ojcu za zabiera się podatki na takich darmozjadów jak ty jeszcze z pomocy
        społecznej za wystawienie zaświadczeń chcesz dostać?? powinni te pieniądze
        dać.......... zarobić to żadne z was by łapy nie wyciągało po to bo praca boli
        prawda?
        • Gość: ggg Re: Wyższe świadczenia rodzinne IP: *.zol.univ.szczecin.pl 15.09.06, 12:51
          Ale jad płynie z twojej odpowiedzi... Wypraszam sobie, nie jestem żebraczką!!!
          Przepracowałam wiele lat, zostawiałam małe dziecko z nianią, wracałąm po nocach
          do domu i tak samo jak inni płaciłam składki, m.in. po to, żeby z opieki państwa
          móc w razie czego skorzystać!! Teraz jestem na wychowawczym, a ponieważ pracuje
          tylko mąż - dostajemy zasiłek. Chętnie poszłabym do pracy, ale wówczas
          straciłabym prawo do zasiłku, a niania i przedszkole to 100% mojej pensji. Na
          sieciówkę na dojazdy już musiałby mi ktoś dołożyć
      • Gość: no coz Re: Wyższe świadczenia rodzinne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 23:51
        a to dobre: piszesz z e wnioski mozna składać w wakacje i przez to nie możesz
        wyjechać na wakacje - co za bzdura. w ciągu trzech miesięcy kiedy możesz składać
        wnioski (lipiec, sierpień, wrzesień) zajmie ci to tydzień, góra dwa (tyle mniej
        więcej sie czeka na zaświadczenie z Urzędu Skarbowego) więc nie płacz ze nie
        mozesz z dziećmi na wakacje wyjechać. A CO MA POWIEDZIEĆ OSOBA KTÓRA PRACUJE W
        ŚWIADCZNIACH RODZINNYCH. 3 miecy ciągłego przyjmowania wiecznie niezadowolonych
        petentów. I kto tu musi zapomnieć o WAKACJACH!!!

a co do wypłaty świadczeń:
        po pierwsze - to jeżeli miałaś wypłate w październiku to nie dwa miesiące
        przerwy tylko jeden (tylko we wrześniu nie miałaś pieniedzy)
        po drugie - jeżeli jak mówisz gdy nie było świadczeeń rodzinnych i nie miałaś za
        co żyć (bez środków do życia rozumiem jako ze nie masz innego dochodu ) - to
        może mi wyjaśnisz za co chciałaś wyjechać na wakacje - skoro nie pracujesz

pozostałych punktów nie warto komentowac - szkoda czasu - osoba ta nie wie co
        pisze i o czym - tylko narzekac potrafi - moze byś tak popracowała (np. w
        świadczeniach rodzinnych ) to byś popatrzyła na to z innej strony

Pozdrawiam
      • Gość: John Re: Wyższe świadczenia rodzinne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.10.06, 01:40
        Nie dość, że wam pieniądze za darmo dają, to jeszcze źle, że trzeba wnioski
        zanieść i powypełniać? Może od razu pod blok do parku kontenery piwa i nalewek
        powinni przywozić?
    • Gość: kosmita parszywy socjalizm IP: *.lama.pl 31.08.06, 22:45
      Weźcie sie do roboty, nieroby jedne!!!
      KAżdy tylko patrzy żeby coś wyżebrać.
      Najlepiej "od tych co mają", bo "onym" to z nieba spadło
      • Gość: Gosc Re: parszywy socjalizm IP: *.opera-mini.net 01.09.06, 08:29
        A ja pracuje ale ze zarabiam tak duzo ze moj dochod przekracza zaledwie5pln dochod zalozony przez panstwo to zasilku nie dostane wychowujac sama dwojke dzieci. A jaka roznica jest miedzy mna a tym kto zarabia te5pln mniej?
    • Gość: kora Re: Wyższe świadczenia rodzinne IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.09.06, 01:08
      Od niedawna zarabiam 1069 zł + 200 alimenty = 1269 zł, średnio miesięcznie na
      rachunki(czynsz, prąd, gaz, telefon) wydaję ok.580 zł, zostaje 689 zł na dwie
      osoby. Nie mamy szans na żaden dodatek, tak jak większość ludzi.
    • Gość: tomek Wyższe świadczenia rodzinne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 13:30
      Zastanawiam się ile osób - potrzebujących tych swiadczeń - zapozna się z tym
      artykułem w internecie. Ile straci na tym, że urzędnicy nie są kompetentni aby
      przekazać tego rodzaje informacje naprawdę potrzebującym. Ci, którzy tak
      naprawdę mają problem dowiedzą się najpewniej tuż przed końcem września (!!!)
    • Gość: bd Wyższe świadczenia rodzinne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 23:05
      dlaczego nie piszecie, ze zasilek sie nalezy nie tylko w sytuacji kiedy dochod
      na osobe nie przerkacza 504,00 nalezy sie takze w sytuacji gdy dochod
      przekracza prog o kwote najnizszego zasilku rodzinnego czyli do wysokosci
      552,00 na osobe w rodzinie.
    • Gość: dorota rodzinne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 12:58
      mam dziecko niepelnosprawne przekroczyl mi dochod o 5zl na cztery osoby zabrali
      mi wszystko mam tylko zasilek pielegnacyjny co robic
      • Gość: Ewa Re: rodzinne IP: *.icpnet.pl 09.10.06, 15:56
        W ubiegłym roku zarabiałam ok 2000 zł, rzecz jasna o zasiłek nawet nie
        podchodziłam.W tym roku straciłam pracę i przez pól roku otrzymywałam zasiłek
        dla bezrobotnych ok 421 złna rękę.Pani w opiece obliczyła mi dochód utracony i
        oznajmiła że nie przysługuje mi zasiłek rodzinny bo w chwili obecnej dochód mój
        wynosi ok 766 zł. Cud !Nie wiem do tej pory jak ona to obliczyła ! Chociaż
        próbowała mi to wytłumaczyć na zasadzie ich cholernego przelicznika.Jakieś
        reguły utworzonej przez idiotę ! Wyśmiałam ja i wyszłam !
        • Gość: wk Re: rodzinne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 10:55
          a na co te 68 zł wystarczy na miesiąc dla dziecka, na chleb, na cały miesiąc
          wystarczy czy nie, szkoda ustawy, zachodu ludzi pracujących nad tymi zasiłkami,
          na takie grosze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka