Dodaj do ulubionych

pozyczka hipoteczna na dzialke ???

IP: 194.42.116.* 05.06.07, 08:44
Ktory bank oferuje najlepsze warunki na pozyczke hipoteczną na zakup dzialki
budowlanej?Prosze o opinie...
Obserwuj wątek
    • Gość: g Re: pozyczka hipoteczna na dzialke ??? IP: *.189.72.19.e-plan.pl 05.06.07, 09:24
      pożyczkę hipoteczną (nie kredyt) możesz przeznaczyć na co ci się żywnie podoba

dobre warunki oferuje NYKREDIT (sprzedawane poprzez placówki lichwiarza -
      Citibanku) - a to dlatego że ich oferta ma dokładnie takie same warunki dla
      kredytu jak i pożyczki hipotecznej (i to jest logiczne - skoro mają zdolność
      kredytową kredytobiorcy i zabezpieczenie na hipotece, to niby dlaczego pożyczka
      ma być droższa?co ich obchodzi cel pieniędzy. inne banki tną w H ...)
      • ziut19 Re: pozyczka hipoteczna na dzialke ??? 05.06.07, 21:52
        Ciekawa wypowiedz szkoda tylko, ze ma sie nijak do pytania.
        Skoro pieniadze maja byc na zakup dzialki, to nie pozyczka a kredyt hipoteczny.
        Nastepne pytanie: jakie LTV? 100% czy moze masz jakis wklad wlasny?
        Jesli 100% to Multibank, mBank, Nordea, PKO BP, Lukas.
        • Gość: m Re: pozyczka hipoteczna na dzialke ??? IP: *.189.72.19.e-plan.pl 06.06.07, 00:24
          chciałem zauważyć że to raczej pytanie nie miało się nijak do jego właściwego
          sensu ;)

lubię się wymądrzać

Pan Sowa
    • max_marcin Re: pozyczka hipoteczna na dzialke ??? 06.06.07, 11:18
      Odradzam Citibank. Czekałem na decyzję przez miesiąc. W końcu zrezygnowałem i
      teraz już drugi tydzień odsyłają mi papiery. W tym banku na górze jest banda
      baranów.
      • Gość: g Re: pozyczka hipoteczna na dzialke ??? IP: *.189.72.19.e-plan.pl 06.06.07, 18:12
        a ja polecam

4 dni po złożeniu kompletu dokumentów kolega miał pieniądze na koncie
        • wieslaw.tomczyk Re: pozyczka hipoteczna na dzialke ??? 15.06.07, 00:09
          Gość portalu: g napisał(a):

> a ja polecam
          >
          > 4 dni po złożeniu kompletu dokumentów kolega miał pieniądze na koncie

taaaaa tych po podpisaniu umowy tzn KW, notariusz itp :)
          człowieku jak nie znasz tematu to nie pisz bzdur. W 4 dni to najwyżej mógł mieć decyzję. Samo generowanie umowy trwa w bankach do kilku dni. A gdzie analiza finasowa, techniczna itp. Ponadto jest tak że prawie zawsze są jakieś warunki do spełnienia po decyzji i dopiero umowa. Realnie w ciągu 10 dni przy komplecie dokumentów i założeniu że nie ma warunków jest do osiągniecia, ale nie w tym burdelu jakim jest Citek. Jakis czas tam pracowałem i wiem jak wygląda przepływ informacji w nim.
          • Gość: tomek do wieslaw.tomczyk IP: *.chello.pl 16.06.07, 21:37
            szanowny forumowiczu posiadasz w mojej ocenie wiedzę niepełną:
            "...Samo generowanie umowy trwa w bankach do kilku dni. A gdzie analiza f
            > inasowa, techniczna itp. Ponadto jest tak że prawie zawsze są jakieś warunki do
            > spełnienia po decyzji i dopiero umowa. Realnie w ciągu 10 dni przy komplecie d
            > okumentów i założeniu że nie ma warunków jest do osiągniecia..."
            Twoja wiedza niewątpliwie wskazuje na znajomość części rynku kredytów
            hipotecznych, ale proszę, żebyś wypowiadając się miał choć swiadomość, ze
            istnieją inne banki poza GE; BM; Getin...
            pozdrawiam
    • Gość: szean Re: pozyczka hipoteczna na dzialke ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 14:35
      Hej wszytko zależy od tego jak wysoki masz wkład własny i czy go w ogóle masz.
      direct.money.pl/pozyczkihipoteczne/ tu masz zestawienie różnych ofert, Ja
      często z takich zestawień korzystam, zawsze można wyłapać jakiś atrakcyjny
      szczególik :) pozdrawiam.
      • max_marcin Re: pozyczka hipoteczna na dzialke ??? 13.06.07, 14:34
        Wklad własny w moim przypadku miał być 50 %, a rata 1000 zł. I jakoś głąby nie
        wydały decyzji. Gdy pracownik banku dzwonił aby się dowiedzieć dlaczego nie
        odsyłają mi dokumentów bo to już drugi tydzień po tym jak zrezygnowałem to mu
        powiedzieli, że się jeszcze zastanawiają czy mi przyznać pożyczkę. Czy to nie
        jest żałosne.
        A w 4 dni to tylko gotówkowy można dostać, a nie hipoteczny. Chyba, że kolega
        pracuje w banku albo ma rodzinkę.
        Moim zdaniem bzdety piszesz Gościu g.
        • Gość: g Re: pozyczka hipoteczna na dzialke ??? IP: *.189.72.19.e-plan.pl 13.06.07, 15:05

jeżeli moja wypowiedź doprowadziła cię do wniosku że są to bzdety ... to się
          nie dziwię że masz problemy z komunikacją z otoczeniem . Pewnie nie możesz po
          prostu dogadać się z bankiem.
          • max_marcin Re: pozyczka hipoteczna na dzialke ??? 13.06.07, 15:08
            Tu nie ma mowy o żadnym dogadywaniu z bankiem, bo nawet już dyrektor tej
            placówki interweniuje w mojej sprawie. Tak więc ja problemów nie mam a są one
            tylko i wyłącznie wewnątrz banku.
            • Gość: g Re: pozyczka hipoteczna na dzialke ??? IP: *.189.72.19.e-plan.pl 14.06.07, 00:09
              problemy banku są twoimi problemami, dopóki z tymże bankiem współpracujesz;)

nieładnie że nazwałes moją wypowiedź bzdetami

to że jednemu schrzanią sprawę nie ma żadnego związku z tym że innemu zrobią na
              medal

i nie ma sie o co spierać
              • max_marcin Re: pozyczka hipoteczna na dzialke ??? 14.06.07, 08:54
                Ok. Sorki, że nazwałem twoją wypowiedź bzdetem. Jednak moim zdaniem jest to
                wręcz nieprawdopodobne aby ktoś przesłał dokumenty do analizy, inny to
                przeanalizował, wydał decyzję i aby przelali pieniądze na konto w jedyne 4 dni.
                Może i się spieram ale na same czynności techniczne potrzebne są 3 dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka