zona757 19.06.07, 22:53 czy ktos"ich"zna?mieszkam za granica i interesuje mnie tani szybki przesyl pieniedzy.czy to dobra firma?jak dzialaja?dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bwportal.pl Re: moneybookers 21.06.07, 21:08 Firma OK. Do poczytania: www.moneybookers.com/app/faq.pl?gid=1 Odpowiedz Link Zgłoś
michal.macierzynski Re: moneybookers 08.07.07, 12:51 Warto dodac, ze firma od jakiegos czasu wspolpracuje z Onet.pl, co z cala pewnoscia dodaje jej wiarygodnosci. moneybookers.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
euru Re: moneybookers 16.07.07, 08:57 Działać działa, i wydaje się, że dąży do pewnego rodzaju przejrzystości. Jest jak zawsze w tego rodzaju firmach kłopot z kursami walut, jeśli zlecisz np z prowadzonego w zlotówkach konta przelaz w euro, to oprócz opłaty wg cennika i przyzwoitego kursu pobierają 1,3% za przewalutowanie. W przypadku "ładowania" swojego konta złotówkami przelew wykonuje się do BRE (ksiegują po jakichś 3 dniach). Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
enderp Re: moneybookers 16.11.08, 00:36 to byla fajna firma, ale wprowadzila 3% prowizje i zrownala sie z konkurencja Odpowiedz Link Zgłoś
nona77 Re: moneybookers 24.01.08, 21:41 Robię przelewy przez moneybookers od kilku miesięcy i jestem zadowolona. Rejestrujesz się raz, weryfikujesz dane, podajesz wszystkie jakie tylko chcesz konta bankowe i robisz pomiędzy nimi przelewy. Odpowiedz Link Zgłoś
mardrak Re: moneybookers 21.04.08, 13:28 Jestem obecnie w Niemczech i chciałbym wpłacić pieniądze na konto moneybookers ,jak to wykonać ,czy wystarczy iść do pierwszego lepszego banku i wpłacić pieniądze zwykłym przelewem? Odpowiedz Link Zgłoś
anczija Re: moneybookers 18.08.08, 18:45 hej mardrak, ja wykonuje przelewy zagraniczne. Musisz miec ich dane konta w niemczech i robisz zwykly przelew elektroniczny na ich konto, a potem oni kredytuja twoje pieniadze na twoje konto MB. wydaje sie proste:) Odpowiedz Link Zgłoś
kamkam12 Instrukcja obslugi Moneybookers 10.10.08, 01:00 www.moneyfaq.cba.pl tu znajdziesz najpelniejsza, najlepsza i najprostsza do zrtozumienia instrukcje obslugi moneybookers Odpowiedz Link Zgłoś
lolalive To nie jest dobra firma - z doświadczenia 14.10.08, 14:37 Jakieś dwa miesiące temu założyłam u nich konto. Bez żadnego problemu wpłaciłam na nie pieniądze, chcąc je szybko komuś wysłać. I wtedy konto zostało zablokowane. Wysłałam oczywiście natychmiast komplet dokumentów, które wymagali (ksero dowodu i jakieś rachunki). W regulaminie piszą, że odblokowanie zajmuje to ok. 2 tygodni. Przez miesiąc nic się nie działo. Wtedy zaczęłam pisać maile w tej sprawie. Po kilku dniach odpowiedzieli po angielsku, że moje dokumenty są złe (chociaż były dokładnie takie same, jak chcieli). Wysłałam je i już następny miesiąc czekam na odpowiedź, mimo tego, że zobowiązali się do odblokowania konta w ciągu 2-3 dni roboczych. Moje pieniądze są zablokowane od 2 miesięcy i nie wiem, czy je kiedykolwiek odzyskam. Ma ktoś jakiś pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
nona77 Re: To nie jest dobra firma - z doświadczenia 17.10.08, 20:45 Z jakiego powodu konto zostało zablokowane? Mi zablokowali tylko raz, gdy nie wiedząc, że tak nie wolno, założyłam u nich dwa konta. Po jakimś czasie zorientowali się i zablokowali mi oba konta. Musiałam dzwonić, wyjaśniać wszystko i w czasie tej rozmowy jedno z kont zostało odblokowane, a drugie usunięte. Od tamtej pory wszystko działa bez zarzutu. Jeśli Twoje konto zostało zablokowane, to musiało być jakieś naruszenie ich regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamkam12 Re: To nie jest dobra firma - z doświadczenia 05.11.08, 15:18 na przeslaniu 650 funtow zaoszczedzilem (w stosunku do wyplaty w bankomacie) z UK do Polski ponad 300zl... trzeba czytac uwaznie warunki, a najlepiej postepowac zgodnie z instukcja na www.moneyfaq.cba.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kerofca Re: moneybookers 17.07.09, 23:16 Korzystam z konta w tej firmie od wielu miesiecy, nigdy zadnych problemow. Szybko i klarownie, zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: moneybookers 20.07.09, 00:49 Po co komu maneybiookers skoro istnieje pewny i tani paypal? Odpowiedz Link Zgłoś