Dodaj do ulubionych

Expander vs. Open Finance

• Gość: niezgadzam się Re: Expander vs. Open Finance IP: 217.96.40.* 24.06.10, 13:48
      niezgadzam się z twierdzeniem, że doradcy wiedzą o wszystkich
      aktualnych promocjach, w moim przypadku sprawa wyglądała tak, że
      mimo, iż prosiłem doradcę, by sprawdził przed moim przybyciem
      aktualne promocje nie zrobił tego i w wyniku tego złożone poprzez
      Open Finance wnioski o daną kwotę kredytu zostały obardczone
      zupełnie innymi kwotami i czynnikami, które inaczej wyglądały przy
      promocji. Promocja w odpowiedzi banku skończyła się 2 miesiące temu
      niż moja rozmowa z doradcą, a doradca uparcie obstawał że
      obowiązuje. Był niedoinformowany. Sprawdziłem więc osobiście i
      rzeczywiście promocja dawno się skończyła. Podobną historię miała
      moja znajoma. Wynika z tego, że nie dosyć że doradcy nie sprawdzają
      aktualność promocji to jeszcze lekceważą prośby Klienta!
    • Gość: ODRADZAM !!! Re: Expander vs. Open Finance IP: 217.96.40.* 24.06.10, 14:22
      Mam doświadczenie tylko w Open Finance, więc tylko wypowiem się o
      nim. Zdecydowanie odradzam Open Finance, w rzeczywistości nie
      przedstawiają dla Klienta najbardziej korzystnych propozycji, a dla
      siebie. Ściśle współpracują z kilkoma bankami, a rzekoma prowizja
      pośrednictwa i tak jest wliczona w Wasz kredyt, czy lokatę, tylko
      utajona na zasadach współpracy z bankiem. Potwierdzeniem tego są
      moje ścieżki osobistych odwiedzin w bankach, w których przedstawiono
      mi korzystniejsze lokaty i kredyty niż poprzez Open Finance.
      Pośrednik dostaje prowizję od banku, dlatego nie widać ich rzekomego
      udziału w kosztach, a jednak bank daje nieco wyższą marżę, czy
      niższe oprocentowanie lokat, by móc zapłacić pośrednikowi. To jest
      potwierdzone przez znajome osoby pracujące w kilku bankach, w
      których były robione kalkulacje.
      • Gość: Oskubany Re: Expander vs. Open Finance IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.06.11, 22:07
        To prawda wielu już przez nich płacze Ci z Open Finance to równo naciągają na umowę rają gruszki na wierzbie tra la la ...i podrzucają ofiarę EUROPIE a później strzygą łosia.
    • Gość: KT Re: Expander vs. Open Finance IP: *.inowroclaw.mm.pl 01.07.10, 23:49
      krótko mówiąc nigdy więcej im nie zaufam, zarówno OF jak i EX oferty niegodne
      nawet rozważania, do tego dłuuugi czas oczekiwania, tak na prawdę pomagają chyba
      tylko sobie
      • biala_pantera Re: Expander vs. Open Finance 02.07.10, 22:35
        a ja wlasnie na ich stronie zalozylam lokate i autentycznie odwiedzialm strony
        okolo 20 bankow, i nie znalazlam lepszej. skonczyla sie 30 czerwca ,bez belki
        5.65 % netto max 15000 pln (mozna zalozyc kilka)

Gość portalu: KT napisał(a):

> krótko mówiąc nigdy więcej im nie zaufam, zarówno OF jak i EX oferty niegodne
        > nawet rozważania, do tego dłuuugi czas oczekiwania, tak na prawdę pomagają chyb
        > a
        > tylko sobie
        • Gość: Muller Re: Expander vs. Open Finance IP: 62.152.134.* 04.07.10, 15:44
          To znaczy że na naszym rynku nie ma rzetelnej firmy doradczej?
          • Gość: miti Re: Expander vs. Open Finance IP: *.subscribers.sferia.net 06.07.10, 23:01
            Wziolem kredyt przez Open,mam teraz straszne proglemy i nie wiem co
            zrobić, dzie się zwrócić o pomoc.Z nimi już nie chce
            rozmawiać.....ale chyba musze.
            • Gość: Oskubany Re: Expander vs. Open Finance IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.06.11, 22:13
              To normalka poczytaj po stronach nie jesteś sam w tym problemie idź do prawnika ...doradztwo w złej wierze...
          • Gość: Oskubany Re: Expander vs. Open Finance IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.06.11, 22:01
            Najgorsi doradcy finansowi są w Open Finance aby tylko złapać i mieć prowizję od łosia i golić ...golić ...golić !
    • Gość: burn Re: Expander vs. Open Finance IP: *.e-wro.net.pl 14.09.10, 13:03
      Witam,

W praktyce na rynku nie ma takiej rzeczy jak niezależne doradztwo finansowe. Nieważne co jest napisane na reklamach, nazwach firm itp. Przez 3 lata byłem pracownikiem dwóch pośredników (Najpierw Open potem Exp). Wszystko zależy od tego na jakiego doradcę traficie - rozróżnijcie temat doradca, a sprzedawca. Kryteria rekrutacji do takich firm są śmieszne. Szukają po prostu osób bez doświadczenia, których łatwo można przekabacić na politykę głoszoną przez "górę". Ważne jest aby sprzedawać i to głównie to co zaleca góra (bo od tego akurat najwięcej im płacą). W miarę niezależny jest doradca Expandera - tam faktycznie ma po równo niezależnie od tego jaki bank poleca - nacisk mają tylko ze strony przełożonych na sprzedaż takiego a nie innego produktu, w praktyce mogąc to olewać jeżeli wykazują odrobinę własnego myślenia. W Open tymczasem najlepiej wynagradzane dla doradcy są produkty Getin-Noble banku, co przy ich marżach, prowizjach oraz spreadzie walutowym przynajmniej dla mnie było niemalże lichwą. Zasada była taka, że jak ktoś nie sprawdził się w Expanderze to idzie do Opena.

W tego typu firmach można faktycznie dostać dobrą ofertę, ale tylko wtedy jeśli trafi się na kompetentnego doradcę dla którego sprzedaż jest konsekwencją dobrze dobranej oferty, a nie sprzedawcę, który nic nie wie ale ma dobrą bajerę więc będzie starał się wcisnąć cokolwiek, bo tak przełożeni każą.

Pozdrawiam
      • Gość: el_ka Re: Expander vs. Open Finance IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.11, 13:31
        przeczytałam setki opinii zanim udałam się do opena - polecam to wszystkim bo zanim wybrałam doradcę dokładnie przestudiowałam alertfinansowy.pl, ocenbank i kilka różnych for z opiniami. Trafiłam na prawdziwego doradcę i od kilku miesięcy spłacam kredyt / ale wszędzie trafiają się doradcy i handlowcy - zależy na kogo trafisz
      • drugapiramida Re: Expander vs. Open Finance 29.06.11, 11:05
        To prawda Open Finace ma bardzo złą opinię.Mnie też oszukał ich doradca a rośnie skala ludzi poszkodowanych ciągle rośnie szczególnie na Libra II .Dużo ludzi jeszcze nie wie jak bardzo ich rachunki ulegają uszczupleniu, gdy się obudzą to zrozumieją, w co wpadli i to po same uszy!
    • Gość: dfdfd Open Finance IP: *.dsl.scarlet.be 02.06.11, 15:59
      zostałem tam potraktowany b.nieprofesjonalnie. Doradca wprowadził mnie na samym początku w błąd i ubiegałem sie o kredyt który z góry był nieosiągalny. na decyzję czekałem ponad 5 tygodni, a doradca nie potrafił sie dowiedzieć co się dzieje.po decyzji złożyłem reklamację w banku i open finance. bank w odpowiedzi nie zostawił suchej nitki na tym "daradcy" ale open finance w piśmie podpisanym przez czlonka zarządu perfidnie stwierdził ze doradca jest cacy i wogole wszytko ok.....takie traktowanie klienta to jest jakies nieporozumienie. ODRADZAM i proponuję iść bezpośrednio do banku.
      • Gość: asasd Re: Open Finance IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 00:59
        ludzie zrozumcie ze to w jaki sposob zostaniecie obsłuzenie zalezy od tego na jakiego doradce traficie... jesli rozmwiacie z jednym i cąłkime wam nie odpowiada skonsultujcie si e z innym i tyle.
        • drugapiramida Re: Open Financea- a uczciwość ? 29.06.11, 10:46
          Z doradcami z Open Finace to lepiej uważać i dla własnego dobra żadnemu nie wierzyć. Poczytajcie na stronach internetowych, jaka jest skala klienta ich klientów szczególnie z Libra II LIBRA III i inne rarytasy...
        • drugapiramida Re: Open Finance 29.06.11, 10:50
          Z doradcami z Open Finace to lepiej uważać i dla własnego dobra żadnemu nie wierzyć. Poczytajcie na stronach internetowych, jaka jest skala nie zadowolonych klientów szczególnie z Libra II, Libra III i inne rarytasy!
      • drugapiramida Re: Open Finance 29.06.11, 10:35
        Open Finacne? Mają bardzo złą opinię.Przecież rośnie skala ludzi poszkodowanych rośnie szczególnie na LIBRAII dużo ludzi jeszcze nie wie jak bardzo ich rachunki ulegają uszczupleniu, gdy się obudzą to zrozumieją, w co wpadli i to po same uszy!
        • Gość: naciaągnięy w OF Re: Open Finance IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.11, 20:27
          w Open Finance - perfidni naciągacze. Przedstawiona oferta została zmanipulowana przez doradce. Pani celowo nie informowała o najistotniejszych sprawach i oszukiwała by tylko naciągnąć klienta - jak zorientowałem się było już za późno.
          • sammler Re: Open Finance 12.08.11, 01:27
            Nie żebym OF bronił. Ale... Oni nie są licencjonowanymi doradcami inwestycyjnymi cz jakimikolwiek innymi. Nie płacisz im za profesjonalne (ani żadne inne, bo klient im bezpośrednio nie płaci) opinie i porady. A skoro płaci im ktoś inny, to na chłopski rozum, należałoby zachować pewną dozę zdrowej nieufności. Nie należy zakładać, że zaproponują ci naprawdę optymalną z twojego punktu widzenia ofertę, tylko że będą próbowali sprzedać ci coś, za co ktoś inny im najwięcej zapłaci.

Sam wyłóż kasę na usługi doradcy, a będziesz miał prawo wymagać profesjonalnej usługi...

S.
            • Gość: Anna Re: Open Finance IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.11, 22:23
              polecam stronę wrobieniwgetin.pl daje do myślenia
              • Gość: eee Re: Open Finance IP: *.skokstefczyka.pl 08.12.11, 13:34
                Niestety przeżywam właśnie współprace z Open Fnance w Gydni ul. Świętojańska, do momentu udzielnia kredytu, wszytsko było w miare prawidłowo, niestety po jego udzielnie, pojawiły się problemy. Nietermione pzrekazywnaie dokumenatcji, aktualizacja danych etc. Jestem na nich skazana do końca okresu kredytowania. Nie wiem jak to przeżyję, modlimy się by kolejene lata szybko minęły, zmaierzamys płacić ten kredyty innym i mieć święty spokój z tymi niekompetentnymi panami.
    • mdew Re: Expander vs. Open Finance 15.12.11, 11:12
      open finance jest powiązane z Get in Holding i dużo ofert OF jest skazane na duża ilość get inu
    • Gość: kkingaabb Re: Expander vs. Open Finance IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.11, 12:36
      Doradca w oddziale przy ulicy Wolskiej 58 w Warszawie, Pan Rafał, powierzchownie miły, jednakże traktujący klienta z góry. Miał mi wysłać podsumowanie rozmowy mailem w dniu spotkania, sprawa przeciągnęła się o ponad tydzień, a zamiast "przepraszam" usłyszałam, że powinnam być szczęśliwa, że mogę skorzystać z jego porad, które w opinii ekonomisty nie są zresztą najlepsze. To nie PRL z czego ów Pan najwidoczniej nie zdaje sobie sprawy.
    • Gość: lolo Re: Expander vs. Open Finance IP: *.home.aster.pl 20.01.12, 20:47
      www.wykop.pl/ramka/1012867/jak-open-finance-leci-w-kulki-z-przedluzajacymi-lokaty/
      • e-torby Re: Expander vs. Open Finance 22.01.12, 15:43
        Nie chce mi sie w ogóle czytać tych opinii, ale musisz wiedzieć jedno- jak chcesz kupić coś taniej to idziesz do sklepu który ma 2 razy drożej - bo opłaca pośredników, czy kupujesz w hurtowni? Na pewno jak pójdziesz do open czy coś tam finance to będziesz miał full opcję i kawę gratis. Ja mam konto w getinie i nie oferują mi 7,34% rocznie i mówią że to jest aż tyle (bo to nawet nie jest 1% miesięcznie) tylko mam 3,5% miesięcznie w normalnym koncie oszczędzającym. Grunt to nie dać sobie wcisnąć promocji.
        A wiadomość dla ciebie to że nie zaoszczędzisz bo nawet te 3,5 % miesięcznie to są grosze.
    • Gość: jangc Re: Expander vs. Open Finance IP: *.231.19.210.koba.pl 11.02.13, 21:48
      Ja chciałem przestrzec przed pomysłem OF jakim jest lokata na 12%. Rozmawiałem już z kilkoma doradcami i żaden nie mówi całych warunków uzyskania takiej lokaty a nawet wmawiają że, nie ma żadnych opłat i nie ma żadnych obowiązków. Nawet w umowie wszystko jest za 0zł. Natomiast do takiej lokaty obowiązkowo musi na konto wpływać 1000zł i ich kartą trzeba wydawać minimum 400zł. Żeby zerwać umowę to też trzeba zapłacić. Kompletna porażka i oszustwo!!!! NIGDY WIĘCEJ OF, GETIN BANKU I WSZYSTKICH PODLEGŁYCH IM!!!
      NIE DZIWNE ŻE WŁAŚCICIEL -CZARNECKI JEST JEDNYM Z NAJBOGATSZYCH POLAKÓW
    • Gość: Maciek Re: Expander vs. Open Finance IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.13, 15:29
      martaa233 napisał(a):
      > kompletnie nie wiem, ktory wybrac

A po co wybierać? Idziesz do dwu pośredników i potem sama porównujesz, który przedstawił lepszą dla ciebie ofertę
    • Gość: Kamila Re: Expander vs. Open Finance IP: *.toya.net.pl 19.06.13, 21:18
      Ja kiedy brałam kredyt mieszkaniowy też wahałam się między tymi dwoma. Poszłam na spotkanie i z jednym doradcą, i z drugim. Ostatecznie podjęłam decyzję, że to Open Finance ma lepszą ofertę. Wzięłam z nimi kredyt i nie żałuję. Tobie również polecam konsultację.
      • Gość: miuosheq Re: Expander vs. Open Finance IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.13, 21:07
        Plusem jest też to, że doradcy dostają takie same prowizje od banków, więc nie będą Cię gdzieś wysyłać na siłę. Większą dostają tylko w Getinie, bo to ta sama grupa kapitałowa. Wiem to od mojego dobreog znajomego, które właśnie dla nich pracuje jako doradca.
    • Gość: yanozik Re: Expander vs. Open Finance IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.13, 21:48
      A z którego oddziału korzystałaś?
    • Gość: lajkunik Re: Expander vs. Open Finance IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.13, 00:51
      Dzięki za odpowiedź! Wpadnę tam! :)
      • mleczak_04 Re: Expander vs. Open Finance 02.08.13, 16:17
        Chyba lepiej zorientować się samemu niż korzystać z pomocy takich "firm"
        • Gość: dosmojitos Re: Expander vs. Open Finance IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 14:32
          Zawsze możesz pójści mieć podane na talerzu informacje, a potem weryfikować samemu. Czyż tak nie jest przyjemniej? ;)
          • kokie.teria Re: Expander vs. Open Finance 26.09.13, 22:16
            tak właśnie powinno sie robić samamu- sprawdzać. Tak samo, jak łatwo jest pójść do open finance, tak samo łatwo jest sprawdzić poleconą ofertę u innego doradcy. Ja się nie zawiodłam.
    • Gość: franek Re: Expander vs. Open Finance IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.13, 17:15
      przeciez oni maja te same banki i oferty. nie ma znaczenia open czy expander. kwestia zeby doradca sie postaral i znalazl najlepsze oferty. wole expander ale mysle ze to kwestia indywidualnego doradcy. zalezy na kogo sie trafi.
    • loliko123 Re: Expander vs. Open Finance 22.10.13, 20:36
      Open Finance - moim zdaniem jest lepszy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka