Dodaj do ulubionych

SMS Kredyt - echo

IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.07, 14:03
Wysłałem sms-a do SMS Kredyt (poprawny - sprawdzałem dwa razy) i zero
odpowiedzi. Otrzymałem potwierdzenie że dostarczono. Lecą w kulki i nabijają w
butelke czy tyle trwa weryfikacja 1 sms-a??
Obserwuj wątek
    • Gość: NIUNIA Re: SMS Kredyt - echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 14:14
      MOJA ZNAJOMA RÓWNIEŻ WYSŁAŁA SMS I RÓWNIEŻ LIPA. TAKŻE LUDZIE NIE
      DAJCIE SIĘ NABRAĆ NA SMSKREDYT
      • Gość: joanna Re: SMS Kredyt - echo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.07, 14:49
        ale ja wysłałam 16go października i dostałam w ten sam dzień, potem
        za ok tydzień przyszły papiery - umowa itd. odesłałam je i byłam
        zadowolona, ale potem moja mama wysłała też 30go i też nie dostała
        żadnej odp. więc ja dziś jeszcze raz wysłałam jej dane ze swojego
        tel. i dostałam odp, że na te dane już została przyznana pozczka,
        zdziwiłam się bo mama nie ma jej na koncie.....nie rozumiem, może
        tego 30go mieli za dużo zgłoszeń przed świętem zmarłych i system im
        się przeciązył...
        • Gość: iza Re: SMS Kredyt - echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 21:15
          Ja też bardzo szybko załatwiłam formalności, w ciągu kilku godzin miałam kasę na
          koncie, ale z tego co wiem to na ten sam adres można załatwic tylko jedną
          pożyczkę.Koleżanka załatwiła tez bez problemu i bardzo szybko,Polecam!!!
          • Gość: joanna Re: SMS Kredyt - echo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 11:32
            tak rozumiem, tylko, że moja mama nie mieszka pod tym samym adresem
            co ja...i do dziś nie ma tej pożyczki na koncie, ani nikt nie
            zadzwonił i nie ma też smsa z odpowiedzią.....
            • Gość: paquin Re: SMS Kredyt - echo IP: *.centrum.proszowice.pl 27.11.07, 12:43
              Pewnie na ten sam nr telefonu jest już pożyczka, więc nie dadzą drugiej.
          • Gość: daria Re: SMS Kredyt - echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 10:10
            ja juz wziełam dwa razy pozyczke przez sms kredyt i wszystko odbyło
            sie błyskawicznie , dlatego jestem bardzo zadowolona !!!
            • Gość: mikołaj Re: SMS Kredyt - echo IP: 195.136.189.* 24.12.08, 13:18
              Witam,

Osobiście skorzystałem przed świętami z smskredyt i jestem bardzo zadowolony.
              Zdaję sobie sprawę z odsetek itp, bo umiem przeczytać regulamin itp ale wydaje
              mi się, że szybkie pożyczki właśnie to do siebie mają, że są WYGODNE ( no i
              szybkie ). A za wygodę się płaci, no cóż... Wesołych Świąt HO HO HO!
        • Gość: paquin Re: SMS Kredyt - echo IP: *.centrum.proszowice.pl 27.11.07, 12:40
          Oni dają tylko na 1 osobę pod danym adresem. Poczytajcie trochę warunki. A dają
          bez problemu. Ja brałem już 2 razy - pieniądze zawsze w ten sam dzień są na
          koncie, umowa do podpisania za ok. tydzień. Jak spłacisz jeden możesz wziąć drugi.
        • Gość: aaaa Re: SMS Kredyt - echo IP: *.chello.pl 24.02.09, 20:52
          bo z jednego telefonu mozesz tylko raz wziasc pozyczke splacasz i
          znowu bierzesz ,nie mozesz dla kogos wysylac sms ze swojej komórki
      • Gość: joanna Re: SMS Kredyt - echo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.07, 11:33
        Gucio daj znać czy dostałeś tą pożyczkę....
        • Gość: Gucio Re: SMS Kredyt - echo IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.07, 12:48
          Tak - troche to trwało i trzy esemesy "zjadło" ale dostałem. Albo rzeczywiście
          mieli jakieś przeciążenia albo to taka dodatkowa metoda zarabiania.
          • Gość: Aśka Re: SMS Kredyt - echo IP: *.wbs.ssh.gliwice.pl 07.11.07, 07:27
            Czy moglibyscie cos wiecej napisac o jaki kredyt chodzi ( jaka kwota
            i na jaki okres) no i co trzeba zrobic zeby sie starać o niego ,
            gdzie nalezy wysłac tego sms o którym ciągle piszecie.
            • Gość: joanna Re: SMS Kredyt - echo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 10:14
              wysyłasz sms o treści : kredyt 400 30 .......... - w miejscu kropek
              twój pesel na numer 7212 potem już po ich odpowiedzi bedziesz
              wiedziała co dalej
              • yavandile Re: SMS Kredyt - echo 07.11.07, 13:07
                dostałam bardzo szybko i jestem bardzo zadowolona.Po okolo godzinie
                od 1-go smsa mialam kase na koncie :)
                • Gość: joanna Re: SMS Kredyt - echo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 13:21
                  tak jak ja wtedy, ale moja mama w dalszym ciągu nie ma pożyczki ani
                  żadnej odp. :(
                  • Gość: Ja Re: SMS Kredyt - echo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 10:04
                    W regulaminie jest napisane, ze na jeden nr telefonu mozna otrzymac tylko jedna
                    pozyczke. Moze wlasnie dlatego Joanno Twoja mama nie otrzymala jej?
                    • Gość: krzysia Re: SMS Kredyt - echo IP: *.wroclaw.mm.pl 20.02.09, 18:06
                      w regulaminie jest też, że trzeba potwierdzić wiarygodność robiąc przelew w wys.
                      1zł na ich konto. wtedy mają twoje dane i wiedzą, że ty to ty
                      ten wątek jest bardzo stary a był na pierwszej stronie...
                      • Gość: herlitz Re: SMS Kredyt - echo IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 01:25
                        wiarygodność w tym przypadku jest bardzo ważna zarówno dla nich jak i dla nas.
                        firma musi budzić zaufanie i tu wielki ukłon w strone KRS
      • Gość: mania Re: SMS Kredyt - echo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 21:05
        NIEPRAWDA!!!!! SUPER FIRMA, SZYBKO I FACHOWO! CZASAMI TO JEST WINA TELEFONU, ZE
        NA PRZYKLAD MA POLSKIE ZNAKI I WTEDY SA PROBLEMY Z ODCZYTEM. zRESZTą, LUDZIE-
        CZYTAJCIE REGULAMIN!!!
      • Gość: krzysia Re: SMS Kredyt - echo IP: *.wroclaw.mm.pl 20.02.09, 18:04
        myślę, że teraz to lepiej funkcjonuje. ba! nawet wiem :) chociaż nie ma się czym
        chwalić, że trzeba pozyczć pieniądze
    • Gość: Beata Re: SMS Kredyt - echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 18:39
      Ja otrzymałam taki kredyt w 1 godzinę chociaż mam zły bik i big.Po
      kilku dniach wniosek złożył mąż ale ze swojego telefonu i warunkiem
      jest że na inne niz ja konto i również otrzymał pieniżdze w godzinę.
      • Gość: karola Re: SMS Kredyt - echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 21:05
        ja mam zawalony bik i BIG i tez otrzymałam w ciągu godziny
        pozyczke , obyło sie bez pronblemu , moja mam tez wzieła taką
        pozyczke , mieszkamy pod jednym adresem zamieszkania , oczywiscie
        jest inny tel i inne konto , wszystko bez problemu , teraz brałam
        juz druga pozyczke to nawet nie dzwonili tylko przysłali sms ze
        kredyt przyznany
        • Gość: joanna Re: SMS Kredyt - echo IP: *.3s.pl 28.11.07, 07:45
          ja też wzięłam drugi raz bez problemu
          • Gość: Kamila Re: SMS Kredyt - echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 10:39
            Ja próbuję od dwóch dni wziąć po raz drugi.SMS wysłałam już 3-
            krotnie i zero odpowiedzi. Co o tym sądzić? Numer sms napewno jest
            poprawny
            • oliwia.x1 pytanie 28.11.07, 11:29
              czy musze posiadac telefon na abonament? czy jezeli mam tel na
              karte to tez otrzymam kredyt sms.
            • Gość: krzysia Re: SMS Kredyt - echo IP: *.wroclaw.mm.pl 20.02.09, 18:12
              ojej bo jak juz pisałam, trzeba potwierdzić swoje dane... teraz to funkcjonuje ok
              • Gość: herlitz Re: SMS Kredyt - echo IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 01:26

co do funkcjonowania to wiadomo, że pare miesięcy na rozruch potrzebuje każdy i
                dlatego wynikają czasem drobne nieporozumienia co pozwala każdej firmie
                naprawiać błędy i stawać się lepszym dla klienta/ kosumenta
    • Gość: Beata Re: SMS Kredyt - echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 18:53
      Bez znaczenia jest to czy masz telefon na kartę czy abonament.Ja mam
      na abonament i dostałam, a mąż ma na kartę i również
      dostał.Warunkiem było tylko to zebyśmy mięli dwa różne konta.Adres
      zamieszkania może być ten sam.
    • Gość: ostrzegam Re: SMS Kredyt - echo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 22:37

UWAGA !!!

SPRAWDZAJA BIK I BANKOWY REJESTR ZWIAZKU BANKOW POLSKICH

I PRÓBUJA WYMANCIC NUMER TELEFONU DO RODZINY
      • Gość: joanna Re: SMS Kredyt - echo IP: *.3s.pl 29.11.07, 17:05
        nie sądzę, że sprawdzają te rzeczy...nie chcieli też ode mnie
        żadnego innego numeru telefonu
        • Gość: klient Re: SMS Kredyt - echo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 17:58

sprawdzja BIK I BANKOWY REJESTR - napewno bo pytaja

I NAGRYWAJA ROZMOWY

GRZEBIA W BAZACH DLA GŁUPICH 200 zł
          • Gość: kamila Re: SMS Kredyt - echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 09:55
            Na pewno nie sprawdzają w BIK. Ja mam zawalony BIk i żaden bank mi
            odmawia. Brałam 2 krotnie pozyczkę i nikt do mnie nie dzwoinił,
            wysyłałam tylko sms więc nie mógl mnie nikt nagrać. A poza tym jeśli
            spolacisz pozyczkę to czego sie bać???? Jedynie zaplacisz duże
            odsetki. No ale coż za wczesniejsze błedy trezba teraz płacić.
            • grazyna1970 Re: SMS Kredyt - echo 01.12.07, 19:46
              napewno nie sprawdzają BIK, jeśli jednak ktoś nie spłaci pożyczki to
              wyląduje w BIG i później już nawet w profirealu nie dostanie
              pożyczki..
              • Gość: krzysia Re: SMS Kredyt - echo IP: *.wroclaw.mm.pl 20.02.09, 18:16
                wiadomo, ze lepiej spłacic. ale ta pozyczka jest ubezpieczona- jest to wliczone
                w cene i stąd też RRSO takie niby wielkie
                • Gość: herlitz Re: SMS Kredyt - echo IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 01:27
                  nie bardzo się orientuje co daję ubezpieczenie pożyczki dla pożyczkobiorcy?
    • Gość: Beata Re: SMS Kredyt - echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 10:49
      Ja opóźniłam się ze spłatą ale zadzwoniłam tam i bardzo miła Pani
      powiedziała, że mogę otrzymać po raz drugi jeśli przeterminowanie
      nie było duże.Podaję nr do sms kredyt 0500 21 71 42.Pozdrawiam.
    • Gość: Kamila Re: SMS Kredyt - echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 19:46
      Jakie dane w SMSkredyt nie moga sie powtarzać. Ja wzięłam pozyczkę
      parę dni temu. Dziisiaj moja mama wysłała z mojego tel. sms w
      sprawie pozyczki dla siebie. Ma inne nazwisko, inny adres i numer
      konta niz ja. Nie otrzymała pozyczki, bo na podane dane została juz
      przyznana pożyczka. Dodam, że mama brała pozyczkę we wrzesniu i
      dawbno ja spłaciła (w terminie oczywiści). Czy chodzi o ten sam
      numer telefonu .....?
    • Gość: b.b. Re: SMS Kredyt - echo IP: 199.67.203.* 04.12.07, 11:28
      pewnie nie daja rady oddzwonic,
      zadzwon do citi 801319319, pomoga na linii:)
    • Gość: syz Re: SMS Kredyt - echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 16:46
      wielka lipa ludziom starszym nie udzielają przed chwilą zadzwonił pan i
      powiedział że nowi dostają tylko 200 na 15 dni i trzeba miec telefon
      zarejestrowany na siebie nie na kartę lub stacjonarny na siebi więc za fri
      straciłam 14 zł na ich sms dają niewiadomo z jakiego klucza uważajcie nie jest
      to taki proste
      • Gość: Ania Re: SMS Kredyt - echo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 18:51
        A ja przeczytałam dokładnie ich stronę tam wszystko napisane jest wyraźnie że
        nowy klient może wsiąść 200 zł na 15 dni a potem jak spłaci to tyle ile maja
        aktualnie w ofercie. Ludzie czytajcie uważnie ofertę i regulaminy. Ja jestem
        zadowolona i na koncie mam już 200 zł kupie sobie ładne spodenki z promocji a
        spłacę za 15 dni 239zł
      • Gość: ania Re: SMS Kredyt - echo IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.07, 15:27
        ja dostalam bez problemu 200zl na 15 dni bo poraz pierwszy i mam
        oddac 239 jak dla mnie jest ok. niby mowila ze sprawdza w bik ale
        raczej mnie nie spr bo mam nie zle w tym bik
        • Gość: xxx Re: SMS Kredyt - echo IP: *.chello.pl 10.12.07, 22:56
          no no procent lichwiarski ,cwaniaki nikt nie powinien brac takich
          pozyczek wyzysk
    • Gość: zonk Re: SMS Kredyt - echo IP: *.blast.pl 05.12.07, 19:35
      wyslalam smsy po chwili zadzwonil pan, zadal kilka pytan. mieszkam gdzie indziej
      niz jestem zameldowana. powiedzialam o tym i nie bylo problemu. bralam pozyczke
      pierwszy raz i dali mi 400zl tak jak chcialam. musialam podac nr stacjonarny w
      miejscu zameldowania :/poniewaz tu gdzie mieszkam nie mam, (posluguje sie kom na
      karte) ale prosilam aby tam nie dzwonili i wszystko w razie czego zalatwiali na
      mija kom. juz nikt nie zadzwonil. jak splacilam w terminie wyslali sms z
      podziekowaniem. i tyle.
      • Gość: klient Re: SMS Kredyt - echo IP: 217.153.225.* 05.12.07, 20:11
        PYTAJA CZY WYRAZASZ ZGODE NA SPRAWDZENIE W BIKU I ZWIAZKU BANKOW
        POLSKICH

WIEC SPRAWDZJANA I GZEBIA DFLA MARNYCH 200 zl
        • Gość: Kamila Re: SMS Kredyt - echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 09:34
          Wysyłaja tylko i wyłacznie zapytanie do KRD. Ja mam ok 50.000
          długów. W obecniej chwilii sa to zajęcia komornicze - zreszta
          spłacaNE REGULARNIE. a moja karta w Krajowym Rejestrze Długów jest
          czysta.....nie ma żadnej adnotacji, poza tym zę smskredyt wyslał
          zapytanie o mnie do nich. Pozyczke otrzymałam. Karta w KRD jest
          napewno czysta, bo wystapiłam do KRD o raport.
      • Gość: Greg Re: SMS Kredyt - echo IP: 193.138.110.* 21.02.08, 08:45
        Witam. Wczoraj ok 11 zrobiłem przelew z Inteligo na sms kredyt zeby
        spłacic ale do dziś nie mam od nich zadnego potwierdzenia ze kasa
        wpłynęła a chce wziąć druga. Nie wiecie w jakim czasie u nich
        księguja?
    • Gość: Lypa Re: SMS Kredyt - echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 13:04
      Lypa... wyslalem dzisiaj, oddzwonila Pani i owszem, zaswiadczen nie chca, ale
      dzwonia do pracodawcy zeby potwierdzic. Osoba ktora bierze 1 raz moze wziasc
      tylko 200 na 15 dni. No i trzeba miec telefon abonamentowy na siebie.
      • Gość: Kamila Re: SMS Kredyt - echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 18:49
        Kolejne bzdury.... Nie dzwonia do pracodawcy, nie trzeba mieć
        telefonu abonamentowego. Kolejna bzdura, że pierwszy raz otrzymasz
        tylko 200zł i to na 15 dni. Ludzie po co piszecie takie bzdury????
        • Gość: zonk Re: SMS Kredyt - echo IP: *.blast.pl 07.12.07, 19:30
          potwierdzam
          • Gość: olka Re: SMS Kredyt - echo IP: *.compnet.com.pl 10.12.07, 22:35
            co to za pozyczka 200 zl albo 400 zł no chyba ze faktycznie komus
            braknie do wypłaty
            • Gość: zonk Re: SMS Kredyt - echo IP: *.blast.pl 11.12.07, 20:15
              a wyobraz sobie, ze potrzebowalam natychmiast miec 400zl a nie mialam zamiaru
              pozyczac od rodziny lub znajomych i kazdemu z osobna opowiadac po co i na co.
              wiedzialam, ze za miesiac bede miec wiecej kasy i oddam.
        • Gość: gosc Re: SMS Kredyt - echo IP: *.grudziadz.mm.pl 18.12.07, 10:15
          Ludzie czytajcie rególamin!!!!!pisze jak byk ze pierwszy raz mozna sie starac o
          200 zl na 15 dni,tel.musi byc zarejestrowany na osobe ubiegajaca sie o kredyt,po
          trzeciem sms-ie oddzwaniaja by potwierdzic dane i udzielaja odpowiedzi czy
          przyznaja czy tez nie.Jednakze przyznaja bez problemu jezeli spelnia sie w/w
          warunki:)
          • Gość: zonk Re: SMS Kredyt - echo IP: *.blast.pl 18.12.07, 18:46
            ze mna tak nie bylo...
            • Gość: Gucio Re: SMS Kredyt - echo IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.07, 20:19
              Mnie za pierwszym razem dali 400 na 30 dni. Nie wiem od czego to zależy
              • Gość: kami Re: SMS Kredyt - echo IP: 194.42.118.* 20.12.07, 20:25
                o boze!!!!!! to lichwa jest
                ile procent rocznie wychodzi? 1300%?
                slownie tysiac trzysta procent??

wierzyc sie nie chce ze takie cos jest legalne!!!
                • Gość: prawnik Re: SMS Kredyt - echo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.07, 13:22
                  W Polsce wiele rzeczy jest legalne tylko należy znać prawo!
                  • Gość: ja Re: SMS Kredyt - echo IP: *.gprs.plus.pl 07.01.08, 19:21
                    Wziąlem pożyczke 200 złoty na 15 dni i spłace 239 złoty to jakie odsetki
                    • Gość: krzysia Re: SMS Kredyt - echo IP: *.wroclaw.mm.pl 20.02.09, 18:21
                      Bo RRSO to tak tylko strasznie wygląda. Banki tez to stosują tylko nikt o tym
                      nei pisze. to jest roczna stopa od podstawy pożyczki- nikt nie spłaca 1000%!
                      nalezy trzymać się terminu wtedy oddaje sie tyle ile jest napisane w umowie!
                      • Gość: herlitz Re: SMS Kredyt - echo IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 01:29
                        czy w terminie spłaty liczy się dokładna data i godzina zwrotu pozyczki? jesli
                        wezmiemy pozyczke w piatek o 15 to musimy splacic za dwa tygodnie do 15 godziny
                        w piatek czy tylko do piątku?
                        to może mało istotne ale czasem przelew może iśćdłużej niż zwykle
    • Gość: geniu Re: SMS Kredyt - echo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 21:12
      Ludzie!!ZADNEGO NABIJANIA W BUTELKE!!!ja tam dzisiaj napisalem smsy i w ciagu
      godziny miałem pieniadze na koncie!!!REWELACJA!!jest zaskoczony drugiej takiej
      firmy nie znajdziecie!!
      wysylacie 3 smsy, potem oni dzwonia, sprawdzaja, pytaja o tel, umowe,
      rejestracje tel, rozmowa jest nagrywana, sprawdzaja w BIku ale jesli ktos jest
      czysty i nie ma nic na sumieniu to mysle ze problemu NIE MA!!!Polecam!!!!
      • Gość: Sylwuś Re: SMS Kredyt - echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 17:15
        Zgadzam się w pełni ja też wysłałam smsy i pożyczka w 5 min była na
        koncie super polecam!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: zxz Re: SMS Kredyt - echo IP: *.chello.pl 29.04.08, 18:19
          w sumie na drugi dzien juz jest sms ze pieniądze są zagsiegowane
          • Gość: Łiliams Re: SMS Kredyt - echo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.08, 14:50
            W tym samym dniu już były.
        • Gość: zxz Re: SMS Kredyt - echo IP: *.chello.pl 09.05.08, 17:48
          bardzo droga pozyczka ,no ale trudno jest nieraz bardzo pomocna
          korzystam z niej nie zachwalam ale jak mus to i to dobre .Dzisiaj
          dostalam sms ze w prowadzają nowe produkty i ze dostane jakis aneks
          do podpisu no zobaczymy co nowego wprowadzili
    • Gość: kokumo Kto czytał umowę sms kredytu wie że ich odsetki IP: *.chello.pl 10.05.08, 00:22
      przy 200 zł na 2 tygodnie to 13000% (!) - trzynaście tysięcy !. A do
      tego sprawdzają Infomonitor jak i inni . Wiem bo mnie odrzucili,
      mimo że mam tylko jeden wpis w BIKu na 5500 zł w windykacji a mimo
      podpisania umowy dostałem smsa że widnieję w BIKu i z pożyczki nici
      • Gość: Łiliams Re: Kto czytał umowę sms kredytu wie że ich odset IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.08, 15:59
        Ja traktuję tę pożyczkę jako pomoc w kryzysowych sytuacjach. Wiadomo, że są
        drodzy ale za to wysyłam SMSa i po chwili pieniądze są na moim koncie.
        • Gość: Gregory-krk Re: Kto czytał umowę sms kredytu wie że ich odset IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.08, 18:19
          ludzie nie dajcie się nabijać w butelkę, to są złodzieje nie dość że odsetki na
          13000% !!!!!!!!! to jeszcze weryfikują w BIK, rozumiem i szanuję prawo każdego
          do sprawdzania wiarygodności potencjalnego pożyczkobiorcy ale z drugiej strony
          firmy parabankowe które udzielają pożyczek dają coś za coś czyli wyższy procent
          za nieweryfikowanie wiarygodności, więc uważam że SMS KREDYT działa nierynkowo,
          przecież każdy kto ma czysty BIK dostaje kredyt lub kartę debetową w każdym
          banku od ręki i to na o wiele niższy procent, poza tym ta firma już zarabia na
          sms których dostaje na pewno setki jak nie tysiące trzeba ich wysłać aż trzy
          niech mają nawet po złotówce więc przeliczcie sami
          a pieniądze na pożyczki biorą przecież z banku (tak robi PROVIDENT i PROFIREAL)
          jestem tylko pod wrażeniem że ktoś wpadł na szybki sposób zarabiania pieniędzy
          na ludziach którzy szukają ostatniej deski ratunku. Reasumując zadzwoniłem dziś
          do PROFI CREDIT (dawny Profireal) tam będę składał dokumenty bardzo miła pani
          poinformowała mnie że nie sprawdzają biku tylko wyciąg z konta bankowego czy nie
          ma komornika i w środę umówiłem się na podpisanie umowy a w piątek będę miał
          pieniądze na koncie i to wszystko bez żadnych durnych sms-ów
          • Gość: Łiliams Re: Kto czytał umowę sms kredytu wie że ich odset IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.08, 13:32
            Chłopie pokaż mi firmę w której mogę otrzymać pożyczkę wysyłając 2 SMSy nie
            ruszając tyłka z domu? W przeciwieństwie do Ciebie szanuję swój czas i
            prywatność więc nie chce mi się chodzić po żadnych pożyczalniach i obwieszczać
            wszem i wobec, że biorę pożyczkę. Tak samo nie chcę aby nikt do mnie nie
            przychodził.
            • Gość: Gregory-krk Re: Kto czytał umowę sms kredytu wie że ich odset IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 14:16
              czy 400 zł na lichwiarski procent uważasz za atrakcyjną ofertę ? przecież jest
              już kilka banków które udzielają pożyczek online np. CETELEM, BZWBK i wiele
              innych nikomu przy tym nie obwieszczam że biorę pożyczkę co tu dużo mówić do
              banku idzie się po pożyczkę albo zdeponować swoje oszczędności więc nikt nie
              będzie tam patrzył na mnie z pogardą. Zastanawiając się nad twoją wypowiedzią
              wnioskuję że jesteś pracownikiem SMS KREDYT lub nawet Dyrektorem Generalnym
              Krzysztofem Woźniakiem i jestem przekonany o tym niemal w 99%, więc jak chcesz
              to polemizuj ze mną dalej
              • Gość: kot Re: IP: 212.160.172.* 13.05.08, 16:57
                zarejestrowałem się na stronie i od razu wystąpiłem z wnioskiem o
                pożyczkę. otrzymałem sms z informacją, że wniosek zostanie
                rozpatrzony dopiero po podpisaniu umowy. Jak to w końcu jest??
                Niektórzy dostają pieniądze od ręki (przynajmniej tak twierdzą w
                powyższych postach) a tu taka zmiana...
                Jak jest z przyznawalnością? Niestety, mam zawalony BIK i BIG, więc
                pożyczka w banku odpada :(
                • Gość: zyta Re: IP: *.chello.pl 13.05.08, 21:37
                  zapewne jest dyrektorem naczelnym owej pozyczalni jak to pisze ,bo
                  wcale nie jest tak łatwo ja wyslalam pierwszego sms i mily pan
                  zadzwonił zaraz do mnie i zadawał tyle pytan ze mnie sie juz
                  odechcialo tej pozyczki zaswiadczenie nawet sobie zyczyl i niech nie
                  opisuje ze tak łatwo musialam faksem przeslac nawet umowe ze
                  posiadam telefon stacjonarny na siebie ,poniewaz nie otrzymal pan
                  owy w upc tej informacji poniewaz mam zastrzezony numer -więc nie
                  jest tak latwo i pieronsko drogo ,Mialam sytuacje podbramkową i
                  owszem dostalam pierwszą 200 zloty tylko następna juz byla 400 a
                  dzisiaj dostalam umowe dla klientow ,ktorzy juz brali 3 pozyczki i
                  splacili ze mogę otrzymac 600 ale nawet nie mysle ile trzeba oddac
                  wyrzucilam od razu do kosza zeby mnie nie kusilo ----moim zdaniem
                  ci co sie tu wcinają i zachwalają robią sobie bezplatną reklame
                  • Gość: Gregory-krk APEL !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 10:00
                    zgadzam się z tobą Zyta ci co piszą pochwalne posty to pracownicy tej firmy,
                    LUDZIE APEL !!!!!!!!! nie bierzcie u nich pożyczek to lichwa nad lichwy przecież
                    są SKOK-i które mają podobne warunki udzielania pożyczek tylko no o wiele niższy
                    procent dla zadłużonych pozostaje PROVIDENT, PROFIREAL z banków LUKAS (do 4tys
                    bez BIK) i AIGO
                • Gość: kokumo Re: mnie już nawet umowę przysłali do domu IP: *.chello.pl 15.05.08, 23:46
                  i po odesłaniu panienka 2 razy dzwoniła , że już zaraz skontaktuje
                  się ze mną człowiek i poinformuje że dostałem pożyczke , a po kilku
                  godzinach dostałem smsa że z powodu złej historii kredytowej
                  odmawiają mi pożyczki. Jestem w BIKu , ale przy takim oprocentowaniu
                  i przy takiej kwocie liczyłem , że dostanę pożyczkę. Gdybym miał
                  czystą historię NIGDY nie sięgałbym po lichwę. CIEKAWE CO ONI ROBIĄ
                  Z DANYMI OSOBOWYMI Z TAKICH DOKUMENTÓW JAK UMOWY KTÓRE SIĘ DO NICH
                  WYSYŁA.
                  • Gość: Czysty jak łza Re: mnie już nawet umowę przysłali do domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 00:11
                    ja bym takich co wiszą ze spłatą swoich długów upubliczniał w sieci aby każdy uważał na złodziei. Ja tam uważam, że dobrze że coraz więcej firm sprawdza w takich biurach jak KRD Infomonitor czy BIK swoich kontrahentów. Jak Cie wpisywali do BIK to miałeś zapewne informację, że utrudni Ci to funkcjonowanie a przedsiębiorcy mogą odmówić Ci sprzedaży usług lub produktów wiec co teraz lamentujesz trzeba było spłacać swoje zobowiązania i myśleć przed zaciągnięciem długu czy go spłacisz. A sokoro tam jeszcze jesteś to zapewne nie spłacasz wcześniejszego długu a pożyczać to chcesz dalej buachachacha co za gość. Pozdrawiam tych którzy nie wiedzą co to BIK, KRD i inne biura informacji gospodarczej życząc aby się nie dowiedzieli i nie doświadczyli tego na własnej skórze.
                    • Gość: Gregory-krk Re: mnie już nawet umowę przysłali do domu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 20:25
                      chyba nie wiesz co mówisz, jak Ci się noga poślizgnie to już nie będziesz sie
                      tak śmiał ja za to że trzy miesiące miałem trudności w spłacaniu kredytu
                      trafiłem do BIK w Polsce tylko się kara a nic nie pomaga, dzięki temu jest jak
                      jest że ludzie wyjeżdżają za granicę zamiast pozostawać w kraju, co do
                      upubliczniania danych w sieci to coś takiego istnieje: www.rynek-dlugow.pl i
                      jeszcze tu:
                      www.handeldlugami.pl/www/lista,dluznikow,sprzedaz,wierzytelnosci.html
                      przeglądnij sobie listę dłużników za ile złotych mają wpisy, może cię to
                      podnieci przecież to lepsze niż kobieta w łóżku, aha i nie zapomnij przy każdym
                      powiedzieć ty złodzieju! pozdrawiam Czystego jak łza
              • Gość: Kasia APEL 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.08, 23:24
                Gregory-krk zastanawiające jest to, że sam nie brałeś w SMS Kredyt pożyczki a uważasz się za eksperta w tym temacie. Osobiście w 100% uważam, że to ty jesteś osobą z SMS Kredyt, może jak sam pisałeś dyrektorem i zasiewasz ziarenko zainteresowania albo jeszcze lepiej kimś z konkurencji. Bo jak to 13 000 %, jak tak można itd. nie wspominasz jednak, że mowa tutaj o RRSO czyli Rzeczywistej Rocznej Stopie Oprocentowania a to jednak czyni sporą różnicę - Prawda? Zastanawia mnie również Twoja obawa, że weryfikacja w BIK jest nierynkowa. Pewnie masz rację szczególnie patrząc na RRSO firm o których tak przypadkiem i odniechcenia wspomniałeś zatajając chyba fakt, że RRSO jakie podają jest duużooo zaniżone. Może uważasz, że jako Twoja konkurencja to nierynkowe pisać tyle ile naprawdę wychodzi RRSO. Ja osobiście uważam to za duży plus dla SMS Kredyt, że podają prawdziwą wartość nie kombinując jak by tu zmniejszyć aby było bardziej, używając twych słów RYNKOWO. Wiec idąc w ślad za Gregory-krk ja też mam APEL najlepiej sami sprawdźcie i oceńcie czy to aby na pewno jest 13000% czy może jednak znacząco mniej bo mi wychodzi biorąc 400 oddając po 30 dniach 505 trochę ponad 1/4 czyli 25% cóż nie jestem matematykiem finansowym tylko seksowną blondynką.
                • Gość: km Re: APEL 2 IP: *.aster.pl 16.05.08, 12:32
                  Droga Kasiu, nie musisz liczyc ile wynosi stopa RRSO, bo SMS Kredyt podaje tę
                  informację na swojej stronie www.smskredyt.novem.pl/index.php?n=Oferta

Jest to "zaledwie" 19285% dla kwoty 600 zł na 15 dni.

• Gość: Świeże OKO Re: APEL 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 13:18
                    Czy ktoś może fachowo powiedzieć co to jest to RRSO i dlaczego na 15 dni
                    wychodzi tak dużo a na parę miesięcy sporo mniej. I czy rzeczywiście RRSO jest
                    miarodajne do jakiejkolwiek oceny przy tak krótkim okresie spłaty. Bo podobno
                    właśnie dlatego, że taki krótki jest czas ten RRSO wychodzi tak absurdalnie
                    głupio dużo a realnie to jest jak napisała Kaśka trochę ponad 25%
                    • jan-w Re: APEL 2 16.05.08, 17:41
                      gospodarka.gazeta.pl/pieniadze/1,52983,2431462.html
                    • Gość: gosc Re: APEL 2 IP: *.aster.pl 19.05.08, 14:21
                      Jezeli w ciagu 15 dni musisz zaplacic 25% odsetek od pozyczonej kwoty to roczna
                      stopa wynosi ponad 600% (25% * 365 dni / 15 dni). Nie wiem jak sie liczy RRSO,
                      ale juz z tych moich prymitywnych wyliczen widac, ze odsetki sa wariackie.
                    • Gość: krzysia Re: APEL 2 IP: *.wroclaw.mm.pl 20.02.09, 18:36
                      RRSO, żeby to wyliczyć to trzeba zastosowac jakiś algorytm. w kazdym razie jest
                      to o tyle dziwne, że przy niższej pożyczce jest wyższe!
                      jesli chcielibyście pożyczyć 4 zł na litra paliwa to RRSO moze wyjść nawet 3mln %
                      ja tego nie kumam ale wiem. ze w providencie mają napisane przy pożyczce 600zł
                      na 36 miesięcy 104,500% czy cos podobnego co nie oznacza ze ze to o tylko 4,5%
                      więcej tylko to znaczy 104 i pol tysiąca % !
                      sami widzicie ze to skomplikowane...
                  • Gość: Jędrzej Re: APEL 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 17:15
                    Aby obliczyć RRSO weijdz na stronę www.comsoft.radom.pl.
                    Jest tam kalkulator liczący RRSO. Sprawdziłem liczy OK.
                    • Gość: Kaśka Re: APEL 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 23:53
                      Wszyscy piszecie policz sobie RRSO a ja chciała bym się dowiedzieć czym to jest
                      i dlaczego dla 15 dni wychodzi jakaś absurdalna wartość o jakiej wspominał parę
                      ostów wyżej Gregory-krk. Jak liczę to im krótszy czas kredytowania to ta liczba
                      wychodzi jeszcze większa, może ten wzór jest mało przydatny dla tak krótkich
                      okresów spłaty? Chyba jak to zwykle bywa nasi ustawodawcy będąc nadgorliwi
                      spisali wzór z jakiejś dyrektywy Unijnej nie zastanawiając się zupełnie nad tym
                      że dla okresów mniejszych niż dwie raty oraz krótszych niż jeden miesiąc
                      wychodzą takie dziwaczne liczby. Może ktoś wyliczyć ile wyniesie RRSO gdybyście
                      dali komuś na paliwo 4,10zł a po tygodniu kiedy zdrożało by o 20gr kazali byście
                      mu je zwrócić po nowej cenie 4,30. Ciekawe ile wyjdzie RRSO mi wychodzi PARĘ
                      MILIONÓW PROCENT (czyste wariactwo) chyba że gdzieś się machnęłam Policzcie i
                      podajcie ile wam wychodzi. Poguglowałam i sama sobie znalazłam, aha czyli jednak
                      dobrze kombinowałam że te abstrakcyjne liczby jednak takie właśnie powinny wyjść
                      polecam poczytać artykuł www.sawicki.cc/Kredyty%20-%20RRSO.htm
                • Gość: Gregory-krk Re: APEL 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.08, 14:28
                  w SMS KREDYT próbowałem brać kredyt ale wyszło że jestem w bik (mam umowę w
                  domu), a ekspertem nie jestem chociaż pracowałem przez pewien czas w Prowidencie
                  • Gość: Kaska Re: APEL 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 23:59
                    Gregory-krk a jakie RRSO ale takie realne uwzględniające wszystkie koszty miał
                    Twój poprzedni pracodawca tzn wliczając obsługę domową i coś tam jeszcze na
                    pewno by się znalazło co nie jest wliczane aby bardziej rynkowo wyglądało. Tylko
                    szczerze mówili wam coś o tym czy tylko przekazywali macie mówić to i to a ten
                    temat jest śliski i lepiej go unikać.
                    • Gość: krzysia Re: APEL 2 IP: *.wroclaw.mm.pl 20.02.09, 18:38
                      jestem ciekawa jak to wszytsko aktualnie ma się na rynku. pojawilo sie wiecej
                      firm, które oferują podobne pozyczki i kto jest najlepszy?
                      to wazne w koncu dla nas konsumentów pożyczkowych:)
                      • Gość: zxz Re: APEL 2 IP: *.chello.pl 20.02.09, 21:41
                        no tak ale w smskredyt piszemy o 600 zloty maksymalnie a jak ktos
                        potrzebuje z 2 tys to juz lipa
                        • Gość: krzysia Re: APEL 2 IP: *.wroclaw.mm.pl 23.02.09, 16:46
                          a nie wlasnie. zajrzyj na ich strone. jakas nowa oferta do 10tys. nie wiem na
                          jakich warunkach
                          • Gość: herlitz Re: APEL 2 IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 01:32
                            dobry przyklad na to, że firma się rozwija
              • Gość: krzysia Re: Kto czytał umowę sms kredytu wie że ich odset IP: *.wroclaw.mm.pl 20.02.09, 18:29
                firma smskredyt ma kapitał zakąłdowy z którego wypłacaja pożyczki. na samych
                smsach to oni się niedorobią bo to jest jakies 3zł jesli licząc połowe kwoty.
                to naprawde nie jest lichwa. wszytsko jest okreslone w umowie. widnieje
                dokladnie tam kwota którą trzeba oddac.
                ja kiedys chciałam kredyt w banku i za 3500zl oferowali mi poodbny procent i
                jeszcze sami do mnie zadzwonili! wiec nie wiem czy to jest coś nieuczciwego
          • Gość: tomasz24 Re: Kto czytał umowę sms kredytu wie że ich odset IP: *.toya.net.pl 20.02.09, 17:32
            Ty reklamujesz Profi kredyt......hm........oj tu na dzień dzisiejszy są niezłe
            przewalanki. Ostrzegam wszystkich niech dobrze dowiedzą się ile trzeba czekać na
            przelew kredytu od nich..UWAGA!!!!!!!!!to 2 t
            ygodnie!!!!!!!!!!!!!!!!! i jeszcze trzeba upominać się o swoje..pozdrawiam
      • Gość: ksiegowy Re: Kto czytał umowę sms kredytu wie że ich odset IP: 77.88.176.* 21.07.08, 14:13
        13 tys? skad ty to wziales? czyli pozyczasz 200zl i za 2 tygodnie oddajesz 26000zl? zastanow sie zanim cos napiszesz
        • Gość: ksiegowy Re: Kto czytał umowę sms kredytu wie że ich odset IP: 77.88.176.* 21.07.08, 14:34
          a jesli pomylilo ci sie i pisales o rrso, to i tak wychodzi o wiele wieksze, wniosek jest jeden-niezly szwindel ten smskredyt
          • Gość: klara Re: Kto czytał umowę sms kredytu wie że ich odset IP: *.chello.pl 21.07.08, 15:16
            w polsce wszystko wolno taki kraj
            • Gość: krzysia Re: Kto czytał umowę sms kredytu wie że ich odset IP: *.wroclaw.mm.pl 20.02.09, 17:58
              tak się składa, ze przy podobnych pozyczkach RRSO w providencie jest 5razy
              wyższe! w bankach te liczby są podobne ale o nich nikt głośno nie mówi
              pozatym jeżeli spłacana pożyczka jest w terminie to nikt od was 19tys% z 200zł
              nie bedzie ściągał
              • Gość: slicznapaulinka Re: Kto czytał umowę sms kredytu wie że ich odset IP: *.gprs.plus.pl 23.02.09, 19:00
                bo provident daje dluzszy termin spłaty, ale nie zmienia to faktu,
                że w przypadku smskredyt koszt pozyczki jest z góry określony na
                dany termin
                • Gość: krzysia Re: Kto czytał umowę sms kredytu wie że ich odset IP: *.wroclaw.mm.pl 24.02.09, 16:55
                  no to, że dłuższy termin to większe rrso to ja wiem- nie wiem czemu ale tak jest.
                  ja nadal uważam, że jeśli ktoś naprawdę potrzebuje pozyczki to moze skorzystać z
                  ich oferty i nie ma co nikogo namawiać. to potrzeba i sytuacja w jakiej się
                  znajdujemy sprawia, że musimuy pozyczyć pieniądze
                  • Gość: krzysia Re: Kto czytał umowę sms kredytu wie że ich odset IP: *.wroclaw.mm.pl 24.02.09, 16:57
                    pozatym: ''nie pożyczaj znajomym- zrobi to za ciebei smskredyt'' hehehehe
                    • Gość: lutek Re: Kto czytał umowę sms kredytu wie że ich odset IP: *.aster.pl 25.02.09, 22:21
                      najlepsze pożyczki na miescie,przynajmniej nie trzeba nic zastawiac
                      w lombardzie
                      • Gość: herlitz Re: Kto czytał umowę sms kredytu wie że ich odset IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 01:35
                        nie wiem czy najlepsze ale wiem, ze nie tylko w mieście a w całej Polsce
                    • Gość: herlitz Re: Kto czytał umowę sms kredytu wie że ich odset IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.09, 01:34
                      hehe, to jest nawet chwytliwe a jakie bestialskie
                  • Gość: zxz Re: Kto czytał umowę sms kredytu wie że ich odset IP: *.chello.pl 24.02.09, 20:45
                    prawdobodobnie współpracują z kims nie wiem z kim i mozna sie
                    starac poprzez sms kredyt wiekszą pozyczke na wiecej
                    rat ,,,,,przepraszam czy ktos cos juz wie na ten temat
    • Gość: były klient Re: SMS Kredyt - echo IP: 78.88.126.* 08.04.09, 15:06
      złodzieje i oszukańcy brak jakiegokolwiek podejścia do sprawy poprostu nie
      polecam uczciwie nikomu :) jak macie brać pożyczkę to nie tutaj uwierzcie ;)
      • Gość: uczciwy Re: SMS Kredyt - echo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.09, 11:18
        Kolego podaj jakieś konkretne zarzuty. Gdzie się nauczyłeś takiego populizmu - w
        Samoobronie?

Jestem klientem SMS Kredyt i wczoraj dostałem życzenia świąteczne na SMS. Jestem
        również klientem kilku banków i jakoś żaden z nich nie pokusił się o taki gest.
        • Gość: Anna Re: SMS Kredyt - echo IP: 89.72.16.* 09.11.09, 18:57
          to nie populizm proszę Pana ,każdy kto podpisuje umowę musi być
          świadomy tego co podpisuje
          a z tego co wiem w tej umowie jest wiele klauzul zabronionych i tak
          jak provident ma sprawę wtyczyona przez UOKIK W sądzie myślę że sms
          kredyt będzie nastepny
          pomijam zachowania co poniektórych osób z firmy -niegrzeczne jest
          to bardzo delikatne słowo :)
    • Gość: smskredyyt Re: SMS Kredyt - echo IP: 83.2.207.* 22.12.09, 11:25
      Tu jest w miarę dobrze wszystko opisane studencki-kredyt.pl/kredyt-sms.html
    • Gość: ona Re: SMS Kredyt - echo IP: *.gorzow.mm.pl 11.12.10, 12:27
      ja tez wyslalam eska dostalam po 5 min pozytywna odpowiedz ze dostane kredyt potrzebowalm 600 zl na 30 dni dostalam 200 zl ale mosialabym jechac podpisac umowe 100 km od mej miejscowosci czyli 200 km to ile by mi zostalo oszustwo
    • Gość: profiteo24 Re: SMS Kredyt - echo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.10, 19:34
      pewnie ściema - proponuję ogarnąć pożyczki społecznościowe - szybko i tanio

profiteo24.blogspot.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka