Gość: aniczka IP: *.paw.pl 11.08.03, 18:44 Nie orientujecie się, w którym banku najkorzystniej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franzmaurer Re: lokata 12 m-cy 12.08.03, 23:53 Gość portalu: aniczka napisał(a): > Nie orientujecie się, w którym banku najkorzystniej? Poszukaj Lokata Dominet - 7% w serwisie banki.onet.pl ew. załóż darmowe konto w mBanku (eKonto) lub Inteligo - bedziesz miała bezpłatny dostęp do funduszy inwestycyjnych - Credit Suisse w Inteligo albo większy wybór w mBanku (Skarbiec, City Akcji etc) - zobacz sobie www.fundusze.mbank.com.pl Sprawnie i komfortowo - parę kliknięć i już masz jednostki funduszy które procentują każdego dnia co widać na saldzie rachunku :))) Podstawowa zaleta - nie masz problemu z wypłatą w każdej chwili jakby nagle się okazało że te pieniądze są Ci potrzebne - nie ma tu żadnego zerwania lokaty z utratą procentów - po prostu opylasz bankowi jednostki po aktualnym kursie. Procenty w tym przypadku to ok 10-35% rocznie w zaleznosci od typu funduszu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: lokata 12 m-cy IP: *.pkobp.pl 13.08.03, 16:34 franzmaurer napisał: > Gość portalu: aniczka napisał(a): > > > Nie orientujecie się, w którym banku najkorzystniej? > > Poszukaj Lokata Dominet - 7% w serwisie banki.onet.pl > ew. załóż darmowe konto w mBanku (eKonto) lub Inteligo - bedziesz miała > bezpłatny dostęp do funduszy inwestycyjnych - Credit Suisse w Inteligo albo > większy wybór w mBanku (Skarbiec, City Akcji etc) - zobacz sobie > <a Aniczko - to jest jak rzadko się u nas / winternecie dzieje/ bardzo konkretna i uczciwa informacja. Kłaniam się przedmówcy. pzdr stach href="http://www.fundusze.mbank.com.pl"target="_blank">www.fundusze.mbank.com.pl </a> > Sprawnie i komfortowo - parę kliknięć i już masz jednostki funduszy które > procentują każdego dnia co widać na saldzie rachunku :))) > Podstawowa zaleta - nie masz problemu z wypłatą w każdej chwili jakby nagle się > > okazało że te pieniądze są Ci potrzebne - nie ma tu żadnego zerwania lokaty z > utratą procentów - po prostu opylasz bankowi jednostki po aktualnym kursie. > Procenty w tym przypadku to ok 10-35% rocznie w zaleznosci od typu funduszu. > Odpowiedz Link Zgłoś
mijka Re: lokata 12 m-cy 13.08.03, 17:14 franzmaurer napisał: > Procenty w tym przypadku to ok 10-35% rocznie w zaleznosci od typu funduszu.> Do 1 części wypowiedzi się zgadzam.. Do drugiej nie.. Od kiedy fundusze weszły na nasz rynek i oprocentowanie lokat zaczęło lecieć na łeb na szyję większość moich środków jest tam lokowana.. Nie znam funduszu, który dawałby 10-30%. No, może o ile dobrze pamiętam fundusz akcji, ale jest on cholernie ryzykowny, bo można mieć zysk 30%, ale można też być w plecy 30 albo i więcej % z własnego kapitału. Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: lokata 12 m-cy 13.08.03, 21:12 mijka napisała: > Nie znam funduszu, który dawałby 10-30%. No, może o ile dobrze pamiętam > fundusz akcji, ale jest on cholernie ryzykowny, bo można mieć zysk > 30%, ale można też być w plecy 30 albo i więcej % z własnego > kapitału. Jest taki jeden bardzo znany fundusz bardzo znanego towarzystwa który chwali się że przez ostatni rok wyciągnął +60% - inaczej mówiąc odjechał City, Pionerowi i Skarbcom o 2-3 długości... i z tym funduszem to rzeczywiście bym nie ryzykował, zwłaszcza że "to tu to tam" słyszy się skąd tak "dobre" wyniki się biorą... Sam trzymam ok 50% oszczędności w funduszach i jakoś ciągle przybywa :)) Od kiedy założyłem konta w "Supermarkecie mBanku" i "Inwestycjach Inteligo" mam świadomość że jakby co (gdyby Osama znowu zgotował jakiś pasztet) podchodzę do komputera i w 3 minuty wydaję dyspozycję zbycia jednostek... Nie jestem cykor - nie mam ani jednego 'obligacji' ani 'stabilnego wzrostu' - te pieniądze mają mi zarabiać !!! Na 4 tysiącach jakie mam w jednym z funduszy akcji w ciągu tygodnia przybywa ostatnio ok 100 złotych czyli mniej więcej tyle co na zwykłej lokacie przez rok... dla mnie jest to wystarczający argument za bardziej agresywnym inwestowaniem. Oczywiście że lada chwila może nastąpić jakiś globalny albo zwykły lokalny krach... ale wtedy robi się klik! klik! i pozbywa jednostek.... A tak po prawdzie te wszystkie fundusze to taki pic na wodę... zobacz na procenty lokat overnight... Banki tak naprawdę na tym robią pieniądze - i to taaaaaaakie ;) Odpowiedz Link Zgłoś