Gość: gosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 15:46 mozecie cos doradzic? stoje przed takim dylematem i zupelnie nie wiem na jakiej zasadzie to porownac, jakie sa roznice miedzy tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koziorozka Re: VISA czy Meastercard? 27.11.08, 17:07 poczytaj, wybierz grupy-dyskusyjne.money.pl/re;visa;mastercard;-;roznica,post,664213.html Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka88 Re: VISA czy Meastercard? 27.11.08, 22:38 jest taka różnica, że jak masz vise to codziennie masz szansę na 500zl :) :) www.visapromotions.net/pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandoliniarz Re: VISA czy Meastercard? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 15:29 ja bym CI polecil Vise, sam korzystam juz od dawna z niej, i nie mialem jak dotad problemow.....zero blokad, polkniec przez bankomaty podwojnych ksiegowan itp. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: VISA czy Meastercard? 28.11.08, 19:06 > jest taka różnica, że jak masz vise to codziennie masz szansę na 500zl :) :) > www.visapromotions.net/pl/ Przy poprzedniej wygrałem. Skontaktowali się. Przysłali formularze do wypełnienia. Wypełniłem, odesłałem, zadzwonili z pytaniami. Na tym kontakt się urwał. Na e-maile przestali odpowiadać. Sam mam obie karty, ale z tą loterią nie żartujmy. Szwindel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basza Re: VISA czy Meastercard? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 16:23 hmm spoko ten konkurs, calkiem niezly, bylem wlasnie na tej stronie i musze powiedziec, ze chyba zaczynam zbierac paragony.... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Nagród Visa i tak nie wręcza. 11.12.08, 17:15 Zbieraj zbieraj. Ja też zbierałem, ale wygranej w poprzednim konkursie Visa nagrody do dzisiaj nie zobaczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
0ctavia Która lepsza w Polsce, Europie, innym kontynencie? 28.11.08, 18:32 Jak i gdzie najlepiej ją załatwiać, aby można było z nią daleko podróżować oraz czasem w kraju wybrać pieniądze na nieprzewidziane zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Która lepsza w Polsce, Europie, innym kontyne IP: *.chello.pl 28.11.08, 18:53 gdzie załatwiać? w banku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Która lepsza w Polsce, Europie, innym kontyne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 16:59 ja bym na twoim miejscu wybral vise, ja sam korzystam z niej juz od jakiegos czasu, ostatnio wychaczylem na necie ich konkurs, wystarczy robic zakupy i rejestrowac transakcje...... Odpowiedz Link Zgłoś
0ctavia Która lepsza w Polsce, Europie, innym kontynencie 10.12.08, 20:20 Z którym banku jest najkorzystniej do w/w potrzeb? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Która lepsza w Polsce, Europie, innym kontyne 10.12.08, 21:20 1. Najbardziej rozpoznawalna na całym świecie (czyli uznawana również na "żelazko") - Citibank. 2. Najwięcej bonifikat (zwykle 5-20%) w sklepach - jak wyżej 3. Jeżeli nie spełniasz żadnego z warunków aby mieć ją za darmo, lepiej wybrać najtańszą VISA. Np jeżeli wystarczy debetowa - darmowa do darmowego konta w mbank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Która lepsza w Polsce, Europie, innym kontyne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 18:12 poza europą bardzo popularne są amexy jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz85_0 Re: Która lepsza w Polsce, Europie, innym kontyne 12.12.08, 17:29 ale chyba nie ma to jak Visa, interesowalem sie kiedys tymi amexami i w Polsce to nadal rzadkosc, a jesli juz sa to ich ceny przyprawiaja a bol glowy.... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Która lepsza w Polsce, Europie, innym kontyne 12.12.08, 21:58 Masz rację. Ale jak słusznie zauważył Greg - poza Europą. Odpowiedz Link Zgłoś
0ctavia Re: VISA czy Meastercard? 12.12.08, 22:13 Problem jest w tym, że ze swojego banku karty wziąć nie mogę, bo bankomatów ma mało. Z tego banku zrezygnować nie mogę, bo rozliczenia US,ZUS, inne powiązania. Muszę coś znaleźć aby mieć wyjście awaryjne w podróży lub na nieprzewidziane zakupy. Nie zawsze jest lekarz z grupą i trzeba się ratować samemu. Które karty są bezpieczne i trudne do skopiowania, aby nie zostać za granicą bez grosza? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: VISA czy Meastercard? 12.12.08, 23:09 To dwa oddzielne tematy. 1. Do płacenia za nieprzewidziane zakupy nawet gdy nie masz pieniędzy i awaryjne sytuacje w podróży, najlepiej mieć kartę kredytową. Używanie jej do wypłacania pieniędzy jest zawsze nieopłacalne, więc ilość bankomatów jest nieistotna. Możesz wziąć ją w swoim banku. 2. Do wypłacania pieniędzy z bankomatów sensownie jest używać karty debetowej. Np w mbanku za darmo. Konto i karta. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: VISA czy Meastercard? 12.12.08, 23:11 Aby być zawsze zabezpieczonym za granicą zasadą jest posiadanie przynajmniej 2 kart płatniczych RÓŻNYCH systemów. Np właśnie Visa i Mastercard. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiaderko Re: VISA czy Meastercard? IP: *.chello.pl 15.12.08, 22:25 ale z drugiej strony narazasz sie tez na niepotrzebne koszty, nie mowiac juz o stracie czasu. ja bym sie nie zastanawial i wybral Vise, wedlug mnie ich przeliczniki sa duzo lepsze, podrozuje wiele fakt ze wiecej po stanach niz po europie i ona jest dla mnie niezastapiona. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: VISA czy Meastercard? 15.12.08, 23:16 Nie ma kosztów ani straty czasu. Przy rozsądnym postępowaniu, karty kredytowe są za darmo, a o dostarczeniu ich wprost do użytkownika bez straty jego czasu, marzą wszystkie banki. Zdarzało mi się np w Austrii albo w Niemczech że mogłem użyć tylko Mastercard. Poza tym bywają rozmaite awarie systemów itp. Skoro KK są za darmo, po co ryzykować zostanie bez pieniędzy za granicą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiaderko Re: VISA czy Meastercard? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 13:01 jak to nie ma straty czasu, przeciez musisz poswiecic czas na to zeby znalezc odpowiedni bank, zajrzec chociaz w tabele oplat i prowizji i dopiero wtedy podjac decyzje jaka chcesz karte. ja tak jak napisalem wybralem sobie Vise, nie mialem z nia zadnych problemow, nigdy - zadnych awarii Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: VISA czy Meastercard? 16.12.08, 13:45 Normalnie nie ma. Wybierasz sobie raz dobry bank, a potem zamawiasz co chcesz nie wykonując kolejnych analiz. To że ty nigdy nie miałeś problemów z VISA jest bez znaczenia. Inni mieli. Rozsądny człowiek jadąc za granicę stara się zabezpieczyć. Sama Visa tego nie daje. Ile było w tym roku opisywanych w prasie problemów z kartami tego systemu i blokadą kont? Co najmniej 2. Wystarczy. Nie mam ochoty znaleźć się za granicą bez pieniędzy ponieważ VISA nawaliła po raz kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grrrad Re: VISA czy Meastercard? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 13:22 to ciekawe co piszesz, mozesz to jakos rozwinac, wlasnie zakladam sobie konto przez neta i stoje przed dylematem wyboru miedzy visa a mc, widze ze opinie sa podzielone, visa mnie kusi tym ich konkursem, bierzecie w nim udzial? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ckg Re: VISA czy Meastercard? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 14:07 Ja polecam MC zwłaszcza po Europie bo rozliczają w EUR. A dalej w świat Visa bo USD. Najlepiej mieć dwa systemy. Np. Citi daje taką możliwość. Pozdrawiam ckg Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: VISA czy Meastercard? 17.12.08, 16:47 Brałem udział w poprzednim konkursie VISA. Wygrałem, zatelefonowali, przysłali formularze, odesłałem. Od tego czasu umilkli. Nagrody nie przysłali, na e-maile nie reagują. Oszuści i jak widać po braku reakcji w pełni świadomi że ten konkurs to szwindel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ckg Re: VISA czy Meastercard? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 13:30 a w tym brales udzial bo moj znajomy tez juz wygral./ Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: VISA czy Meastercard? 18.12.08, 14:24 Nie biorę. Wiem już z doświadczenia że nagród nie przysyłają. Co więcej oni też to przyznają uchylając się od kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ckg Re: VISA czy Meastercard? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 14:39 jak to sie uchylaja? wysylales im maile a oni ci nie odpowiedzieli czy co? moze nie do tej osoby napisales.... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Fałszywa loteria VISA! 19.12.08, 17:45 Tak. Wysyłałem e-maile na ten sam adres z którego ze mną korespondowali. Przestali odpowiadać kiedy zgłosiłem reklamację że nie otrzymałem nagrody. Pisałem też na inne adresy VISA i nikt nie reagował. Widocznie przez pomyłkę potwierdzili komuś obcemu że wygrał, a potem zorientowali się i nabrali wody w usta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doświadczony Re: VISA czy Meastercard? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 18:59 Konkurs konkursem, a realia są takie, że MC ! Nie bierz jedynie karty w Millennium - same problemy w trakcie korzystania z niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach Byle nie w Millennium ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 18:38 Naliczają bezpodstawnie karne odsetki, a później miesiącami musisz dochodzić swego. Zwracają w końcu, ale bez odsetek i nawet bez słowa "przepraszamy". Odpowiedz Link Zgłoś