Gość: jekosz IP: 195.20.110.* 04.11.03, 12:19 Czy ktoś z Was korzystał z usług doradztwa finansowego Expandera? Jakie są warunki, opłaty? Jak oceniacie ich profesjonalizm? Jekosz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Re: Expander IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.11.03, 03:24 Korzystałam jak popadłam w tarapaty kredytowe,załatwili sprawnie refinansowanie,nic nie wzieli-rozliczja sie z bankami.Profesjonalizm,kultura dyskrecja.B.jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jekosz Re: Expander IP: 195.20.110.* 24.11.03, 13:36 Dzięki za odpowiedź. Napisałaś, że pośrednictwo nic Ciebie nie kosztowało. Jednak nikt nie robi nic za darmo. W jaki sposób Expander zarobił na swoją usługę? Czy Twoim kosztem nie jest wyższe oprocentowanie kredytu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Expander IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.03, 20:39 Według mnie- omijac szerokim łukiem, nie za bardzo się przejmują swoimi klientami- dokumenty złożylismy 19 listopada do banku wpłynęły 24... "mielismy problemy z kurierem". Umawiamy się na dostarczenie dokumentów z sądu- miały być dostraczone w piątek- i znowu do banku dotarły w poniedziałek popołudniu. Jednym słowem pełen profesjonalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Expander IP: *.bci.net.pl 04.12.03, 15:42 potwierdzam że sa do niczego, kupowałam mieszkanie i podpisałam umowę wstepną zresztą za ich namową. okazało się jednak że musiałam wpłacić zadatek oni mieli aż 3 miesiące na uzyskanie kredytu. niestety przyszła odpowiedź z banku podobno negatywna. ja straciłam przez nich zadatek . złożyłam dokumenty sama do banku zresztą tego samego który podobno mnie odrzucił i o dziwo kredyt otrzymałam w tej samej wysokości co chciałam poprzednio w dodatku zapłaciłam prowizję o 1% mniejszą niż w expanderze. sa totalnie do niczego i nie dbaja o klienta samemu można załatwić sprawę trzy razy szybciej i taniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Expander IP: 195.94.206.* 10.12.03, 07:14 chyba nie są rzetelni. Zlozylem dokumenty , bo chciałem znalezc kogos do pomocy w zamknięciu rozliczen na kartach. chciałem sie "zrestrukturyzować" paniusia mnie przyjela i ..... poszla na szkolenie , długie szkolenie ,potem dzwoniła o 22giej ze sie zajmie .... i tak minął miesiac. PAPAPA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Expander IP: *.um.katowice.pl 11.12.03, 08:40 ale pytanie dotyczylo doradztwa, a nie zalatwiania Twoich spraw(zawsze jest tak, ze samemu najlepiej wszystkiego pilnowac- nikt nie zrobi tego lepiej niz Ty sam(a)... Jezeli chodzi o doradztwo to ja skorzystalem, nie placilem nic,dowiedzialem sie wielu ciekawych rzeczy, co moge zrobic z moimi pieniedzmi i dalej bede juz sam zalatwial, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
asia971 Re: Expander 19.12.03, 10:58 A ja właśnie załatwiałam kredyt mieszkaniowy w BPH PBK przez Expandera i jestem zdowolona. Prowizją dzieli się z nimi bank (więc w sumie powinni chcieć żeby była wysoka) a jeszcze załatwili że zapłaciłam niższą. Po 2 tygodniach byłam już podpisać umowę z bankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janeczka Re: Expander IP: *.icpnet.pl 13.04.04, 23:02 Witam, mam pytanie dotyczace uslug expandera - czy pomagaja tez ludziom, ktorzy popadli w tarapaty, no wiecie, problemy ze splatami kredytow w koncu komornik, czy ktos moze wie czy mozna sie do nich zwrocic o pomoc by to jakos splacic i placic tylko jeden kredyt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Expander IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.04, 10:42 Coz, z wlasnego doswiadczenia wiem, ze zabagniony BIK i RNK (rejestr w ZBP) nie jest do konca przeszkoda do uzykania refinansowania innych kredytow. Polecam EXPANDERA z jednego wzgledu. EXPANDER zarabia na kliencie, wiec zalezy mu na tym zeby klient uzyskal kredyt. Bankowi zalezy na tym, zeby udzielic kredyt, ale kredyt w miare bezpieczny. Ludzie w EXPANDERZE, pomimo ze jest to firma nalezaca do tej samej grupy kapitałowej co GE Mieszkaniowy i Capital Bank, maja szeroka oferte kredytowaw innych bankow i doscdobre kontakty z ludzmi w tych bankach. Moga wiec na pewno doradzic, zaproponowac rozwiazanie, i pomoc w jakims stopniu w zalatwieniu np kredytu. Zaleta jest tez wstepne przeanalizowanie sytuacji klienta. Jest to o tyle korzystne, ze skladajac wniosek do banku, sam fakt zlozenia odnotowywany jest w BIK-u. Jezeli wiec bedzie strzelac na slepo po roznych bankach, pogorszymy sobie swoja sytuacje. W Ex. robimy to bezpieczniej. To tyle. Disclaimer: 1. Nie jestem pracownikiem, ani nie mam udzialow w EXPANDERZE i w firmach z nim powiazanych kapitalowo:) 2. EXPANDER nie pobiera prowizji od klienta. Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Expander IP: *.chello.pl 25.04.04, 23:25 Niestety, dopoki Expanderowi placa banki i TU, nie reprezentuje on interesu Klienta! Wolalabym im zaplacic, by wynegocjowali jak najkorzystniejsze warunki dla mnie. Zasada brokerstwa na tym sie wlasnie opiera. U nas jeszcze nie istnieje, co by Expander nie mowil i nie pisal na swoich stronach, to jest multiagentem, a do doradztwa im jeszcze daleko. Rok dzialania w obecnej formie i dwumiesieczne szkolenia dla swiezo zatrudnianych ludzi, to za malo! Odpowiedz Link Zgłoś