IP: *.aster.pl 16.01.09, 15:02
Hej,
Czy wiecie może gdzie w PL mogę zrealizować takie przedpotopowe kuriozum jak czek wystawiony przez firmę w UK? Czy polskie banki w ogóle jeszcze się w czeki bawią, czy mnie wyśmieją w rzwiach?
Dzięki
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: czek z UK 16.01.09, 16:47
      Użyj wyszukiwarki forum. Temat regularnie jest omawiany.
      • Gość: morska_piana Re: czek z UK IP: *.aster.pl 16.01.09, 18:57
        Wypowiedzi z lat 2005-2006 raczej trudno jest nazwać "regularnie omawiany". Tym niejmiej dziękuje, dostałem naprowadzającą odpowiedź na innym forum
        • konsultant_euro-czek.pl Re: czek z UK 13.10.09, 18:11
          Witam,
          zgadzam się z Panem,że na forach istnieje stosunkowo mało aktualnych do czasu i
          sytuacji wątków odnosnie czeków zagraniczych, szczególnie teraz gdy tak dużo
          osób powraca z emigracji zarobkowej.

Niestety w Polsce czeki nie występują w naturalnym obrocie tak jak w Europie
          Zachodniej i USA. I tym samym nie ma odpowiedniej atrakcyjnej oferty banków na
          realizację czeków ( oferta jest droga, dłuższy proces). Termin realizacji trwa
          5-12 tygodni. Szczególny problem dotyczy czeków skarbowych, wystawionych przez
          zagraniczne urzędy skarbowe ze zwrotem podatku. Nasza firma zrealizowała już
          ponad 1800 podobnych czeków na łączną kwotę ponad 3mln zł, a termin ich
          realizacji trwa 5-7 dni. Firma EuroCredit, do której należy projekt Euro-Czek.pl
          , instytucji, która przyspiesza rozliczanie
          czeków skarbowych wydawanych za granicą.
    • jan-w Re: czek z UK 16.01.09, 20:03
      Mylisz się.
      Wyszukiwarka pokazuje 363 posty m.in. z lat 2008 i 2007
      tinyurl.com/9uookt
      • jan-w Re: czek z UK 16.01.09, 20:04
        Ostatni wątek na ten temat z listopada 2008:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=383&w=87388129

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka