Gość: irkm IP: 195.42.249.* 26.01.09, 16:15 Strasznie profesjonalny ranking, nie ma co:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kurt.vonnegut.jr Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Bank ... 26.01.09, 16:19 Wierutne kłamstwo marketingowe Alior banku: zwrot 1% prowizji dotyczy WYŁĄCZNIE "transakcji na odległośc", czyli przez internet, albo gdy płacimy korzystając z telefonu! Tak stanowi regulamin, a tego jak widac "doradcy" Open Finance nie doczytali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły klient Alior Ban - bank nieprofesjonalistów IP: 62.29.142.* 26.01.09, 17:01 Odradzam Alior. Po 45 dniach rozpatrywania wniosku przyznali mi kartę z limitem 3.000 zł - chyba na waciki? ;). Moje dochody to prawie trzykrotna średnia krajowa, minimalne zadłużenie w innych bankach, umowa o pracę w solidnej firmie na czas nieograniczony, pozytywna historia kredytowa - wg mnie jestem idealnym, solidnym klientem. Oczywiście odmówiłem ! Na szczęście jest konkurencja! A ten artykuł to wyraźnie artykuł sponsorowany Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great "Dać" to może dziwaka, ale nie bank. Niech znika ! 26.01.09, 21:01 "Dać" to może dziwaka, ale nie bank. Niech znika ! z rynku z ofertą dla idiotów ! Gość portalu: niedoszły klient napisał(a): > Odradzam Alior. > Po 45 dniach rozpatrywania wniosku przyznali mi kartę z limitem > 3.000 zł - chyba na waciki? ;). Moje dochody to prawie trzykrotna > średnia krajowa, minimalne zadłużenie w innych bankach, umowa o > pracę w solidnej firmie na czas nieograniczony, pozytywna historia > kredytowa - wg mnie jestem idealnym, solidnym klientem. > Oczywiście odmówiłem ! Na szczęście jest konkurencja! > A ten artykuł to wyraźnie artykuł sponsorowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulawadżonerka Re: Alior Ban - bank nieprofesjonalistów IP: *.chello.pl 27.01.09, 09:15 Znasz słowa piosenki Lady Punk "Mniej niż zero"?Jest tam taki fragment "...myślisz może,że więcej coś znaczysz..." Itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Ban IP: 77.236.0.* 05.04.09, 18:15 Zwrot 1% transakcji dot płatnością karta w każdym sklepie internetowym! doczytaj regulamin!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aster Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Bank .. IP: *.srv.volvo.com 26.01.09, 16:31 Fajny raport - lepsza od Alior jest karta Polbanku - dowolny zakup powyżej 500 PLN rozkładamy na 12 rat tylko za 5%. Często wychodzi taniej niż raty w sklepie, i zero formalności. Odpowiedz Link Zgłoś
asheone Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Bank ... 26.01.09, 16:39 Coś Wam się chyba popie**** z tym rankingiem.... Oprocentowanie 17 - 22 % to jest chyba jakiś konkretny żart. "Specjaliści" z open fajans kolejny raz dają dowód na to, że nie są stronniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDY Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Bank ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 16:52 Jakim idiotami są Polacy,że potrafią zadłużać się na karta kredytowych.Karta jest bardzo dobra ale tylko jak się spłaca kredyt w wyznaczonym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Ban IP: 79.162.150.* 26.07.09, 17:48 Bardzo słuszna uwaga. Szkoda, że tak wielu klientów samobójców o tym nie myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Bank .. IP: *.ismedia.pl 26.01.09, 16:57 hmm ja mam kartę w PKOBP Jak dobrze pokombinuje mam darmowy kredyt (trzeba wykonywać transakcje bezgotówkowe i w terminie spłacić całość). Opłata jest uzależniona od transakcyjności - płacę kartą często i zazwyczaj nie mam opłaty rocznej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Ban IP: 62.29.142.* 26.01.09, 17:03 też mam kartę w PKOBP - niby darmowa (bo robię spore obroty) ale jest konieczność ubezpieczenia - niby grosze ale zawsze. Też tak masz czy udało Ci się wynegocjować brak ubezpieczenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Ban IP: *.ismedia.pl 26.01.09, 17:41 jest obowiązkowe ubezpieczenie od wartości zadłużenia (nie wiem dokładnie chyba coś ok. 0,13%) tego niestety wynegocjować nie można. Nie polecam za to innych dodatkowych ubezpieczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analityk Re: Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Ban IP: *.chello.pl 26.01.09, 17:06 Drogi Internauto, o tym właśnie mowi pokrętnie napisany punkt 5 tego dokumentu. Chodzi o to jak cholernie cwano zdefinowana jest "transakcja bezgotówkowa". Jak nie wierzysz: zadzwoń do Alior Banku. Zapytaj, to ci powiedzą jak jest naprawdę... jezeli myslisz, że dostaniesz z powrotem 1% od transakcji w sklepie, czy stacji benzynowej, to się mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
nikos.kazantzakis Re: Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Ban 26.01.09, 17:32 Czytajcie ludzie ze zrozumieniem. To nie jest katalog enumaratywny, ale DEFINICJA takiego przypadku transakcji kiedy bank stosuje "cash back". Punkt a i b czyta się łącznie ;-)) Alior już miał podobną wpadkę z definicją depozytu overnightowego. Kolejny "wypadek przy pracy"?? Odpowiedz Link Zgłoś
nikos.kazantzakis Re: Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Ban 26.01.09, 17:51 Drogi kolego z Open Fajans, ten produkt tak nie działa, a zatem nie bujaj ;-)))) kto nie wierzy niech sobie zadzwoni do Aliora : 95 02. Oni potwierdzą, co mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Ban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 18:23 Drogi Kolego, pracuję w Aliorze i mam też kartę kredytową Aliora i CashBack jest od każdej transakcji kartą, czy to w sklepie, czy w internecie. Na infolinii 9502 powiedzą Ci to samo. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Ban 26.01.09, 18:29 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Drogi Kolego, pracuję w Aliorze i mam też kartę kredytową Aliora i CashBack jes > t > od każdej transakcji kartą, czy to w sklepie, czy w internecie. Na infolinii > 9502 powiedzą Ci to samo. ***************************** Sam fakt dyskusji na temat jednego punktów regulaminu nie zachęca do korzystania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Ban IP: *.chello.pl 26.01.09, 19:48 ale sama dyskusja wynika z tego, ze 2 czy 3 cwaniakow-ciemniakow wciska ludziom ciemnote, ze od zakupow nie ma w aliorze cash-back a jest, potwierdzam - tez mam i nie wiem czemu wciska sie ciemnote ludziom ze open-fajans stworzyl tekst sponsorowany i nadmiernie chwali aliora po co mialby to robic open nalezacy do getina konkurencji aliora? ;) ludzie wszedzie wietrza spisek, siedzac w fotelu, pierdac i szukajac dziury w calym w internecie, tak juz internetowi napinacze maja, wciskaja ludziom ciemnote pozujac na ekspertow tylko sie jeden z drugim nie zastanowa, ze sa tu ludzie co ten cash-back maja i to potwierdzaja... a internetowym napinaczom sie jedynie wydaje, ze w regulaminie jest inaczej [a NIE jest] Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Czemu GW pisze o tak szitowatych bankach? He, he! 26.01.09, 20:56 Czemu GW pisze o tak szitowatych bankach? He, he! P.S. Jak posmarujesz - to pojedziesz... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho1848 Re: Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Ban 28.01.09, 14:16 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Drogi Kolego, pracuję w Aliorze i mam też kartę kredytową Aliora i CashBack jes > t > od każdej transakcji kartą, czy to w sklepie, czy w internecie. Na infolinii > 9502 powiedzą Ci to samo. > Pozdrawiam! Ja płacę , wszędzie gdzie można ,karta kredytową Aliora od początku stycznia i nie zauważyłem żadnych zwrotów CashBack ale myślę ,że otrzymam w końcu miesiąca wraz z wyciągiem za okres rozliczeniowy a może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzynek2 Re: Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Ban IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.10, 23:24 Alior oddaje 1% do 7 dni od zakończenia okresu rozliczeniowego. Jest o uwzględnione w historii rachunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malin Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Bank ... IP: *.tp.unicity.pl 26.01.09, 18:22 Dlaczego nie ma porównania wszystkich banków??? Gdzie Fortis, Dominet Bank??? W tym drugim okres bezodsetkowy jest do 61 dni !!! oprocentowanie karty 6% promocyjne, ale jak ktos potrzebuje gotówki na krótki okres to idealna oferta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks ??????????????? 26.01.09, 22:40 Gość portalu: malin napisał(a): > Dlaczego nie ma porównania wszystkich banków??? Gdzie Fortis, Dominet Bank??? Przepraszam, bank do czego???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Uprasza się nie świntuszyć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 09:19 ideefiks napisał: > Gość portalu: malin napisał(a): > > Gdzie Fortis, Dominet Bank??? > > Przepraszam, bank do czego???? Uprasza się nie świntuszyć (na forum) :) Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks Re: Uprasza się nie świntuszyć! 02.02.09, 11:43 Gość portalu: tomeczek napisał(a): > ideefiks napisał: > > > Gość portalu: malin napisał(a): > > > Gdzie Fortis, Dominet Bank??? > > > > Przepraszam, bank do czego???? > > Uprasza się nie świntuszyć (na forum) :) A to już niech bank dominet się tłumaczy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2000000000000 Najlepsza jest karta Polbanku ("praktyczna") IP: 82.160.117.* 26.01.09, 18:46 dlatego że wystarczy dokonać 24 trasakcji rocznie lub jednej na kwotę 3600 zł i wtedy staje się darmowa (nie ma obowiązkowego ubezpieczenia i opłaty za wznowienie lub użytkowanie). Niedługo sobie chyba wyrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv A gdzie te karty z jedynkami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 19:01 Których mamy unikać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEXE Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Bank ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.09, 19:20 Patrząc na tabelkę, wychodzi że najlepszą ofertę ma Allianz Bank Allianz Visa, opłaty 0 PLN, oprocentowanie 9,90%, limit 80 000 PLN, dochód, 1 100 PLN tylko czemu słabe 3 pkt ?? rozumie to ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azd Re: Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Ban IP: *.173.14.195.tesatnet.pl 26.01.09, 20:40 Może dlatego, że 9,90 to tylko do końca czerwca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtekos Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Bank .. IP: *.dhcp.bluecom.no 26.01.09, 19:27 Karty ING fajnie wyglądają, ale bank nie chce ich wydawać. Przy dochodzie deklarowanym netto 3600 odmowili mi karty pomarańczowej z limitem 2000. Odmowili - nawet nie raczyli poinformować, źe odmawiają dopiero na moje zapytanie otrzymałem odmowę. Ogólnie - uważajcie - bank ING wiele obiecuje, fajnie bajeruje a jak co do czego to juz nie jest wcale taki zorientowany na klienta Odpowiedz Link Zgłoś
kat.2 Re: Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Ban 26.01.09, 20:11 nie znam twojej sytuacji ale .... Przed rokiem w ING mojej dobrej znajomej też odmówili. Później okazało się, że ma duże dochody ale i kupę kredytów do spłacenia. Toyotę wzięła z odroczonym terminem płatności i to było głównym powodem odmowy. Cóż, to bank a nie banda frajerów. Chociaż banków mi nie szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aKa Re: Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Ban IP: *.chello.pl 29.01.09, 08:41 natomiast mi w ING wciskają na siłę kartę kredytową. mam tam konto już z 7 lat a comiesięczne wpływy na konto nie spadają poniżej średniej krajowej. i teraz raz na 2, 3 miesiące mam telefon z banku albo pisemko, że proponują 2, potem 3 tysiące limitu. ostatnio miałem propozycję z 15000! fakt, miałem 2 lata, kiedy miesięcznie dostawałem około 6000/mies no ale nigdy nie pytałem ich nawet o żadną kartę kredytową. radzę sobie świetnie bez wirtualnych pieniędzy, a jak nie stać mnie na coś to czekam do następnej wypłaty! Wam też radzę się zastanowić, czy na pewno chcecie wydawać pieniądze, których nie posiadacie... Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Ban 29.01.09, 09:31 Sto razy była już mowa o tym że karty kredytowe nie służą do zadłużania się i wydawania pieniędzy których się nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BAH Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Bank .. IP: *.chello.pl 26.01.09, 20:42 Cały ten rankig pomija kilka istotnych spraw takich jak: - koszty (obowiązek) donawiania - ukryte koszty obowiązkowe - akceptacja zwrotu na kartę - akceptacja przelewów do bukmachera Odpowiedz Link Zgłoś
grzeegosz Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Bank .. 26.01.09, 20:50 Mam kartę kredytową HSBC Banku i tu od każdej bezgotówkowej transakcji otrzymuję premię w wysokości 0,5% kwoty tej transakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Alior wcale nie chce dawac tej karty IP: *.121.225.195.static.bait.pl 26.01.09, 21:19 Od pazdziernika probuje namowic Alior na wydanie tej karty. Wszyscy sa bardzo mili, rozdaja wizytowki - w odziale, albo groznie twierdza - poprosimy oddzial o wyjasnienia - to na infolinii. I oczywiscie nikt nie oddzwania. Kiedy opowiedzialem te historie znajmemu z marketingu innego banku byl zachwycony. Przypuszczam, ze Alior bardzo niechetnie podchodzi do wydawania kart bez innych produktow, po prostu konstrukcja tej karty powoduje marny zarobek. Jednak podejscie do klienta zalosne - bo przeciez moze bym ten rachunek zalozyl pozniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Alior wcale nie chce dawac tej karty IP: 91.208.93.* 29.01.09, 15:13 dokładnie, miałam to samo, czekałam ponad miesiąc na rozpatrzenie wniosku o kartę, zero wyjaśnień, wydzwaniałam na mój koszt po to żeby usłyszeć: jeszcze nic nie wiadomo, obsługa w okienku zrobiła na mnie b. złe wrażenie, ze w ogóle nie zależy im na pozyskaniu nowego klienta co dziwne w przypadku nowego banku na rynku, zrezygnowałam i odradzam innym Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Re: Alior wcale nie chce dawac tej karty 14.04.09, 05:27 Gość portalu: gość napisał(a): dokładnie, miałam to samo, czekałam ponad miesiąc na rozpatrzenie wniosku o kartę, zero wyjaśnień, wydzwaniałam na mój koszt po to żeby usłyszeć: jeszcze nic nie wiadomo, obsługa w okienku zrobiła na mnie b. złe wrażenie, ze w ogóle nie zależy im na pozyskaniu nowego klienta co dziwne w przypadku nowego banku na rynku, zrezygnowałam i odradzam innym _____ Czy to mozliwe?Karta kredytowa czy prepaid(tyle ile masz na koncie lub na karcie)?Masz pytania,to mozesz napisac na email: marek.lipski@gazeta.pl lub na mycards@xemail.de 1.W przypadku prepaid to mastercard(plastik):30 Euro rocznie. Dla kazdego.Incl.Konto w banku.Moze byc bez karty. 2.Konto w banku gratisowe.Zalozenie :10-12.50 Euro o kazdej porze dnia i nocy.Z email i numerem tel.komorkowego. Po wplaceniu oplaty za zalozenie, konto w ciagu 15 minut aktywne.Dla kazdego,bez wyjatku. Dane konta(nr,bank,iban itd) po zalozeniu,natychmiast przeslane na email lub na sms.Konto w jezyku polskim przez internet. Proste? Oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
insekt47 Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Bank .. 26.01.09, 21:47 ING podwyższa oprocentowanie od 01.02.2009 tak, że raczej nikt już się nie załapie na podane 17,50% "Zgodnie z Umową o korzystanie z karty kredytowej ING Banku Śląskiego S.A. (Umowa), Umową o korzystanie z partnerskiej karty kredytowej MasterCard Oriflame ING Banku Śląskiego S.A. (Umowa) oraz Ogólnymi warunkami wydawania i użytkowania kart kredytowych ING Banku Śląskiego S.A. (Ogólne warunki), Ogólnymi warunkami wydawania i użytkowania partnerskich kart kredytowych MasterCard Oriflame ING Banku Śląskiego S.A. (Ogólne warunki), Bank uprzejmie informuje, że z dniem 1 lutego 2009 r. podwyższeniu ulega oprocentowanie Karty kredytowej VISA Classic, Karty kredytowej MasterCard, Partnerskiej karty kredytowej MasterCard Oriflame z 17,50% na 19,50%." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lex Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Bank ... IP: *.xdsl.centertel.pl 26.01.09, 21:47 Open Finance - Ha ha. Ciekawe jakie kryteria przeważyły a w zasadzie ile kryteriów....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK karta Citibanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 22:10 Od ponad roku mam złotą kartę Citibank-LOT. Karta ma nadrukowany podpis i moje zdjęcie oraz ogromną liczbę parterów w różnych programach lojalnościowych. Za 1 rok te 120 zł wróciło mi cashback'iem po 1-szej transakcji na rachunek karty. Po roku zgodnie z radą doradcy zadzwoniłem na infolinię i wynegocjowałem takie warunki: bezpłatne DOŻYWOTNIO korzystanie z karty i 12.99% zamiast 24.96%. Żona ma srebrną kartę i wynegocjowała podobne warunki. Jedyną wadą tej karty jest brak chipa. Szkoda, że ranking "expertów" z OF jest niepełny, ponieważ nie podaje pełnej informacji nt kart. Na pewno nie tylko w Citi można negocjować warunki tej karty. Każdy szanujący się bank posiada w swojej ofercie co najmniej 3 rodzaje kart kredytowych. Sugerowanie się tym napisanym na kolanie rankingiem z OF, wyjdzie na szkodę każdemu, kto dokona wyboru sugerując się nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: karta Citibanku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 22:15 To jeszcze raz ja. Citi ma kilka programów lojalnościowych. Już nie pamiętam jakich, ale sporo ich jest. Nie sądzę, żeby był to jedyny bank z programami lojalnościowymi w karcie, ale "analitycy" z OF nie pomogli mi w tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: custom Re: karta Citibanku IP: *.aster.pl 26.01.09, 22:45 No właśnie. Karta Citi ma mnóstwo rabatów. Też posiadam kartę partnerską Citi-Plus i nie dość, że za darmo, to jeszcze mam rabaty i punkty w Plusie mogę wymieniać na nagrody, że o ubezpieczeniu nie wspomnę. Mam też kartę Multibanku, ale preferuję Citi. Odpowiedz Link Zgłoś
malymiswawa Re: karta Citibanku 27.01.09, 07:33 Citi [mam gold z plusgsm] jest fajna w kraju, rowniez z uwagi na zniszki, jeszcze fajniejsza jest bp = bo za punkty bp mozna dostac nagrody, te plusowskie sa cienkie jednak za granica citi ma kiepskie kursy walut, wtedy lepiej sprawdza sie polbank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Bank ... IP: *.gprs.plus.pl 26.01.09, 22:52 Zauważyłem dyskusję - Alior Bank zwraca czy nie zwraca 1%. Ktoś ewidentnie mąci i postanowiłem sprawdzić na stronie Alior Banku, jak wygląda sytuacja. Myślę, że sprawa jest jasna, a odpowiedź znajduje się tutaj: www.aliorbank.pl/pl/o_banku/pytania_i_odpowiedzi/faq_strona_glowna?faqPageId=3737 A więc wynika z tego, że jednak Alior zwraca uczciwie kaskę, więc jakieś trolle pewnie z innych banków próbują zaciemnić sytuację :) A szczegóły karty Aliora znajdują się tutaj: www.aliorbank.pl/pl/klienci_indywidualni/karty_kredytowe/karta_kredytowa_mastercard Pozdrawiam, maxi Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Ban 26.01.09, 23:23 Gość portalu: maxi napisał(a): > trolle pewnie z innych banków próbują zaciemnić sytuację Zgodnie z twoją logiką, nieliczne głosy popierające alior to trolle z aliora? Chyba nie wiesz co to jest troll. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jest inaczej Uwaga na Alior IP: *.anonymouse.org 28.01.09, 13:26 Alior bardzo podpadł niedawno oszukiwaniem na regulaminach.... olgierd.bblog.pl/wpis,alior;bank;falszowanie;regulaminow;klamstwa;i;balagan,16876.html ...dziwisz się, że teraz konsumenci dmuchają na zimne? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Najgorsze plastikowe pieniądze daje Alior Bank .. 26.01.09, 23:06 Ranking bzdurny, z przypadkowymi danymi i stronniczy. Jakie znaczenie ma to że w alior banku limit karty srebrnej wynosi 20tys zł, a w innym 10.000 zł, jeżeli można bez problemu uzyskać złotą. Jeżeli już brać pod uwagę limit maksymalny, lepsze są te bez niego, albo ze znacznie wyższym. W "rankingu" nie wspomniano o wielu wysokich opłatach w alior. Np kilkadziesiąt zł za duplikat czy kolejny rok. W wielu innych bankach jest to bezpłatne. Opłata 5 zł za wyciąg (60 zł rocznie) to już bezczelny rozbój. Zwykle mało wiarygodne banki na początek proponują lepsze warunki aby zdobyć mniej zorientowanych klientów, ale alior nawet będąc w tej sytuacji jest strasznie pazerny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument Re: Najgorsze plastikowe pieniądze daje Alior Ba IP: 77.222.245.* 24.04.09, 17:31 Tak, ale w Aliorze nie potrzebujesz wyciągu bo wszystko masz w Internecie... i wszystkie bankomaty krajowe i zagraniczne za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Najgorsze plastikowe pieniądze daje Alior Ba 24.04.09, 18:30 Wszędzie jest darmowy wyciąg w internecie. Ale pojawiają się sytuacje kiedy potrzebny jest papierowy, a wtedy w alior trzeba słono płacić i czekać aż łaskawie kiedyś przyślą, albo płacić kilkadziesiąt złotych rocznie tylko za wyciągi. Nie licząc wielu innych wysokich opłat. Bankomaty dla klientów aliora są bezpłatne tylko dla niektórych rodzajów kont. Np dla szeroko reklamowanego konta z cashback za większość bankomatów (poza alior, euronet, cash4you) płaci się aż 5 zł za każdą wypłatę (!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: Najgorsze plastikowe pieniądze daje Alior Ba IP: *.gdynia.mm.pl 29.01.11, 15:50 co do Alior banku to nie spotkalam gorszego banku,najpierw pobierali kase za literowke,teraz za to ze na konto nie wplynela kasa,zrobil sie maly minus, i przez dwa tygodnie non stop dzwonia co 15 min zeby oddac im to 9 zl.w koncu zablokowalam ich numer.nie wiem moze jest ktos zadowolony z tego banku ,ale ja jak tylko racza zaksiegowac moja kase[wyslana w czwartek i do dzisiaj nie ma na koncie]usune to konto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mstop.pl Wszystko byle nie mBank, potem was oszukaja... IP: *.isw.intel.com 27.01.09, 09:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karciarz szuler Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Bank .. IP: 81.210.89.* 27.01.09, 13:36 Powyższy ranking jest do bani, nie wiem skąd oni go wzieli. Ja od 5 lat używam tylko kredytówek róznych banków i biorę je tylko wtedy gdy ja mam z tego profit a nie bank. Mam też 1 złotą zasadę zawsze spłacam kartę w terminie i nic za niąnigdy nie płacę. Gdy bank chce opłaty po roku uzytkowania to poprostu z takiej karty rezygnuję. A korzystam tylko z kart które mi dająprofity np zwrot 1,5% kwoty transakcji - karta Carrefour Visa + 50zł za założenei karty, Allekarta kredytowa BZWBK za kazde wydane 5zł kartą dostaje 1punkt który jest wart 4grosze, to zwrot ok 0,9% kwoty wydanej transakcji. Ostatnio karta Lukas Furora zwrot 5% kwoty transakcji przez 2 miesiące - od 4000 dostałem już 200zł, Tak samo karta pomaranczowa ING 50zł za założenie - skorzystałem już 3 raz, kiedyś teżdostałem 100zł za założenie karty kred mBanku jakaś złotaG&J, W fortisie teżdawali do kk 50zł i za darmo własne dowolne foto na karcie, W auchanie tez mająkarte Visa Auchan do której dawali 50zł i 50% tańsze zabawki na święta. Dziwie się ludziom co płacąza karty kredytowe i nic z tego nei mają. Ja tylko zarabiam na KK, ale trzeba pilnować terminów spłat i się nie spóźniać i korzystać z okazji. A korzystając z KK cały czas płaciłem pieniędzmi banku :) Myślę że przez te 5 lat zarobiłem już dobrze kilka tys zł na KK. obroty roczne to ok 30kzł Pozdrawiam myślących użytkowników KK, nei dajcie siędymaćprzez banki i nie wierzcie w głupawe rankingi matołkow z ołpenfinanse czy cos takiego Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 ja uzywam 1 ale do wszystkiego 27.01.09, 14:01 dziwne te wszystkie operacje w Polsce, mam konto w ING od 35 lat (dawniej BBL), wszedzie place karta, nigdy nie mam wiecej jak 20 € gotowka przy sobie, karta ma funkcje "Proton" wkladam na Proton 50 € i place chleb, gazety itp, takie drobne wydatki, wyciagam rowniez na moja karte pieniadze z bankomatu (operacja gratis), za wyciagi bankowe i oplaty przez PC banking nie place nic, za zaplaty zakupow jezeli place odrazu operacje sa gratis, jezeli nie to 13% a nie jak w Polsce 21% a za caloroczne wszystkie operacje zwiazane z karta i kontem - place 70 € Wniosek??coraz drozej zyje sie w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: ja uzywam 1 ale do wszystkiego 27.01.09, 15:46 babette666 napisała: > za caloroczne wszystkie operacje zwiazane z karta i > kontem - place 70 € > Wniosek??coraz drozej zyje sie w Polsce Tu bym polemizował. Płacisz za kartę 70 euro rocznie. Ja w Polsce za kartę nic nie płacę, a za punkty które dostaję przy zakupach kupiłem żonie ostatnio wisiorek z białego złota z szafirem i cyrkonami wraz z łańcuszkiem. Rocznie wychodzi mi ilość punktów pozwalająca na zakup np biletu lotniczego dla 2 osób w obrębie Europy. Liniowy, nie czarter ani tanie linie. Wniosek? W Polsce jest bardzo dużo banków, na czym korzystają ich klienci bardziej niz zagranicą. Trzeba tylko umieć wybierać dobrą ofertę, a nie krzykliwie reklamowaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adacho Re: ja uzywam 1 ale do wszystkiego IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.11, 09:55 > Ja w Polsce za kartę nic > nie płacę, a za punkty które dostaję przy zakupach kupiłem żonie ostatnio wisio > rek z białego złota z szafirem i cyrkonami wraz z łańcuszkiem. Rocznie wychodzi > mi ilość punktów pozwalająca na zakup np biletu lotniczego dla 2 osób w obrębi > e Europy. Liniowy, nie czarter ani tanie linie. Napisz proszę, jaka to karta, bo mnie zainteresowałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fisher Re: ja uzywam 1 ale do wszystkiego IP: *.reverse.destiny.be 27.04.09, 20:53 Belgia nigdy tania nie byla :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajet o rany! IP: 164.143.244.* 28.01.09, 16:59 jest to najgorszy, najbardziej kretyński ranking czegokolwiek, jaki kiedykolwiek widziałem. Naprawdę. Już rankingi cycków są inteligentniejsze. Nie ma jak przypadkowy dobór produktów badanych wg przypadkowych kryteriów w przypadkowym momencie przez przypadkowych ludzi pod płaszczykiem obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Najlepsze plastikowe pieniądze daje Alior Bank ... IP: *.range86-130.btcentralplus.com 06.02.09, 20:38 Open Fajans może sobie ranking zaprzepaszczonych przez nich kredytów robić i raczej nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś