Gość: grzegorz IP: *.comarch.com 27.04.09, 13:23 a gdzie w tym zestawieniu mBank? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: poke Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b IP: *.artnet.pl 27.04.09, 13:38 "W badaniu nie uwzględnialiśmy więc kont dla młodzieży i studentów i rachunków internetowych." Może tu? Odpowiedz Link Zgłoś
mageillusionist Nawet 0zł za korzystanie z konta MulitBanku. 27.04.09, 15:56 Przelew w Multibanku kosztuje 0 złotych. W placówce! Wystarczy skorzystać z stanowiska komputerowego. I tyle. Podobnie jak zdefiniowane przelewy. To jest bank nastawiony na internet i ew. telefon. Skończcie promować metody rodem z PRLu i PKO które w tych czasach nadal siedzi. MultiBank może i nie jest najlepszym bankiem, ale na pewno najgorszym nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: Nawet 0zł za korzystanie z konta MulitBanku. 27.04.09, 18:16 Spójrzcie na nazwy niektórych rachunków: Komfort, Optymalne, Wygodne... Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Im Re: Nawet 0zł za korzystanie z konta MulitBanku. IP: *.icpnet.pl 27.04.09, 18:51 Ni promuj tego zfajdanego banku, i tak wszyscy wiedzą, że tam pracują sami oszuści i naciągacze. Odpowiedz Link Zgłoś
mageillusionist Re: Nawet 0zł za korzystanie z konta MulitBanku. 28.04.09, 19:34 Gość portalu: Im napisał(a): > Ni promuj tego zfajdanego banku, i tak wszyscy wiedzą, że tam pracują sami > oszuści i naciągacze. Widzisz, tak się składa, że mam tam konto od 6lat. Jako konto studenckie śmiałem się z kolegów którzy mieli w PKO np. czy ING i mieli opłaty za wszystko, co ja miałem za darmo. Teraz mam Aquariusa i też mam za darmo wszystko praktycznie, tylko chyba za kredytową przyjdzie mi zapłacić. Po tej ostatniej aferze z frankiem i podnoszeniem rat kredytów zwątpiłem w MultiBank i chciałem poszukać innego, ale się okazało, że banki A i B były nieinternetowe, bank C oszukiwał w reklamach oferując 10% lokatę na 5% kapitału, a 95% kapitału 3% drobnym druczkiem, że bank X i Y tak samo jak mBank naciągały raty, że bank jakiś tam zmusza klientów do ubezpieczenia kredytu, itp. Banki to ogólnie złodziejskie instytucje, a do tego jak jest kryzys, to z podatków się im pomaga, a jak była hossa to prezesi na Karaibach. Takie życie. I kiedy moja dziewczyna zakładała konto 2 miesiące temu odradzałem jej MultiBank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban.. IP: *.ipt.aol.com 27.04.09, 13:38 a gdzie jest rzad polski i wspaniali politycy zeby ta lichwe ukrucic? nie wystarczy ze dysponuja pieniedzmi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:49 Ukrócili dawno. Możesz zmienić bank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the_quick Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban.. IP: 62.171.198.* 27.04.09, 13:40 A dlaczego nie mozna prowadzic konta za darmo, z darmowa karta platnicza i kredytowa, z darmowymi przelewami. W PL to nawet przelew na wlasne konto byl platny. W UK jakos mozna, banki zarabiaja obracajac pieniedzmi klientow. Sa platne konta, ale wtedy dostaje sie ekstra uslugi. Po prostu zdzierstwo w Polsce i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:42 Bo M bank jest najtańszy, darmowe konto darmowe przelewy, darmowa karta debetowa. Nie mieli by o czym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b 27.04.09, 13:51 przeczytaj ten artykul uwaznie, to sie dowiesz, ze sprawdzano koszta kont nie prowadzonych przez internet. Czy mbank nalezy do BRE czyli Commerz Bank? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smuga-cienia Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b IP: *.chello.pl 27.04.09, 14:37 mBank należy do BRE. Ja robiłam podobne zestawienie pod koniec poprzedniego roku, zmieniłam konto z PKO na konto w Multibanku i płacę 2 zł miesięcznie. Robię często przelewy (0 zł do wszystkich banków) i wypłacam w różnych miejscach pieniądze (0 zł w popularnych sieciowych bankomatach), robie zakupy płacąc też kartą. Wystarczy rozsądnie korzystać z dobrodziejstw internetu i karty do bankomatu i uniknie się kosztów:) Jestem bardzo zadowolona (i zdążyłam zlikwidować konto w PKO przed podwyżkami opłat). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enon Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b IP: *.chello.pl 27.04.09, 16:26 > przeczytaj ten artykul uwaznie, to sie dowiesz, ze sprawdzano koszta kont nie > prowadzonych przez internet. --------------- I dlatego cały ten artykuł jest bezsensowny. Z roku na rok liczba kont internetowych (także w bankach tradycyjnych) rośnie i w dającej się przewidzieć przyszłości wyprą konta klasyczne. Po co pisać o formie usług bankowych odchodzących do lamusa? Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 zapominasz o starszych ludziach 27.04.09, 16:47 moj ojciec (80+) radzi sobie jako tako z Pc i korzysta z internetu. Ale obslugi konta sie boi. Czy faktycznie znikna konta klasyczne nie wiem. Moj bank ( nie w Polsce) na wszedzie w miescie oddzialy, a w nim automaty do obslugi konta: moge wydrukowac aktualny wyciag, dokonac nietypowego przelewu (wszystkie miesieczne wykonywane sa automatycznie przez firmy, z ktorymi mam umowe). Duzo lepsze anizeli konto internetowe, bo bezpieczne. Nie musze ciagle kontrolowac mojego laptopa i sprawdzac i aktualizowac moje programy antywirusowe. Karta nie place dla zasady (utrudnia kontrole nad wydatkami), wiec przy okazji pobierania pieniedzy kontroluje konto w ten sposob. Place symboliczna sume za obsluge konta za kwartal i wszystkie operacje z wyjatkiem przelewu zagranicznego sa w tej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dany Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b IP: *.infocity.pl 27.04.09, 16:28 Może jeszcze darmowe wypłaty z obcych bankomatów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:47 Tam gdzie inne rachunki internetowe - w innym zestawieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cleo Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:54 Stek bzdur....mam konto w nordea i za przelew do innego banku płace złotówke a nie 5zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:57 Za przelew w oddziale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skrzypu Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban.. IP: 91.198.246.* 27.04.09, 13:58 Artykuł ciekawy i dobrze napisany. Ale jakby mi w nim czegoś brakowało, nie zostało uwzględnione. A co do mbanku ma pewien minus: brak placówek, wiec jak ktoś chce wypłacić więcej niż 10 000zł to ma problem. W sumie można doliczyć w kosztach prowadzenia konta posiadanie konta w innym banku z placówką. Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc_proborzdz Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b 27.04.09, 15:36 A co to za problem wybrać z kilku bankomatów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plepel A gdzie jest toyota bank? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 14:04 A gdzie jest toyota bank??? Ich ROR nic nie kosztuje i jeszcze zarabia. I nie jestem pracownikiem toyoty. Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban... 27.04.09, 14:15 A gdzie mBank, ktory jest bezkonkurencyjny w oplatach za korzystanie z konta??? Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Głupie parametry - to i wynik niemądry 27.04.09, 14:36 Przykład MultiBanku jest tutaj dobitny: przecież to 10zł jest po to, żeby z tej usługi nie korzystać! Po to są dyspozycje przez Internet. Podobnie w ING niektóre prowizje to 10-15zł, ale trzeba być baaaaardzo zdeterminowanym żeby z nich skorzystać - nawet panienka w okienku informuje, że prowizja jest duża i że są tańsze sposoby. Policzcie te same usługi, ale wybierając tańszą alternatywę, o ile jest dostępna - i wtedy będzie sens to czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
balajanek Wpłać na konto... 27.04.09, 14:47 ...100PLZ nie dokonuj żadnych wpłat/wypłat.Zobaczysz ile będziesz miał po roku czasu.Po dwóch latach będziesz miał debet a po trzech przyślą do Ciebie komornika.Bezpieczne jak w banku!!!Koń by się uśmiał. Wyjeżdżając z PL polikwidowałem konta.W UK wystarczy mi jedno konto bezpłatne.Spoko,żadnych zmartwień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Wpłać na konto... IP: *.e-wro.net.pl 27.04.09, 15:00 Ja tez mam jedno bezpłatne konto. I zostałem w Polsce, nie muszę się wysługiwać angolom na zmywaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montero Wspolczuje Wam Rodacy! IP: 72.14.174.* 27.04.09, 17:43 Po co Gorbaczow dal Wam wolnosc? Zeby teraz byc robionym w konia w obcych bankach -). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Za to wysługujesz sie żydo-komuno-rumuno-polakom IP: *.range86-145.btcentralplus.com 27.04.09, 16:14 to ja juz wole Anglie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Za to wysługujesz sie żydo-komuno-rumuno-pola IP: *.e-wro.net.pl 27.04.09, 19:05 A co to jest żydo-komuno-rumuno-polakom? Słuchając takich jak ty wychodzi, że w Polsce (38 milionów ludzi) jest co najmniej 50 milionów Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonto w mbanku Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban... IP: 195.47.201.* 27.04.09, 15:40 Mam ekonoto w mbanku od 7 lat i nie kosztuje mnie to konto nic. Zastanawiam się dlacezgo gazeta w rankingu nie wzięła pod uwagę tych najtańszych banków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Idiotyczne porówanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 15:57 Aby prówanie było snesowne nalezy je przeprowadzić dla przynajmniej 3 profili klienta, np. dziadka na emeryturze, młodej rodziny, aktywnego biznesmana. Mają zupełnie inne potrzeby. Są ludzie, którzy miesięcznie wykonują 100 a nawet kilkaset przelewów. Wtedy banki najdroższe dla dziadka Kowalskiego robią się najtańsze, np dla aktywnego biznesmana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Aliorbanku Nawet 0 zł rocznie za korzystanie z konta ban.. IP: 94.254.221.* 27.04.09, 16:02 Polecam Aliorbank :) Wypróbujecie , zrozumiecie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa Artykul funta kłaków nie warty IP: *.111.226.244.static.crowley.pl 27.04.09, 16:06 I tak najtanszy dla kazdego normalnego czlowieka jest mBank. A autorzy wykazali sie rewelacyjnym poczuciem obowiazku tyle ze zapomnieli dopisac ARTYKUL SPONSOROWANY. Nie polecam czytac bo to stek bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P A ja mam konto w lloyds IP: *.range86-145.btcentralplus.com 27.04.09, 16:08 Oplata za prowadzenie konta: 0 oplata za karte(y): 0 oplata za przelew do innego banku (transakcja krajowa): 0 oplata za kozystanie z innego bankomatu (nie dotyczy prywatnych): 0 Roczny koszt utrzymania: 0. Ponadto pieniadze wplacone w banku sa dostepne na koncie (karcie) w przeciagu 1 minuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: A ja mam konto w lloyds IP: *.chello.pl 27.04.09, 19:01 jest to mozliwe dzieki temu, ze przelewy w bankach angielskich idą 3 dni przez ktory to czas banki angielskie tymi pieniedzmi obracają a gotowka nie jest dostepna dla Klienta; w Polsce dzieki systemom Elixir/Sorbnet pieniadze z przelewow dostepne sa na kontach jeszcze tego samego dnia a tym samym banki musza pobierac oplaty za swoje uslugi; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michust a ja mam w Bank of Ireland IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 27.04.09, 20:26 zero za prowadzenie, zero za przelewy w ire, zero za przelewy do pl jest tylko jedno ale :) 7,50 za karte do bankomatu i 30 za karte kredytowa jedna te oplaty nie pobiera bank tylko irlandzki rząd ktory nie wie gdzie i w jaki sposob grosza wyciagnac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: A ja mam konto w lloyds IP: *.brnt.cable.ntl.com 28.04.09, 00:15 Dzięki za fachowe przedstawienie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban.. IP: *.polkomtel.com.pl 27.04.09, 16:13 dziwie się że tak to pokazali albo świadczy to o ciemnocie naszego kraju i sami chcemy ponosić takie koszty albo nie widzimy w tym przypadku kont np. w ING 15zł/miesięcznie = bezpłatne przelewy, wszystkie bankomaty za darmo, wpłatomaty za darmo itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asr groch z kapustą... IP: 160.83.30.* 27.04.09, 16:16 ... w tym tekście. Piszą, że w badaniu nie biorą pod uwagę przelewów internetowych a potem się nagle rozwodzą ile taki przelew kosztuje tu i tu. Albo się opisuje wyniki badań albo się robi analizę oferty banków w zakresie kont osobistych. Jakis schzofrenik to pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiks Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 16:45 Czy ktoś może mi wytłumaczyć, dlaczego w tym porównaniu nie widnieje mBank?? Czyżby ktoś się bał, że więcej osób dowie się o tym, że konto tam jest praktycznie za darmo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walsoraj Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 17:02 Zakładając że klient ma opory przed obsługą konta przez internet, są jeszcze polecenia zapłaty które są np. w ING darmowe. Koszt za korzystanie z konta znacznie spada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blablabla_alior Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban.. IP: *.c.softax.pl 27.04.09, 17:11 A to Ciekawa sprawa ze 6 pln kosztuje te pare przelewów które są opisane w ALIORZE. Bo mi sie wydaje że tam za przelewy się płaci dopiero po tym jak wykorzystane zostanie 10 darmowych sms`ów które dostępne są co miesiąc. A co więcej jak się pokonfiguruje stałe zlecenia to tylko przy ich definiowaniu podaje się sms a potem już się jedzie za free. Coś o kant dupy potłuc jest to zestawienie. Do pismaków. Weryfikujcie to co przytaczacie, bo to tylko kompromitujecie się przytaczając takie dane. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 a jaki jest najlepszy bank dla podróżnika ? 27.04.09, 17:33 a jaki jest najlepszy bank dla podróżnika ? gdzie najtansze wybieranie kasy w walutach lokalnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_dla_bankow Jesteśmy rolowani za swoje WŁASNE pieniądze... IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.09, 17:57 Bardzo dobry art. może nie pokazuje rzetelnie wyliczeń ale doskonale obrazuje nieuczciwe, pazerne praktyki. W zestawieniu zabrakło jeszcze operacji przy kasach. Jesteśmy rolowani za swoje pieniądze! Tak, tak. Bank pożycza to dolicza prowizje, koszty i bóg wie co do kredytu. Jak bank pożycza od nas, to tez dolicza prowizje w postaci takich czy innnych opłat. A co! Doszło do paranoi, w której przychodzę do okienka i chce wybrać SWOJE pieniądze na których bank sobie przez pewien czas zarabia (co z tego że ROR a nie oszczednosciowe? na RORze też operuja kasą i zarabiają)- a oni mi wywalają sumę i to niemałą za 10 minutową operację wydania MOICH WŁASNYCH pieniędzy! Zakrawa na czystą praktykę zło...jską? Uczciwą na pewno nie można tego nazwać. Nie dalej jak miesiąc temu ING skasował mnie blisko 50 zł za 2 operacje wyjęcia moich pieniędzy z ich banku – przyszedłem po wcale niedużą gotówkę. Strach pomyśleć ile oskubią kogoś ktoś kto będzie wyjmował np. oszczędności życia. Bank nie uprzedza Cię każdorazowo jakie będą koszta operacji (uważają, że nie muszą skoro zapisali sobie cos w regulaminie). Zaskakujące jest, że w tym samym kraju i tym samym prawem sklepikarz który nie poda ceny, zatai ją, lub źle oznakuje towar nie mówiąc już o niewydaniu rachunku może mieć nieliche kłopoty. Do diabła z bankami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mgrania Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban.. 27.04.09, 18:26 Dominet Bank- od 1 maja podwyższa prowizje bankowe o jedyne 80 % (czytaj słownie: osiemdziesiąt). To się już robi chore.... Płaciłam za konto 3,50 zł, teraz umowa mówi- płać głupia istoto 6,50 zł. Placiłam za przelew internetowy 50 groszy, teraz ma to być jedynie 90 groszy. Piszę w czasie przeszłym, bo pierwszym krokiem po otwarciu koperty z nowym cennikem było założenie konta w mbanku i wypowiedzienie umowy w Dominet Banku. Bank miał ze mnie 240 zł rocznie, teraz bedzie miał...figę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin pie...ci, banki, cholerni złodzieje:) IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.09, 18:58 Odpowiedz Link Zgłoś
kat.2 Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban.. 27.04.09, 19:04 autor artykułu albo jest idiotą albo członkiem Samoobrony! To tak, jakby ktoś napisał, ze samochód pali 30 litrów na setkę! I to maluch. Będzie palił ale przez 3 sekundy i pod górkę. Porównuje się najgorsze, nie polecane przez banki opcje! Bank /ING/ sam mi odradził opcję standard. Ma to na celu ograniczenie kosztów. Tak samo /podejrzewam/ robią inne banki. To nie czasy PRL i PKO - mamy wybór. Tylko że autor raportu, zamiast zastanowić się, wrzuca granat w szambo i cieszy się, że wszyscy śmierdzą gó... przepraszam, perfumerią! Odpowiedz Link Zgłoś