Dodaj do ulubionych

Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban...

IP: *.comarch.com 27.04.09, 13:23
a gdzie w tym zestawieniu mBank?
Obserwuj wątek
    • Gość: poke Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b IP: *.artnet.pl 27.04.09, 13:38
      "W badaniu nie uwzględnialiśmy więc kont dla młodzieży i studentów i rachunków internetowych." Może tu?
      • mageillusionist Nawet 0zł za korzystanie z konta MulitBanku. 27.04.09, 15:56
        Przelew w Multibanku kosztuje 0 złotych. W placówce! Wystarczy skorzystać z
        stanowiska komputerowego. I tyle. Podobnie jak zdefiniowane przelewy. To jest
        bank nastawiony na internet i ew. telefon. Skończcie promować metody rodem z
        PRLu i PKO które w tych czasach nadal siedzi.
        MultiBank może i nie jest najlepszym bankiem, ale na pewno najgorszym nie jest.
        • krycha_z_gazowni Re: Nawet 0zł za korzystanie z konta MulitBanku. 27.04.09, 18:16
          Spójrzcie na nazwy niektórych rachunków: Komfort, Optymalne, Wygodne...
          Szkoda słów.
        • Gość: Im Re: Nawet 0zł za korzystanie z konta MulitBanku. IP: *.icpnet.pl 27.04.09, 18:51
          Ni promuj tego zfajdanego banku, i tak wszyscy wiedzą, że tam pracują sami
          oszuści i naciągacze.
          • mageillusionist Re: Nawet 0zł za korzystanie z konta MulitBanku. 28.04.09, 19:34
            Gość portalu: Im napisał(a):

> Ni promuj tego zfajdanego banku, i tak wszyscy wiedzą, że tam pracują sami
            > oszuści i naciągacze.
            Widzisz, tak się składa, że mam tam konto od 6lat. Jako konto studenckie śmiałem
            się z kolegów którzy mieli w PKO np. czy ING i mieli opłaty za wszystko, co ja
            miałem za darmo. Teraz mam Aquariusa i też mam za darmo wszystko praktycznie,
            tylko chyba za kredytową przyjdzie mi zapłacić. Po tej ostatniej aferze z
            frankiem i podnoszeniem rat kredytów zwątpiłem w MultiBank i chciałem poszukać
            innego, ale się okazało, że banki A i B były nieinternetowe, bank C oszukiwał w
            reklamach oferując 10% lokatę na 5% kapitału, a 95% kapitału 3% drobnym
            druczkiem, że bank X i Y tak samo jak mBank naciągały raty, że bank jakiś tam
            zmusza klientów do ubezpieczenia kredytu, itp. Banki to ogólnie złodziejskie
            instytucje, a do tego jak jest kryzys, to z podatków się im pomaga, a jak była
            hossa to prezesi na Karaibach. Takie życie. I kiedy moja dziewczyna zakładała
            konto 2 miesiące temu odradzałem jej MultiBank.
    • Gość: patriota Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban.. IP: *.ipt.aol.com 27.04.09, 13:38
      a gdzie jest rzad polski i wspaniali politycy zeby ta lichwe
      ukrucic? nie wystarczy ze dysponuja pieniedzmi?
      • Gość: Bartek Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:49
        Ukrócili dawno. Możesz zmienić bank.
    • Gość: the_quick Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban.. IP: 62.171.198.* 27.04.09, 13:40
      A dlaczego nie mozna prowadzic konta za darmo, z darmowa karta platnicza i
      kredytowa, z darmowymi przelewami. W PL to nawet przelew na wlasne konto byl
      platny. W UK jakos mozna, banki zarabiaja obracajac pieniedzmi klientow. Sa
      platne konta, ale wtedy dostaje sie ekstra uslugi. Po prostu zdzierstwo w Polsce
      i tyle
    • Gość: ania Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:42
      Bo M bank jest najtańszy, darmowe konto darmowe przelewy, darmowa karta
      debetowa. Nie mieli by o czym pisać.
      • mara571 Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b 27.04.09, 13:51
        przeczytaj ten artykul uwaznie, to sie dowiesz, ze sprawdzano koszta kont nie
        prowadzonych przez internet.
        Czy mbank nalezy do BRE czyli Commerz Bank?
        • Gość: smuga-cienia Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b IP: *.chello.pl 27.04.09, 14:37
          mBank należy do BRE. Ja robiłam podobne zestawienie pod koniec poprzedniego roku, zmieniłam konto z PKO na konto w Multibanku i płacę 2 zł miesięcznie. Robię często przelewy (0 zł do wszystkich banków) i wypłacam w różnych miejscach pieniądze (0 zł w popularnych sieciowych bankomatach), robie zakupy płacąc też kartą. Wystarczy rozsądnie korzystać z dobrodziejstw internetu i karty do bankomatu i uniknie się kosztów:) Jestem bardzo zadowolona (i zdążyłam zlikwidować konto w PKO przed podwyżkami opłat).
        • Gość: Enon Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b IP: *.chello.pl 27.04.09, 16:26
          > przeczytaj ten artykul uwaznie, to sie dowiesz, ze sprawdzano koszta kont nie
          > prowadzonych przez internet.
          ---------------
          I dlatego cały ten artykuł jest bezsensowny. Z roku na rok liczba kont
          internetowych (także w bankach tradycyjnych) rośnie i w dającej się przewidzieć
          przyszłości wyprą konta klasyczne.
          Po co pisać o formie usług bankowych odchodzących do lamusa?
          • mara571 zapominasz o starszych ludziach 27.04.09, 16:47
            moj ojciec (80+) radzi sobie jako tako z Pc i korzysta z internetu.
            Ale obslugi konta sie boi.
            Czy faktycznie znikna konta klasyczne nie wiem.
            Moj bank ( nie w Polsce) na wszedzie w miescie oddzialy, a w nim automaty do
            obslugi konta: moge wydrukowac aktualny wyciag, dokonac nietypowego przelewu
            (wszystkie miesieczne wykonywane sa automatycznie przez firmy, z ktorymi mam
            umowe). Duzo lepsze anizeli konto internetowe, bo bezpieczne. Nie musze ciagle
            kontrolowac mojego laptopa i sprawdzac i aktualizowac moje programy
            antywirusowe. Karta nie place dla zasady (utrudnia kontrole nad wydatkami), wiec
            przy okazji pobierania pieniedzy kontroluje konto w ten sposob. Place
            symboliczna sume za obsluge konta za kwartal i wszystkie operacje z wyjatkiem
            przelewu zagranicznego sa w tej cenie.
      • Gość: dany Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b IP: *.infocity.pl 27.04.09, 16:28
        Może jeszcze darmowe wypłaty z obcych bankomatów ?
    • Gość: Bartek Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:47
      Tam gdzie inne rachunki internetowe - w innym zestawieniu.
      • Gość: Cleo Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:54
        Stek bzdur....mam konto w nordea i za przelew do innego banku płace
        złotówke a nie 5zł
        • Gość: Bartek Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 13:57
          Za przelew w oddziale?
    • Gość: Skrzypu Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban.. IP: 91.198.246.* 27.04.09, 13:58
      Artykuł ciekawy i dobrze napisany.

Ale jakby mi w nim czegoś brakowało, nie zostało uwzględnione.

A co do mbanku ma pewien minus: brak placówek, wiec jak ktoś chce wypłacić
      więcej niż 10 000zł to ma problem. W sumie można doliczyć w kosztach prowadzenia
      konta posiadanie konta w innym banku z placówką.
      • ksionc_proborzdz Re: Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta b 27.04.09, 15:36
        A co to za problem wybrać z kilku bankomatów?
    • Gość: plepel A gdzie jest toyota bank? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 14:04
      A gdzie jest toyota bank??? Ich ROR nic nie kosztuje i jeszcze
      zarabia. I nie jestem pracownikiem toyoty.
    • warzaw_bike_killerz Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban... 27.04.09, 14:15
      A gdzie mBank, ktory jest bezkonkurencyjny w oplatach za korzystanie z konta???
    • and_nowak Głupie parametry - to i wynik niemądry 27.04.09, 14:36
      Przykład MultiBanku jest tutaj dobitny: przecież to 10zł jest po to, żeby z tej
      usługi nie korzystać!
      Po to są dyspozycje przez Internet.
      Podobnie w ING niektóre prowizje to 10-15zł, ale trzeba być baaaaardzo
      zdeterminowanym żeby z nich skorzystać - nawet panienka w okienku informuje, że
      prowizja jest duża i że są tańsze sposoby.

Policzcie te same usługi, ale wybierając tańszą alternatywę, o ile jest dostępna
      - i wtedy będzie sens to czytać.

• balajanek Wpłać na konto... 27.04.09, 14:47
        ...100PLZ nie dokonuj żadnych wpłat/wypłat.Zobaczysz ile będziesz miał po roku
        czasu.Po dwóch latach będziesz miał debet a po trzech przyślą do Ciebie
        komornika.Bezpieczne jak w banku!!!Koń by się uśmiał.
        Wyjeżdżając z PL polikwidowałem konta.W UK wystarczy mi jedno konto
        bezpłatne.Spoko,żadnych zmartwień.
        • Gość: Jonek Re: Wpłać na konto... IP: *.e-wro.net.pl 27.04.09, 15:00
          Ja tez mam jedno bezpłatne konto. I zostałem w Polsce, nie muszę się wysługiwać
          angolom na zmywaku.
          • balajanek Re: Wpłać na konto... 27.04.09, 15:30
            ...ja też.
            • Gość: Montero Wspolczuje Wam Rodacy! IP: 72.14.174.* 27.04.09, 17:43
              Po co Gorbaczow dal Wam wolnosc? Zeby teraz byc robionym w konia w
              obcych bankach -).
          • Gość: P Za to wysługujesz sie żydo-komuno-rumuno-polakom IP: *.range86-145.btcentralplus.com 27.04.09, 16:14
            to ja juz wole Anglie!
            • Gość: Jonek Re: Za to wysługujesz sie żydo-komuno-rumuno-pola IP: *.e-wro.net.pl 27.04.09, 19:05
              A co to jest żydo-komuno-rumuno-polakom?
              Słuchając takich jak ty wychodzi, że w Polsce (38 milionów ludzi) jest co
              najmniej 50 milionów Żydów.
    • Gość: ekonto w mbanku Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban... IP: 195.47.201.* 27.04.09, 15:40
      Mam ekonoto w mbanku od 7 lat i nie kosztuje mnie to konto nic.
      Zastanawiam się dlacezgo gazeta w rankingu nie wzięła pod uwagę tych
      najtańszych banków?
    • Gość: Mario Idiotyczne porówanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 15:57
      Aby prówanie było snesowne nalezy je przeprowadzić dla
      przynajmniej 3 profili klienta
      , np. dziadka na emeryturze,
      młodej rodziny, aktywnego biznesmana. Mają zupełnie inne potrzeby.
      Są ludzie, którzy miesięcznie wykonują 100 a nawet kilkaset
      przelewów.
      Wtedy banki najdroższe dla dziadka Kowalskiego
      robią się najtańsze, np dla aktywnego biznesmana.
    • Gość: klient Aliorbanku Nawet 0 zł rocznie za korzystanie z konta ban.. IP: 94.254.221.* 27.04.09, 16:02
      Polecam Aliorbank :) Wypróbujecie , zrozumiecie .
    • Gość: dupa Artykul funta kłaków nie warty IP: *.111.226.244.static.crowley.pl 27.04.09, 16:06
      I tak najtanszy dla kazdego normalnego czlowieka jest mBank. A autorzy
      wykazali sie rewelacyjnym poczuciem obowiazku tyle ze zapomnieli dopisac
      ARTYKUL SPONSOROWANY. Nie polecam czytac bo to stek bzdur
    • Gość: P A ja mam konto w lloyds IP: *.range86-145.btcentralplus.com 27.04.09, 16:08
      Oplata za prowadzenie konta: 0
      oplata za karte(y): 0
      oplata za przelew do innego banku (transakcja krajowa): 0
      oplata za kozystanie z innego bankomatu (nie dotyczy prywatnych): 0
      Roczny koszt utrzymania: 0.

Ponadto pieniadze wplacone w banku sa dostepne na koncie (karcie) w przeciagu
      1 minuty.

• Gość: eeeee Re: A ja mam konto w lloyds IP: *.chello.pl 27.04.09, 19:01
        jest to mozliwe dzieki temu, ze przelewy w bankach angielskich idą 3
        dni przez ktory to czas banki angielskie tymi pieniedzmi obracają a
        gotowka nie jest dostepna dla Klienta;

w Polsce dzieki systemom Elixir/Sorbnet pieniadze z przelewow
        dostepne sa na kontach jeszcze tego samego dnia a tym samym banki
        musza pobierac oplaty za swoje uslugi;
        • Gość: michust a ja mam w Bank of Ireland IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 27.04.09, 20:26
          zero za prowadzenie, zero za przelewy w ire, zero za przelewy do pl jest tylko jedno ale :) 7,50 za karte do bankomatu i 30 za karte kredytowa jedna te oplaty nie pobiera bank tylko irlandzki rząd ktory nie wie gdzie i w jaki sposob grosza wyciagnac :)
        • Gość: P Re: A ja mam konto w lloyds IP: *.brnt.cable.ntl.com 28.04.09, 00:15
          Dzięki za fachowe przedstawienie sprawy.
    • Gość: art Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban.. IP: *.polkomtel.com.pl 27.04.09, 16:13
      dziwie się że tak to pokazali albo świadczy to o ciemnocie naszego
      kraju i sami chcemy ponosić takie koszty albo nie widzimy w tym
      przypadku kont np. w ING 15zł/miesięcznie = bezpłatne przelewy,
      wszystkie bankomaty za darmo, wpłatomaty za darmo itp
    • Gość: asr groch z kapustą... IP: 160.83.30.* 27.04.09, 16:16
      ... w tym tekście. Piszą, że w badaniu nie biorą pod uwagę przelewów
      internetowych a potem się nagle rozwodzą ile taki przelew kosztuje
      tu i tu. Albo się opisuje wyniki badań albo się robi analizę oferty
      banków w zakresie kont osobistych. Jakis schzofrenik to pisał.
    • Gość: Asiks Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 16:45
      Czy ktoś może mi wytłumaczyć, dlaczego w tym porównaniu nie widnieje mBank??
      Czyżby ktoś się bał, że więcej osób dowie się o tym, że konto tam jest
      praktycznie za darmo??
    • Gość: walsoraj Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 17:02
      Zakładając że klient ma opory przed obsługą konta przez internet, są jeszcze
      polecenia zapłaty które są np. w ING darmowe. Koszt za korzystanie z konta
      znacznie spada.
    • Gość: blablabla_alior Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban.. IP: *.c.softax.pl 27.04.09, 17:11
      A to Ciekawa sprawa ze 6 pln kosztuje te pare przelewów które są opisane w ALIORZE.

Bo mi sie wydaje że tam za przelewy się płaci dopiero po tym jak wykorzystane zostanie 10 darmowych sms`ów które dostępne są co miesiąc.

A co więcej jak się pokonfiguruje stałe zlecenia to tylko przy ich definiowaniu podaje się sms a potem już się jedzie za free.

Coś o kant dupy potłuc jest to zestawienie.

Do pismaków.

Weryfikujcie to co przytaczacie, bo to tylko kompromitujecie się przytaczając takie dane.
    • o90 a jaki jest najlepszy bank dla podróżnika ? 27.04.09, 17:33
      a jaki jest najlepszy bank dla podróżnika ?
      gdzie najtansze wybieranie kasy w walutach lokalnych ?
    • Gość: nie_dla_bankow Jesteśmy rolowani za swoje WŁASNE pieniądze... IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.09, 17:57
      Bardzo dobry art. może nie pokazuje rzetelnie wyliczeń ale doskonale
      obrazuje nieuczciwe, pazerne praktyki. W zestawieniu zabrakło
      jeszcze operacji przy kasach. Jesteśmy rolowani za swoje
      pieniądze!
      Tak, tak. Bank pożycza to dolicza prowizje, koszty i
      bóg wie co do kredytu. Jak bank pożycza od nas, to tez dolicza
      prowizje w postaci takich czy innnych opłat. A co!
      Doszło do paranoi, w której przychodzę do okienka i chce wybrać
      SWOJE pieniądze na których bank sobie przez pewien czas zarabia (co
      z tego że ROR a nie oszczednosciowe? na RORze też operuja kasą i
      zarabiają)- a oni mi wywalają sumę i to niemałą za 10 minutową
      operację wydania MOICH WŁASNYCH pieniędzy! Zakrawa na czystą
      praktykę zło...jską? Uczciwą na pewno nie można tego nazwać.
      Nie dalej jak miesiąc temu ING skasował mnie blisko 50 zł za 2
      operacje wyjęcia moich pieniędzy z ich banku – przyszedłem po wcale
      niedużą gotówkę. Strach pomyśleć ile oskubią kogoś ktoś kto będzie
      wyjmował np. oszczędności życia. Bank nie uprzedza Cię każdorazowo
      jakie będą koszta operacji (uważają, że nie muszą skoro zapisali
      sobie cos w regulaminie). Zaskakujące jest, że w tym samym kraju i
      tym samym prawem sklepikarz który nie poda ceny, zatai ją, lub źle
      oznakuje towar nie mówiąc już o niewydaniu rachunku może mieć
      nieliche kłopoty.

Do diabła z bankami!!!
    • mgrania Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban.. 27.04.09, 18:26
      Dominet Bank- od 1 maja podwyższa prowizje bankowe o jedyne 80 %
      (czytaj słownie: osiemdziesiąt). To się już robi chore....
      Płaciłam za konto 3,50 zł, teraz umowa mówi- płać głupia istoto 6,50
      zł. Placiłam za przelew internetowy 50 groszy, teraz ma to być
      jedynie 90 groszy. Piszę w czasie przeszłym, bo pierwszym krokiem po
      otwarciu koperty z nowym cennikem było założenie konta w mbanku i
      wypowiedzienie umowy w Dominet Banku.
      Bank miał ze mnie 240 zł rocznie, teraz bedzie miał...figę.
    • Gość: marcin pie...ci, banki, cholerni złodzieje:) IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.09, 18:58
    • kat.2 Nawet 800 zł rocznie za korzystanie z konta ban.. 27.04.09, 19:04
      autor artykułu albo jest idiotą albo członkiem Samoobrony! To tak, jakby ktoś
      napisał, ze samochód pali 30 litrów na setkę! I to maluch. Będzie palił ale
      przez 3 sekundy i pod górkę. Porównuje się najgorsze, nie polecane przez banki
      opcje! Bank /ING/ sam mi odradził opcję standard. Ma to na celu ograniczenie
      kosztów. Tak samo /podejrzewam/ robią inne banki. To nie czasy PRL i PKO - mamy
      wybór. Tylko że autor raportu, zamiast zastanowić się, wrzuca granat w szambo i
      cieszy się, że wszyscy śmierdzą gó... przepraszam, perfumerią!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka