Dodaj do ulubionych

Odchodzę z PEKAO SA - co w zamian, jaki bank?

IP: 89.174.178.* 03.06.09, 11:53
Czego wymagam od banku?

1. Darmowe prowadzenie konta;
2. Wszystko przez internet;
3. Przelewy cykliczne;
4. Przelewy zdefiniowane;
5. Przelewy zewnętrzne;
6. Karta dla mnie i druga dla żony (gratis lub tanio);
7. Wypłaty z bankomatów własnych i współpracujących gratis.

Czy mbank spełni te wymogi?

Dość tego okradania...
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: Odchodzę z PEKAO SA - co w zamian, jaki bank? 03.06.09, 14:36
      do którego banku wejdziesz ,wzbudzisz łokrutną wesołośc między
      pracownikami i klientami.
      • Gość: Mrowian Re: Odchodzę z PEKAO SA - co w zamian, jaki bank? IP: *.elblag.dialog.net.pl 03.06.09, 18:47
        Hmmm...

A dlaczego?

Ja miaem nawet większe wymagania - mBank spełnił je bez problemu...
    • krzysztofsf Re: Odchodzę z PEKAO SA - co w zamian, jaki bank? 03.06.09, 14:51

Gość portalu: Wkurzony na Pekao napisał(a):

> Czego wymagam od banku?

Wplywy miesieczne na konto beda wyzsze, niz 1500zl ?

> 1. Darmowe prowadzenie konta;
      > 2. Wszystko przez internet;
      > 3. Przelewy cykliczne;
      > 4. Przelewy zdefiniowane;
      > 5. Przelewy zewnętrzne;
      > 6. Karta dla mnie i druga dla żony (gratis lub tanio);
      > 7. Wypłaty z bankomatów własnych i współpracujących gratis.

Pkt 6- 1,50 za kazda karte oplaty miesiecznej. Wydanie darmo. Wszystkie nbankomaty Polskie bezplatne
      Pkt z przelewami - bezplatnie przy korzystniu z bezplatnej karty kodow jednorazowych
      Pkt 2 - mozna kurierem zalozyc, mozna bezposrednio. Umowe o KO bylem juz zlozyc osobiscie - nie sprawdzalem, czy interentowo da rade.

Wszystko co pisalem, dotyczy konta Nordea Spectrum

> Czy mbank spełni te wymogi?

Teoretycznie tak.
      Ale rozpoznaj czlowieku, ktore Euronet obecnie jest naprawde euronetem????

> Dość tego okradania...
    • www.epdf.pl Re: Odchodzę z PEKAO SA - co w zamian, jaki bank? 04.06.09, 13:39
      a świstak siedzi.....

piękna reklama konta Nordei i przy okazji porównanie z mBankiem.
      Brawo dla pracownika działu marketingu Nordea Bank :)
      • krzysztofsf Re: Odchodzę z PEKAO SA - co w zamian, jaki bank? 04.06.09, 14:13
        Autor moze i jest z pR Nordei, ale ja po prostu mam tam konto (i w mBanku tez).
        Hmmm....brak w pytaniu slowa o oprocentowaniu srodkow - tu mbank jest lepszy.
        Nie wspomnano za to rowniez o % debetu w koncie, gdzie lepsza jest Nordea - czyzby mialo sie niedlugo pogorszyc?
        • Gość: mk02 Re: Odchodzę z PEKAO SA - co w zamian, jaki bank? IP: 212.33.71.* 04.06.09, 16:17
          popatrz na oferte Pocztowego, jak zalozysz ROR i konto
          oszczednosciowe to na tym ostatnim przy spelnionych pewnych
          warunkach mozesz 8% wyciagnac.
          • Gość: Mugambo Tylko BKO ablo Zborzowy! IP: *.dsl.bell.ca 04.06.09, 17:03
            Tam nawet karta jest za friko!
          • krzysztofsf Re: Odchodzę z PEKAO SA - co w zamian, jaki bank? 04.06.09, 20:56
            Gość portalu: mk02 napisał(a):

> popatrz na oferte Pocztowego, jak zalozysz ROR i konto
            > oszczednosciowe to na tym ostatnim przy spelnionych pewnych
            > warunkach mozesz 8% wyciagnac.

A daj spokoj........
            Po co mam placic za konto.
            Policz, ile trzeba miec na koncie, zeby odsetki pokryly koszty konta i karty - i
            dopiero powyzej tego zaczyna sie liczyc oprocentowanie na plus.
            • Gość: placek58 krzysztofsf ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 21:41
              Najwyraźniej ten temat jest Ci bliski. Zdradź proszę , w jakich
              bankach Ty masz konta ? ( I dlaczego w tych? )
              • krzysztofsf Re: krzysztofsf ! 04.06.09, 21:49
                Gość portalu: placek58 napisał(a):

> Najwyraźniej ten temat jest Ci bliski. Zdradź proszę , w jakich
                > bankach Ty masz konta ? ( I dlaczego w tych? )

Nordea (karta debetowa i kredyt w koncie)+ eurobank (oprocentowanie i przelewy)

Awaryjne mbank i bzwbk.

Polbanku nie licze ;)
                • Gość: placek58 Re: krzysztofsf ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 22:04
                  Ja "używam" "KB" , getin ( ale chyba właśnie kończę - kiepskie
                  oprocentowanie "oszcz." ) i ING - nie wiem po co.... Na dziś - 5,5%
                  na oszczędnościowym i .... tyle.
                • stef63 Re: Też szukam innego banku 04.06.09, 22:16
                  Mam 13 lat ROR w Pekao i też się wkurzyłam na Pekao SA.
                  Płacę 11,5 zł za prowadzenie rachunku
                  1,60 za dwa polecenia zapłaty
                  i teraz każą nam płacić ok 3zł za kartę debetową Maestro
                  uważam że to rozbój w biały dzień, dlatego z uwagą czytam Wasze opinie o innych
                  bankach, bo jeszcze nie wiem który wybrać.
                  Może mi coś doradzicie.
                  • krzysztofsf Re: Też szukam innego banku 04.06.09, 22:19
                    Co mialem powiedziec, rzeklem.
                    Reszte madrosci odnajdziesz studiujac TOiP wskazanych bankow ;)
                    • Gość: Pola Re: Też szukam innego banku IP: *.ver.airbites.pl 06.06.09, 08:58
                      jak widze nie tylko ja planuje zmiane konta... z tym ze ja sie zastanawiam nad
                      citione direct... bo w sumie kkk u nich mam i bylaby powiazana z rachunkiem,
                      czyli automatyczna splata... a czy ktos cos moze o tym koncie powiedziec?
                      • Gość: Mikołaj Re: Też szukam innego banku IP: 94.254.219.* 06.06.09, 10:03
                        A ja właśnie odszedłem z BPH (po 12 latach)- wg. ostatniego wyciągu za konto
                        płaciłem 16 zł (prowadzenie konta - 10, karta -5,50, przelew -0,99)! Miły pan w
                        oddziale próbował mnie przekonać, bym został, oferując mi... prowadzenie konta
                        przez pół roku za friko. Podziękowałem. Powiedziałem dość i przeniosłem konto do
                        Nordei(wszystko za 1,50). Wam radzę - pójdźcie tą samą drogą - porzućcie bank,
                        który Was łupi - obok Nordei korzystnie wyglądają oferty Eurobanku (5,05% na
                        RORze) i mbanku (chyba wszystko za darmo).
                        • krzysztofsf Re: Też szukam innego banku 06.06.09, 11:12
                          Gość portalu: Mikołaj napisał(a):

> A ja właśnie odszedłem z BPH (po 12 latach)- wg. ostatniego wyciągu za konto
                          > płaciłem 16 zł (prowadzenie konta - 10, karta -5,50, przelew -0,99)! Miły pan w
                          > oddziale próbował mnie przekonać, bym został, oferując mi... prowadzenie konta
                          > przez pół roku za friko. Podziękowałem. Powiedziałem dość i przeniosłem konto d
                          > o
                          > Nordei(wszystko za 1,50). Wam radzę - pójdźcie tą samą drogą - porzućcie bank,
                          > który Was łupi - obok Nordei korzystnie wyglądają oferty Eurobanku (5,05% na
                          > RORze) i mbanku (chyba wszystko za darmo).

Przelwy chyba jeszcze maja bezplatne, z oplata za sms autoryzacyjny po
                          przekroczeniu 10 sztuk. Przynajmniej tak mi wychodzilo, gdy ostatnio patrzalem
                          na TOiP.
                          Natomiast ogolnie faktycznie sa drodzy - ja dalem im kwartal po zakonczeniu
                          fuzji, na zmiane oferty, ktora to mozliwosc zakladalem, blokowalo pekalo, a
                          nastepnie zamknalem konto - i widze, po roku, ze bardzo slusznie. A tez bylem
                          kilkanascie lat ich klientem.
                          • Gość: ja Wszystkie pnkty spełnia konto Direct w ING IP: 193.193.181.* 10.06.09, 11:01
                            • Gość: AM Polecam Alior Bank! IP: *.statoil.com 10.06.09, 11:54
                              Polecam Alior Bank. Konto z lokatą nocną to tylko 3 zł miesięcznie
                              za kartę Maestro i wszystkie wypłaty z bankomatów na całym świecie
                              za darmo. Do tego atrakcyjne oprocentowanie lokat (5% na 12 m-cy)
                              oraz lokata nocna (6,5%). Moim zdaniem lepsze nawet od Nordei,
                              gdzieautoryzacja przelewów odbywa się za pomocą tokena lub
                              niewygodnych haseł jednorazowych, a Alior stosuje natomiast
                              najwygodniejszy system wysyłania kodów SMS. Poza tym depozyty w
                              Alior Bank standardowo gwarantowane są przez Bankowy Fundusz
                              Gwarancyjny (BFG).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka