Gość: maniek IP: *.chello.pl 22.12.03, 16:59 Czy wiecie coś na temat Grupy Kapitałowo Budowlanej EUROGROUP. Czy można im zaufac czy lepiej z daleka od nich??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mycha Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 21:18 firma z kapitałem europejskim- jasna sprawa że można pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.04, 22:09 szanowna mycha chyba pracuje w tej branży bo jest to wierutna bzdura. To cholerni oszuści!!! z kredytami na szemranych prawach "argentyńskich". Zresztą zabronionych w Polsce od 01 01 2003r. Wiszą mi sporo kasy, a biuro w Krakowie (niby siedziba) już nie istnieje. Wyprowadzili się w nocy wieczorem z czwartku na piątek, z całym dobytkiem, tylko smród zostawili i długi. Tych dwóch "właścicieli" i tak znajdę i dupy im skopie. Uważajcie ludzie. Mam sporo wiadomości na temat tej firmy ale sam się chętnie dowiem czegoś ciekawego od uczciwych ludzi.e-mail: ramcub@wp.pl . Piszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawec Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: 212.127.78.* 17.02.04, 15:01 Właśnie szukają pracowników do pracy w Świdnicy i Legnicy. Podają tylko telefon 0608 687 856 a jak zadzwoniłem to pani kazała mi wysłać cv na fax(071) 3432504 czyli we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johnny Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.04, 21:50 W Stalowej Woli biuro w poniedziałek nie było czynne, we wtorek nowi pracownicy stwierdzili że poprzednicy byli niekompetentni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 11:42 Macie rację to oszuści, argentyna!!! Nie bierzcie u nich żadnych kredytów, bo nigdy nie dostaniecie ani złotówki, a jeszcze stracicie kasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tosiek Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 11:47 system argentyński nie jest zabroniony w Polsce, firmy działajace w tym systemie rejestrują sie w Krajowym Rejestrze Sądowym jako spółki z o.o. z dzialalnoscią; gromadzenie i redystrybucja srodków finansowych- pozostałe formy udzielania kredytów. Oni działają na granicy prawa - ale nikt nic im nie może zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.toya.net.pl 25.02.04, 06:47 Macie rację to są oszuści i na dodatek w Łodzi nadal namawiają ludzi na kredyty wstawiając ten sam kit co wcześniej wyczytałem.Gotowy jestem do pompcy w przypadku podjęcia kroków prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lion Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.04, 10:33 W Częstochowie od miesiąca nabierają ludzi i wstawiają ten sam kit. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: 195.205.49.* 08.04.04, 17:58 Mąż podpisał umowe we wtorek czy można coś zrobić proszę o kontakt na numer domowy 24 275 16 58 nie mam komputera Proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.04, 21:27 Pytanie do oszukanego bylem zaintersowny kredytem w eurogroup, ale po przeczytaniu postu oszukanego mam watpliwosci. Jesli to mozliwe prosze uczestnika forum - oszukanego o przyblizenie danych o firmie oraz o podanie daty zamkniecia oddziału w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 13:46 pracowałam w Eurogrupie.....wiem jak to działa od podszewki znam ten system.....tyle ze nie naciągałąm i nie kłamałam klientów , wogóle nie siedziałąm na biurze...ale jedyne co moge powiedziec...brońcie się tego jak ognia..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margo Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.04, 13:56 Lila!!Mam do Ciebie małe pytanko.U mnie w mieście poszukuja pracowników, no i własnie złożyłam tam dokumenty.Jako były pracownik tej firmy proszę doradź mi czy warto u nich pracować?Czy są w porządku w stosunku do swoich pracowników?? Ale z tego co widzę to zaczynam mieć poważne wątpliwości.Nie chciałabym pracować w firmie która jak źle kojarzona.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LILA Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 11:04 czesc . wiesz ja bym sie na Twoim miejscu zastanowi ła nie nad tym jak traktują pracowników , tylko nad tym czy masz sumienie pracować w takiej firmie, żerować na ludzkiej naiwności....to jest ważne pytanie bo chcąc zarobić pieniądze (prowizja od sprzedanych umów) musisz kłamać, kręcić, niby nie ma na to pozwolenia Firmy, ale nikt nie robi nic aby to zmienic...wiec zastanów sie czy warto..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margo Do Lili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 15:26 Witam!! Dzieki bardzo za odpowiedź. Wiesz co, nawet nie musiałam się długo zastanawiać nad decyzją.Chciałam znać tylko Twoje zdanie, które mnie tylko utwierdziło w mojej decyzji. Jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0stryga Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 23:27 Liliana Włodarczyk??? no baaa...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lila Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.04, 11:10 No co ty..ja :-)) pomyśl czy jak bym nią była "srała bym" we włąsne gniazdo....ale miałam wątpliwą przyjemność ja poznać...nie polecam... za to moze słyszałeś o Wojtku S. ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camel Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.04, 23:07 Witam, podaję ci maila: ramcub@wp.pl. Mam sporo danych na temet tej firmy. Zapraszam wszystkich zainteresowanych. Podam sporo nazwisk i adresy aktualne. Obecnie moja sytuacja sie nie zmieniła ale znam też namiary na tzw. cichych udziałowców i im nie popuszczę. Wychodzę z założenia że jak kogoś potarfili bez skrupułów okantować to ja im spuszczę mały łomot i odwiedzimy ich ostrygowate wille pod Wrocławiem i mieszkanka w Krakowie. Piszcie ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tosiek Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 07:04 Mieszkanie w Krakowie? Owszem meldunek jest ale nikt tam nie widział nikogo z EG - to mieszkanie to lipa! Chodzi o Balicką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czechu Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.04, 17:56 Moi starzy podpisali umowe z eurogroup w listopadzie,stracili ok 2000Pln do dnia dzisiejszego nie zobaczyli ani grosza.Kazałem im przestac płacic te raty i pogodzic sie ze stratą "opłaty wstępnej" i rat które dotąd zapłacili. Co się stanie kiedy oni przestaną płacic te raty ? Proszę o odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.04, 12:22 Hallo, Czechu odpowiadając na Twoje pytanie...opłata wstępna jest nie do odzyskania, raty natomiast tak...ale to bardzo złożona i długa procedura, jeśli przestaną płaćić raty i napiszą rezygnacje zaznaczając ze proszą o zwrot rat kompletnych i i części opłaty wstępnej (ok 5% całej kwoty - wiem to jest śmieszne) powinni ją dostac, ale jak sądze nie predko, dobrze ze przestali wpłacac bo szanse na jakiekolwiek pieniądze są marne... GRupa działa od kwietnia 2003 i z tego sie orietuje nikt jesczze ni dostał zadnej kasy ...wiec... no włąsnie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czechu Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 19:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czechu Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.04, 19:33 no,tak ale jest tam punkt umowy który mówi o tym że zwrot w/w kasy następuje po "rozwiązaniu gremium"(ciekawe po jakim czasie i kto to sprawdzi)po potrąceniu należnych eurogroup kosztów administracyjnych tj. u moich starych ok.80pln miesięcznie.nie zapłacą i już ale w końcu złożyli swój podpis na tej umowie a gremium może rozwiązać się po np roku...Dzięki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Homer Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.04, 12:32 Słuchajcie, szukam osób z regionu Stalowej Woli, które "nacięły się" na kredyt w Eurogroup. Nadszedł czas, aby nagłośnić oszustwa tej firmy - piszcie do mnie na adres: homerjaysimpson@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefano Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 29.02.04, 23:00 Odnośnie zwrotu kwoty uiszczonej tytułem opłaty administracyjnej (chociaż różnie się ją określa w zależności od tego, kto oferuje rzekomy kredyt),to co do niedpuszczalności takich postanowień umownych,tj.zastrzegających niemożność odzyskania pieniędzy po wycofaniu się z programu wypowiadał się wielokrotnie sąd antymonopolowy w w-wie i polecam lekturę jego orzeczeń.Jak to w praktyce wychodzi...właśnie zamierzam się przekonać.Życzcie mi powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 07:31 Jak działa Eurogroup: Dla zilustrowania faktu nieudzielania rzetelnych informacji co do wysokości pełnych kosztów uzyskania pożyczki / produktu oraz ich rzeczywistego oprocentowania. może posłużyć następujący przykład. W toku kontroli firmy Grupa Kapitałowa EUROGROUP Sp. z o.o. kontrolujący stwierdził, że umowa tworzy mechanizm, który pozwala na pobieranie odsetek w wysokości znacznie przekraczającej wysokość określoną w umowie. Zakładając, że klient chce uzyskać pożyczkę w wysokości 10 000 zł zobowiązany jest do wpłaty opłaty wstępnej w wysokości 600 zł. Plan ratalny obejmuje 110 rat w wysokości 130,91 zł. Klient może zdecydować o nabyciu produktu (pożyczki) w drodze "udziału własnego". W praktyce polega to zaoferowaniu pewnej liczy rat. Suma tych rat jest odejmowana od kwoty kredytu jaki ma być udzielony. W skrajnych przypadkach prowadzić to może do oprocentowania wiele razy wyższego niż oferowane przez przedsiębiorcę (4 - 6%). Jeżeli klient zaoferuje 75 rat po 130,91 zł. każda, suma pozostała do wypłaty wyniesie 181, 75 zł. Postępowanie to w żaden sposób nie wpływa na obowiązek zapłaty pozostałych 35 rat. Klient jest również zobowiązanych do wpłacenia Opłaty Asygnacyjnej stanowiącej 4% uzyskanej w rzeczywistości kwoty. Tym samym klient uzyskujący 181, 75 zł zobowiązany jest do zapłaty kwoty 5 189, 12 zł (na podstawie informacji UOKiK Łódź). Odpowiedz Link Zgłoś
mutuus Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP 04.03.04, 13:01 Szkoda, że przeczytałam wypowiedzi na temat EuroGruop po fakcje, tak zostałam oszukana przez filię tej firmy w Rzeszowie przy ul. Matejki 6a/4, a w szególności przez pracownicę Panią Bereś Annę, która w perfidny sposób wmówiła mi rzetelność tej firmy, straciłam 1350,00 zł - koszty opłaty wstępnej, więcej nie zobaczą ani grosza chociaż ja też , trudno, dlatego ostrzegam ludzi, którym potrzebna jest gotówka, tylko banki, pamiętajcie. Może skontaktują się ze mną osoby pokrzywdzone, w jaki sposób załatwić tych oszustów, ja jestem na etapie doniesienia o dokonanym przestępstwie, choć za pewne zostanie ono umożone, firma działa na granicy prawa, ale legalnie. Oszukana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V mutuus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 07:00 Kiedy podpisalaś umowę? Podaj maila na tej stronie, to może Ci jakoś pomoge, nie chcę tu podawac swojego adresu, napisze dlaczego. Czekam Odpowiedz Link Zgłoś
mutuus Re: mutuus 05.03.04, 10:12 Umowę podpisałam 02-03-2004 roku przed południem w Rzeszowie, a wieczorem tego samego dnia odnalazłam na internecie wypowiedzi w sprawie EuroGruop. Wczoraj tj. 04-03-2004r. złożyłam doniesienie na policję i wysłałam poleconym wypowiedzienie natychmiastowe zawartej umowy do Krakowa. Tak ,że na dzień dzisiejszy jestem do tyłu 1350 zł, wpłata wstępna. Nie sądzę, że coś odzyskam, po rozmowie z naczelnikiem wydziału przestępstw gospodarczych w Rzeszowie,a mają tam spraw podobnio zatrzęsienie. Jednego nie rozumię, na terenie Rzeszowa policja wie o tych oszustwach, filia działa jakby nigdy nic, a oni nie ostrzegą zwykłych ludzi. Mój e-mail mutuus@onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: mutuus IP: *.otvk.olawa.pl 18.03.04, 17:46 witam ci chyba jeszcze moi tesciowie nie podpisali umowy we wroclawskiej siedzibie tej firmy i mysle ze zdaze ich przekonac zeby tego nie robiliprzeczytalam tylko pare wypowiedzi na ten temat i jestem, anprawde w szoku jesli mozesz to napisz mi cos wiecej o tej firmie czy tak jest na serio dzieki pozdrawiam justyna Odpowiedz Link Zgłoś
mutuus Re: mutuus 19.03.04, 08:05 Do Justyny. Jeżeli chcesz coś więcej się dowiedzieć napisz na mój adres e-mail mutuus@onet.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TUPTUS Re: mutuus IP: 213.17.234.* 04.07.04, 18:28 MOZE MOGŁBYS MI POMOC? ZAWARŁAM UMOWE 10 DNI TEMU, WPLACIŁAM 1100 ZL.NIE JESTEM MISTRZEM SWIATA W CZYTANIU UMOW, ALE COS MI SIE WIDZI ZE ZLE ZROBILAM.CO MOZNA ZROBIC BY WYPLATAC SIE Z TEGO? POKI CO NIE WLACIŁAM JESZCZE ZADNEJ RATY? POMOCY! POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 11.03.04, 10:45 Wczoraj przeczytałam opinie na temat Eurogroup i do dzisiaj nie moge wyjsc z szoku. Pisze w imieniu swoim i mojego chłopaka który miesiac temu w Warszawie podpisal z tymi oszustami umowe wstępną i wpłacił 900 zł i do wczoraj oboje sie łudziliśmy że wszystko jest ok. Dzisiaj ja już nie mam wątpliwości że tak nie jest. Moj facet jednak jest zdesperowany i wciąż myśli o podjęciu tej pożyczki. Czeka teraz na jakiś list polecony bez którego nie może dostać tych pieniędzy. Podobno list ten zawiera m.in. plan spłaty, wysokość rat itp. List ten jednak gdzieś zaginął, bo firma twierdzi że napewno został wysłany. Jeśli ktoś wie o co chodzi w liście i czy wogóle on istnieje, czy to następne kłamstwo firmy. I czy prosze napisać coś co by przekonało mojego chłopaka żeby zrezygnował z usług tych oszustów. I prosze napisać czy można na tym etapie jeszcze wycofać się (w końcu zostala podpisana tylko umowa wstępna)i czy poniesie się jakieś konsekwencje finansowe? Proszę o rozjaśnienie mi w głowie bo mój mózg nie ogarnia takich przekrętów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czechu Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 12:50 moi rodzice nie wypowiedzieli jeszcze umowy9co zresztą chyba nie ma znaczenia), rat nie płacą , dzwonią tylko co jakiś czas do oddziału Eurogroup w Poznaniu gdzie "zdziwiona" pani twierdzi że ich pieniądze powinny już być na ich koncie... i tak do znudzenia od początku października...Ostanio powiedzała nawet że nie rozumie dlaczego moi starzy jeszcze nie dostali produktopożyczki bo inni klienci już dostali cha,cha, cha.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czechu Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 13:07 Daria, dostaniecie prawdopodobnie jakieś pismo w którym będzie napisane że wkrótce odbędzie się akt inauguarycyjny w którym będą przydzielać produkty/czyt.pożyczki/czyli niby wam też ,uwaga:warunkiem uczestnictwa klienta w akcie inauguarcyjnym jest terminowe opłacenie raty...itd. radzę dokładnie przestudiować umowę z której wynika że eurogroup ne musi wam wpłacać żadnej kasy chyba że wykupicie produkt/pożyczkę/ poprzez tzw.udział własny czyli spłacicie wszystkie raty pożyczki, czyli zapłacicie kwotę pożyczki+oprocentowanie+koszty administacyjne wykupując swoją kwotę pożyczki co jest zresztą szczytem absurdu,polecam treść listu "jak działa eurogroup" a z ciekawości, czy chłopak przeczytał umowę przed podpsaniem czy jak jak moi starzy strzelili parafkę w ciemno oczarowani mową pani zza biurka i wizją wielkiej kasy,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.il.waw.pl / *.il.waw.pl 11.03.04, 15:56 Dzięki wszystkim za wyjaśnienia i bez wątpienia cenne rady. Przekaże wszystko mojemu chłopakowi i mam nadzieje że to go przekona. Rozumiem, że o zwrot opłaty wstępnej nie ma co walczyć. Zastanawiam się natomiast nad sposobem ostrzeżenia nieświadomych ludzi przed oszustwami Eurogroup, bo zainteresowanie ich pożyczkami jest ogromne po tym jak się oglosili w warszawskiej bezpłatnej gazecie Metro. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość DO DARII - PRAWDA O EUROGROUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.04, 14:24 Niestety droga Dario Czechu ma rację, przeczytaj tak jak zresztą zaleca posta: Jak działa Eurogroup, to swięta prawda, niech Twój chłopak wycofa się i nie wpłaca im żadnych rat, bo jeszcze więcej straci. Żadnej kasy napewno nie dostanie - NIGDY!!! Pracownicy na biurach kłamią, żeby miec święty spokój od takich klientów jak Wy. W liscie który ponoć zaginął, ma byc dokładnie napisane to co Czechu tu mówi. A więc ma być akt, na który nalezy wczesniej zpłacic ratę i przesłac ofertę osobista w której rezygnujesz z iluś tam rat - tutaj zwane udział własny. Oni dają przydziały tym którzy zrezygnują z jak największej liczby rat, ale uwaga tu jest podstęp. Jeżeli plan ratalny obejmuje 110 rat po 130 każda to gdy zrezygnujesz z 50 rat i dostaniesz przydział to i TAK BĘDZIESZ SPŁACAĆ 110 RAT PO 130 KAŻDA!!!!! A więc starasz się o kredyt 10 000, deklarujesz udział własny 50 rat czyli 50 rat po 130 każda=6500, a więc do wypłaty masz 10000-6500=3500 zł, a spłacasz zgodnie z umową podpisaną 110 rat po 130 każda czyli 14300,00!!!!!!!!! A do tego plus opłata wstępna, plus opłata za przydział itp., LUDZIE TO JEST BAGNO UWAŻAJCIE –TAKA JEST PRAWDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: DO DARII - PRAWDA O EUROGROUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 13:13 A oto co stało sie z prezesami EUROGROUP!!!!!!! MAM nadzieje ze zamkną ich na długo....choć sądze ze maja na tyle kasy ze zadne łapówki nie są im obce i pewnie wywiną sie z tego... jak wszyscy przestępcy!!! "Bydgoska Prokuratura Okręgowa oskarżyła 44-letniego Wojciecha S. i 30-letnią Lilianę W., mieszkańców Wrocławia, jedynie o prowadzenie działalności bankowej bez zezwolenia, za co grozi do 3 lat więzienia i grzywna do 5 mln zł. Akt oskarżenia trafił do sądu we Wrocławiu. Oskarżeni nie przyznają się do winy, tłumacząc, że system argentyński nie jest w naszym kraju uznawany za przestępstwo. " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yanosz Re: DO DARII - PRAWDA O EUROGROUP IP: 213.77.121.* 16.04.04, 10:35 dzięki bardzo. własnie w przypływie desperacji chciałem wziąść u nich pieniądze. dziękuję Wam i pozdrawiam yanosz@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozio Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.rzepin.sdi.tpnet.pl 30.04.04, 18:50 Witam Polecam moja strone o systemach argentyńskich www.efb.republika.pl Poczytajcie ku przestrodze i podajcie dalej. autor strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janeczka Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.icpnet.pl 15.03.04, 19:13 Wlasnie uchroniliscie nas przed popelnieniem wilkiego bledu i staty kasy, dzieki. Teraz dzialaja w Poznaniu oglaszajac sie m.in. w bezplatnej prasie np tygodnik poznanski jako oferta dla zadluzonych. Takze uwaga, siedziby na Starym Rynku nie udalo sie nam znalezc, ale rezyduja na Glogowskiej 31/33, pieniazki obiecuja nawet przy niewielkich dochodach, czas oczekiwania na kase dwa tygodnie. Mam pytanie - czy ktos wie moze w jaki sposob pozyczyc pieniadze gdy ma sie juz pewne zadluzenie i dla banku sie jest niewiarygodnym czy bez zdolnosci kredytowej, by wszystko splacic i placic rate? bede wdzieczna za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walczyk do Janeczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 07:01 Za mało danych aby pomóc, ale musisz pamietać że: wysokośc kredytu który możesz uzyskać jest uzależniona od Twoich możliwości do jego spłat. Zdolność kredytowa jest wypadkową dochodów które osiągasz, ponoszonych miesięcznie wydatków oraz ilości osób w gospodarstwie domowym. Czasami wystarczy wziąść z mężem/żoną rozdzielność majątkową, a czasami nie ma szans na kredyt. Możesz też "stary kredyt" zastapic nowym w innym banku o mniejszych ratach, poprostu musisz pochodzić po bankach i popytać. PODKREŚLAM PO BANKACH A NIE PO FIRMACH TAKICH JAK EUROGROUP. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mutuus Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP 17.03.04, 15:53 Ludzie kochani, jakiekolwiek siedziby EuroGruop-u obchodźcie szerokim łukiem, na pewno to 100% oszuści. Ja już straciłam tak jak pisałam powyżej, ale nie chciałabym aby było więcej takich ludzi jak ja. Szczególnie zwracam się do ludzi z terenu Rzeszowa, siedziba EuroGruop nadal działa przy ul. Matejki 6a/4,nadal pracują i oszukują tam ten same pracownice. W dniu dzisiejszym się o tym przekonałam, zadzwoniłam nie przedstawiając się, uzyskałam te same "wiarygodne" zapewnienia co poprzednio, mogłam dziś nawet ubiegać się o kredyt w wys. 200 000 zł, wyobrażacie sobie to! To przechodzi ludzkie granice. Na drodze prawnej nic nie da się załatwić, wiem to na pewno, rozmawiałam po raz kolejny z naczelnikiem przestępstw gospodarczych w Rzeszowie, mam świadka na dzisiejszą rozmowę telefoniczną z pracownikiem biura, ale to nic nie da, sprawa będzie się ciągnąć bez końca i tak nie odzyska się pieniędzy. Moja rada - dla osób które w to już weszły: - jeżeli po podpisaniu umowy i dokonaniu wpłaty zorientowaliście się ,że jest to bagno,natychmiast listem poleconym wypowiedzieć warunki umowy, tracicie tylko wpłatę, - nie przyjmować,żadnej przesyłki z siedziby EuroGruop, w takiej przesyłce jest m.in. książeczka spłat rat, pod żadnym pozorem nie przyjmujcie tego, Jeszcze jedna informacja dla terenu Rzeszowa, Stalowej Woli, Krosna, woj. świętokrzyskiego i małopolskiego a właściwie dla wszystkich - nie ma siedziby głównej EuroGruop w Krakowie ani przy u. Bronowickiej 42 ani na ul. Lea114, a podawany numer tel. 012-637-38-58 to fikcja. UWAGA: - od przyszłego tygodnia wchodzą do Krosna na ul. Piłsudzkiego, taką informację uzyskałam w dniu dzisiejszym w biurze w Rzeszowie od Pana Habrata pracownika, mam na to świadka. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janeczka Do Walczyka IP: *.icpnet.pl 22.03.04, 21:50 Dzieki, rzeczwiscie takie grupy itp bedziemy omijac, tylko co w sytuacji kiedy brak tej calej zdolnosci kredytowej czy jest jakis bank, kotry nie sprawdza czy sie jest na liscie tych co z czyms zalegali? Czy moze wiesz ktory bank pomaga zadluzonym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walczyk Re: Do Janeczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 09:32 Niestety banki też muszą zarobić i nie lubią dawać kasy ludziom, którzy mogą ich nie spłacić. Trzeba pochodzic po bankach - sprawdzić jak bank wylicza zdolność kredytową, jakie zabezpieczenia są mu potrzebne, mojej znajomej jak pisałem wcześniej wystarczyła rozdzielność majątkowa z mężem i bank udzielił jej kredytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janeczka Re: Do Walczyka IP: *.icpnet.pl 13.04.04, 16:00 Dziekuje za kolejna rade, mam jeszcze jedno pytanie - co sadzisz o expanderze, mam na mysli doradcow finansowych. Moze orientujesz sie czy istnieje jakas realna szansa pomocy z ich strony w znalezieniu banku, ktory udzieli kredystu by splacic wczesniejsze zobowiazania. Wiem, ze takie maja tez zalozenia, ale czy pomoga komus, kto wczesniej, z roznych powodow, mial ze splatami klopoty? A moze znasz jakas inna firme, instytucje, do ktorej moznaby sie sie zwrocic o pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 11.05.04, 20:49 w Gdansku przy ul.Chmielnej 26 powstała nowa siedziba byłam tam dzisiaj facet twierdził że z systemem argentyńskim nie ma to nic wspólnego-pytłam jako siedzibę podał mi adres w Krakowie. ul.Bronowicka42,ale chyba grunt im się pali bo okazyjnie proponują oprocentowanie 1,2 w skali roku.na ulotkach jest jeszcze druga siedziba w gdyni ul.10-go lutego7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.foxnet.com.pl 22.05.04, 07:03 słyszeliście o strzelaninie w Katowicach chodziło o podobny do waszego system argentyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natala Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.vitnet.pl / *.crowley.pl 22.05.04, 19:38 I co z tego wynika. Takich psycholi jak ten pajac powinni zamykać, aby odizolować od normalnego społeczeństwa. To nie wina chłopaków z eferBud-u, że na tym świecie chodzi tyle głupków. Nauczcie się czytać ze zrozumieniem, a dopiero szukajcie winnych waszego debilizmu. A "ęurogroup" i tak będzie dalej robiła swoje. Ludzie podpisujcie jak najwięcej umów, bo chcemy zarabiać dużo kasy. Niech żyje wasza naiwność i analfabetyzm. Pozdrawiam wszystkich, którzy mają w nosie wasze żale i jęki. Firma kupi nam kamizelki kuloodporne i dopiero będziemy robić was w huja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 18:25 Kawal kurwy z ciebie natala. Pewnie szef tego chujstwa cie posowa za kazda podpisana umowe a na okrase laseczke jeszcze mu szczelisz albo calemu gremium. tu nie chodzi o analfabetyzm tylko o to ze czlowiek w potrzebie chwyta sie brzytwy. A co z ludzmi ktorzy nie maja dostepu do informacji albo nie potrafia znalesc. Wiekszosc ludzi dowiaduje sie gdy juz sie z wami brudasy zetknie a nie dowiadujac sie jaka jest prawda np ze stron takich jak ta. Pamietaj ze kamizelka zakryjesz tylko czesc ciala (zreszta nie ma chyba co zakrywac bo Bog stworzyl cie dla checy z tylu plecy z przodu plecy) a wysminity strzelec sciagnie ci ten twoj pusty pecyn analfabetko ( chuj pisze sie przez "ch"). Oby ci wczesniej pala szefa w gardle stanela. Pozdrawiam wsystkich dotknietych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natala Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.vitnet.pl / *.crowley.pl 30.05.04, 19:31 Jeżeli chodzi o mój biust to naprawdę nie masz powodów do niepoku. Gwarantaję ci. Podtrzymuje słowa: nie żal mi was za to, że jesteście głupolami i matołami. Za debilizm trzeba płacić. To chyba nie twoja sprawa zboczeńcu kto mnie posuwa i komu robie laskę. Poza tym gremium to grupa klientów, którzy wstepują do programu- a im na pewno laski nie robię. Za cieńcy są za to. Tak jak i ty..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ldek Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 13:29 natala ale z ciebie debil, Przemo ma rację, ucz sie laske robić bo jak cie predzej czy później wojtus z eg wydupcy to pójdziesz na ulice dupa zarabiac, bo za głupia jestes do innej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camel Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 22:13 jak czytałem te wszystkie wypowiedzi i gdy się natktnąłem na "Natalę", to mnie szlag jasny trafia że takie fałszywe babsko ma czelność się wypowiadać na forum , gdzie ludzie tracą czasami wiele uczciwie zarobionych pieniędzy. Moja wypowiedź z lutego tego roku (oszukany) spowodowała lawinę listów na mojego maila. Mam nadzieję, że pomogłem chciaż niewielkiej części a forma wypowiedzi Pani "Natali" jeszce raz potwierdza nizbicie, kto tam pracuje i na czym tym oszustom zależy. Ciekawe czy dalej byłaby taka harda jak by to ona dostała "kulkę" i te wszystkie zarobione pieniążki, musiałaby wydać na lekarzy i innych "krwiopijców". Zastanów się cwaniaro nad tym , bo chyba jeszcze jesteś za młoda do rozsądnych wniosków. Pozdrawiam uczciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ldek KONIEC ARGENTYNY TRZYMAMY KCIUKI ZA POSŁA SZEJNFEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.04, 14:52 Zakazana „Argentyna”! - Komisja Gospodarki przyjęła projekt ustawy W czwartek Komisja Gospodarki jednomyślnie przyjęła projekt ustawy o zmianie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, w zakresie dotyczącym działalności w tzw. systemie argentyńskim. Po wielu miesiącach przekonywania posłów, niwelowania oporów wytworzonych przez negatywny lobbyng oraz dopracowywania ostatecznej wersji projektu, przepisy zostały przedwczoraj przyjęte przez podkomisję nadzwyczajną, a następnie w dniu wczorajszym, przez Komisję Gospodarki. Projekt ustawy przewiduje natychmiastowy zakaz prowadzenia działalności gospodarczej w systemie konsorcyjnym (argentyńskim). Zakaz ma dotyczyć nie istnienia firm jako takich, lecz wykonywania działalności z wykorzystaniem metod systemu argentyńskiego. Poseł Szejnfeld zaproponował też, aby nie dawać dwu letniego vacatio legis na wejście w życie wspomnianej ustawy, jak było pierwotnie planowane, lecz wprowadzić zakaz natychmiast (ustawa ma wejść w życie w ciągu 14 dni od dnia ogłoszenia). Umowy zawarte i ważne przed dniem wejścia w życie ustawy miałyby być zrealizowane według zapisów w nich zawartych. Słuszność inicjatywy posła Platformy Obywatelskiej Adama Szejnfelda potwierdził choćby ostatni tragiczny wypadek w Katowicach, gdzie frustracja jednego z oszukanych klientów konsorcjum doprowadziła do postrzelenia dwóch pracowników jednej z firm wykorzystujących system argentyński do wzbogacania się kosztem nieświadomych zagrożeń klientów. Adam St. Szejnfeld podkreśla, iż firmy tego rodzaju naruszają Konstytucję RP, oraz wiele ustaw, m. in. Prawo bankowe, Kodeks cywilny, ustawę o kredycie konsumenckim oraz ustawę o zakazie nieuczciwej konkurencji, skutecznie unikając odpowiedzialności z kodeksu karnego, poprzez stosowanie licznych kruczków prawnych, zmianę siedzib i pracowników, z „przepadaniem bez wieści” firm włącznie. Państwo powinno więc wreszcie stanąć w obronie konsumentów i zakazać tej działalności opartej na nikczemnych przesłankach. W sposób podobny wcześniej zakazano działalność z wykorzystaniem lichwy, sprzedaży lawinowej czy tworzenia piramid finansowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @LDEK UWAGA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 14:39 Krucjata przeciw systemowi argentyńskiemu trwa W dniu 15 czerwca odbyło się w Sejmie drugie czytanie ustawy, która ma zakazać w Polsce działalności z wykorzystaniem systemu argentyńskiego. Ustawa wniesiona do Sejmu przez posła Adama Szejnfelda (Platforma Obywatelska) została poparta, po kilku miesiącach pracy na jej rzecz i przekonywania innych posłów, przez wszystkie kluby w Sejmie. Ustawę teraz czeka trzeci krok, a wiec ostatnie czytanie w Sejmie i prace w Senacie. Komisja Gospodarki ma nadzieję, że potrwają one szybko, a prawo wejdzie w życie jeszcze w lipcu bieżącego roku. Poseł Adam Szejnfeld, na zakończenie swojego sejmowego wystąpienia, zaapelował do Policji, Prokuratury i Sądów o to, by surowo były ścigane wszystkie osoby, które w przeszłość łamały lub w przyszłości nie będą przestrzegały prawa kosztem polskich konsumentów. W niedalekiej przyszłości Policja i organy wymiaru sprawiedliwości, w katalogu przepisów, które już dzisiaj można wykorzystywać do ścigania oszustów, będą miały do dyspozycji także i nowe prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ldek ARGENTYNA CIĄGLE OSZUKUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 07:15 System argentyński: Firmy wciąż działają i oszukują klientów Pomimo wprowadzenia zakazu zawierania umów w tzw. systemie argentyńskim, firmy działające w tym systemie wciąż oszukują klientów – informuje „Gazeta Wyborcza”. Firmy te ukrywają jednak w gąszczu paragrafów podpisywanej przez klienta umowy to, że wykonują zakazaną działalność. „Gazeta Wyborcza” opisuje działalność Polskiej Korporacji Finansowej „Skarbiec” działającej w Łodzi. Klienci tej firmy nie podpisują od razu umowy głównej, ale tylko umowę przedwstępną. Przy okazji podpisania tej umowy klient musi uiścić opłatę przygotowawczą, która w żadnym wypadku nie podlega zwrotowi. A do chwili udzielenia przez „Skarbiec” pożyczki klient musi uiszczać opłatę asygnacyjną. Aby zabezpieczyć się przed oskarżeniami o organizowanie konsorcjum w systemie argentyńskim, firma zaznacza w umowie, że wyplata pożyczki następuje ze środków własnych. Następne punkty umowy mówią jednak zupełnie co innego, ponieważ pieniądze klientów trafiają do funduszu pożyczkowego prowadzonego przez firmę i to właśnie z niego ma nastąpić wyplata pożyczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: Grupa Kapitałowo Budowlana EUROGROUP IP: *.przyszowice.pl / 80.50.214.* 26.05.04, 21:46 Uważajcie na grupe Kapitałowo Budowlana ps. Z O.O z siedziba w Krakowie ul. Broniewicka 42, z placówką w Gliwicach ul Górnych Wałów 7/26 firma ta działa w systemie argentyńskim. Nie dajcie się nabrać to sa poprostu oszuści!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qldek SEJM 17-06-2004 POWIEDZIAŁ NIE DLA ARGENTYNY!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.04, 09:02 Teraz czekamy na Senat, trzymamy kciuki za całkow=ity zakaz argentyny w Polsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: SEJM 17-06-2004 POWIEDZIAŁ NIE DLA ARGENTYNY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 22:57 uwaga ta zajebana złodzejska chołota kłmnie mnie równierz oszukała znalazłem waszą stronkę ale jurz jest za pózno od kilku dni wydzwaniam na głogowską 31/33 w Poznaniu ale nagle wzieli wszyscy urlop nie morzna tym skurwielom odpuscić tak jak powiedział ktoś powyrzej trzeba im skopać porzędnie dupy jako lekcje na przyszłość ,dostęp do komputera mam tylko dzięki uprzejmości chcę gnojków odszukać powalczyć na drodze prawnej i sposobem bezpośrednim z pomocą waszą zbieram informacje i proszę o kontakt tel na mją komórkę 693104185 a ja odzwonie na swój koszt czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna _k7@02.pl Re: SEJM 17-06-2004 POWIEDZIAŁ NIE DLA ARGENTYNY! IP: *.chello.pl 12.08.04, 22:09 nadal mnostwo firm reklamuje sie,ze pozycza pieniadze.ale niektore tez chca brac prowizje,a wiec system argentynski dziala nadal. pilnie potrzebuje ok.10000 zl-na splate zadluzen,ktore musialam wziac,hipoteki nie mam.probowalam w bankach-nic z tego. kto cos poradzi-mam doslownie noz na gardle. Odpowiedz Link Zgłoś