gosia-s 03.07.02, 13:05 Ponieważ wook zaproponował wspólny wypad do restauracji, a przynajmniej kilkoro z nas już ten lokal zna, więcz czemu nie? Miejsca dość, jak ktośjeszcze zechce dołączyć - zapraszamy! www.cyranodebergerac.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mixer Re: Czas na kuchnię francuską IP: *.*.*.* 03.07.02, 13:40 gosia-s napisał(a): > Ponieważ wook zaproponował wspólny wypad do restauracji, a przynajmniej kilkoro > > z nas już ten lokal zna, więcz czemu nie? Miejsca dość, jak ktośjeszcze zechce > dołączyć - zapraszamy! > > <a href="http://www.cyranodebergerac.pl/"target="_blank">www .cyranodebergerac.p > l/</a> > Ale knajpka, no no!! Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: Czas na kuchnię francuską 03.07.02, 14:28 MMMhhmmmrrrrwgrrrr!!!! To cios poniżej pasa! W pracy i na głodniaka człowiekowi takie strony pyszne podsuwają! Lecę zrobić sobie czekoladę na gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Czas na kuchnię francuską 03.07.02, 15:06 ga! nie powinnas być głodna, mucha nie zżarła Ci drugiego śniadania wię do wieczora spokojnie wytrwasz:) Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Kelner! 03.07.02, 15:20 tak na początek :Chausson de Caille Przepiorka z Borowikami w Ciescie Francuskim i Winogronami, a do tego najlepiej lampkę Chateau d'Yquem Sauternes 1987. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Kelner! 03.07.02, 15:22 A ja: Krewetki Gambas z Polewa z Pomaranczy i Likierem Cointreau, Polenta Zapiekana Serem Emmentaler Salata Szalona No i to wino, jest chyba najstarsze ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: Kelner! 03.07.02, 15:29 Mhhhmmmm!!! Zupa cebulowa, Quiche Lorraine a na deser proffiterolki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Kelner! IP: *.inet.pl 03.07.02, 16:29 Jasne! Posłuchaj, jaki zamlaskany! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Kelner! 04.07.02, 08:26 Jasne, tylko mlaskać potrafi, a czy ja mam wszystkiego spróbować, żeby wiedzieć co na przyszłość zamawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Kelner! IP: *.inet.pl 04.07.02, 08:43 Można udawać że się doskonale zna składniki, kiwać głową ze zrozumieniem.... i potem wcinać np. dwie porcje sałaty:)))(ze słyszenia)! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Kelner! 04.07.02, 08:48 Jasne, z czasem będziemy obyci w te klocki, jak staniemy się stałymi bywalcami i o to im chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Kelner! 04.07.02, 12:55 A Ty to niby siedzisz przy stole ze skromnie opuszczoną główką... buhahaha :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Kelner! 05.07.02, 13:06 A tak w ogóle, to jeszcze nic nie zamówiłaś! Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Kelner! 05.07.02, 14:26 a faktycznie...juz zamawiam: Zupa Cebulowa z Grzankami Zapiekanymi Serem Deska Serow Francuskich Ravioli z Borowikami, Usiane Astrachanskim Kawiorem Polane Cytrynowa Smietanka Filety z Soli, Sos z Musztardy z Ziarenkami Gorczycy Creme Brulee z Wanilia Bourbon Gratin ze Swiezych Truskawek a z win... moze nastepnym razem bo teraz mam zbyt duzy slinotok ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Kelner! 05.07.02, 14:35 No, my szalejemy! I kto to mówi! Czyżbyś się przełamała? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Kelner! 09.07.02, 11:38 ach...gosia...chyba sie przelamalam ;) jak menu zobaczylam.... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Kelner! 09.07.02, 12:22 Jasne, następnym razem dasz inną propozycję? Jaka kuchnia? Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: Kelner! 10.07.02, 10:39 ja mam, w kuchni na półce stoją mi przyprawy arabskie, ale zabijcie jakie to mieszanki nie wiem, kupowałem je na bazarze arabskim a ze sprzedawcą sie nie dogadałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: Kelner! 11.07.02, 09:34 A propos kuchni - przeczytałam ostatnio relację Beaty Pawlikowskiej z ...Muminland'u ! Poza wieloma atrakcjami miała "przyjemność" spróbowania specjału fińskiego - kawy i lodów "po fińsku" - z serem pleśniowym W ŚRODKU !!! Wyobrażacie sobie ten aromat? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-s Re: Kelner! 11.07.02, 10:51 Ja lubię ser pleśniowy, ale bez lodów... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
gofa Re: Kelner! 11.07.02, 11:05 o kurcze...albo albo...albo plesn albo lody...podobno we francji czy hiszpani mozna trafic na takie lody serowe czy inne 'slone'... ja stanowczo pozostaje przy slodkich, chociaz cierpie niezmiernie ze niezbyt popularne sa lody 'wodne'... aaa...zapomnialam...uuuuwielbiam lody.... Odpowiedz Link Zgłoś