IP: *.cable.net.pl 29.05.05, 21:04
Ludzie widzieliście jak Prezydencik odwalił nam promenadę? Kaszana totalna.
Jeszcze tylko niech zacznie się handel gaciami, grzałkami, CD, podróbami
ciuchów i pastą do butów.
ŻENADA!!! Wszystkie kurorty dbają, wręcz chuchają na swoje promenady parki, a
u nas? Sporzedać, zniszczyć...bo to daje kasę... A turyści już zapowiadają,
ze w przyszłym roku oleją wakacje - promenada do dupy - mega bazar + strefa
płatnego parkowania.
DNO PO PROSTU DNO...
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Promenada IP: *.cable.net.pl 30.05.05, 00:48
      OBserwatorka jak coś ci nie pasuje i potrafisz tylko gderać to się wyprowadź! A
      do tej pory to co, na promenadzie nie było handlu? - badziewiate "pamiątki",
      okulary, kremy, mydło i powidło! Co za hipokryzja!
      • Gość: Fugazi Ad promenady i komuny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 09:35
        Obserwatorka ma 100% racji.
        Niby odnowiona, badziewiana promenada. Szajs razi w pełnej gamie. Począwszy od
        pstrokatej szachownicy chodnika do zieleni a właściwie chaszczów od strony wydm.
        Zupełny brak harmonii i elementów architektury krajobrazu. Brak fontann,
        zaułków, skwerków, elementów kutych jak śmietniki lampy, zegary czy ławki. O
        molo nie ma co wspominać bo prezio oszukał mieszkańców.
        Do tego wszechobecna tandeta gastronomiczno-handlowa. Pstrokacizna i bylejakość
        i brud.

Oglądałem kiedyś pocztówki z przedwojennego Ś-cia. Promenada też szeroka była
        ale forma zupełnie inna. Na pewno nie jarmarczno-biesiadna. Jak się postarasz
        znajdziesz w necie zdjęcia. Porównaj sobie.
        Dlaczego nie wybierzesz się do niemieckich sąsiadów? Tam to wygląda zupełnie
        inaczej. Czemu nie czerpie się dobrach wzorców?
        Twoja odpowiedź, że było równie miernie kilka lat temu lub "wyprowadź się jak
        ci nie pasuje" niczego nie rozwiązuje i świadczy o twoich argumentach równie
        marnie jak o promenadzie.
        Ja się wyprowadziłem i cierpię jak widzę to dno. Tak więc krytyka aby była
        zauważalna i słyszalna powinna być obecna u was na miejscu i forum temu sprzyja.
        Czasy globalnego zadowolenia jak mniemam minęły bezpowrotnie. Chyba, że się
        mylę i Ś-cie w komunie nadal trwa.

Pozdrawiam
        Fugazi
        • Gość: Obserwatorka Re: Ad promenady i komuny IP: *.cable.net.pl 30.05.05, 22:10
          Zawsze kochalam to miasto, nawet te stragany, ale fakt moze nie do konca tak
          jak powinno to wygladac, ale sorry te budy? Moze w ogle trzeba bylo zamienic
          promenade w hale targowa? Najdluzsza hala w Polsce?
          Mogli sobie zrobic od basenu do slodkiego...a nie cala promenade...Coz...Pan
          Wiatr i super=prezydent maja najwyrazniej poczucie estetyki a'la bazar..wszak
          to wychodzi im najlepiej.

A co do wyprowadzki - zamierzam to zrobic tak jak setki ludzi z mojego i
          bliskich rocznikow.To jest miasto dla emerytow. Mlodzi nie maja tu przyszlosci,
          po prostu...Zal mi, ale coz zrobic. Juz zmarnowalam trzy lata.
          • Gość: Fugazi Re: Ad promenady i komuny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:45
            Promenada onegdaj
            zdjecia.uznam.net.pl/details.php?image_id=42&mode=search
            i dzisiejszy bazar:
            zdjecia.uznam.net.pl/details.php?image_id=301&mode=search
            zdjecia.uznam.net.pl/details.php?image_id=162&mode=search
            www.insel-usedom-wollin.de/usedom/swinemuende/promen/promeswinemuende.html

pozdrawiam
            Fugazi
            • Gość: Fugazi Re: Ad promenady i komuny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 00:02
              Prosze pooglądać przykłady ładnych promenad u sąsiadów.
              Warto, oj warto.

Pozdrawiam
              Fugazi
              • Gość: Fugazi Re: Ad promenady i komuny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 00:02
                i link bo zapomniałem
                www.seaside.de/html/galerie_frameset.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka