Dodaj do ulubionych

napad na kantor

01.08.06, 09:29
Dziś ok 5 nad ranem napadnięto na kantor na Warszowie, podobno kasjerka jest w
szptalu :(
Obserwuj wątek
    • Gość: buba Re: napad na kantor IP: *.swn.vectranet.pl 01.08.06, 13:27
      Jestem ciekaw co o godzinie 5 w kantorze robiła kasjerka?
      • Gość: alek Re: napad na kantor IP: *.piastlan.net 01.08.06, 14:38
        pracowala
        • jusytka Re: napad na kantor 01.08.06, 16:28
          To jest kantor blisko przeprawy promowej, napastnik przyjechał na motocyklu, był
          w kasku, a więc kamery nie zarejestrowały jego twarzy....
      • jusytka Re: napad na kantor 02.08.06, 21:44
        oj sorki słyszałam, że to było o 5 więc zrozumiałam, że nad ranem. Stało sie to
        jednak ok 17:00 czyli 5, ale popołudniu
    • jusytka Re: napad na kantor 01.08.06, 16:29
      chodzi oczywiście o przeprawę promów płynących do Skandynawii, a nie miejską
      • Gość: Artur Re: napad na kantor IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 01.08.06, 18:54
        no proszę jak Jusytka dobrze poinformowana jest:) Skoro nie było widać twarzy
        napastnika, to może znasz numer rejestracyjny i markę tego motocykla?
        • jusytka Re: napad na kantor 01.08.06, 22:14
          Wiem jedno, żałuję, że wam o tym napisałam. Postaram sie więcej tego nie robić,
          szczegóły dowiecie się z gazet
          • Gość: Artur Re: napad na kantor IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 01.08.06, 22:29
            Jusytka, ze względu na dobro śledztwa szczegółów niestety nie będzie.

Świnoujska policja prowadzi śledztwo w sprawie napadu na jeden z działających w
            dzielnicy Warszów kantorów. Do napadu doszło wczoraj około godz.17.30, policja
            jednak poinformowała o tym zdarzeniu dopiero dziś. Z ustaleń wynika, że dwóch
            sprawców zrabowało około 45 tysięcy złotych w różnej walucie. Do kantoru, tuż
            przed zamknięciem wtargnał mężczyzna i zażądał pieniędzy. W tym czasie drugi ze
            sprawców czekał na zewnątrz. po zrabowaniu gotówki obaj oddalili się na
            motocyklu w nieznanym kierunku. Trwają czynności dochodzeniowo-śledcze...
    • Gość: repertuar Re: napad na kantor IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.08.06, 15:49
      a pani kasjer zyje? nie zastrzelili jej?co sie dzieje..
      • Gość: ktos Re: napad na kantor IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 12.08.06, 10:53
        Pani z kantoru zyje.Ma roztrzaskana glowe. Nikt nie pisze,nie wiem dlaczego,ze
        ktos chcial wejsc do sklepu ale po usyszeniu "spierd....."-po prostu uciekl.
        Pani z kantoru zycze szybkiego powrotu do zdrowia a wlascicielom kamer
        podpowiadam zeby jednak nie zalowali na kasety i nagrywali przez cala dobe
        otoczenie, bo przeciez to nie pierszy taki napad prawda?
        • decitos Re: napad na kantor 12.08.06, 11:33
          Zastanawiam się po co w takim razie te kamery, skoro nie spełniają swojej funkcji...
          • Gość: anuś Re: napad na kantor IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 12.08.06, 16:51
            ... zatem aby od tego myślenia dot. kamer głowa Ciebie nie rozbolała, to
            przypomnę tylko, że rabusie ubrani byli z czarne kombinezony a na głowach mięli
            kaski z przyciemnianą szybą ochronną! Zatem jak (po czym?) można rozpoznać tak
            ubranego rabusia!? Niestety nie wymyślili jeszcze kamer które "rozbierają" tak
            zamaskowanych rabusi.
            • Gość: ktos Re: napad na kantor IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 13.08.06, 17:30
              Zapewne by nie rozebraly!Natomiast mozna by zidentyfikowac motor,ktorym
              odjechali.Kto wie,moze nawet widac by bylo numery rejestracyjne.......
            • decitos Re: napad na kantor 13.08.06, 18:15
              Rabusiów nie identyfikuje się jedynie po wątpliwej urody gębie, ale także po
              innych charakterystycznych cechach. Gdyby przestępców identyfikowano tylko w ten
              sposób, nie doszłoby do wykrycia sprawców wielu napadów, morderstw itp.
              O moją głowę się nie martw, gdyż jak zapewne wiesz (a może nie) myślenie nie boli...
              • Gość: anuś Re: napad na kantor IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 13.08.06, 19:32
                decitos, pytanie Twoje dot. kamer a nie ogólnych zasad zbierania śladów
                identyfikacyjnych...
                "Zastanawiam się po co w takim razie te kamery, skoro nie spełniają swojej
                funkcji..."
                Zatem jakie pytanie, to taka i moja odpowiedź:) I nie myśl tyle, bo
                zostaniesz... myśliwym!:))
                • decitos Re: napad na kantor 13.08.06, 19:51
                  Ależ ja właśnie o kamerach... :)
                  Poza gębą są jeszcze inne cechy charakterystyczne, które mogłaby (ale nie musi)
                  wyłapać kamera. Niestety, nawet nie będziemy mogli się o tym przekonać.
                  Myśliwym? Nie dziękuję, postoję ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka