jusytka 01.08.06, 09:29 Dziś ok 5 nad ranem napadnięto na kantor na Warszowie, podobno kasjerka jest w szptalu :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: buba Re: napad na kantor IP: *.swn.vectranet.pl 01.08.06, 13:27 Jestem ciekaw co o godzinie 5 w kantorze robiła kasjerka? Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: napad na kantor 01.08.06, 16:28 To jest kantor blisko przeprawy promowej, napastnik przyjechał na motocyklu, był w kasku, a więc kamery nie zarejestrowały jego twarzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: napad na kantor 02.08.06, 21:44 oj sorki słyszałam, że to było o 5 więc zrozumiałam, że nad ranem. Stało sie to jednak ok 17:00 czyli 5, ale popołudniu Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: napad na kantor 01.08.06, 16:29 chodzi oczywiście o przeprawę promów płynących do Skandynawii, a nie miejską Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: napad na kantor IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 01.08.06, 18:54 no proszę jak Jusytka dobrze poinformowana jest:) Skoro nie było widać twarzy napastnika, to może znasz numer rejestracyjny i markę tego motocykla? Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: napad na kantor 01.08.06, 22:14 Wiem jedno, żałuję, że wam o tym napisałam. Postaram sie więcej tego nie robić, szczegóły dowiecie się z gazet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: napad na kantor IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 01.08.06, 22:29 Jusytka, ze względu na dobro śledztwa szczegółów niestety nie będzie. Świnoujska policja prowadzi śledztwo w sprawie napadu na jeden z działających w dzielnicy Warszów kantorów. Do napadu doszło wczoraj około godz.17.30, policja jednak poinformowała o tym zdarzeniu dopiero dziś. Z ustaleń wynika, że dwóch sprawców zrabowało około 45 tysięcy złotych w różnej walucie. Do kantoru, tuż przed zamknięciem wtargnał mężczyzna i zażądał pieniędzy. W tym czasie drugi ze sprawców czekał na zewnątrz. po zrabowaniu gotówki obaj oddalili się na motocyklu w nieznanym kierunku. Trwają czynności dochodzeniowo-śledcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repertuar Re: napad na kantor IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.08.06, 15:49 a pani kasjer zyje? nie zastrzelili jej?co sie dzieje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: napad na kantor IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 12.08.06, 10:53 Pani z kantoru zyje.Ma roztrzaskana glowe. Nikt nie pisze,nie wiem dlaczego,ze ktos chcial wejsc do sklepu ale po usyszeniu "spierd....."-po prostu uciekl. Pani z kantoru zycze szybkiego powrotu do zdrowia a wlascicielom kamer podpowiadam zeby jednak nie zalowali na kasety i nagrywali przez cala dobe otoczenie, bo przeciez to nie pierszy taki napad prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
decitos Re: napad na kantor 12.08.06, 11:33 Zastanawiam się po co w takim razie te kamery, skoro nie spełniają swojej funkcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuś Re: napad na kantor IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 12.08.06, 16:51 ... zatem aby od tego myślenia dot. kamer głowa Ciebie nie rozbolała, to przypomnę tylko, że rabusie ubrani byli z czarne kombinezony a na głowach mięli kaski z przyciemnianą szybą ochronną! Zatem jak (po czym?) można rozpoznać tak ubranego rabusia!? Niestety nie wymyślili jeszcze kamer które "rozbierają" tak zamaskowanych rabusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: napad na kantor IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 13.08.06, 17:30 Zapewne by nie rozebraly!Natomiast mozna by zidentyfikowac motor,ktorym odjechali.Kto wie,moze nawet widac by bylo numery rejestracyjne....... Odpowiedz Link Zgłoś
decitos Re: napad na kantor 13.08.06, 18:15 Rabusiów nie identyfikuje się jedynie po wątpliwej urody gębie, ale także po innych charakterystycznych cechach. Gdyby przestępców identyfikowano tylko w ten sposób, nie doszłoby do wykrycia sprawców wielu napadów, morderstw itp. O moją głowę się nie martw, gdyż jak zapewne wiesz (a może nie) myślenie nie boli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuś Re: napad na kantor IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 13.08.06, 19:32 decitos, pytanie Twoje dot. kamer a nie ogólnych zasad zbierania śladów identyfikacyjnych... "Zastanawiam się po co w takim razie te kamery, skoro nie spełniają swojej funkcji..." Zatem jakie pytanie, to taka i moja odpowiedź:) I nie myśl tyle, bo zostaniesz... myśliwym!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
decitos Re: napad na kantor 13.08.06, 19:51 Ależ ja właśnie o kamerach... :) Poza gębą są jeszcze inne cechy charakterystyczne, które mogłaby (ale nie musi) wyłapać kamera. Niestety, nawet nie będziemy mogli się o tym przekonać. Myśliwym? Nie dziękuję, postoję ;) Odpowiedz Link Zgłoś