przedziwna1 21.11.08, 18:47 I Dz. zrobil sie bialy...Sztorm od kilku dni przynosil nam raz deszcz, raz sniegowy grad a teraz snieg. Pogoda zmieniala sie jak w kalejdoskopie. Jest zimno, ten snieg ma szanse utrzymac sie do jutra a moze i dluzej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przedziwna1 Re: Pierwszy snieg 22.11.08, 09:40 Dzis snieg sypie nadal, jest ciezki i mokry, ale korzystajmy z tego co jest...Oczywiscie sluzby drogowe zostaly zaskoczone, jak zwykle :) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaka2001 Re: Pierwszy snieg 22.11.08, 18:15 Witam przedziwna1, dzięki Twoim fotkom i wzmiankom o tym co aktualnie w Dziwnowie słychać,Wrocławianie nabierają ochoty na odwiedzanie Was nie tylko w lecie. Nasza paczka wypoczywa w waszych stronach /Dziwnówek, Dziwnów/ od 6 lat i z roku na rok coraz bardziej nam się u Was podoba. Najwiekszym sentymentem darzymy Osiedle Rybackie i ukochany porcik,po którym kręcimy się co najmniej 2 tygodnie w roku. Dzieki za naprawdę niesamowite zdjęcia, pozdrawiamy serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
przedziwna1 Re: Pierwszy snieg 22.11.08, 20:07 To ja dziekuje za mile slowa :) Ja powiem Wam tak; zaden letni pobyt nad morzem nie dostarczy az tylu i az tak poruszajacych wrazen, jak przyjazd tutaj o kazdej innej porze roku. Zreszta sami widzicie po zdjeciach. Latem widac glownie tłumy... Wsiadajcie wiec w cokolwiek i przyjezdzajcie...Nie dla knajp, wesolych miasteczek czy straganow z roznosciami - ale dla morza :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monikaka2001 Re: Pierwszy snieg 25.11.08, 22:08 Dla tego morza, miasteczka, zimowych widoczków z chęcią opuścimy nasz wrocławski smog. Dziwnów jest naprawdę perełką. Przede wszystkim to cudowne wasze powietrze! A co do tych knajp i całego letniego bajzlu to masz rację. Nic tak nie psuje dziwnowskiego krajobrazu. Zawsze sierpniową porą ubolewamy nad tymi stertami śmieci w lesie przy wydmach. A ostatnio studiowałam projekt nowej promenady w Dziwnowie. Szczerze powiem nie wyobrażam sobie rycia koparek i ustawiania tam sklepików. Nie w tym miejscu. Mam nadzieję, ze wasze władze wymyślą coś innego i nie koniecznie koło samej plaży... Bardzo jesteśmy ciekawi czy samym Dziwnowiakom pomysł się podoba. My Wrocławianie mimo, że wiekiem młodzi, jesteśmy chyba przysłowiowej starej daty :-) Pozdrawiamy serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
przedziwna1 Promenada, hmm... 26.11.08, 14:20 Wiekszosc znajomych dziwnowiakow mysli tak: rzeczywiscie z promenada cos trzeba zrobic, bo stan obecny raczej nie zachwyca. Siatki, krzewy zaslaniajace widok morza, potluczone butelki i smieci... Jedni chca tam handlu bo licza na szybkie i duze zyski. Inni wola jednak sama przyrode. Ja jestem oczywiscie w tej drugiej grupie:) Poza tym uwazam ze jesli najpierw nie ogarnie sie problemu sprzatania smieci w sezonie i poza nim, jesli straz miejska nie bedzie straza z prawdziwego zdarzenia, jesli nie zorganizuje sie systemu nadzoru i nadal bedzie akceptowac sie wszedobylskie namioty z piwem i ich pijanych klientow - to jakakolwiek by ta promenada nie byla, stanie sie szybko kolejnym glosnym, tandetnym, brudnym i niezbyt bezpiecznym miejscem do wypoczynku czy spaceru. Ale nie ma co rozwazac - plany budowy juz zostaly zatwierdzone...Miejmy nadzieje ze moje slowa sie nie sprawdza :) Pozdrawiam mlodych ludzi starej daty :)) Odpowiedz Link Zgłoś
przedziwna1 Drugi snieg... 29.11.08, 13:23 Dzis znow sypie, ale jest dodatnia temperatura wiec snieg powoli topnieje. Wszyscy mowia ze lepiej zeby go teraz nie bylo, a zeby spadl na swieta...kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś