Dodaj do ulubionych

moderatorzy

09.02.10, 12:33
antywirus chce usunąc swój wątek;
ponoć nawet do kogoś z Was pisala..

może możecie zrobic jej ta grzecznośc?
czy to niezgodne z jakąs zasadą - co to jej nie znamsmile
Obserwuj wątek
    • sauber1 Re: moderatorzy 09.02.10, 12:45
      ... wink
    • z_mazur Re: moderatorzy 09.02.10, 13:23
      Nie dotarła do mnie żadna prośba.

Z reguły nie usuwam wątków tylko dlatego, że komuś się odwidziało.
      • ekscytujacemaleliterki Re: moderatorzy 09.02.10, 13:26
        Ja również w poczcie niczego takiego nie mam.
        A widzimisie nie jest powodem do usuwania wątku.
        • lima Re: moderatorzy 09.02.10, 13:52
          Litości, kiedy wy jakiś jeden model moderowania wypracujecie? Dopiero co jakiś
          miesiąc temu była tu jatka gdy usunęliście długaśny wątek bo jego autor miał
          "widzi mi się" żeby go wygumkować i wtedy twierdziliście, że to jest ok jeśli
          tylko autor zgłasza, że dla niego ważne. Zdecydujcie się wreszcie na coś
          jednorodnego.

• z_mazur Re: moderatorzy 09.02.10, 14:39
            Już wypracowaliśmy - elastyczny. smile)))

Podtrzymuję. Jeśli autor jest w stanie uzasadnić racjonalnymi
            przesłankami dlaczego domaga się usunięcia własnego wątku, mogę się
            do tego przychylić.

W przypadku dyskutowanego tu wątku takiego uzasadnienia nie
            otrzymałem.

Masz zamiar się nadal czepiać? smile)))
            • lima Re: moderatorzy 09.02.10, 15:05
              Czyli widzimisię moderatorów-tak, widzimisię forumowiczów-nie.

• z_mazur Re: moderatorzy 09.02.10, 15:16
                Dokładnie.

Ależ się upajam tą władzą. smile))))))))))
                • lima Re: moderatorzy 09.02.10, 15:20
                  Raczej kompromitujesz smile Ale mnie tam wszystko jedno, to akurat żaden problem.
                  • z_mazur Re: moderatorzy 09.02.10, 15:31
                    Jak żaden problem, to po co wałkujesz ten temat?

Pozwól mi się w spokoju kompromitować.
                    • sbelatka Re: moderatorzy 09.02.10, 16:53
                      no, ja to tam w zasadzie mało wojująca jestem smile - ale nie rozumiem
                      czemu by nie usuwac takiego wątku?
                      ktorego autorowi sie odwidziało?

co prawda nie rozumiem tez o co chodzi z usuwaniem antywirusowi - ale co
                      to szkodzi komus zrobic przyjemnośc?

a ludzie popełniaja błędy..
                      życie jest pełne trudnych sytaucji
                      po co jeszcze utrudniac?
                      • z_mazur Re: moderatorzy 09.02.10, 17:10
                        Jak dla mnie to chodzi o zwykły szacunek dla uczestników forum, którzy podejmują wysiłek, żeby odpowiedzieć na czyjś post.

To tak jakbyś przyszła do kogoś z prośbą o pomoc, ten ktoś by się namęczył wykonując jakąś pracę, a Ty potem na jego oczach byś ją zniszczyła twierdząc, że już jej nie potrzebujesz.

Oczywiście są sytuacje, które takie działanie usprawiedliwią, ale jak dla mnie nie wystarczy zwykłe widzimisię.
                        • jarkoni Re: moderatorzy 09.02.10, 17:15
                          Ja również nic w poczcie nie mam od antywirusa.
                          To tylko tak gwoli wyjaśnienia..
                        • sbelatka Re: moderatorzy 09.02.10, 18:47
                          eee tam...

wydaje mi sie, ze piszemy bo chcemy..
                          ktoś zapewne cos tam albo przemysal albo co - i wolalby żeby to
                          zniknęło..

a uczucia piszących się chyba jakos nadmiernie nie naruszą w razie
                          czegosmile

ale oczywiście jesli nie pisala do Was - to pewnie zbyt mocno jej nie
                          zalezy na usunięciu wątku
                        • enesta Re: moderatorzy 09.02.10, 19:57
                          z_mazur napisał:

> Jak dla mnie to chodzi o zwykły szacunek dla uczestników forum,
                          którzy podejmują wysiłek, żeby odpowiedzieć na czyjś post.

Podejmują wysiłek

Generalnie odpowiadając na czyjś post jestem tak zmęczona że myślę
                          tylko o tym żeby wreszcie się położyć.
                          Czysta hipokryzja moderatorze z_mazur
                          mnie byłoby głupio pisać takie bzdury,
                          dobrze wiesz że ludzie piszą bo sprawia im to przyjemność, a
                          jednocześnie traktują to jako pewien rodzaj psychoterapii,
                          który im się sprawdza.
                          Nie usunięcie czyjegoś wątku na prośbę autora to zwykły Cbrak dobrej
                          woli.
                          Czekałm cierpliwie miesiąc, i nie dostałam odpowiedzi od moderatora
                          (nie licząc widzimisię ekscytującejliterki).
                          Dlatego tym postem dziękuję.

• z_mazur Re: moderatorzy 10.02.10, 01:25
                            Jak już wspominałem takiej prośby nie otrzymałem, więc nie będę wybiegał przed orkiestrę.

Skoro ludziom pisanie tu sprawia przyjemność, to chyba nie dlatego, że ich posty mogą w każdej chwili wylecieć, bo się autorowi wątku odwidziało. Ja w każdym razie nie miałbym ochoty się specjalnie udzielać na takim forum, na którym moje kilkanaście minut poświęcone na napisanie posta w odpowiedzi na czyjś problem, może się okazać zmarnowanym czasem. Może ja zwyczajnie szanuję siebie i swój czas?

Nie wiem co do tego ma hipokryzja.

Ja jako moderator, nie przypominam sobie żadnego mejla od Ciebie, więc trudno żebym pisał odpowiedź.

Proszę bardzo.
                            • jarkoni Re: moderatorzy 10.02.10, 17:59
                              PS. Nigdy nie dostałem żadnego maila z prośbą o usunięcie postu od Enesty.
                              Nie to, żebym się usprawiedliwiał, ale od Antywirusa też nie..
                              Mój mail: jarkoni@gazeta.pl, raczej łatwy.
                              Wszystko do sprawdzenia u admina gazety.
                              Nie czuję się odpowiedzialny za problemy z usunięciem wątków, o których ich
                              autor mnie nie poinformował, lub zrobił to w sposób nieskuteczny(np. myląc adres
                              email).
                              Pewnie dotyczy to również pozostałych moderatorów.
                              • enesta Re: moderatorzy, jarkoni 25.02.10, 23:07
                                Dziękuję za zrozumienie,
                                myślę że każdy początkujący forumowicz powinien dostać jedną szansę
                                na usunięcie wątku/postu.
                                Lubię to forum, pozwoliło mi w jakimś stopniu odciąć się od
                                problemów życia realnego i przetrwać bardzo trudny okres w moim
                                życiu,
                                dlatego też w miarę moich możliwości czasowych, będę pisać tu nadal.
                                wink
    • kobieta306 Re: moderatorzy 09.02.10, 21:40
      a mi się moderatorzy podobają wszyscy smile
      czym uprzejmie tutaj wazelinę uskuteczniam smile
      Dodatkowo nadmieniam, że mola też była super i ja osobiście bardzo żałuję, że
      już nie moderuje.
      Ludzie z dobrej woli, w wolnym czasie się tu udzielają, a wam źle.
      • sauber1 Re: moderatorzy 10.02.10, 00:26
        kobieta306 napisała:

> Ludzie z dobrej woli, w wolnym czasie się tu udzielają, a wam źle.

Ludzie co do zasady miewają różne zapędy i ten słomiany zapał, ech szkoda
        gadać... Ja to wszystkich tu lubię i nie wazelinuję, no bo i po co ? Tak na
        dobrą sprawę mógł ze mną za flachę po cichu załatwić wink
        • admila3 Re: moderatorzy 10.02.10, 19:37
          ja pisałam do moderatorów i podawałam bardzo konkretne powody na usunięcie mojego wątku. niestety nie uzyskałam żadnej odpowiedzi. Na innym forum uszanowano moją prośbę, obecnie tutaj też piszę tylko pod innym nickiem, i jest mi bardzo przykro że zostałam olana
          • jarkoni Re: moderatorzy 11.02.10, 17:35
            Admila3, jeśli możesz napisz mi maila kiedy do mnie pisałaś i z jakiego adresu
            • admila3 Re: moderatorzy 11.02.10, 22:37
              pisałam do Ciebie na emaila gazetowego i do z_mazur 24.01 pod tym loginem, obecnie używam innego
              • z_mazur Re: moderatorzy 12.02.10, 01:12
                Wątek zgodnie z prośbą od razu po jej otrzymaniu usunąłem. Z braku czasu nie odpisałem od razu, a potem w natłoku spraw mi uciekło.
                • admila3 Re: moderatorzy 12.02.10, 08:07
                  sory. jak mogłeś usunąć wątek skoro jest do dzisiaj.
              • jarkoni Re: moderatorzy 12.02.10, 19:03
                admila3, nie mam od Ciebie żadnego maila z 24.01, nie mam zresztą żadnego maila
                tego dnia. Sprawdziłem po tygodniu do przodu i do tyłu.
                I słowo honoru: NIGDY DO MNIE NIE PISAŁAŚ...
                • ravny Re: moderatorzy 12.02.10, 19:14
                  jarkoni napisał:

> I słowo honoru: NIGDY DO MNIE NIE PISAŁAŚ...

Bez obrazy, nisko swój honor cenisz. Skąd wiesz czy pisała czy nie pisała??
                  Honorem ręczysz za to czego nie jestes w stanie sprawdzić ani wiedzieć?
                  Co najwyżej możesz zapewniać, że nie otrzymałeś żadnej poczty w ten dzień. I za
                  to ręczyć. To może jest nawet prawda, ale prawdą może być też fakt, że
                  dziewczyna do Ciębie maila wysłała a poczta nawaliłą. Czy dotarł mail, to można
                  wyjaśniać lub udowadniać ale nie to, czy ktoś pisał czy nie pisał.
                  Więcej dbałości o słowa tworzące sens wypowiedzi.
                  • sbelatka Re: moderatorzy 12.02.10, 19:43
                    chłopie,
                    ja uwielbiam czytelnośc i precyzję wypowiedzi
                    ale akurat w tym przypadku - nie ma żadnej niejasności co do istoty
                    wypowiedzi

i raczej zachęcam o dbania o czystość i precyzję języka wtedy gdy ma to
                    istotne znaczenie dla przebiegu dialogu

oczywiście, z punktu widzenia logicznego i językowego masz rację - żeby
                    nie bylo, ze tego nie widzę
                    ale że sie przyczepiłes - skupiając na bzdecie a nie na meritum - to też
                    widzę
                    • ravny Re: moderatorzy 12.02.10, 19:49
                      babo
                      zejdź ze mnie
                      nie masz się kogo czepić, nikt z tobą gadać nie chce, musisz swoje mądrości i
                      szufladkowanie gdzieś wciskać,
                      to sobie chłopa znajdź
                      może do Leppera się zgłoś.
                      • sbelatka Re: moderatorzy 12.02.10, 22:40
                        ravny chłopie,
                        a to ja widzę, ze Ty jakies niepzryjemne stworzenie jesteś..

i żebym mogła z cienie zleźć - najpierw wleźc musiałabym..
                        a czy bym chciała???

oj, cosik wątpię..

choć znana powszechnie piosenka glosi "chciałabym.. chciala..."
                        ale ona kłamie.. ta piosenka

będę Ci sei pzryglądać
                        i jesli mi sie tylko zechce - od dzisiaj - będę Cie nieprzyjaźnie
                        traktować

.."bo chamstwu nalezy sie przeciwstawiać siłom i godnościom osobistom"..

• jarkoni Re: moderatorzy 13.02.10, 00:48
                          Do czepiającego się raczej Ravnego: nie otrzymałem nigdy rzeczonego maila.
                          Być może pisząca osoba kierowała go na Berdyczów..
                • admila3 Re: moderatorzy 16.02.10, 21:40
                  admila3 Gazeta.pl do jarkoni
                  pokaż szczegóły 24.01

bardzo proszę o usunięcie moich wątków, mój jeszcze mąż dowidział się i chce wykorzystać je przeciwko mnie, bardzo prosze o jak naszybsze ich usunięcie. ja zminie login i nadal będę z wami
                  • jarkoni Re: moderatorzy 17.02.10, 16:59
                    Admilo3, jest pewnie taka możliwość, że albo czasami poczta gazetowa szwankuje,
                    albo szwankuje czyjś komputer(ja mam półtoraroczny, ale może się zdarzyć).
                    Niemniej oświadczam, że sprawdziłem ponownie bardzo dokładnie i żadnego maila od
                    Ciebie nie dostałem nigdy.
                    Przykro mi, ale naprawdę nie czuję się winny...
          • sauber1 Re: moderatorzy 11.02.10, 18:49
            admila3 napisała:

> Na innym forum uszanowano m
            > oją prośbę, obecnie tutaj też piszę tylko pod innym nickiem, i jest mi bardzo p
            > rzykro że zostałam olana

Do wszystkiego mozna przywyknąć, ja jednak to forum uważam za wyjątkowe, godne
            wielkiego uznania, a dobrze jest też się wcześniej zastanowić co chce się
            wszystkim przekazać, chociażby po to by nie robić z niego wycinanek wink
            • admila3 Re: moderatorzy 16.02.10, 21:55
              chciałabym napisać małe sprostowanie

po pierwsze pisałam meila do Jarkoniego być może go nie dostał
              po drugie jeden z wątków został usunięty przez z_mazur czego nie zauważyłam bo zapomniałam o tym wątku a bardziej zależało mi na tym drugim którego z_mazur nie zauważył, więc przepraszam z_mazur bo jeden wątek zauważył i go usunął więc nie zostałam olana tylko to niedopatrzenie i "minięcie" dwustronne
              po trzecie kiedy byłam w kiepskim stanie założyłam nicka (pierwszy jaki przyszedł mi do głowy przy logowaniu) , bo potrzbowałam pomocy i wsparcia i wygadania się i nie wiem co jeszcze ale byłam w dołku, zapomniałam tylko że ten nick mam też w innym miejscu, które zna mój jeszcze mąż, i kiedy zaczął wtrącać zdania napisane na forum wpadłam w lekką panikę. więc to nie było tak że wątek jest nie przemyślany, tylko za bardzo oczywisty dla znających mnie osób,
              pomijając wszystko to forum bardzo dużo mi daje, a informacje i rady czy komentarze dane w tym właśnie usuniętym już teraz wątku bardzo mi pomogły, nawet nie macie pojęcia jak bardzo
              pozdrawiam serdecznie wszystkich i jeszcze raz przepraszam z_mazur za niesłuszną krytykę.
              to już ostatni wpis w pod tym nickiem adres meilowy zostawiam, jak by ktoś chciał nadal pisać zapraszam
              • jarkoni Re: moderatorzy 17.02.10, 17:03
                Napisałem wyjaśnienie powyżej jeszcze nie czytając tego wątku.
                Miło, że się wszystko wyjaśniło.
                A z_mazur, na ile go znam, to się tak łatwo nie obraża smile
                • nie.ta Re: moderatorzy 18.02.10, 09:06
                  i bardzo dobrze. buziaczki dla wszystkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka