29.09.10, 20:36
Witam, w wakacje miałem sprawę o podwyższenie alimentów. Z tym że skończyłem już 18 lat i teraz to ja odbieram zasiłek alimentacyjny (poprzednio też ja odbierałem ponieważ pieniądze wpływały na moje konto bankowe tylko że na nazwisko mojej mamy, na co wyraziła zgodę). No więc wygrałem tą sprawę, i myślałem że już od tego miesiąca dostanę tą podwyżkę a tu dziś patrze na konto a tu ta sama kwota jaką miałem ustaloną przedtem a nie już tą podwyższoną. Wszystko załatwiłem tak jak mnie mama pokierowała, wyrok zaniosłem do komornika no i wszystko myślałem że jest dobrze no a tu jednak coś nie tak. Jaki jest tego powód? Jestem pewny że wszystko mam załatwione, czy to występuje jakieś opóźnienie z tym? Dostanę w innym terminie spłatę? Jak to jest. Dziękuje za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • mayenna Re: Alimenty 29.09.10, 21:48
      Musisz pójść do urzędu z zaświadczeniem od komornika o nieściągalności alimentów za dwa ostatnie miesiące. Jeśli już to zrobiłeś to możliwe, że wyrównanie dostaniesz za miesiąc bo za późno i alimenty były naliczone. Powinieneś dostać decyzje o przyznaniu zasiłku alimentacyjnego. Jesli upłynął już miesiąc od złożenia dokumentów warto pójść i dowiedzieć się na miejscu.Albo zadzwonić.
    • ona_37 Re: Alimenty 29.09.10, 23:15
      Do komornika można iść tyko wtedy kiedy wyrok się uprawomocni i jest klauzula wykonalności.
      • jumanji_7 Re: Alimenty 30.09.10, 03:46
        ona_37 napisała:

> Do można iść tyko wtedy kiedy wyrok się uprawomocni i jest klauzula
        > wykonalności.

i po dwóch miesiącach z kwitem od komornika o bezskutecznej egzekucji już z nowym należnym wymiarem, z pochyloną głową du urzędu po jałmużnę z fa, o ile nie znajdą nowego powodu co by całkiem nie płacić, no chyba, że się mylę?
    • plujeczka Re: Alimenty 30.09.10, 08:03
      Kamilu! sprawdź na wyroku czy jest klauzula natychmiastowej wykonalności jesli nie to idż z wyrokiem do sadu i tam powinni ci taka pieczątkę przystawić, pożniej idż do komornika z wyrokiem opatrzonym ta klauzulą, napisz tez do niego podanie o sciaganie od ndia ( ..zgodnie z wyr) podwyższonej kwoty alimentów w wysokości.....i niech ci w sekretariacie u komorika pokwitują a poza tym to od razu zapytaj osoby tam pracujace od kiedy beda wypłacane alimenty podwyzszone.Pozdrawiam Cię
      • kamilos22100 Re: Alimenty 30.09.10, 16:56
        Ok już wszystko wyjaśnione, wina komornika, zapodział gdzieś dokumenty, spłatę będę miał od października. Dzięki za odpowiedź pozdrawiam!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka