Dodaj do ulubionych

Rozwód - Lublin

21.10.11, 13:18
Czy wiecie może ile w tej chwili czeka się na rozwód w Lublinie? Słyszałam kiedyś, że podobno od złożenia pozwu do wizyty w sądzie musi minąć pół roku, na wypadek gdyby para się miała pogodzić. Czy nadal tak jest?

Chciałabym też się dowiedzieć o kancelarię rozwodową - jaką wybrać? Potrzebuję spokojnej i taktownej osoby. Chcę żeby to kancelaria wzięła na siebie ciężar załatwienia wszystkiego. Strasznie przeżywam to, że nam się nie udało i nie chcę mieć dodatkowych rzeczy na głowie. Nie chcę też trafić na kancelarię, która będzie "nakręcała" całą sprawę. Póki co stosunki z mężem nie są fatalne i nie chciałabym ich pogrążać jednak wiem, że męża na pewno będzie reprezentował prawnik, a ja nie chcę iść do sądu sama.
Obserwuj wątek
    • mayenna Re: Rozwód - Lublin 21.10.11, 14:50
      W kwestii terminów najlepiej zadzwonić do sądu i zapytać.
      • mayenna Re: Rozwód - Lublin 21.10.11, 14:51
        O kancelarię może zapytaj też na forum miasta Lublin.
    • nicol.lublin Re: Rozwód - Lublin 21.10.11, 22:39
      kancelarii nie polecę, bo ze swojej jestem niezadowolona. ale terminy w miarę rozsądne. pozew złożony bodajże w październiku, a pierwsza sprawa w lutym.
      i nastaw się, że sie zacznie i skończy na 1 sprawie
    • magdafam Re: Rozwód - Lublin 28.10.11, 15:02
      Z mojego doświadczenia (wczoraj uprawomocnił się mój wyrok rozwodowy) na sprawę czekało się około 5 miesięcy ale wynika to nie z oczekiwania na pogodzenie - po prostu taka jest kolejka spraw w sądzie. Mąż (obecnie były) złożył wniosek pod koniec kwietnia, sąd mieliśmy w tym miesiącu.

W moim imieniu występował mec. Kwiatkowski. Polecił mi go kolega z pracy, u którego prowadził alimenty. Bardzo taktowny i opanowany, kolega twierdzi, że podobno były sędzia. Jestem zadowolona, bo były chciał rozwodu z mojej winy a ostatecznie skończyło się na pierwszej sprawie, bo mecenas wymediował porozumienie z mężem i jego adwokat zrezygnował z mojej winy i świadków. Ma kancelarię na Kołłątaja, tu masz jego stronę: www.radcaprawny.lu

Szkoda że nie można jeszcze kogoś wynająć, żeby po rozwodzie tak nie bolało sad((( Buuu sad(( Wcale mi się nie podoba "bycie wolną" sad((((
    • 1.annajk Re: Rozwód - Lublin 15.11.11, 23:11
      Ja korzystałam z pomocy mec. Pauliny Lipińskiej. Z tego co wiem, prowadzi sporo spraw rodzinnych, trafiłam do niej z polecenia znajomej. Jestem bardzo zadowolona, dostałam zwolnienie od kosztów, a sprawa dzięki mecenas zakończyła się na pierwszym terminie, mimo iż zapowiadało się na długi proces. Bardzo pomocna, dobrze przygotowuje się do sprawy, wszystko jasno tłumaczy, cierpliwa i w ogóle sympatyczna. I cena też ok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka