Dodaj do ulubionych

ALIMENTY OD CZŁONKA RODZINY

15.12.11, 08:04
PYTAM W IMIENIU KOLEZANKI
ma zasądzone 2 miesiące temu alimenty 500 zł ,wczesniej 250 zł na 16 letnią corkę i dodam ,że przez 12 lat nie wnosiła o powyzszenie.Oczywiscie to spowodowało ,że "Jaśnie Pan" się smiertelnie obraził i wogóle przestał płacić, wyrok jest prawomocny.Moje pytanie brzmi=kiedy mozna wystapić z wnioskiem do sadu o alimenty od członka jego rodziny w tym wypadku matki.
Czy najpierw musi dać wniosek do komornika i mieć po 3 miesiacach zaswiadczenie o bezskuteczności egzekucji? następnie musi złozyc nowy pozew do sadu podajac matkę ex męża jako zobowiazana do alimentacji? Ex maz prowadzi dziłalnośc ale to nic pewnego zdaje się ,że ukrywa swoje dochody i w Us wykazuje straty choc sam przyznał w sądzie ,że jeżdzi do Norwegii i nieżle zarabia .
Uważam ,ze kiedy komornik zajmie matce emeryturę to synek zacznie płacić, na prośby dziewczyny reaguje SMS-ami z wyzwiskami , pisze ,że nie zapłaci ani złotówki.Chce dziewczynie pomóc, zarabia niewiele i nie może n nikogo liczyć. rodzice jej nie zyją.
Córka uczy się i jak sami doskonale wiecie wydatki znacznie przekraczały dotychczasowe alimenty 250 zł =wniosła o ustalenie nowych alimentów i się zaczęło ............Przepraszam za haos ale sadzę ,ze będziecie mogli mi pomóc-dziekuję
Obserwuj wątek
    • mayenna Re: ALIMENTY OD CZŁONKA RODZINY 15.12.11, 08:21
      O alimenty od członka rodziny można wystąpić po tej procedurze, którą opisałaś. Jednak może zamiast matkę pozywać to zgłosić do prokuratora? Smsy pokazac...
      • plujeczka Re: ALIMENTY OD CZŁONKA RODZINY 15.12.11, 08:36
        dziękuję = sama wiem ,że prokuratura nie zajmuje sie takimi "drobiazgami" =nikt na takiej sprawie jak nieściagalne alimenty czy grożby przez telefon kariery nie zrobi jako prokurator więc nie ma sobie co tym głowy zawracać a dziecko ma swoje potrzeby, ksiazki, zeszyty, ubranie =sądzę ,że uderzenie w matkę , która też potrafi przyjśc do pracy i w niemalże naszej obecności zwyzywac byłą synowa nauczy tych ludzi |pokory". Tesciowa w sumie z piekła rodem, widziałam ją w akcji =kiedy komornik zajmie przez ZUs emeryturę bedie miala wreszcie czas ,zeby się zająć własnym zyciem a nie wyzywać ex synową za to ,że smiała wnieśc o podwyższenie alimentów.Nie wiem jak wy ale ja mam alergię na takich "buraków"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka