Dodaj do ulubionych

Jak rozpoznać księcia z bajki?

25.01.12, 11:47
Dziewczyny dobry tekst polecam warto przeczytać .

www.wrozka.com.pl/archiwum/2012/6542-jak-rozpoznac-ksiecia-z-bajki

Mój ulubiony fragment - sama prawda

"Miłość natomiast trwa u niego nie dłużej niż dwa lata. Potem chłop jest jak ten jogurt po dacie ważności. Zjeść się da i nawet jest smaczny, ale producent już nie da gwarancji, że nie dostaniesz po nim biegunki. A tymczasem życie jest jakie jest. Każdy ma swój próg kompetencji i wyżej nerek nie podskoczy."
Obserwuj wątek
    • wawrzanka Re: Jak rozpoznać księcia z bajki? 25.01.12, 13:11
      limonka69 napisała:

> Dziewczyny dobry tekst polecam warto przeczytać .
      >
      > www.wrozka.com.pl/archiwum/2012/6542-jak-rozpoznac-ksiecia-z-bajki
      >
      > Mój ulubiony fragment - sama prawda
      >
      > [i]"Miłość natomiast trwa u niego nie dłużej niż dwa lata. Potem chłop jest jak
      > ten jogurt po dacie ważności.

Wróżka prawdę Ci powie. "Miłość trwa dwa lata, a potem normalne życie" - to cytat z filmu "Rewers". Nie taki głupi. Tylko co to jest "normalne życie" ? Dla mnie takie, w którym książę z bajki okazuje się zwykłym człowiekiem, którego dobrze znam i któremu mogę ufać. Nie można przecież dzielić normalnego życia z księciem z bajki - kto by to wytrzymał... big_grin
      • braktalentu Re: Jak rozpoznać księcia z bajki? 25.01.12, 18:25
        "Normalne życie" to takie w którym odkrywamy, że srający pod siebie rumak to część księcia i jego bajki.
        • real.gejsza Re: Jak rozpoznać księcia z bajki? 25.01.12, 22:01
          To jest tak moi drodzy, ze w bajkach żaba przemienia się w księcia. W zyciu jest odwrotnie- książe zmienia się w żabsko i tu bajka się kończy.
      • puzzle33 Re: Jak rozpoznać księcia z bajki? 26.01.12, 20:41
        wawrzanka napisała:

> Nie można przecież dzielić normalnego życia z księ
        > ciem z bajki - kto by to wytrzymał... big_grin
        ...i to skrzypienie nienaoliwioną zbroją nad głowąsmile
    • niutka Re: Jak rozpoznać księcia z bajki? 25.01.12, 22:13
      Moja psycholog mawiala, ze zauroczenie, "motylki" itp itd trwaja max 2 lata. Potem albo zwiazek sie rozpada albo rozwija sie MILOSC.
    • mola1971 A propos książąt i bajek :-P 25.01.12, 22:25
      Za górami, za lasami żyła sobie piękna, niezależna, pewna siebie
      księżniczka. Pewnego razu natrafiła na żabę siedzącą na kamieniu i
      przyglądającą się brzegom nieskazitelnie czystego stawu w pobliżu jej zamku.
      Żaba wskoczyła księżniczce na kolana i powiedziała: Piękna Pani, byłem
      przystojnym księciem, aż pewnego razu zła wiedźma rzuciła na mnie urok.
      Jednakże jeden Twój pocałunek wystarczy abym znów stał się młodym,
      żwawym księciem, jakim byłem przedtem. Wtedy, moja słodka, weźmiemy ślub i
      będziemy razem z moją matką gospodarować w tym zamku. Tam będziesz
      przygotowywać mi posiłki, prać moje ubranie, rodzić mi dzieci, i będziemy
      żyli długo i szczęśliwie...Tego wieczoru, przygotowując kolację,
      przyprawiając ją białym winem i sosem śmietanowo-cebulowym, księżniczka
      chichocząc cichutko pomyślała: No, kurka, nie sądzę...I dalej przewracała
      skwierczące na patelni żabie udka w panierce.
      • kalpa Re: A propos książąt i bajek :-P 25.01.12, 23:10
        Oj Mola, Mola wink !!
        • mola1971 Re: A propos książąt i bajek :-P 26.01.12, 00:00
          To nie moje, Lady kiedyś (daaawno temu, jak to w bajkach) na innym forum to zamieściła smile
          "Ukradłam" bo strasznie mi się wtedy spodobało, nadal mi się podoba. A dlaczego to już Ty sama najlepiej rozumiesz wink

P.S.
          Mam nadzieję, że Lady do Acta nie dołączy i o prawa autorskie się nie upomni big_grin
          • ladyhawke12 Molka 26.01.12, 07:36
            Hehe to też nie moje, musze znaleźć autora/autorkę.
          • sonia_30 Re: A propos książąt i bajek :-P 26.01.12, 09:26
            To mój kawałek był Mola big_grin
            • ladyhawke12 Re: A propos książąt i bajek :-P 26.01.12, 09:47
              sonia_30 napisała:

> To mój kawałek był Mola big_grin

o już wiemy od kogo sciagnełysmy, Sonia ile chcesz za prawa autorskie
              • sonia_30 Re: A propos książąt i bajek :-P 26.01.12, 10:40
                Przemyśl lepiej Lady, wszak wiesz jakie skutki mogą wywołać moje dowcipy wink
                • ladyhawke12 Re: A propos książąt i bajek :-P 26.01.12, 10:45
                  sonia_30 napisała:

> Przemyśl lepiej Lady, wszak wiesz jakie skutki mogą wywołać moje dowcipy wink

No teraz to juz sie totalnie cykam, no wiem, strach sie bać wink)))
            • mola1971 Re: A propos książąt i bajek :-P 26.01.12, 09:56
              Sonia, Ty nie strasz! Twoje dowcipy mogą III wojnę światową wywołać big_grin
              • ladyhawke12 Re: A propos książąt i bajek :-P 26.01.12, 10:32
                mola1971 napisała:

> Sonia, Ty nie strasz! Twoje dowcipy mogą III wojnę światową wywołać big_grin

Wojna damsko-męska trwa od zawsze, a skonczy sie pewnie wtedy kiedy ludzkosc zaginie.
              • sonia_30 Re: A propos książąt i bajek :-P 26.01.12, 10:49
                Ja się sama boję Molka wink
    • tricolour Spokojnie, wystarczy poczekać... 26.01.12, 08:58
      ... chocby do Bożego Narodzenia i Wigilii, a może i krócej. Jęki i stęki za facetem, za miłością, za rodziną niosą się wtedyyyy...

A tak poza tym, to książę z bajki oczekuje księżniczki, a nie pszenno-buraczanej gospodyni. No i śmieci nie wynosi, bo ta robi to sama.
      • ladyhawke12 Re: Spokojnie, wystarczy poczekać... 26.01.12, 09:04
        Tri księżniczka smieci wynosi? zwariowałeś, księżniczki leżą i pachną. Śmieci wynoszą pszenno -buraczane gospodynie
      • mola1971 Re: Spokojnie, wystarczy poczekać... 26.01.12, 10:01
        Nawet jeśli tak jest jak piszesz, czyli jęki i stęki pojawiają się przed Bożym Narodzeniem (choć ja tam ani nie jęczę, ani nie stękam) to dobrze sobie zadać pytanie - czy warto brać chłopa na stałe, tylko po to by przez dwa dni w roku, nie jęczeć i nie stękać z powodu jego braku? tongue_out
        • kobieta306 Re: Spokojnie, wystarczy poczekać... 26.01.12, 10:13
          dla paru centymetrów kiełbasy nie bierze sie całego świniaka do domu wink

• ladyhawke12 Re: Spokojnie, wystarczy poczekać... 26.01.12, 10:23
            Molka i Kobieta dobrze piszecie.
          • rybak Re: Spokojnie, wystarczy poczekać... 26.01.12, 11:10
            Dla paru nieistotnych w tzw. całokształcie kwadransów tuczenia i przyjemnego masowania przed bolesnym i długotrwałym zarżnięciem żaden rozsądny i zdrowo myślący świniak sam ze swego chlewika nie wylezie i do niczyjego domu zawlec się nie da. Choćby go tabun wyposzczonych księżniczek wabił. Tere fere - wersję demo każda głupia w tiurnirach odstawić może... I na księzniczkę pozować. Ale jak tylko co do czego przyjdzie - łup świniaka w łeb i do szaflika! tongue_out
            To ja już wolę pszennoburaczaną big_grin. Przynajmniej żywinę uszanuje, nakarmi porządnie i nieprzypalonym!
    • rybak Re: Jak rozpoznać księcia z bajki? 26.01.12, 11:00
      Jak to - jak rozpoznać księcia z bajki? PO WYPASIONYM BIAŁYM KONIU, he,he... tongue_out smile))
      • to.ja.kas Re: Jak rozpoznać księcia z bajki? 26.01.12, 14:14
        rybak napisał:

> Jak to - jak rozpoznać księcia z bajki? PO WYPASIONYM BIAŁYM KONIU, he,he... tongue_out
        > smile))

smile)))))
      • yoma Re: Jak rozpoznać księcia z bajki? 26.01.12, 14:22
        Ty biała szowinistyczna...! smile

BTW wiecie, że orgazm u świni trwa 30 minut? Mądrość z kalendarza ściennego smile
        • to.ja.kas Re: Jak rozpoznać księcia z bajki? 26.01.12, 14:23
          A lew to może tak raz za razem i tak przez tydzień non stop......ale miałam kiedyś takiego absztyfikanta i coś Wam powiem....frajda kiedyś sie kończy a człowiek musi kiedyś spac big_grin
          • yoma Re: Jak rozpoznać księcia z bajki? 26.01.12, 14:28
            > A lew to może tak raz za razem

Królik też. Jedna moja znajoma się rozwiodła, bo mąż budził ją w środku nocy domagając się obowiązków małżeńskich.
            • to.ja.kas Re: Jak rozpoznać księcia z bajki? 26.01.12, 14:32
              Przyznam, że jednym z powodów (i to nie małym) niechęci do zamieszkania z owym chłopem pewnym był fakt iz po tygodniu z nim spędzonym jedyne o czym marzyłam to o urlopie i śnie.
              wink))
              • yoma Re: Jak rozpoznać księcia z bajki? 26.01.12, 14:41
                Umiar, umiar we wszystkim, a nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu, powiadam smile
                • to.ja.kas Re: Jak rozpoznać księcia z bajki? 26.01.12, 14:46
                  yoma napisała:

> Umiar, umiar we wszystkim, a nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu, powiadam smile

Amen amenów jak mówił w dziecięctwie mój młodszy brat wink
    • wawrzanka Re: Jak rozpoznać księcia z bajki? 26.01.12, 14:57
      Książę z bajki ma swoje prawa. Ma swoje dwa, trzy lata na to, by zdobyć koronę królewską. Wtedy zaczyna się jego panowanie w królestwie. Z królową oczywiście. Kto chce niech sobie będzie cynikiem, ja nie chcę. Przecież ta wiedza i doświadczenie, które mam i tak mi nie ucieknie... Życie jest jedno i nie rozpieszcza, więc bierzmy je w swoje bajeczne ręce. Mój facet zawsze pozostanie księciem z bajki, bo takiego go poznałam. Nawet, gdy włoży koronę królewską, przybędzie mu zmartwień i siwych włosów smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka