Dodaj do ulubionych

sprawa rozwodowa - zaświadczenie o dochodach

08.11.13, 17:41
w piśmie z Sądu o terminie rozprawy jest napisane, że mamy dostarczyć zaświadczenia o dochodach

rozumiem, że mamy je dostarczyć dopiero na rozprawę, tak?
mój -jeszcze-obecny-mąż prowadzi działalność gosp - co ma być tym zaświadczeniem? zaświadczenie z US o dochodach za poprzedni rok?
ja poza pracą na umowę o pracę (tu łatwo o zaświadczenie) osiągam dochody z umów cywil. (w różnej wysokości miesięcznie) - mam mieć ze sobą ostatnie umowy?
Obserwuj wątek
    • mayenna Re: sprawa rozwodowa - zaświadczenie o dochodach 08.11.13, 18:24
      Możesz zanieść zaświadczenie z US o dochodach za ostatni rok.
      Mąż podobnie. Nie piszesz do czego potrzebne te zaświadczenia. Możesz też wziąć wyciągi z konta, żeby wykazać dochód męża w czasie małżeństwa jeśli przypuszczasz, że on będzie kręcił, bo to jest podstawa do orzekania alimentów.
      • joannapa Re: sprawa rozwodowa - zaświadczenie o dochodach 08.11.13, 18:38
        nie mam pojęcia po co Sądowi wysokość dochodów

w pozwie maż napisał, ile alimentów będzie płacił. ja nie wnoszę żadnych zastrzeżeń.
        • rar.ely sad nie wie 08.11.13, 23:29
          joannapa napisała:

> nie mam pojęcia po co Sądowi wysokość dochodów
          >
          > w pozwie maż napisał, ile alimentów będzie płacił. ja nie wnoszę żadnych zastrz
          > eżeń.
          >
          >

ze sie zgadzasz ...a nawet gdyby byli tam jasnowidze to i tak zapytaja was na sprawie jego czy potwierdza i ciebie czy sie zgadzasz...gdyby sie okazalo ze jednak ktores z was zmienilo zdanie to sad ma od razu dokumenty do ustalenia kwoty .......o ile je dostarczycie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka