Dodaj do ulubionych

wymeldowanie x - mój feedback

18.06.14, 11:08
może się komuś przyda info, bo ja też się ciągle uczę, bo nie mam doświadczeń
podzieliłam się i z prawomocnym postanowieniem poszłam do UM w celu wymeldowania ex, jako jedyna właścicielka lokalu
ponieważ to nie jest standard, napisałam wniosek,że nie mieszka od 5 lat, że jest postanowienie, że nowe miejsce pobytu
poinformowano mnie, że to nie jest tak hop wykreślić i że ruszyłam postępowanie administracyjne..
wczoraj odebrałam papier, kopia pisma do niego, ze złożyłam wniosek i wskazany nr telefonu w celu umówienia się na wyjaśnienia...
bo teraz on musi zareagować, bo prawo własności nie daje mi prawa do wymeldowania lokatora...
czas trwania - w zależności od reakcji stron - od 2 mcy do 1,5 roku....

macie podobne doświadczenia?

mam nadzieję, że przy księgach wieczystych nie będzie potrzebna zgoda ex jako strony, skoro jest prawomocne postanowienie...
Obserwuj wątek
    • pokopanka Re: wymeldowanie ex - mój feedback 18.06.14, 11:09
      ex miało być zamiast x ..
      • wrednarzeka Re: wymeldowanie ex - mój feedback 18.06.14, 16:27
        "x" też wygląda sensownie. W sam raz jak no kogoś z na kim postawiło się krzyżyk. I na dodatek jest na tyle bezczelny by się nie wymeldować z cudzego mieszkania.
      • kakoc Re: wymeldowanie ex - mój feedback 19.06.14, 07:48
        Owszem, postępowanie administracyjne trwało rok i 8 miesięcy :p
        Nie należy liczyć na "współpracę" drugiej strony... brutalna prawda.
    • pokopanka Re: wymeldowanie x - mój feedback 01.09.14, 14:25
      już po sprawie
      postępowanie administracyjne wymeldowania z miejsca stałego pobytu (ze względu na zmianę właściciela i niezamieszkiwanie strony od 5 lat) zostało umorzone z powodu wymeldowania się samodzielnego ex (po otrzymaniu i złożeniu wezwań/wyjaśnień itd)

kolejne odfajkowane smile
      • avril37 Re: wymeldowanie x - mój feedback 05.09.14, 12:32
        dobrze się skończxyło smile
        • pokopanka Re: wymeldowanie x - mój feedback 08.09.14, 11:51
          tak, dziękuje
          poszło całkiem sprawnie
    • haalszka Re: wymeldowanie x - mój feedback 22.10.14, 05:43
      mój ex wymeldował syna w ciągu paru miesięcy, małoletniego na podstawie wyroku rozwodowego a tam jest napisane że dziecko mieszka z matką. urzędnicy nie przyjmowali do wiadomości że nie mam gdzie zamledować syna. i teraz syn jest bez stalego meldunku bo tymczasowo nie mogę go zameldować u siebie... machnęłam ręką na tą formalność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka