Dodaj do ulubionych

Do pijacych drozdze

IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.06.04, 19:42
Od kilku dni pije drozdze, moja twarz stala sie okropna.Mialam tylko
przebarwienia po tradzicku i jakis syfi takie wieksze na policzkach i
skroniach.A teraz cala twarz jest w syfkach, a czolo jest okropne, taka
drobnica i na dodatek ropna. Napiszcie czy szybkio wam przeszlo, bo wiem ze
niektore osoby pisaly ze bylo gorzej ale co potem, przechodzi????
Obserwuj wątek
    • Gość: malaga1234 Re: Do pijacych drozdze IP: *.escom.net.pl 07.06.04, 19:58
      Miałam dokładnie to samo: ropne syfy, ale po kilku dniach przeszło i teraz mam
      b.gładką twarz.Aż miło .
      • Gość: nutka Re: IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 08.06.04, 16:58
        ja piję gdzieś tak od tygodnia, żadne dodatkowe pryszcze mi nie wyskoczyły a
        cera jakby gładsza. Zalewam je zawsze gorącą wodą i dodaję cukier, potem czekam
        aż całkowicie wystygną bo tylko w takiej postaci mogę wypić to obrzydlistwo.
    • Gość: Lili Re: Do pijacych drozdze IP: *.ls.net.pl 07.06.04, 20:22
      Zgadza sie jesli Cie teraz wysypalo tzn ze organizm oczyszcil sie i teraz
      czekaj na dalsze efekty czyli wygladzenie skory mi juz zeszly pryszcze po
      drozdzach a mialam 2 takie w tej chwili juz niema nic a pije jakies 3 tygodnie
      • Gość: o. Re: Do pijacych drozdze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 20:55
        a pytanie: pilas drozdze martwe, czy zabite? martwe to te zalane wrzacym
        mlekiem badz woda, a zywe to te zalane letnim mlekiem. jezeli pilas zywe to
        naturalne ze masz syfy, bo nie wolno pic zywych!! zywe wyzeraja z organizmu
        wit.H z grupy witamin B, odpowiedzialna m.in. za stan skory. jesli pilas martwe
        i masz taki problem, to znaczy ze lepiej juz wiecej nie pij, bo Ci nie sluza...
        mowie serio i lepiej w to uwierz! mozesz dorpowadzic sie do niezlego uczulenia.
        • Gość: Marchwina Re: Do pijacych drozdze IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.06.04, 21:11
          Ojej..Ja je zalewam cieplym mlekiem i daje odrobine cukru. A wy jakie piłyście??
          • Gość: Emm Re: Do pijacych drozdze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 21:24
            ja zalewam wrzatkiem, pije od jakiegos tygodnia, moja siostra tez-obie nas
            wysypalo.Raczej nie mamy uczulenia, w to nie wierze.Wole wierzyc dziewczynom,
            ktore pisaly wczesniej, ze to przejsciowe.
            • Gość: poziomka Re: Do pijacych drozdze IP: *.kielce.com.pl 08.06.04, 15:25
              A nie wisz ile to trwa, jak "wysypie", po ilu dniach przechodzi? Piję drożdże
              od 3 dni, ale za parę dni wyjeżdżam na ważny egzamin i boję się, że obudzę się
              z pryszczami... Kiedy mogę się spodziewać wysypania i czy to szybko przechodzi?
        • magnnes Re: Do pijacych drozdze 09.06.04, 11:42
          Ja piłam zalewane letnim mlekiem . I co ? I włosy przestały mi wypadać ,
          zrobiły się gęste i lśniące. Paznokcie przestały rozdwajać. Co prawda nigdy nie
          miałam problemów z cerą. Dla mnie rewelacja . Może po prostu na każdego inaczej
          działają?
      • Gość: marta Re: Do pijacych drozdze IP: *.mtnet.com.pl / *.mt.pl 07.06.04, 21:27
        a mozesz powiedziec ile tych drożdży pijesz, ile razy dziennie, w jakiej
        proporcji z mlekiem czy woda byłabym dozgonnie wdzięczna za informacje od
        kogokolwiek kto coś o tym wie =)
    • Gość: Ala Re: Do pijacych drozdze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 21:18

Mam jeszcze jedno pytanko do was..czy poprawila wam sie struktura wlosa?
      • Gość: malaga1234 Re: Do pijacych drozdze IP: *.escom.net.pl 07.06.04, 21:57
        Ja piję tak:ok.1 pełną łyżeczkę drożdży rozieram na gładką masę z 1 łyżeczką
        cukru i zalewam wrzątkiem, dokładnie mieszam.Czekam, aż przestygnie na tyle,
        żeby można było wypić.Piję na czczo rano na 15 min.przed jedzeniem.
        • Gość: Marchwina Re: Do pijacych drozdze IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.06.04, 22:08
          Ale jak czekasz az przestygnie to one juz zaczynaja rosnac i sa jakies takie
          dziwne jakby gazowane.Ja juz nie wiem czy wrzatkiem czy letnim, kazdy pisze
          ionaczej, moze najlepiej zrobic tak: jeden dzien wrzatek, drugi dzien letnie.
          • Gość: malaga1234 Re: Do pijacych drozdze IP: *.escom.net.pl 07.06.04, 22:45
            Absolutnie nie wolno pić zalanych ciepłym płynem!Tylko wrzątkiem.A jak drożdże
            rozmieszasz tak jak pisałam to picie będzie bez paprochów.
            • orgovana Re: Do pijacych drozdze 08.06.04, 09:22
              Mnie wloski przestaly wypadac i sa coraz ladniejsze , mnie rowniez wysypalo
              troche na poczatku ale po miesiacu cere mam jak pupa niemowlaka , polecam
              drozdze ale zalane wrzatkiem !
              • agnie_szka9 Re: Do pijacych drozdze 08.06.04, 10:51
                po tygodniowej przerwie zaczełam pic od nowa. zalewam wrzącą woda i trochę
                słodze. piję jak prezestygną,i wcale nie są gazowane. pewnie skutecznie je
                zabijam :-)))
                • Gość: katinka Re: Do pijacych drozdze IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 08.06.04, 15:33
                  po tygodniowej przerwie... a ile trwala kuracja przed przerwa? i jak czesto
                  powinno sie ja powtarzac?? bardzo dziekuje za odpowiedz :)
            • Gość: szara.mysz Re: Do pijacych drozdze IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.04, 15:49
              A mi dermatolog zalecił zalewanie drożdży ciepłym płynem. Wcześniej za radą
              forumowiczek zalewałam wrzątkiem, teraz ciepłym mlekiem i szczerze mówiąc nie
              zauważyłam żadnej różnicy.
              Jeżeli chodzi o ilośc wyprysków to nie zmniejszyła się ani nie zwiększyła, ale
              ogólnie cera jest gładsza i lepiej wygląda.
              Pozdrawiam
              • Gość: AiP Re: Do pijacych drozdze IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 15:58
                Kurcze o co chodzi z tym ciepłym mlekiem lub wrzątkiem - niech ktoś kompetentny
                się wypowie jaka jest różnica. Dlaczego nie można ciepłym tylko trzeba
                wrzątkiem. Ja zalewam ciepłym mlekiem.
                Zdezorientowana
                Agata
                • Gość: o. Re: Do pijacych drozdze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 19:25
                  kompetentny to znaczy kto? bo wiesz, lekarz niekoniecznie jest kompetentny z
                  racji tego, ze na studiach o zywieniu bierze niewiele. czy ktos po dietetyce
                  moze? jezeli tak to prosze: drozdze zabite dostarczaja nam wielu wit z grupy B,
                  odpowiedzialnych za stan skory, wlosow, paznokci, nerwow itp. zywe wyzeraja z
                  przewodu pokarmowego wit.H nalezaca do B (i inne tez ale mniej). przez to
                  wygladamy zle. i jeszcze cos: jak mnie po czyms wysypuje to odstawiam, a nie
                  wierze wszystkim w internecie. im przeszlo, ale mnie moze nie przejsc, prawda?
                  oczyszczanie organizmu to temat rzeka i nie ma zadnych dowodow na to, ze cos
                  takiego wyglada wlasnie w ten sposob i ma u ktorejs z Was miejsce... jezeli Was
                  wysypuje, to darujcie sobie to picie.
                  • Gość: Emm Re: Do pijacych drozdze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 20:39
                    ale napisaly ze wysypalo-owszem, ale potem przeszlo i teraz twarz wyglada
                    ladnie.
                    • Gość: o. Re: Do pijacych drozdze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.04, 21:16
                      nie. na razie jedna tak napisala. skad pewnosc ze z Toba bedzie tak samo?
    • Gość: malaga1234 Re: Do pijacych drozdze IP: *.escom.net.pl 08.06.04, 23:23
      Przeczytajcie :Jak szybko i tanio pozbyć się celulitu.Tam jest wytłumaczone
      przez fachowców jak pić drożdże i dlaczego mają być zalane wrzątkiem.Na forum
      oczywiście.
    • Gość: noether Re: Do pijacych drozdze IP: 158.75.30.* 09.06.04, 12:39
      ja przede wszystkim przytylam. Tycie po drozdzach jest udowodnione...wiec nie
      przesadzajcie z tym piciem. pozdrawiam.
      • Gość: orgovana Re: Tycie??? IP: *.zreo.compaq.com 09.06.04, 12:59
        kto i gdzie to udowodnil???
      • agnie_szka9 do katinki 09.06.04, 13:01
        wcześniej piłam je 4 tygodnie. jakiejś specjalnej różnicy nie zauważyłam. moze
        za krotko pilam? nie wiem ile powinna trwac kuracja. dziewczyny piszą, że
        efekty były jak drożdże piły, a jak przestawały-to i efekty znikały.

ale porymowałam:-)))
        o rany! od drożdży się tyje?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka