Dodaj do ulubionych

pozew ws podziału

31.07.15, 20:00
właśnie czytam ...
na prawie znam się tak sobie, ale dużo do podziału nie ma (tylko 15 lat krwawicy...),
mam nadzieję że moja szczerość i uczciwe podejście pozwoli mi zaoszczędzić parę tysi na adwokacie smile

nadawcą pisma jest kancelaria adw., adresatem sąd, ja jestem uczestnikiem.
czy więc dobrze rozumiem, że jeżeli tam jest wniosek:
"wezwanie uczestnika w jakich bankach posiadał rachunki ..." to w mojej odpowiedzi tym się nie zajmuję, tylko czekam aż na rozprawie dostanę od sądu taki rozkaz/wezwanie?
Obserwuj wątek
    • yoma Re: pozew ws podziału 31.07.15, 22:17
      Czekasz. Ostatecznie możesz napisać, że tego na Kajmanach i tak nie ujawnisz, bo to twoje kawalerskie tongue_out

wolno wiedzieć, kto zabiera lodówkę i TV? wink
      • heniek.8 Re: pozew ws podziału 31.07.15, 22:39
        yoma a Ty jesteś prawnikiem / czką jak wolisz?
        chyba jutro oddamy smyka cioci olgu i napiszemy pismo smile
        • yoma Re: pozew ws podziału 31.07.15, 23:39
          Zaryzykuję twierdzenie, że mam większe pojęcie o prawie niż przeciętny Kowalski, ale fachowcem nie jestem smile pismo, proszę uprzejmie. Możemy jeszcze na Powiślu: jak posadzę smyka tak, żeby widział tramwaje i autobusy na ulicy, to mamy go z głowy smile
          • pajak30 Re: pozew ws podziału 02.08.15, 18:39
            yoma, a udzielasz porad w sprawach pokreconych-majatkowych? moja adwokat przy rozwodzie mowila tylko, ze trudna sprawa i lepiej sie dogadac z eksem, ale z nim dogadac sie nie da...dzwonilam do innej prawniczki i powiedziala, ze to bedzie bardzo trudne...jesli moge na priva...
            • yoma Re: pozew ws podziału 02.08.15, 19:16
              Słuchaj, mogę poradzić wedle rozumu i doświadczenia swojego i tej ograniczonej znajomości prawa, jaką mam, ale naprawdę nie jestem fachowcem. Chcesz, to dawaj.
    • olgucha_3 Re: pozew ws podziału 01.08.15, 00:31
      Przynieś to pismo, to Ci wysmażymy taką odpowiedź, że exia odda Ci wszystko i jeszcze dopłaci big_grin
      • heniek.8 Re: pozew ws podziału 01.08.15, 01:45
        spoko mam 2 tygodnie na odpowiedź więc jutro nie gadamy o tym smile
        zostaje nam taniec (raczej się wypisuję) i rózaniec (też się słabo widzę)
        czyli zostaje alko zawsze moża na mnie liczyć smile
        • yoma Re: pozew ws podziału 01.08.15, 09:19
          Heniu nie wiesz, co tracisz, jak dwie baby siądą do pisma... smile
    • zbych_77 Re: pozew ws podziału 04.08.15, 22:05
      pytanie techniczne - "wezwanie uczestnika w jakich bankach posiadał rachunki ..." na jaki dzień? rozwodu czy wcześniej?
      • heniek.8 Re: pozew ws podziału 05.08.15, 05:25
        pół roku przed i po
    • zbych_77 Re: pozew ws podziału 05.08.15, 08:43
      To dziwne. Czyli jak się rozwiodłeś np. 15 czerwca 2014 to Sąd chce poznać saldo na rachunkach dzień 15 stycznia 2014 i 15 grudnia 2014 ?
      Jak ktoś prowadzi działalność gospodarczą to na rachunkach codziennie są ruchy, należności, zobowiązania .... takie saldo moim zdaniem nic nie znaczy ...
      • heniek.8 Re: pozew ws podziału 05.08.15, 17:33
        no nie, za cały rok 2014, a rozwód był w połowie
        uprawomocnienie nastąpiło we wrześniu chyba, więc ten ostatni kwartał to nie ich sprawa smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka