sponline
18.10.17, 23:36
Witam,
Jeśli tu jestem to znaczy, że miałem coś wspólnego z rozwodem czyli najtrudniejszym konfliktem ludzkości.
Pragnę przedstawić pewne rozwiązanie którego celem jest ochrona rodziny. Ściślej - tej rodziny jaka należna jest dziecku w rodzinie, więc pisząc o ochronie rodziny będę miał na myśli potrzeby dziecka - obecni oboje rodzice którzy ze sobą rozmawiają normalnie, bezpieczeństwo, miłość rodziców, nauka rozwiązywania konfliktów przez porozumienie bo to też dziecku jest potrzebne. Życie rodzinne czyli wogóle życie ma tylko tyle wartości ile człowiek jest w stanie oddać drugiemu człowiekowi rodzinnemu. Dlatego nie odbierajcie dzieciom ani mamy ani taty.
Wyrok rozwodowy jeśli już jest uzasadniony, to takie uzasadnienie powinno pojawić się przed ogłoszeniem sposobów rozwiązywania rodziny (wyrok) a nie po ich ogłoszeniu skoro wiadomo, że takie wyroki są nieodwracalne. Jeżeli nie ma takiego wyprzedzenia, to naturalnie znaczy, że wyrok jest nieuzasadniony albo ogłoszony w zatajonych intencjach. To może tyle tytułem wstępu. Będę pisał na temat uzasadnienia więcej ale proszę o nawiązanie jakiejś komunikacji.