Dodaj do ulubionych

Idą Święta

22.12.05, 19:59
Jak je spędzicie?
Ja mam wolne-miodzio...wiedzą bywalcy jakie to dziwne, którzy znają moje odwrotne systemy pracy...smile
Wigilia i BN z synami i bliskimi u moich rodziców pod Krakowem.
Potem wracam do domku i LBsmile
Zaczęłam piec cisto, jutro z synem dokończę tegoż snikersa i zrobię capucino. Przed wyjazdem powiem niby-ex-m, żeby się poczęstował (nie wszystko zabieram), no chyba, że ma zaproszenie na lepsze, bliższe sercu...i odpali mi jakimś: "bez łaski" lub podobniesmile
Ubierzemy choinkę, zapachnimy dom ciastem i wyjedziemy. Też tak to ktoś może odebrać.

Obserwuj wątek
    • maheda Re: Idą Święta 22.12.05, 20:05
      Ooo to będziesz blisko smile
      My spędzamy Święta w Krakowie, we trójkę; tak Wigilię, jak całe BN - tylko
      Drugiego nie będzie w Wigilię przez jakieś 3 godziny, bo idzie do swojej Mamy,
      żeby sama nie siedziała.
      W Wigilię wpada do nas też koło południa mój brat, nie będzie wieczorem, bo pracuje.
      Mam już ciastka, robię piernik, karp przyszykowany, śledzie się moczą...
      przygotowania pełną parą... jutro będzie ciężki dzień wink
      A w sobotę choinka, Wigilia... już się nie mogę doczekać na te pierwsze wspólne
      Święta, o których marzyliśmy od jakiegoś czasu...
      • akacjax Ciastka 22.12.05, 20:28
        U mnie też jest tradycja ciastek..ciekawe, czy to galicyjska tradycja? Czy narodowa?
        • maheda Re: Ciastka 22.12.05, 20:40
          smile Ja nie wiem, jakie u Ciebie się piecze, u mnie rzeczone już "żebra Adama".

A ciastka jako takie to piecze się we wszystkich częściach Polski, w których
          mieszkałam - a to pierniczki, a to kruche z lukrem, ale zawsze jakieś są smile
      • porucznikk Re: Idą Święta 22.12.05, 21:22
        maheda napisała:

> Mam już ciastka, robię piernik, karp przyszykowany, śledzie się moczą...
        > przygotowania pełną parą... jutro będzie ciężki dzień wink
        Nigdy nie zrozumiem, jaki to ma sens napieprzać jak dziki osioł cały dzień,
        żeby wyprodukowane dzieła pochłonąć w godzinę. Wolałbym połazić po kościołach
        pooglądać szopki. No, ale jestem facet, więc nic nie rozumiem z tego co
        naprawdę ważne: karp w szafranie.
        por.
        • maheda Re: Idą Święta 23.12.05, 10:40
          Przede wszystkim zjeść nie w godzinę, a w kilka dni. A "napieprzam jak dziki
          osioł", żeby przez kilka dni mieć absolutny spokój i móc połazić po mieście i
          pooglądać szopki w kościołach, a nie martwić się, co zrobić na obiad czy stać
          przy garach, gdy dziecko i Drugi będą łazić po szopkach.
      • zwierciadlo0 Re: Idą Święta 23.12.05, 09:19
        Moze jednak Mama sie ugnie i Drugi przyjedzie z Wigilii z Mama...wiem jak Ci
        zalezy na tym.
        U mnie warzy sie miesko na galaretke drobiowa...smile
    • mindsailor Re: Idą Święta 23.12.05, 14:18
      ja nie zostałam zaproszona przez moją rodzinę na święta, znaczy się ja sama
      zostałam, ale bez nie-męża. a takich swiat to ja nie chcę. jest mi smutno i
      przykro i mam żal, że mnie tak rodzina wyklęłasad
      spedzamy wigilię u Jego rodziny, w świeta będziemy tylko we dwoje (troje
      wlasciwiewink) nawet nie możemy nikogo zaprosić, bo nie moge nic gotować, a sam
      zapach potraw, baa! nawet zapach z lodówki jest dla mnie nie do zniesieniasad

przy okazji zyczę wszystkim pogodnych, radosnych, zdrowych swiąt, duzo usmiechu
      i odpoczynku i aby przyszły rok był milion razy lepszy od minionegobig_grinDD

ps. Akacjo, rzadko ostatnio zaglądam na forum, ale Ciebie staram się czytać
      zawszesmile Jesteś bardzo mądrą i ciepłą kobietąsmile wesołych swiąt i wszystkiego
      najlepszegobig_grin
      • akacjax Mindi 23.12.05, 16:54
        dzięki za wyróżnieniesmile
        Życzę Ci by Święta we troje były najlepszymi ze wszystkich, bo gdy jesteśmy z ukochanymi reszta świata powinna być na drugim planie.

Wiem, że się nie będziesz objadać, ale Ci dobrze, a ja muszę walczyć z pokusami...smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka