sloggi 03.06.06, 20:17 Jesli rodzic, który poszedł z domu posiada w nowym związku potomstwo, to czy macie z tym przyrpdnim rodzeństwem kontakt? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
troll16 Re: Rodzeństwo przyrodnie i kontakty z nim 03.06.06, 22:27 ja niestety nie mam Ale im jestem starsza tym mam wieksza ochote poznac moje przyrodnie rodzenstwo... tylko odwagi brak Odpowiedz Link
sloggi Re: Rodzeństwo przyrodnie i kontakty z nim 03.06.06, 23:47 Miałem fantastycznego brata, ale zmarło się chłopakowi 14 lat temu. Siostra jest sporo ode mnie młodsza i kontakt jest sporadyczny. Odpowiedz Link
dimanche Re: Rodzeństwo przyrodnie i kontakty z nim 04.06.06, 14:10 Przyszedł niedawno czas, by odnowić te kontakty, z młodszą siostrą chcemy się spotkać, zapraaszałam ją do siebie, widzę, że chce przyjechać - długo sie nie widziałyśmy, ale teraz jest ten czas...niestety, brat jest obojętny i sięga równie chętnie po alkohol co ojciec... Odpowiedz Link
kaskulec73 Re: Rodzeństwo przyrodnie i kontakty z nim 05.06.06, 09:57 Mam o 10 lat młodszego brata - i kontakt dobry choć sporadyczny, ale wiem że mogę na niego liczyć - on na mnie też, w końcu jest jedynym rodzeństwem jakie posiadam. Odpowiedz Link
kammma Re: Rodzeństwo przyrodnie i kontakty z nim 26.07.06, 09:30 Mam 10 lat młodszego brata. Dopóki był młodszy miałam z nim jako takie stasunki, ale potem , gdy wszedł w tzw. dorosłość, i uznał,ze można mu wszystko, mąż mi doradził,żeby dla mojego zdrowia ograniczyć kontakty, bo on jest dorosły i ja za niego życia nie przeżyję. Denerwuje mnie to,że wykorzystuje finansowo swoją mamę ( z którą ja mam świetne kontakty),że jej nie szanuje,że nie dba o pracę, i ciągle wylatuje,że duzo mówi, a mało robi. Moje córki, juz nastoletnie bardzo kiedyś przezyły, jak wujek wpadł pierwszy raz od 3 lat i naobiecywał im,że teraz to będzie je zabierał do kina, i różne inne rzeczy, a potem znowu na 2 lata zniknął. Najbardzoej przegiał, jak w czasie trudnym dla rodziny, kiedy umierała nasza babcia ( nasz ojciec zmarł jak on był w podstawówce), i prosiłam go o pomoc w tzw. dyzurach w szpitalu. Do szpitala jeździła co 3 dzień nawet jego mama, a on, zadzwonił do mnie i przez telefon mi wykrzyczał,że się WYRZEKA mnie i całej rodziny, bo babcia nie go nigdy nie obchodziła. Rodzina była oburzona, ale mój maż znowu mi powiedział,że jesli odzywa sie do mnie jak ma interes, albo chce porzyczyć kasę, to dla mnie własciwie idealnie,ze sie mnie wyrzekł, bo będę miała spokój. Najbardziej cierpiała jego mama, i to ona doprowadziłóa, do tego,że odezwał się, ale nie przeprosił. Nie ja przyczyniłam się do rozwosu moich rodziców, nie jestem winna,że mój brat taki jest. Rozumiem go, bo borykał się z różnymi problemami jak ojciec zmarł, ale chyba za bardzo był dopieszczany, bo taka sierota, i to przyczyniało się prawdopodobnie do jego obecnej postawy roszczeniowej,że trzeba mu dać. Oj rozpisałam się, sorry. Zazdroszczę ludziom, którzy mają rodzeństwo, ja "zafundowałam" moim własnym dzieciom małą róznicę wieku, i jeszcze bym chciała mieć dzieci. Zawsze jak mnie ktoś pyta,ćzy mam rodzeństwo, to mówię,że mam, ale"skrzywione", i trochę niestety odpowiedzi jest złosliwości. kammma Odpowiedz Link
kklamerka a ja mam braci 10 i 20 lat starszych 07.06.06, 21:40 z ktorymi probowalismy nawiazac kontakt. niestety nie chca nas znac. kiedys bylo mi nas zal. a teraz zal przeszedl w zlosc na nich. juz nie chce ich znac. a szkoda. bo kiedys ukladalo nam sie bardzo dobrze. Odpowiedz Link
azw2 Re: Rodzeństwo przyrodnie i kontakty z nim 02.08.06, 12:23 wiem że mam siostrę. Nigdy sie nie widziałyśmy. Jestem ciekawa jaki jest mój obraz w jej oczach. Czy tak samo nic nie wie bo nie sadze jednak zeby nie wiedziala w ogóle o moim istnieniu. Hm, moze na tym forum kiedys sie spotkamy. Kiedyś mnie to bolało, ze moj ojciec oprocz tego ze pozbawil mnnie siebie ( tu pies go drapał, jak większość mężczyzn wolał uciec od trudnej odpowiedzialności bo wymagałoby to zbyt dużo zachodu ) ale tez drugich dziadków, wujków, cioć, w których płynie cząstka tej samej krwi co u mnie, no i wlasnie np przyrodniego rodzenstwa. Teraz juz w zasadzie pozostała tylko ciekawośc. Odpowiedz Link
bez.wyksztalcenia Re: Rodzeństwo przyrodnie i kontakty z nim 10.08.06, 09:22 mam o 20 lat mlodsza siostre. mam z nia kontakt, troche traktuje ja jak corke. u mnie jest to o tyle skomplikowane, ze moja mama nie wie, ze sie z mala widuje. Odpowiedz Link
prabucianka Re: Rodzeństwo przyrodnie i kontakty z nim 23.08.06, 14:16 ja mam 20 lat mlodsza siostre i kocham ja strasznie- niestety widujemy sie raz w miesiacu, bo ja sie przeporwadzilam dosc daleko. dodaam, ze Mala jest corka mojego taty. Gadamy przez telefon i piszemy do siebie maile- jest troche jak moja corka,tyle ze ni emudze jej pouczac i wychowywac- przezywalam z nia pierwszy dzien w przedszkolu, pierwsza klotnie z kolezanka, pierwszy raz w kinie tez byla ze mna. Moge o niej gadac godzinami i za zadnym z rodzicow nigdy tak nie tesknie jak za nia mamy tez brata- mojego rodzonego, jest ode mnie mlodszy o 3 lata i mieszka na jeszcze innym koncu POlski, ale jak soedzamy czas w trojke to sie bawimy jakbysmy nie byli dorosli) Odpowiedz Link
ada296 Re: Rodzeństwo przyrodnie i kontakty z nim 23.08.06, 23:22 moi synowie - lat 12 i 18 mają przyrodnią siostrę nie jestem fanką tej dziewczynki ale pozwalam by przychodziła do mojego domu (kontakt sporadyczny mają z nią w domu ojca) mam przyrodniego brata (moja mama zmarła) i kocham tego faceta jak 100 % brata więc jestem skłonna tolerować przyrodnie rodzeństwo moich dzieci Odpowiedz Link
dimanche Re: Rodzeństwo przyrodnie i kontakty z nim 17.09.06, 15:19 Ostatnio kiedy opowiedziałam koleżankom, że odnowiłam kontakty z siostrą przyrodnią, jedna z nich skomentowała: przecież siostra przyrodnia to tak naprawdę żadna rodzina. Jak ja się wkurzyłam i zdołałam tylko wykrztusić, że to nieprawda, a mogłam odpowiedzieć równie ostro... Odpowiedz Link
kociamama2006 Re: Rodzeństwo przyrodnie i kontakty z nim 18.09.06, 23:44 Mam 15-nastoletnią siostrę- nie widziałam jej od jakiś 4-5 lat dzięki jej mamusi zazdrosnej o mnie i o moją matkę nie wiadomo czemu. Nawet na mój ślub nie przyjechali. Odpowiedz Link
dimanche Re: Rodzeństwo przyrodnie i kontakty z nim 30.09.06, 11:27 kociamama2006 napisała: > Mam 15-nastoletnią siostrę- nie widziałam jej od jakiś 4-5 lat dzięki jej mamus > i zazdrosnej o mnie i o moją matkę nie wiadomo czemu. Nawet na mój ślub nie prz > yjechali. Moje przyrodnie rodzeństwo na moim ślubie też nie było... Odpowiedz Link
ada296 Re: Rodzeństwo przyrodnie i kontakty z nim 15.10.06, 01:18 od strony prawnej była rodzina - była córka potem on odszedł miał syna córka zmarła dziedziczenie rodzice i rodzeństwo znaczy: matka, ojciec i brat - całkiem przyrodni takie jest nasze prawo... mam przyrodniego brata bardzo Go kocham... ale nasze prawo jest głupie i już Odpowiedz Link
imme1981 moja siostra Ania 21.10.06, 15:24 mam kontakt, choć rzadki, ponieważ tata wraz z rodziną mieszkają w Kanadzie. moja cudowna siostra ma latek 7 i jest uroczą małą kobietką, bystrą jak cholera, co prawda nie zadaje pytań dlaczego mamy inne mamusie, ale świetnie się czuje mając taką dużą siostrę, mimo rzadkich spotkań uwielbia mnie i jest zapatrzona jak w obrazek co niestety doprowadza żonę taty do histerii,czego świadkiem jestem nie tylko ja ale przede wszystkim i niestety Mała. jej mam szczerze mnie nienawidzi, powód zna ona jedna, dzięki Bogu o dobre relacje między siostrami dba tata i gdyby nie on Ania nie miałaby pojęcie kim jest ta postrzelona pani na zdjęciach:] Odpowiedz Link