13monique_n 04.08.06, 23:14 Tak mnie naszlo, ze kawalek ten refrenu, ktory kojarze z pierwszych swiadomych lat nastolatki, to moze byc niezle motto dla wielu z nas. Niepokonani - przez przeciwnosci, na przyklad. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agash4 Re: Niepokonani_Perfekt 04.08.06, 23:36 a Perfect obchodzi 25-lecie obecnosci na scenie wlasnie! Odpowiedz Link
der1974 Re: Niepokonani_Perfekt 05.08.06, 00:04 Eeee daliby sobie już spokój. Już wolę Patrycję M. Odpowiedz Link
phokara Re: Niepokonani_Perfekt 05.08.06, 09:19 Eeeee a ja tam jednak wole jej tate. To jakis dziwny pociag do takich sponiewieranych facetow (moze to sie leczy?) Moni, ja lubie najbardziej zlota mysl: 'trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc niepokonanym' Wlasciwie to mozna ja ladnie do wszystkiego dopasowac. Do malzenstwa tez (zamiast tej sceny czy moze raczej scen malzenskich). Niestety to sie latwiej pisze niz robi. A zreszta ciekawi mnie, kiedy panowie z Perfectu zejda ze sceny. Czy jeszcze beda mogli zrobic to sami czy ich trzeba bedzie zwozic na wozku. haha. i jeszcze lubie "gdy ktos, kto mi jest swiatelkiem...' zawsze mnie to jakos rozczula. To swiatelko. Odpowiedz Link
13monique_n Re: Niepokonani_Perfekt 05.08.06, 09:29 > i jeszcze lubie > "gdy ktos, kto mi jest swiatelkiem...' > > zawsze mnie to jakos rozczula. To swiatelko. Pho, a wiecej o tym swiatelku? Napiszesz? Chociaz nie wiem, czy to wlasciwa mysl na taki deszczowy weekend przed wyjazdem na urlop... ale napisz Odpowiedz Link
phokara Re: Niepokonani_Perfekt 05.08.06, 10:01 Co wiem o swiatelku? Nie wiem, czy rozumiem... W piosence jest "gdy ktos, kto mi jest swiatelkiem gasnie nagle w bialy dzien". Ale samo okreslenie mnie rozczula. Ze ktos jest swiatelkiem. Nie kotkiem, kochaniem, sloniem na szczescie - tylko swiatelkiem. Bardzo ladnie wyobraznia mi nakresla tego kogos. No i tez bym chciala, zeby ktos mi byl swiatelkiem. Zeby bylo mozna jasniej widziec swiat, cieplej sie czuc i moc swiecic pelnym blaskiem. W koncu co dwa swiatelka to nie jedno. I jeszcze pewnie sentyment jakis dziwny... Ex mnie bardzo podobnie nazywal, bo on w ogole nie uzywal mojego imienia. Moze to stad. Odpowiedz Link
13monique_n Re: Niepokonani_Perfekt 05.08.06, 10:24 Ojjj, tak czulam, ze piosenka ma w sobie wlasnie to, takie "roswietlajace" skojarzenie. Ale chcialam, to mam. Pho, bardzo sie pilnuje, zeby przy Tobie nie uzywac tego innego okreslenia na swiatelko , bo tez tak lubie mowic do bliskich... ale chyba nie jestem podobna do Twego Exa, co? Odpowiedz Link
phokara Re: Niepokonani_Perfekt 05.08.06, 11:07 haha... nie jestes podobna. No, chyba ze wzrostem... hahahaha. z tym okresleniem to troche bez sensu. Bo moj Ex wcale na nie nie wpadl, tylko je zerznal od moich znajomych. W ten oto sposob zostalam kobieta bezimienna. Oczywiscie zartuje. Odpowiedz Link
13monique_n Re: Niepokonani_Perfekt 05.08.06, 11:25 Kurka, mam na publicznym Phorum uzywac Twego imienia???? Mam??? Kobieto z imieniem, codziennie innym PPP Odpowiedz Link
phokara Re: Niepokonani_Perfekt 05.08.06, 11:35 Kurka... spadaj kobieto dwojga imion, haha. Ja chyba zaloze Phorum. I wszystkie wpisy dozwolone. Odpowiedz Link
13monique_n Re: Niepokonani_Perfekt 05.08.06, 11:46 Zaloz !!! Zaloz!!! ja tam bede robic zadyme az mnie zabanujesz DD I nowe imie sobie jakies przypomne. Kopnij mnie, bo mam pakowanie, a "mi_sie" nie chceeeeeee!!!! (misbarskervill to nic sobistego ;D). Spadam. Na razie znaczy. Odpowiedz Link
jarkoni Re: Niepokonani_Perfekt 07.08.06, 04:43 Lady P...co to za sprzeczka? Jakby co będę Cię bronił do końca świata i jeden dzień dłużej Odpowiedz Link
agash4 Re: Niepokonani_Perfekt 05.08.06, 13:49 kazdy niesie swoj bagaz doswiadczen i dlatego np. nie uznaje zwracania sie do zony czy meza nie po imieniu. Dlaczego? Bo jak sie ma dwa kochania, dwa cukiereczki, dwa swiatelka /lub wiecej/ to jest zabezpieczenie dla zdrajcy ze mu sie imiona tych "cukiereczkow" nie pomyla. A po co ulatwiac? Odpowiedz Link
buba77 Monique 05.08.06, 22:00 jeśli jeszcze nie wyjechałaś, to oto moja dedykacja dla Ciebie na wakacje: "Ziemia została nam dana by wzbudzać naszą dziecięcą radość. Niech nawet zła pogoda Ci w tym nie przeszkodzi. Ale na pewno będzie ładna. No, spodobał mi sie Twój pomysł z takimi myślami dnia. Mam nadzieje, ze Pho sie nie obrazi, że jej wchodze w drogę. Odpowiedz Link
berek_76 Re: Niepokonani_Perfekt 07.08.06, 10:23 A dla mnie, cięzkiej cholery, zawsze wazne były pierwsze słowa. I na tym forum one też mogą miec istotne znaczenie; "Gdy emocje już opadną, jak po wielkiej bitwie kurz, Gdy nie mozna mocą żadną wykrzyczanych cofnąć słów..." ----------------------- Berek, mama Żaby (11.06.2002) i Dasi (19.03.2005) Odpowiedz Link
phokara Re: Niepokonani_Perfekt 07.08.06, 10:24 Masz racje. Fajne slowa. Czy w ogole ktos zna caly tekst tej piosenki? Odpowiedz Link
julka1800 Re: Niepokonani_Perfekt 07.08.06, 12:52 Gdy emocje już opadną Jak po wielkiej bitwie kurz Gdy nie można mocą żadną Wykrzyczanych cofnąć słów Czy w milczeniu białych haniebnych flag Zejść z barykady Czy podobnym być do skały Posypując solą ból Jak posag pychy samotnie stać Gdy ktoś kto mi jest światełkiem Gaśnie nagle w biały dzień Gdy na drodze za zakrętem Przeznaczenie spotka mnie Czy w bezsilnej zŁości łykajac żal Dać się powalić Czy się każdą chwilą bawić Aż do końca wierząc że Los inny nam pisany jest Płyniemy przez wielki Babilon Dopoki miłość nie złowi nas W korowodzie zmysłów możemy trwać niepokonani Nim się ogień w nas wypali Nim ocean naszych snów Łyżeczką się odmierzyć da Trzaba wiedzieć kiedy ze sceny zejść Niepokonanym Wśród tandety lśniąc jak diament Być zagadką, ktorej nikt Nie zdąrzy zgadnąć nim minie czas Odpowiedz Link
julka1800 Re: Niepokonani_Perfekt 07.08.06, 12:55 Perfekt tez ale mi sie podoba tekst w piosence Soyki Dlaczego nie mówimy o tym, co nas boli otwarcie Budowa ściany wokół siebie - marna sztuka Wrażliwe słowo, czuły dotyk wystarczy Czasami tylko tego pragnę, tego szukam Na miły Bóg, życie nie po to tylko jest, by brać Życie nie po to, by bezczynnie trwać I aby żyć siebie samego trzeba dać Problemy moje, twoje, nasze, boje, polityka A przecież każdy włos jak nasze lata policzony Kto jest bez winy niechaj pierwszy rzuci kamień, niech rzuci Daleko raj, gdy na człowieka się zamyka itd... Odpowiedz Link