basia6073 24.11.08, 09:24 A jeżeli mąż napisze oświadczenie że tonie jego dziecko? Oczywiscie podpisane przez notariusza to może mieć nazwisko ojca biologicznego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tricolour W jaki sposób podpisze u notariusza... 24.11.08, 09:32 ... skoro twierdzisz, że nie wiadomo gdzie przebywa? Odpowiedz Link
basia6073 Re: nazwisko dziecka 24.11.08, 09:36 już tłumacze... mam kontakt z jego prawniczka a ona z nim ja sama osobiście nie wiem gdzie przebywa w chwili obecnej........ jego prawniczka jest w warszawie i czy gdybym spróbowała właśnie w taki sposób że za jej pomoca podpisał by taki dokument to dziecko może mieć nazwisko ojca biologicznego Odpowiedz Link
nicol.lublin Re: nazwisko dziecka 24.11.08, 09:49 rób szybko ten rozwód, bo mam wrażenie, ze przekombinowujesz. dziecko się urodzi, założysz zaprzeczenie ojcostwa i tyle. z resztą dziwne trochę pytania zważywszy na to, ze masz już adwokata. co on na to? Odpowiedz Link
basia6073 Re: nazwisko dziecka 24.11.08, 09:55 nie rozumiecie on ma adwokata bo jest obcokrajowcem ja nie mam z nim kontaktu dlatego zdaje takie pytanie a jego prawniczka utrudnia mi kontakt z nim on nie jest z kraju europejskiego i dlatego zadaje takie pytania. Ja adwokata nie mam pierw chciałam sie rozeznać w całej tej sprawie zanim podejme jakieś kroki bo powiem szczerze że nie wiem co mnie czeka i dlatego sie trochę boje Odpowiedz Link
tricolour To nie takie proste z tym rozwodem... 24.11.08, 12:22 ... bo podczas rozwodu muszą być orzeczone alimenty, a dziecko ma innego ojca niż mąż - więc sąd zawiesi sprawę do czasu porządku z ojcostwem. Odpowiedz Link
eszir Re: To nie takie proste z tym rozwodem... 02.01.09, 20:26 Tri, przepraszam bardzo, ale czy jestes taki pewny, ze sprawa rozwodowa i alimentacyjna to jedno i to samo? z tego co wiem, nie kazdy sad zawiesza sprawe z powodu ciazy a alimenty sa orzekane na wniosek matki, po urodzeniu dziecka i na innej rozprawie. wiec, prosze, nie mieszaj, mi tez juz probowales, a wcale nie miales racji. Odpowiedz Link
oliovka192 Re: nazwisko dziecka 02.01.09, 11:50 czy po rozwodzie dziecko może nosić moje nazwisko? Odpowiedz Link